0
free2entrada

GOLF 3 TROŠI ULJE

Recommended Posts

Pozdrav,

Sve sam napisao u naslovu, golf troši 1 litru na 1000 km, puno ili malo, nije normalno !

Motor je 1.9 td, 230 tkm.

Prosvjetlite me, kaj bi bilo naj pametnije, prijeđem oko 1000 km mjesečno.

Dal bi bilo mudro samo karike zamijeniti ili bez generalke nebi niš riješio ?

Nemam vremena za šarafljenje, nit bi se u isto upustio, ko bi to mogel složit za neki pristojan iznos ?

Pozdrav,

Dejan

Pozdrav,

Sve sam napisao u naslovu, golf troši 1 litru na 1000 km, puno ili malo, nije normalno !

Motor je 1.9 td, 230 tkm.

Prosvjetlite me, kaj bi bilo naj pametnije, prijeđem oko 1000 km mjesečno.

Dal bi bilo mudro samo karike zamijeniti ili bez generalke nebi niš riješio ?

Nemam vremena za šarafljenje, nit bi se u isto upustio, ko bi to mogel složit za neki pristojan iznos ?

Pozdrav,

Dejan

Tko kaze da su ti karike?? Po meni je prije turbina nego sami motor :mellow:

Ako je motor, materijal + ruke su ti oko 4000 KN ovisi o majstoru i materijalu upotrebljenom...

Edited by vwrudi

najjeftinije i najlakše ti je prvo zamjenit gumice na ventilima(ispravite me ako griješim)

imao sam isti problem na proslom golfu,samo na benzincu,zamjenio gumice na vetilima i odonda druga priča :palacg

moze ti bit do turbine,moze do karika,moze do gumica na ventilima.......to se moze lako sve provjerit.......polugeneralka s original karikama i rukama bi te izasla cca 3500 kn s uredjenjem glave.....ako je do turbine imas ih po oglasima po 100-150 eura plus zamjena cca 200-300kn.....

Fala Vam svakak, trebalo bi vas klonirat i poslat direktno u WOLFSBURG.

Spomenuo sam karike, jer sam dobio odgovor na postavljeno pitanje o trošenju ulja od nekog mehaničara.

Krenut ću odnekuda, kaj prvo !?

Gumice,najbolje !?

Edited by free2entrada

Fala Vam svakak, trebalo bi vas klonirat i poslat direktno u WOLFSBURG.

Spomenuo sam karike, jer sam dobio odgovor na postavljeno pitanje o trošenju ulja od nekog mehaničara.

Krenut ću odnekuda, kaj prvo !?

Gumice,najbolje !?

skini glavu pa ce ti sve bit jasno....ali prije toga vidi turbinu,skini crijevo izmedju turbine i ulaza u granu i vidi jel ima obilnijih tragova ulja,ako da vjerojatno je turbina,a da to potvrdis,skini ulazno crijevo i vidi jel ima lufta na osovini turbine,minoran mali luft moze bit a ak je osjetan onda je kaput i probaj na ugrijano vrtit rotor,nesmije stekat ni zapinjat....kad skines glavu vidit ces jel su potroseni cilindri,ako nema ajnzaca a karike imaju spanung,tj mices klip napred nazad i ima pomaka ali uz otpor,moze proc a ak idu lako gotove su,makar u pravilu su u pitanju uljne kad je trosenje ulja u pitanju,a to mjerenjem kompresije nemres utvrdit.......a glava kad je dole pozeljno je uredit je komplet,gumice ,vodilice,dosjede ventila,pretkomore a i u pravilu su medju ventilima glave na njima popucane pa je to dobro povarit....da nebi bilo poslje napuhavanja crijeva....nemora bit ali zakaj se kockat.....eto,nadam se da sam pomogao :palci Edited by ivanmk1

najjeftinije i najlakše ti je prvo zamjenit gumice na ventilima(ispravite me ako griješim)

imao sam isti problem na proslom golfu,samo na benzincu,zamjenio gumice na vetilima i odonda druga priča :palacg

Rijetko vw diesel troši ulje zbog gumica ventila skoro uvijek zbog karika što bi u ovom slučaju moglo biti al bi prije bilo dobro isključit turbinu pa se voziti a ako i onda troši polugeneralka bi vjerovatno pomogla

Mogu još samo dodat da u zadnje vrijeme nema ni snage, mući se jadan.

