1 1
Guest golf2

TURBINA ULJE

Recommended Posts

Guest golf2

Po??tovani, evo kako je bilo!

Tro??io mi 1.9 td g3 ulja litru na rezervar goriva, i kad sam poskidao cijevi sa turbine bacala je ulje i nije imala pritiska uopce, tek na 3800 rpm, i jos sam se konzultirao na par strana i na forumu i dosao do zakljucka da repariram turbinu kod pinju??ića, dam 2000kn i turbina je slo??ena, puse ko blesava, auto super ide za godine i 170 tkm, navodno 170 tkm, kupljen kod nekog muljavatora. Ali i dalje guta ulja ko i prije, a on su mi rekli da ce oni prvo nabacit dijagnozu motora da oni vide jel stvar do turbine pa da ce mi se javit, al eto oni mi jave dva dana kasnije da je bila turbina i da je auto gotov. Skidao sam cijev sa turbine opet, turirao ga i ne baca ulja koliko sam ja to primjetio, ali kad skinem onu cijev odakle vuce zrak turbina ( filter zraka ), unutra je u turbini onaj mali propelerčić iz kojeg viri jedna osovinica, taj se propelerčić klima, odnosno ima lufta u le??i??tu, a isti taj luft je imala i prije, ja gledao. Pa sad me zanima dal to i??ta znači il je ta osovina sama za sebe il ide kroz cijelu turbinu. Ubiti poku??avam shvatiti jesu li to uljne karike il su ovi napravili lo?? posao, u iberlaufu ima ulja, al ne vjerujem da moze toliko tro??it. Ako se kome da čitat, odgovarati na ovaj post, unaprijed zahvaljujem.

P.s. auto dimi plavičasto, kad ga ganjam, i iz auspuha smrdi zgoreno ulje, al nije to neki dim kakav bi ja očekivao za takvu potro??nju ulja.

Nebi se smio "propeler" klimat. Ta osovina ti ide kroz cijeli turbo. Na jednoj strani su usisna krilca ("propeler") a na drugoj strani ispu??na krilca.

Guest Markic
Po??tovani, evo kako je bilo!

Tro??io mi 1.9 td g3 ulja litru na rezervar goriva, i kad sam poskidao cijevi sa turbine bacala je ulje i nije imala pritiska uopce, tek na 3800 rpm, i jos sam se konzultirao na par strana i na forumu i dosao do zakljucka da repariram turbinu kod pinju??ića, dam 2000kn i turbina je slo??ena, puse ko blesava, auto super ide za godine i 170 tkm, navodno 170 tkm, kupljen kod nekog muljavatora. Ali i dalje guta ulja ko i prije, a on su mi rekli da ce oni prvo nabacit dijagnozu motora da oni vide jel stvar do turbine pa da ce mi se javit, al eto oni mi jave dva dana kasnije da je bila turbina i da je auto gotov. Skidao sam cijev sa turbine opet, turirao ga i ne baca ulja koliko sam ja to primjetio, ali kad skinem onu cijev odakle vuce zrak turbina ( filter zraka ), unutra je u turbini onaj mali propelerčić iz kojeg viri jedna osovinica, taj se propelerčić klima, odnosno ima lufta u le??i??tu, a isti taj luft je imala i prije, ja gledao. Pa sad me zanima dal to i??ta znači il je ta osovina sama za sebe il ide kroz cijelu turbinu. Ubiti poku??avam shvatiti jesu li to uljne karike il su ovi napravili lo?? posao, u iberlaufu ima ulja, al ne vjerujem da moze toliko tro??it. Ako se kome da čitat, odgovarati na ovaj post, unaprijed zahvaljujem.

