TDI_<3 8 Posted August 27, 2018 Ma da je reka da ga je promjenio prije 2000km nebi mu virova Muljaza na sve strane,sa izmjenom ulja sa velikim servisima itd i s racunima istih Sent from my iPhone using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
ivanm 37 Posted August 28, 2018 (edited) Mijenjam onda.. Ima ga vise od max onak dosta. Preko cijelog mjerila. mozda nebum filter al ulje cu obavezno. Inace si sve radim sam sto mogu. Dole je vijak za kljuc 19 mislim i neka brtva. Jel se ta brtva mijenja il izdrzi duze i koji je uopce promjer i materijal, aluminij, bakar ili? Thanks. Evo stanje. Sumnjam na puno prekinutih regeneracija. I dosta nafte u ulju. Edited August 28, 2018 by ivanm Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 269 Posted August 28, 2018 Ja na 8000-9000km mijenam Ravenol VPD 5W40. Prešao sam 8300km, počeo je vrlo malo da ga pijucka. Tako da je vrijeme za promjenu. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
limp19 6 Posted August 28, 2018 Juce sam krenuo da pisem komentar ali reko necu. Ali sad kad pises ulje hoces a filter ulja ne znaci stvarno ne razumijem. vozis auto 2011 god a kao skupo ti ulje castrol i filter ulja. No coment Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted August 28, 2018 Low quality oil u vcdsu ne znaci da je ulje lose kvalitete nego da je servisni interval kraci od 30k km. Dakle to pise za sve aute u koje ne ide long life ulje. Sent from my SM-G950F using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
gorup 0 Posted August 28, 2018 Juce sam krenuo da pisem komentar ali reko necu. Ali sad kad pises ulje hoces a filter ulja ne znaci stvarno ne razumijem. vozis auto 2011 god a kao skupo ti ulje castrol i filter ulja. No coment Onda kupim ja kasnije auto sa takvim održavanjem i veseli me sljedećih par godina ? Share this post Link to post Share on other sites
ivanm 37 Posted August 28, 2018 Low quality oil u vcdsu ne znaci da je ulje lose kvalitete nego da je servisni interval kraci od 30k km. Dakle to pise za sve aute u koje ne ide long life ulje. Sent from my SM-G950F using Tapatalk ne, na autu prije mijenjao sam svakih 10000km i stavljao najbolje što sam našao i preporuku (Renault-Elf) pošto čovjek kaže da su filter i ulje zamijenjeni prije 8000km a njegov mehaničar također to potvrđuje, možda ga uopće nebih trebao još mijenjati. možda je mehaničar izlio svih 5 litara unutra pa je zato preko max.. ne mogu to znati jer se ni on ne sjeća.. to je bilo negdje u veljači. znači low quality u vcds znači da on smatra da je interval prošao, ok.. ja pušem na hladno pa zato sve mijenjam i prije nego dođe rok, jer se ne vozim puno ali npr, danas mi kaže šef sutra idem za pulu ili split ili vinkovce, auto mora biti tip top. bez brige svatko tko kupi auto od mene uvijek dobije sve najbolje, ja uvijek popušim.. recimo, prodao sam renoa, a u 3 godine koje sam ga vozio sve apsolutno sve sam zamijenio i šta treba i šta ne treba.. ne škrtarim.. kupio sam u zimi u autokreši 10 litara ulja i po 2 garniture svih filtera koje ima i jednu garnituru sam u proljeće zamijenio a pošto nisam mislio auto prodavati, neg je tak ispalo da sam ga mijenjao staro za novo, dao sam čovjeku sve te duple dijelove, i 5 litara Elfa, ukupno valjda 600kn novih dijelova, set zimskih guma koje nisu prošle puno i to ne najjeftinije, ljetne na alu felgama gy efficientgrip performance a zimske na čeličnima Nokian WR4D. Share this post Link to post Share on other sites
tommek10 7 Posted August 28, 2018 I mijenjas ulje a filter ne... kao da na fergusonu mijenjas. Nisam to čuo jos od doba zastava, jugica. Čemu izmjena ako ne mijenjas filter? Ostaje ti starog ulja u filteru i kucistu dosta. Skini saraf na karteru, gore otvori i izvadi filter da izadje komplet ulje, 50kn novi filter i doziraj onda koliko hoces razinu. Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted August 28, 2018 (edited) ne, na autu prije mijenjao sam svakih 10000km i stavljao najbolje što sam našao i preporuku (Renault-Elf) pošto čovjek kaže da su filter i ulje zamijenjeni prije 8000km a njegov mehaničar također to potvrđuje, možda ga uopće nebih trebao još mijenjati. možda je mehaničar izlio svih 5 litara unutra pa je zato preko max.. ne mogu to znati jer se ni on ne sjeća.. to je bilo negdje u veljači. znači low quality u vcds znači da on smatra da je interval prošao, ok.. ja pušem na hladno pa zato sve mijenjam i prije nego dođe rok, jer se ne vozim puno ali npr, danas mi kaže šef sutra idem za pulu ili split ili vinkovce, auto mora biti tip top. bez brige svatko tko kupi auto od mene uvijek dobije sve najbolje, ja uvijek popušim.. recimo, prodao sam renoa, a u 3 godine koje sam ga vozio sve apsolutno sve sam zamijenio i šta treba i šta ne treba.. ne škrtarim.. kupio sam u zimi u autokreši 10 litara ulja i po 2 garniture svih filtera koje ima i jednu garnituru sam u proljeće zamijenio a pošto nisam mislio auto prodavati, neg je tak ispalo da sam ga mijenjao staro za novo, dao sam čovjeku sve te duple dijelove, i 5 litara Elfa, ukupno valjda 600kn novih dijelova, set zimskih guma koje nisu prošle puno i to ne najjeftinije, ljetne na alu felgama gy efficientgrip performance a zimske na čeličnima Nokian WR4D. Da li ces ga ti mijenjati ili vjerovati covjeku na rijec je tvoja stvar, ja sam samo napomenuo da ta opcija u VCDS-u je zbunjujuca i ne oznacuje losu kvalitetu ulja niti to VCDS moze detektirati nego da se radi o normalnom servisnom intervalu a ne o long life intervalu. Neki mijenjaju na 15k km kako je propisano, neki na 10k km a neki i na manje. Edited August 28, 2018 by projektilski Share this post Link to post Share on other sites
