0
dsc64am2

Hitno glavi gas

Recommended Posts

Opet ja,

Imam VW Golf MK3 iz 92 1.9d (obican dizel da ne dodje do zabune) danas je poceo da glavi gas, sajla nigde ne zaglavljuje ona opruga na bos pumpi se vrati i papuca od gasa se vrati kada se skloni noga sa papuce ali i dalje drzi turazu.

Inace normalno pali, vuce, ima snage, trosi ulje ali ima snage nije lenj, ulje trosi vec 4 godine ali ide ne davi se, danas se pojavio taj problem sa gasom koji neznam kako da resim.

Po nekoj logici da je crkla pumpa nebi prvo mogao da upali a kamoli da ide, a eto poceo je da glavi gas

Sta bi moglo da bude?

imaš ulja u usisnoj grani(izvadi odušak da maže van ne u usisnu granu) ak bude i dalje isto,posjeti bosch majstora

Cekaj nisam siguran da sam te shvatio, mislis da zato sto mi duva motor i sto nije spusteno crevo od iberlauha (valjda se tako pise, mislis na ono crevo sto visi na kolima ispod motora) glavi gas?

A ti mislis da je pumpa vrisnula ili sta?

Amater sam po pitanju mehanike nemoj mi zameriti na glupim pitanjima.

Da misli bas na to.

Evo ja jučer imao slučaj iberture... dakle motor sam doda gas i natrag imas jedna crno-sivi dim a celler je preko 4000 o/min :)

Ovdje je razlog bio 8l ulja u mašini :doh

Al po opisu mislim da ti nemas taj problem neg da je do pumpe.... Iste stvari su bile i kod duja...

Ovaj je napunjen uljom dusmanski, i ima taj crno sivi dim, a crevo nije spusteno dole, probacu sutra da ga spustim pa da vidim sta se dogadja, ako imate jos neku ideju zeleo bih da je cujem, a sto se pumpe tice (ako je ona u pitanju) sta sa njom raditi da li se ona popravlja ili sta joj se radi i koliko bi otprilike to kostalo, majstore sam pitao kazu polovna pumpa za njega je oko 100-130e plus neki dinar za ruke.

Ako je ulje na max onda ga nemoze dignut gore u usis. granu osim ako je motor mrtav pa kad skines cep na pokl. motora onda izbaciva ulje i po šajbi :)

Pumpa se moze reparirat... i onda si miran a ta za 130eura... ako je reparirana super a ako nije onda je to "mačak u vreći" posto moze crknut za par dana il za 5 godina (karikiram)

Kad se vec skida pumpa onda nebi bilo loše izmjenit zupč. remen itd.... ako nije mjenjan tko zna kad

Edited by AUTOFREAK

ok, motor mi jeste los u smislu trosi ulja 1-1.5 na 1000 malo trosi malo izbacuje na dihtung, jendom sam sipo ulje a zaboravio da zatvorim cep izbacivao je u kapljicama ulje, vuce lepo, pali pa kako kad nekad lako nekad se malo necka al upali, ok probacu sutra da skinem crevo pa javljam sta je bilo.

pazi da ti neukenja cjeli motor... :) provedi šlauf doli do ispod motora ki nekad na stojkama sta se mećalo :)

Bratu je dizao ulje u kučište filtera zato što se na ventildeklu zaštopala ona rupica kroz koju se

ulje, što se nakupi na onoj mrežici od ibera, vraća nazad u glavu. Uglavnom u vožnji se nije primjećivalo, ali nakon što auto

odstoji nekih 15 min ulje se iz kučišta kroz one 4 rupe slije u usisne kanale i kad ga je upalio drži okretaje skoro na 4000 i dimi

da se auto ne vidi od dima.

Inače motor je trošio jako malo ulja oko 3-4 dl na 10 000km

Oprao poklopac sa vručom vodom i odonda sve 5.

spustio sam crevo od ibera dole i sada pali lepo i ne glavi gas, do duse probao sam na kratko ali nedam se da nece glaviti.

Sve informacije su dobrodosle

ovo ti je sam privremeno riješenje,a trajnije riješenje je da otvoriš motor i vidiš oće polugeneralka pomoć ili će trebat prava generalka :palacg

ovo je koda si uganuo gležanj pa si dobio štaku da lakše hodaš...

nek se ugrije motor i nakon voznje ce vidit jel ista pomoglo.. mada mislim da mu ovo nije rjesenje jer ibertura je ipak malo extremnijih okretaja :)

0