0
dsc64am2

Da znam da sam dosadan, golf 3 paljenje

Recommended Posts

Opet ja, jednog dana cu vam dosaditi i izbacicete me sa foruma, ali neznam i moram da pitam.

Auto: golf 3 *92 1.9d (obican dizel bez turbine, onaj sto izgleda kao 1,6d iz golfa 2, da ne dodje do zabune koji je motor u pitanju)

Motor jeste los u smislu trosi uje oko 1-1,5l na 1000km takvog sam ga kupio jos pre 5 godina takav je i danas, vuce ima snagu ide ko blesav ali trosi ulje, od skoro imam problem sa paljenjem, na gurku upali na pola metra i posle je sve super, a na kljuc nekad relativno lako upali (relativno lako, znaci upali na prvo verglanje tipa za 15ak sekundi) a nekada, sto se cesce desava zavergla 3 puta po 30ak sekundi i posle toga je akumulator prazan ni da glone, akumulator je nov kamionski 97ampera, sa takva dva palim kamion na pola kljuca. Sa takvim akumulatorom da ne preteram kamion i drugi auto mogu da verglaju po pola sata a golf samo 2-3 minuta, znaci akumulator je uredu, da je motor toliko los bilo bi logicno da vergla do besvesti i da ne upali a on za jako kratko vreme verglanja izvuce akumulator, bio je kod elektricara merio je kako puni alternator kaze uredu je, kais za alternator zamenjen zimus, skidan je anaser i on radi kako treba, grejaci novi stavljeni zimus pre par dana proveravani svi rade, a auto pali bez nekog pravila neki dan ce da upali 150 puta na kljuc bez problema a neki dan da kukam pored njega nece upaliti samo ce izvuci akumulator, mislio sam da mi nesto drugo vuce struju, pa sam skidao akumulator kada auto stoji, ali nista nisam dobio.

Pitanje glasi zasto samo tako kratko moze da vergla i zasto tako brzo isprazni akumulator koji je skoro duplo jaci nego sto bi trebao da bude za taj auto?

Hvala

predpostavljam da pali lako kad je hladan a vruc te zajebaje....

odi u istog elektricara i nek tu rjesi da ti se stalno pale grijaci i kad je ladan i kad je vruc...

tako se radi kad je motor na izdisaju..

vrti uvjek istom jacinom (alnlaser).

Sta je s uljem i onim dizanjem okretaja????

Da anaser uvek vrti istom jacinom,

Nema pravila nekad lako upali vruc nekad lako upali hladan, grajeci se pale (lampica) svaki put kad dam kontakt, kada je vruc brze se ugase nego kada je hladan, Juce je naprimer hladan upalio lako posle 15minuta voznje stajao je 10 minuta ugasen i nije hteo na kljuc, pre toga nije hteo hladan da upali, potpuno nema pravila pa bar da znam kada hoce kada nece.

Ali mi idalje nije jasno kako tako brzo isprazni akumulator na verglanju.

Menjao sam sva creva od goriva stavio providna, da bih video da li ima vazduha u njima ali nema, menjao filter za gorivo ali uvek je isto, kada se najmanje nadam da ce upaliti on upali a nekad ga vozim po sat vremena, i ugasim i odmah probam da upalim i on vergla i ne upali a isprazni akumulator

Ulje :) pa vozio sam ga par dana sa spustenim crevom ibera ispod auta pusio je kao lud valjda dok je proterao taj visak ulja, sada je ulje na pola izmedju min i max crevo vraceno gore na usisnu granu, i nema problema.

Imate li jos kakav predlog ili da se bacim u potragu za donatorom delova.

Edited by dsc64am2

E sad sam nesto razmisljao, auto mi dugo vergla, a cesto je paljen na gurku, e sad da li je moguce da je tokom tih mnogo brojnih paljenja na gurku prezubio kais pumpa ili sta vec, jer auto vergla lepo a jako mu malo fali da bi upalio, (paljen je na gurku jer mi je dvoriste jako zgodno strmo je a kada vidim da ce dugo da vergla pustim ga na nizbrdo da ne mucim akumulator) pa me interesuje da li mu je mozda pomereno paljenje jer po zvuku mu jako malo fali da upali, e sad ako postoji mogucnost da je pomereno kako se vraca da ranije pali.

Da znam sada cete da mi kazete da mi je los motor i sve to stoji jeste u pravu ali auto ima snagu samo mu je problem to dugo verglanje, znam da i kada (ako uopste postoji mogucnost stelovanja paljenja) da je to kratkotrajno resenje i da motor mora da se radi ali ne planiram da se zadrzi jos dugo kod mene. . .

da je preskočio remen nebi ti ni palio na guranje a nit radio kako treba...

Po svemu sudeći trebas trazit drugi motor :)

Moj auto su oteli vanzemaljci definitivno.

Pazi pali bez ikakvog pravila nekad vruc nekad hladan, nekad mozes da kukas pored njega nece upaliti na kljuc, odnosno po zvuku mu jako malo fali da upali, pa sam zato mislio da je pomereno paljenje, na gurku upali na bukvalno pola metra, a kad upali ide kao blesav, ok duva, trosi ulje al ide ko blesav.

Burazer je imao pasata 1,6d (motor spolja izgleda bukvalno kao i moj 1,9) taj je stvarno bio katastrofa, trosio je 1l ulja na 100km i 10l nafta i nije imalo sile da upali kada je vruc ni na kljuc ni na guranje, a ovo moje cudo pali kako i kada mu se cefne.

Znam i ja da bi najbolje bilo da uzmem drugi motor, ali mi se ne ulaze u taj auto jer planiram da ga prodam, a glupo je kada dodje kupac i hoce da ga proba da mu kazem cekaj da vidim da li ce upaliti, dzabe sto kada upali ide super i super vuce kada treba da gledam u pasulj da li ce i na koji nacin upaliti.

0