djole 0 Posted March 23, 2011 Pozdravw.Guma je 195/45/16 i bila je vec krpana,al sam ja to skinuo jer mi se cinilo da ne drzi dobro,tek sam onda vidio da je rupa od sarafa cca 6-8 mm.Znam da se moze zakrpat,al kolko je ta guma sigurna za vozit jer volim se na autoputu vozit nekad i 200. Share this post Link to post Share on other sites
TOMZG 1 Posted March 23, 2011 najbolje ti je otic do vulkanizera, i dat mu gumu i on ce ti tocno sve rec Share this post Link to post Share on other sites
ivo gti 16v 0 Posted March 23, 2011 skoro sva ostecenja se daju napravit osim bočnice gume (i ona se da napravit ako je guma visi profil i ako nisu pukla platna) otidi do vulkanizera i trazi da ti stavi fleku koja ide na vruce i niceg se ne boj Share this post Link to post Share on other sites
djole 0 Posted March 23, 2011 Ok decki,sad mi je lakse,vec sam mislil da moram kupit nove gume.Thanks! Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 23, 2011 ako je vulkanizira nema problema... a crv bi isto držao al nikad nebi imao povjerenja u njega znam par likova sta su tako krpali (crv) i gume motocikala i nikad problema... Share this post Link to post Share on other sites
Mexx 1 Posted March 23, 2011 vise puta mi se desilo isto,stalno sam na autoputu ,nikad problema...par puta je stavljen "crv"...sve 5-. Share this post Link to post Share on other sites
rusina 0 Posted March 24, 2011 Imam ''crv''a u gumi vec dvi godine, nikad problema niti je guma ikada ispustila zrak. Nisam ni ja tome vjerovao evo dok nisam probao... Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted March 24, 2011 ja sam isto imao par puta rupu od šarafa,odnio vulkanizeru,on to malo nešto brusio,šmirglao,ljepio a brusio i nikad nisam osjetio da bi puštala ili išta drugo Share this post Link to post Share on other sites
ivo gti 16v 0 Posted March 24, 2011 sitne rupe i gume koje su pred zamjenu se mogu krpit tim crvom ali gume koje se voze vecin brzinam i koje su u dobru stanju je bolje zakrpit ili vrucom ili hladnom zakrpom Share this post Link to post Share on other sites
vw 4ever 0 Posted April 9, 2011 nakrpo sam se guma crvom i nikad ništa.... stvarno drži ko lud Share this post Link to post Share on other sites
Zrinedin 0 Posted March 31, 2013 (edited) Prilikom skidanje gume sa felge, oštetili smo unutarnji rub gume. Onaj rub gume gdje nasjeda na rub felge. Mali komadić je otkinjen, dali je moguće to pokrpati ? Ja sam bio kod vulkanira i rekao je da se nemože to pokrpati. Evo radi se o ovom rubu baš kako sam nacrtao. Edited March 31, 2013 by Zrinedin Share this post Link to post Share on other sites
MarinoL 0 Posted March 31, 2013 Postoji nekakva tekuća guma koju koriste vulkanizeri (barem moj). Sad koliko bi bilo učinkovito sa njom to riješit neznam. Share this post Link to post Share on other sites
ivo gti 16v 0 Posted March 31, 2013 ne moze se to krpiti na tom mjestu ali ako ti ne ide na neku previse siroku felgu,ne bi trebalo bit problema samo pazi pri ugradnji da se ne nastavi dalje kidati Share this post Link to post Share on other sites
Deni_dm 0 Posted March 31, 2013 ne moze se to krpiti na tom mjestu ali ako ti ne ide na neku previse siroku felgu,ne bi trebalo bit problema samo pazi pri ugradnji da se ne nastavi dalje kidati ide na dosta široku felgu, nisam znao zrine da je baš taj dio, mislio sam da je ovaj gornji više, pa bi možda moglo ljepilo za šajbe nešto pomoć Share this post Link to post Share on other sites
Zrinedin 0 Posted March 31, 2013 Postoji nekakva tekuća guma koju koriste vulkanizeri (barem moj). Sad koliko bi bilo učinkovito sa njom to riješit neznam. Vulkanizer nije spominjao nikakvu tekuću gumu. Kaže da nema spasa, al je jako mali komadić, možda nekih 1cmx1cm je ostećena. ne moze se to krpiti na tom mjestu ali ako ti ne ide na neku previse siroku felgu,ne bi trebalo bit problema samo pazi pri ugradnji da se ne nastavi dalje kidati Guma 185/45 r15 na 8,5jota ide. ide na dosta široku felgu, nisam znao zrine da je baš taj dio, mislio sam da je ovaj gornji više, pa bi možda moglo ljepilo za šajbe nešto pomoć Znam je šta bi pomoglo, da ju zapalim i nek gori Share this post Link to post Share on other sites
Zrinedin 0 Posted April 1, 2013 Skinili gumu,očistili, namazali sa nekom dihtmasom, provozao se napravio jedno 25-tak km i ne pušta, budemom vidjeli. A u međuvremenu sam drugu naručio. Share this post Link to post Share on other sites