ivanm 37 Posted August 28, 2018 okej hvala na pojašnjenju, vcds me zbunio, al ak je to false alarm, štima.. ma jasno da mijenjam sve.. za renoa imam još jedan filter viška doma, ostalo mi je.. tak da inače ne stavljam prljavu majicu na otuširano tijelo, heheh.. Share this post Link to post Share on other sites
juli3c 0 Posted August 28, 2018 Kako bi reka moj mehanicar za ne mjenjanje filtera ulja.To ti je isto koda se istusiras pa obuces posrane gacice?? Share this post Link to post Share on other sites
G2 LTD 37 Posted August 28, 2018 Hahahahaha Danas ako nista ima onih jeftinih filtera comline itd sranja... mada to nebi nikad stavio na auto al Share this post Link to post Share on other sites
ivanm 37 Posted August 28, 2018 fram je 40kn.. btw, na koliko se km mijenja filter nafte, nalazim oprečne podatke i upute.. Share this post Link to post Share on other sites
G2 LTD 37 Posted August 28, 2018 (edited) Kad i ulje Edited August 28, 2018 by G2 LTD Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 269 Posted August 28, 2018 Na ulju i filterima se ne štedi. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
ivanm 37 Posted August 28, 2018 ima neka caka da se pumpa goriva preko vcds aktivira na kontaktu i onda se zamjeni filter, nakon toga preko neke naredbe niskotlačna pumpa napuni filter do kraja da nema zraka i sama odzrači visokotlačnu i tako je filter najbolje ugrađen.. ako ostane zraka unutra hoće pumpa raditi suha a onda se pojede onaj valjčić na ventilu i bregovi na osovini.. malo sam proučavao jer mi nekaj iz cr pumpe zvrcka, ne jako, onak sitno kliktanje, na relu ništa, kad dam i puštam gas se čuje.. a opet našao sam videe i članke gdje se ljudima to kliktanje iz visokotlačne pumpe čuje stalno i to je kao normalno, pa sad neznam.. nešto slično ovome.. Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted August 29, 2018 Ako mjenjaš filter goriva onda kad izvadis stari filter i počistiš kućiste napuni ga s gorivom do polovice stavi filter i dolij jos nafte kad filter popije i kućište ti mora biti full puno goriva tek onda zašarafi poklopac kućišta i onda se igraj s vcds i pali pumpu jer ako ti nije full puno kućište može bit veselja Stavi ispod kućišta krpu da ne uprljaš sve s naftom.... Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 103 Posted August 29, 2018 Ne treba ti vcds Kad stavis novi filter nadopuni do vrha diesela i kad sve sastavis das 4-5 puta kontakt i palis..i sve savrseno, odma pali. Share this post Link to post Share on other sites
ivanm 37 Posted September 1, 2018 Stavio sam u motor 4.7 litara Totala 5W30 Ineo lowcaps LongLife norma vw 505 i 507.. i framov filter ulja. Dobio 3 gumene brtve s njim.. Stalo bi i punih 5 lit al bi bilo na sipki na max.. sad je na pola. Ostalo cu mijenjati u proljece.. sad imam regu i ostalo a svorc sam. Idu sisvete i blagdani itd.. Mijenjano je sve od filtera u veljaci a ulje i filter u masini sam zamijenio da budem mirniji.. moglo je i ono ic mozda jos al neznam kak je vozen itd.. sad je novo odmah je tisi motor.. ono unutra bilo je ko voda.. Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted September 1, 2018 5w30 i je kao voda rekli bi svi stari mehaničari tako da je to diskutabilno.... A da je motor tiši to je normalna stvar a ima tu malo i Plecebo efekta I da prolistaj malo kako se mjeri ulje po VW standardu iliti Autofreak metodi auto topal ugasen pričekaš 30sec i pogledas koliko ima ulja i nališ do max i miran si.... Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
juli3c 0 Posted September 2, 2018 2.0 140 ks ide 4 litre s filterom a ti ulio 4.7 i na pola sipke???? Share this post Link to post Share on other sites
ivanm 37 Posted September 2, 2018 (edited) Upravo tako.. Skroz hladan na 2/3 oznake.. Edited September 2, 2018 by ivanm Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted September 2, 2018 Mjeri se kad je motor na radnoj temperaturi, ugasi se auto i priceka 2min. Pise ti u uputama. Javi koliko je tada. Share this post Link to post Share on other sites
ivanm 37 Posted September 2, 2018 Ne znam kak je bilo kad je bio topal.. Uglavnom 2 sata nakon voznje, sa 4.7 litre je na skoro max. Znaci da bi sa 4.3 bio na pola to je ok.. Share this post Link to post Share on other sites
juli3c 0 Posted September 2, 2018 Meni je 4 l na max.na sipki i nakon 15000 km kad ga vadim van isto je na max.ne potrosi ga nista unutra je aral 5w30 a turbo zvizdi od prvog dana Share this post Link to post Share on other sites