hec 0 Posted March 12, 2011 (edited) Prvo pozdrav svima na forumu a onda jedno pitanje. Dakle radi se o passat-u 2001 godište 1.8T. Kada radim sa volanom lagani pomak bilo uljevo ili u desno čujem i osjetim lagani "kvrc" na volanu. Pojavljuje se na više mjesta prilikom motanja volana. Imali itko ideju ili savjet? selen blokovi, letva? Edited August 25, 2011 by miro Share this post Link to post Share on other sites
hec 0 Posted March 12, 2011 Hmm , sad sam skuzio da nije upitno da micem volan, vec u laganoj voznji na grabams osjetim lagani udarac (volan miran). Na vecim brzinama nista. Prije bih rekao da je to neki selen, ležaj, gumica amortizera ili sl. Nista, ionako ide iduci tjedan na servis pa ćemo vidjeti. Inace mjenjam komplet pogonsko remenje, znaci zupčasti, klinasti, remen klime, alternatora, rolice , španeri, zatezači, vodena pumpa. Imam ponudu kod mog majstora za 2800kn (sve zajedno i sa poslom) pa me zanimaju komentari na cijenu (inace u zubaku su mi rekli 3400). Eh da, i sta kazete na vodenu pumpu, mjenjati ili ne? Auto ima 88000km. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 12, 2011 tu je natezač malo skuplji neg kad je običan a cijena tvog meštra je ok al dobro gledaj s kakvim to djelovima on misli radit. Vodenu mjenjaj obavezno a i nije vise od 350-400kn orginalna (ak ostavis svoju)... Ako je passat ki taj s avatara onda imas samo 2 kajiša te natezač za klimu i natezač za drugi tračni kajiš (promjenit i natezačev amortizer) tu računaj i 3l G12 (antifriz) Te zvukove je tesko ovako odgonetnut tako da vec kad imas ic na servis nek ti mestar to pregleda i to je to. Share this post Link to post Share on other sites
hec 0 Posted March 12, 2011 da to je taj s avatara. U svakom slucaju hvala na savjetima. Javim kak je proslo. Share this post Link to post Share on other sites
Jandro 0 Posted March 13, 2011 Hmm , sad sam skuzio da nije upitno da micem volan, vec u laganoj voznji na grabams osjetim lagani udarac (volan miran). Na vecim brzinama nista. Prije bih rekao da je to neki selen, ležaj, gumica amortizera ili sl. Nista, ionako ide iduci tjedan na servis pa ćemo vidjeti. kod mene je takav slučaj bio puknut selen na vilicama, samo sto je to kod passata x puta drugacije nego na polu Share this post Link to post Share on other sites
hec 0 Posted March 26, 2011 Eto da se malo javim na ovu temu, bio danas kod majstora, digao ga na dizalicu - njegova preporuka zamjena kompleta prednjih ramena. Eh sad mene zanima kakva su vaša iskustva sa zamjenom tih oscilirajućih ramena. Neznam ni sam, dalj je dobro da se zamjeni taj cijeli komplet ili da idem dalje kod nekog drugog i traćim da mi točno utvrde u čemu je problem. Čini mi se da je najlakše reći da treba cijeli komplet zamijeniti. Eh sad cijena, nešto kinesko neka fortuna (ili tak nešto) 1100kn, neka marka delfi cca 2500kn, i ono kao najbolje njemački proizvođač mislim da je nešto na L (Lemforder ili tak nešto) 4500kn. Ako ima neki meštar tu na forumu pa čisto da čujem koja je preporuka, da mijenjam to sve ili da idem dalje i tražim da mi dijagnosticira točno u čemu je problem. Auto ima 88000. Ovaj moj kaže da definitivno preporuča zamijenu cijelog tog seta jer navodno sad je možda nešto, sutra će biti nešto drugo u cijelo tom sklopu. Ovako sada to promijenim pa sam miran. Na ovaj najskuplji ima i garancija godinu dana. Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted March 26, 2011 (edited) Eto da se malo javim na ovu temu, bio danas kod majstora, digao ga na dizalicu - njegova preporuka zamjena kompleta prednjih ramena. Eh sad mene zanima kakva su vaša iskustva sa zamjenom tih oscilirajućih ramena. Neznam ni sam, dalj je dobro da se zamjeni taj cijeli komplet ili da idem dalje kod nekog drugog i traćim da mi točno utvrde u čemu je problem. Čini mi se da je najlakše reći da treba cijeli komplet zamijeniti. Eh sad cijena, nešto kinesko neka fortuna (ili tak nešto) 1100kn, neka marka delfi cca 2500kn, i ono kao najbolje njemački proizvođač mislim da je nešto na L (Lemforder ili tak nešto) 4500kn. Ako ima neki meštar tu na forumu pa čisto da čujem koja je preporuka, da mijenjam to sve ili da idem dalje i tražim da mi dijagnosticira točno u čemu je problem. Auto ima 88000. Ovaj moj kaže da definitivno preporuča zamijenu cijelog tog seta jer navodno sad je možda nešto, sutra će biti nešto drugo u cijelo tom sklopu. Ovako sada to promijenim pa sam miran. Na ovaj najskuplji ima i garancija godinu dana. Samo cu jedno reci,ovi kineski-FORTUNA- bjezi od toga ko da te king kong gonja,jos pogotovo ako pravis ljepu kilometrazu po losoj cesti.. A i naziv nje,sam kaze kakav je proizvod.. Edited March 26, 2011 by dpeic2 Share this post Link to post Share on other sites
type-r 0 Posted March 26, 2011 to je 3bg model? i riknulo na 88k km? ti si prvi vlasnik? mislim da je najbolje uzet ovaj njemacki ako mislis imat auto jos neko vrijeme Share this post Link to post Share on other sites
Dusko 0 Posted March 26, 2011 Raspitaj se jos malo kod drugih majstora da ti kazu njihovu dijagnostiku,mozda je samo odbojna guma amortizera(lezajic u njoj). Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 26, 2011 za taj set pitaj forumase: "Raptor6767" tj reneko autodijelovi ili forumasa "lageros-zg" tj firma Lageros d.o.o... oboje imaju popuste za članove foruma... Naravno ako je riječ o tome.. Share this post Link to post Share on other sites
giga 0 Posted March 31, 2011 prijatelju.na 88000km nebi trebala otic ramena ako si prvi vlasnik i stvarni kilometri.ako ces mjenjat onda stavi i SWAG i 100000km ide.ali nemoj bezveze mjenjat ako nije to.da si bar blize nasicama da ga mi u radnji pregledamo kako treba.mi inace radimo samo ovjese.mozda letva lupa ili spone volana,ima tu svasta.nemoj bezveze bacat novac dok ne utvrdis kvar Share this post Link to post Share on other sites
type-r 0 Posted March 31, 2011 dakako da je premalo. moj je tdi,nesto sitno preko 150 000 km nema niti naznaka. nije taj 1.8T 3 puta tezi da ga tolko moze razjebat. ti problemi su bili izrazeniji na 3b a na 3bg bi to trebalo biti kvalitetnije odrađeno Share this post Link to post Share on other sites