Godine ili nekaj drugo ?

Puks, to zna sigurno ko vodu pit.

Jednom sam bio kod tebe, cijeli dan se vozio i napravio 200 km, ugasio duju kod Krune jer sam trebao neke dijelove i kad sam htio upalit, niš se nije dogodilo, neće upalit.

Kruno je brzim potezom zategao remen na altenatoru i od tada nisam imao problema.

Možda i sa trojkom navratim.

Dijagnozu ne znam ali troši ulje i snage nema , kao da mu turbina ne radi, a možda stvarno ne radi .

Pozdrav

Edited by free2entrada

skini glavu pa ce ti sve bit jasno....ali prije toga vidi turbinu,skini crijevo izmedju turbine i ulaza u granu i vidi jel ima obilnijih tragova ulja,ako da vjerojatno je turbina,a da to potvrdis,skini ulazno crijevo i vidi jel ima lufta na osovini turbine,minoran mali luft moze bit a ak je osjetan onda je kaput i probaj na ugrijano vrtit rotor,nesmije stekat ni zapinjat....kad skines glavu vidit ces jel su potroseni cilindri,ako nema ajnzaca a karike imaju spanung,tj mices klip napred nazad i ima pomaka ali uz otpor,moze proc a ak idu lako gotove su,makar u pravilu su u pitanju uljne kad je trosenje ulja u pitanju,a to mjerenjem kompresije nemres utvrdit.......a glava kad je dole pozeljno je uredit je komplet,gumice ,vodilice,dosjede ventila,pretkomore a i u pravilu su medju ventilima glave na njima popucane pa je to dobro povarit....da nebi bilo poslje napuhavanja crijeva....nemora bit ali zakaj se kockat.....eto,nadam se da sam pomogao :palci

fala Ivane, odgovor kao iz knjige

Pozdrav

dejane kakav crni lock.... kad fino znas pitat i ljdi ti daju korisne savjete... sad je valjda fer da javis sta si uradio i kako si rijesio problem....

ja bi jos dodao da nebi bilo loše premjerit klipove.... poznajuci td motore 80% su im i klipovi u banani...

Da ne otvoram nova tema..motor je 1.9 AAZ poznati Turbo Dizel..Znaci prije dva tjedna zamenio sam termostat, stari je pokazivao malo vise, sad sa ovaj novi je okey..motor je sa 204xxx km i do sad nikakvi problema..potrosnja ulje je oko 1L na 10 000km, uvek dodje da dopunim na neke 4-5000km..zadna izmjena bila je na 199 000km..sad menjam termostat i dolijem ulje oko pola litara..i tako prodje dva tjedna i prije neki dan primetim neka crna tecnost na zadni dio auspuha ( na cefka zadni lonac ) izbrisem to i kazem aj da proverim ulje, kad vidim to je na minimum :angry:

Ne znam jel to so auspuh je nes drugo ili je povezano sa potrosnjom ulje..ovi dva tjedna vozio sam ga posteno, malo ganjanje i ostalo, al nije trebao potrositi...jel ima neko neko slicno iskustvo? plase me da nije sjebana turbina ili neki drugi veliki kvar...makar auto vuce normalno...ili mozda radi vrjeme je namaljeno nivo ulje?

Molim ako ima neki neko iskustvo nek postuje da znam sta da idem razgledavati..