P.s. auto dimi plavičasto, kad ga ganjam, i iz auspuha smrdi zgoreno ulje, al nije to neki dim kakav bi ja očekivao za takvu potro??nju ulja.

koliko ti lufta ima? jako? svaka turbina ima malo lufta, pa kad se zgrije, ??tangica se "razvuče" i vi??e nema lufta.

ako ima lufta malo vi??e, onda nisu dobro zbalansirali osovinu. izmjeri kompresiju na motoru i vidi onda dalje.

ako dimi na leru lagano i na "abgasu", onda ti osovina ima previ??e lufta i turbo ti baca ulje.

jebem vam pinju??ića, samo motorbox u rijeci :(

Guest golf2

Pa ima ti lufta milimetar sigurno, nemoram se smirit i skoncentrirat dok ju klimam da mi skuzio da ima lufta, a i kad gledam usisna krilca dok klimam osovinicu vidim da se klima i to dode dost blizu stjenke, a rekli su mi pederi da su zamjenili semeringe i da je jedna klapna bila potrgana, dali mi god. garancije, i tvrdili da ta turbina ne bu vise ulja trosila.

P.s. a jel moguče da mi toliko ulja potro??i, lit po rezervaru ako su uljne karike u kurcu i da zbog toga dimi plavičasto?

Guest Bezec
Pa ima ti lufta milimetar sigurno, nemoram se smirit i skoncentrirat dok ju klimam da mi skuzio da ima lufta, a i kad gledam usisna krilca dok klimam osovinicu vidim da se klima i to dode dost blizu stjenke, a rekli su mi pederi da su zamjenili semeringe i da je jedna klapna bila potrgana, dali mi god. garancije, i tvrdili da ta turbina ne bu vise ulja trosila.

P.s. a jel moguče da mi toliko ulja potroši, lit po rezervaru ako su uljne karike u kurcu i da zbog toga dimi plavičasto?

U svakom slučaju reklamiraj turbinu (ako imaš garanciju) gdje ti je servisirana. Možeš prije toga otići kod boschiste na mjerenje kompresije, tak da imaš dokaz kod Pinjušića, ak te budu muljali da je motor loš...

Mada mjerenjem kompresije nećeš ustvrditi kakve su uljne karike.... gumice ventila...

U svakom slučaju reklamiraj!!

Postoje dvije vrste lufta, radijalni i aksijalni..Kod turbina je dozvoljen malo veći radijalni luft, međutim aksijalni u jaaako malim granicama...Znači svaki luft je normalan, jer je ta ??tangica slobodna u kući??tu i nju obavija tanki film ulja....E sad, ja nisam stručan dovoljno da ti ka??em kako je 1mm previ??e, ali mi to onao, kao nekom laiku, kada si zamisli?? da se turbina vrti na prosiječnih 150 000 okretaja ne zvuči nimalo dobro...Ali ponavljam, ja nisam dovoljno stručan da uzme?? moje tvrdnje o luftu kao neku referencu...

Čim si morao reklamirati, ja bih odmah duboko posumnjao u ispravnost reparacije turbine... ;)

Guest Markic

reklamiraj, nebi bilo pinju??iću prvi put da je tako reparirao turbo

Slican slucaj. Rje ce bila o alfi 159 JTD-M 2.0 Reparirana turbina se razletila u svega 5kilometara.... Druga reparirana je imala isti takav luft te je poslana natrag i uzeta ovaj put nova

Guest golf2

Fala na info i asistenciji svima, odo sutra mjerit kompresiju pa cemo vidjet dalje, sad sam mako iberlauf iz cijevi od usisa, da vidim jel turbina baca to ulje ili iberlauf, mislim on je masan, od friskog ulja, ali nije to neka kolicina, i ne puse previse, ali turbina kad ga jos posise bojim se da onda izvuce iz kartera. A bum sutra vidio Sta ce reci kompres segrti.

Kompresija nazalost tu nemoze mnogo pomoć.. osim jako velika kompresija a to je znak na brtvljenje ulja u cilindrima....

Eto digao si iber-lauf.. usis ce ti bit csci :)

1 1