hec 0 Posted April 7, 2011 (edited) Eto da se malo javim na ovu temu. S obzirom da ste mi dali savjete da ipak odem u drugi servis to sam i ucinio. Otisao u zubak koprivnica, iako nisu nista otkrili decki su za svaku pohvalu. Auto je bio na dizalici pa dolje, pa voznja, pa opet gore na dizalicu, sve skupa cca 2,5 sata. Dečki su se stvarno trudili da nađu uzrok, pregledali su sve vitalne dijelove, pritegnuli još neke šarafe, uglavnom nisu ramena, nije ni letva volana, auto je siguran, kazu vozi dalje do servisa pa ćemo onda to riješavati. Usput za one koji neznaju, za passate od 2001 pa do 2004/05 nisam sada siguran ali besplatno mjenjaju i stavljaju novu bobinu. Nemojte me pitati zašto, navodno ima neki serijski problem sa tim bobinama. Za moji su narucili, dolazi sutra i idem na zamjenu(besplatnu:)). Svu ovu pricu sa provjerom ovjesa mi nisu ništa naplatili. Edited April 7, 2011 by hec Share this post Link to post Share on other sites
Leo 0 Posted April 10, 2011 Usput za one koji neznaju, za passate od 2001 pa do 2004/05 nisam sada siguran ali besplatno mjenjaju i stavljaju novu bobinu. Nemojte me pitati zašto, navodno ima neki serijski problem sa tim bobinama. Z Za većinu auta vw auta... 2,0fsi, 2,0tfsi, 1,8T... itd.. Postoji tvornička akcija po kojoj se mjenjaju bobine... u servisu pri boravku vozila im je dužnost to provjeriti... postoji točno lista koji kataloški od bobina se mjenjaju, a koji ne..... Naravno to ide sve na trošak tvornice.... Share this post Link to post Share on other sites
ramljak 0 Posted April 11, 2011 lamforedr,ne znam kak se tocno pise,ali mi ga ovdje zovemo sova,zbog loga firme,ti je sigurno najbolji izbor.delphi je srot zesci osima za neka auta,npr roveru su prva ugradnja,ali u vw nemaju nista dobro...a za tu kinesku ti je vec receno. ako hoces nesto kvalitetno a malo jeftinije,trazi negdje trw,ali sve ostalo,sidem,abs,delphi,.........bjezi od toga,ja sam imo lose iskustvo s takvim firmama,na djipu od 2 tone mi ispala sidemova kugla,sreca da sam polako iso,i da na autobuskoj postaji nije bilo ljudi... Share this post Link to post Share on other sites
hec 0 Posted April 11, 2011 Hvala na savjetima, ako bude potrebni idem sa lamforderom. S obzirom da su mi u zubaku rekli da nije ništa od prednjeg ovjesa upitno, ostavljam to tako do sljedećeg servisa. To kvrckanje je lagano i nije upadljivo tako da se neću sad s time zamarati. Auto je trenutno na ugradnji plina ba me sad to više zaokuplja Ali za to je drugi topic pa necu ovdje. Share this post Link to post Share on other sites
hec 0 Posted August 25, 2011 (edited) Ostao sam duzan odgovor. Što se tice kvrckanja u volanu bio je u pitanju prednji desni krajnik spone. Zamijenjeno, napravljen špur i sada sve ok. Dobro da nisam išao mjenjat ramena jer bi bacio lovu u vjetar. Ramena su provjerena i skroz su ok. Ipak je Zubak dobro odradio posao ali i fer naplatio:) Pozdrav svima. Edited August 25, 2011 by hec Share this post Link to post Share on other sites
Erestor 0 Posted August 28, 2011 (edited) Ostao sam duzan odgovor. Što se tice kvrckanja u volanu bio je u pitanju prednji desni krajnik spone. Zamijenjeno, napravljen špur i sada sve ok. Dobro da nisam išao mjenjat ramena jer bi bacio lovu u vjetar. Ramena su provjerena i skroz su ok. Ipak je Zubak dobro odradio posao ali i fer naplatio:) Pozdrav svima. Na tim redizajniranim passatima ovjes mora drzati 150tk pa da se vozis ko divljak. Tako da je to daleko od neke mane na passatima o kojima pricaju protiv njih jer ako neki dio drzi 200tk onda je to daleko od neke mane. Tako da samo vozi Edited August 28, 2011 by Erestor Share this post Link to post Share on other sites