Da ne otvoram nova tema..motor je 1.9 AAZ poznati Turbo Dizel..Znaci prije dva tjedna zamenio sam termostat, stari je pokazivao malo vise, sad sa ovaj novi je okey..motor je sa 204xxx km i do sad nikakvi problema..potrosnja ulje je oko 1L na 10 000km, uvek dodje da dopunim na neke 4-5000km..zadna izmjena bila je na 199 000km..sad menjam termostat i dolijem ulje oko pola litara..i tako prodje dva tjedna i prije neki dan primetim neka crna tecnost na zadni dio auspuha ( na cefka zadni lonac ) izbrisem to i kazem aj da proverim ulje, kad vidim to je na minimum :angry:

Ne znam jel to so auspuh je nes drugo ili je povezano sa potrosnjom ulje..ovi dva tjedna vozio sam ga posteno, malo ganjanje i ostalo, al nije trebao potrositi...jel ima neko neko slicno iskustvo? plase me da nije sjebana turbina ili neki drugi veliki kvar...makar auto vuce normalno...ili mozda radi vrjeme je namaljeno nivo ulje?

Molim ako ima neki neko iskustvo nek postuje da znam sta da idem razgledavati..

Moze bit masu toga..

Moze bit da si ulje protero van do auspuha,mada auto onda bas i nebi isao normalno.. Pogldaj si dal imas ulja oko turbine,skini to dole, pogledaj tamo di je zracni filter gore spojen.. Dali turbo normalno radi i puni? Hmm one gumice neznam dal mogu tolko papat ulja.. Odvest do nekog ko se razumije da malo to pregleda..

Sam mozes probat nalit ulje i probat vozit dva-tri dana pa ces vidit dal trosi ulje..

Onda provjeri ulje,pa ga probaj malo zesce vozit pa ces vidit dal papa ulje..

Pogledaj si i u posudu jel mjesa ulje i vodu,dal imas kao mrlje,fleke masne.. Brtva?

Jel dize temperaturu kad je ulje bilo na minimumu? Dal si osjetio miris ulja,onak kao da gori? Dal je dimio plavo nakon ganjanja?

Edited by dpeic2

Mozda blesavo pitanje,ali da nisi odma mjerio ulje nakon sta si stao sa ganjanjem,pa da se ono ulje nije svo jos kao bi reko ocjedilo? Pa ti zato izgleda da ga dosta fali.. Najbolje ti je razinu kontrolirat prije prvog paljenja.. Najtocnije onda pokazuje nivo..

Imao sam jedan slucaj di je bas to napravljeno,covjek malo se ganjao,pa je stao da vidi ulje,pa odma dosipavao,a ja ujutro prije prvog paljenja kontrolirao,a ono iznad maksimuma dobrih 2 cm ulja na sipki.. :bag:

Edited by dpeic2

Moze bit masu toga..

Moze bit da si ulje protero van do auspuha,mada auto onda bas i nebi isao normalno.. Pogldaj si dal imas ulja oko turbine,skini to dole, pogledaj tamo di je zracni filter gore spojen.. Dali turbo normalno radi i puni? Hmm one gumice neznam dal mogu tolko papat ulja.. Odvest do nekog ko se razumije da malo to pregleda..

Sam mozes probat nalit ulje i probat vozit dva-tri dana pa ces vidit dal trosi ulje..

Onda provjeri ulje,pa ga probaj malo zesce vozit pa ces vidit dal papa ulje..

Pogledaj si i u posudu jel mjesa ulje i vodu,dal imas kao mrlje,fleke masne.. Brtva?

Jel dize temperaturu kad je ulje bilo na minimumu? Dal si osjetio miris ulja,onak kao da gori? Dal je dimio plavo nakon ganjanja?

Turbo normalno radi, oseti se nad 2000 okretaja da povuce..to sa nalivanje mi je opcija, dodacu i vidim kako ide..temperatura je normalna, novi termostat i ne ide preko 90 stupnjeva kolko i da ganjam..

inace provjerio sam ulje ujutro na ladni motor, ne baca plavi dim, nego kad ga stisnem zna da izbaci crni dim..

ovo sa turbina nisam provjerio, niti posudu..to cu provjeriti i javiti kako je...u subotu svekak ide do mehanicara da uvidi sta je i da dolijem ulje..

da mu je zivo ulje natrag na lonac... pa dimio bi ki ćiro..... jer to se ulje zapali nakon turbine i pogotovo ako je vreo ispusni sistem.......

Znam iz iskustva :)

Edited by AUTOFREAK

da mu je zivo ulje natrag na lonac... pa dimio bi ki ćiro..... jer to se ulje zapali nakon turbine i pogotovo ako je vreo ispusni sistem.......

Znam iz iskustva :)

Ne razumem, otisla je turbina? :huh:

da li je tko riješil problem, pa da napiše kaj je bilo jer mene muči taj problem od danas, tj. idem pogledati ulje i debelo je ispod minimuma, na mjeraču milimetar, dva samo ulja, nalijal sam jedno pol litre kaj mi je ostalo od izmjene zadnje, i nisam još došel do minimuma... radi se o golf III, 1.9 tdi, 90 ks, na satu je 231 xxx, od izmjene je prijeđeno 7200 (+/- par desetak km), auto normalno radi, normalno vuče sve kak je i prije..

inače filter nije bilo promjenjen kod izmjene, ne pitajte zakaj, na brzinu se mjenjalo i na kraju se nije promjenil i ostal stari gore..sad dal ima to kakve veze??

da li je tko riješil problem, pa da napiše kaj je bilo jer mene muči taj problem od danas, tj. idem pogledati ulje i debelo je ispod minimuma, na mjeraču milimetar, dva samo ulja, nalijal sam jedno pol litre kaj mi je ostalo od izmjene zadnje, i nisam još došel do minimuma... radi se o golf III, 1.9 tdi, 90 ks, na satu je 231 xxx, od izmjene je prijeđeno 7200 (+/- par desetak km), auto normalno radi, normalno vuče sve kak je i prije..

inače filter nije bilo promjenjen kod izmjene, ne pitajte zakaj, na brzinu se mjenjalo i na kraju se nije promjenil i ostal stari gore..sad dal ima to kakve veze??

Ostavi auto preko noci na ravnom i ujutro prije prvog paljenja prekontroliraj razinu ulja na mjeracu.. Tu ces dobit najtocniju razinu..

Zamenio gumice ventilima i sad nivo je stabilizirano..izgorene su bile stare i ulje izlazio i curio na zadni dio glave motora...

nije skupa investicija, al ako je to uzrok ondak je rjesenie..

provjeril sam ujutro prije paljenja, ista stvar, danas sam kupil novo ulje pulusintetičko (ovo kaj sad imam je sintetičko), pa bum sad kroz par dana izmjenil i pratil malo bolje kak troši i auto kak se ponaša, a onda pem u otklanjanje kvara...

@Golf 1.9, hvala na odgovoru.. :palacg

Pozdrav, evo i mene s istim problemom (Golf3 1.9 TDI, 360000km)

Troši oko 1L/1000km pa čak i više, vožnja uglavnom autoput. Ulje Helix 10w-40. Pod autom je sve suho.

Prije 2 godine odn. 50tkm dao sam mjeriti kompresiju i bila je u redu. Troši gorivo normalno, snage ima. Odozada ponekad ide sivo plavkasti dim, uglavnom po gradu i kad je motor hladan. Jednom je dosta dimio i nakon što sam se spustio sa Sljemena (možda ima veze jer je bio nagnut dugo?)

Dakle zbog kompresije pretpostavljam da nisu karike, nego vodilice ventila ili možda turbo? Ako mi netko zna reći prema simptomima, bio bih zahvalan.

P.S. Prije godinu dana imao sam probleme s pregrijavanjem i gubljenjem rashladne tekućine, što je popravljeno servisom glave motora (mijenjale su se brtve, strojno se obradila glava). Mislim da je odonda pomalo počeo više trošiti, ali ne znam je li povezano.

uljne karike buraz i turbina malo ili puno....a kad već menjaš uljne onda promjeniš i kompresijske...jebga....to se vozi i nedira dok pali.......a vw pali uvjek.....nabavi 10 l novog ulja negdje na crnno i deri i vozi....dok neskupiš para za popravak....

0