DejanM 0 Posted April 11, 2011 e puno hvala, takav odgovor sam trebao Budem onda sutra još kupio neki cleaner vosak, pa se bacim na voskanje Share this post Link to post Share on other sites
Pecko 0 Posted April 11, 2011 it's ok, ali motorni prostor može bolje, tim više kaj su to plastike koje možeš fino očistiti, tj sve je puno plastiki, nije problematično urediti ga ko recimo na dvojki 1.6 dizel, pod tim fino ne smatram špricanje kokpit sprejevima jer to nije fino, ali bolje je i tak nego prašnjavo sve... a kaj se tiče tih crtitici po laku na novom autu to je sve "veliko hvala" autopraonicama...zato ja svoj auto nikad ne perem u autopraoni, uvijek kod kuće, potrošim za svako pranje toliko vode kaj mi stari počne srati "dal sam lud"...i još k tome ga lickam par sati...već i susedi gledaju "koji mi je vrag" Share this post Link to post Share on other sites
mislavto 0 Posted April 11, 2011 it's ok, ali motorni prostor može bolje, tim više kaj su to plastike koje možeš fino očistiti, tj sve je puno plastiki, nije problematično urediti ga ko recimo na dvojki 1.6 dizel, pod tim fino ne smatram špricanje kokpit sprejevima jer to nije fino, ali bolje je i tak nego prašnjavo sve... a kaj se tiče tih crtitici po laku na novom autu to je sve "veliko hvala" autopraonicama...zato ja svoj auto nikad ne perem u autopraoni, uvijek kod kuće, potrošim za svako pranje toliko vode kaj mi stari počne srati "dal sam lud"...i još k tome ga lickam par sati...već i susedi gledaju "koji mi je vrag" problem autopraonica, pa i onih rucnih je sto koriste jednu spuzvu za cijeli auto i sto ne koriste two bucket metodu pranja a uredno ti peru auto i gore i dole s njom...isto tako kod brisanja treba koristiti quick wax(ima ih eagle one wax as you dry, sonax quick wax, 3m quick wax...to su oni koji su dostupni kod nas). za auto treba imati neki njezni rucnik za brisanje, da se kupiti vani. ako je auto navoskan moze se susiti i vodom Share this post Link to post Share on other sites
Atrax 1 Posted March 6, 2015 evo iskopao sam ovu temu negdje, pa da ne otvaram novu... stize toplije vrijeme, malo planiram stinice posredit na autu koje je zima ostavila... imam par ogrebotinica (ako postoji ta izvedenica rijeci) na autu, nista duboko nista strasno ali kopaju mi oci... ima li neki nacin da se to rijesi ili ublazi a da nije lakiranje? LP Share this post Link to post Share on other sites
Lima 0 Posted March 6, 2015 Ako nije jako duboko probaj ispolirat ili prvo proc sa vodobrusnim 1000-1500-2000 pa gruba pasta i finija.. Share this post Link to post Share on other sites
Biker boy 0 Posted March 6, 2015 lol... brusiti, a da nisi izmjerio debljinu laka i k tome si još početnik... sretno... može se nešto srediti, sve ovisi kakva je ogrebotina... Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted March 6, 2015 Istina na orginalnom laku nemaš takorec sta niti brusiti niti polirati. probaj samo ispolirati ako neide onda prije samo malo prođeš sa papirom i to ne grublji od 2000. Share this post Link to post Share on other sites
Biker boy 0 Posted March 6, 2015 Na originalnom laku se može brusit i polirat, kak ne... Samo prije toga treba imat određeno predznanje za to i iskustvo, jer se brušenjem laka može ''probiti'' lak, pa ste tek onda napravili štetu. Bez mjerača laka ideš na slijepo... Share this post Link to post Share on other sites
Atrax 1 Posted March 7, 2015 oke, znaci sa nekim diy principom mogu samo zeznuti stvar...direkt lakireru nekom onda. Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted March 7, 2015 Ostavi kako je. Lakirer ti se nece htjet s tim zezat Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted March 7, 2015 Ja imam par tockica po haubi i prednjem braniku, ali neda mi se s tim uopće zejebavat. Imam onaj set za "prikrivanje" iz ovlastenog pa ću pokusat malo zamaskirat s tim prije nego budem vozio auto na poliranje.. ako pomogne pomogne, ako ne, nema veze.. ne pada mi na pamet ić lakirat sve samo zbog toga.. Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted March 7, 2015 Na originalnom laku se može brusit i polirat, kak ne... Samo prije toga treba imat određeno predznanje za to i iskustvo, jer se brušenjem laka može ''probiti'' lak, pa ste tek onda napravili štetu. Bez mjerača laka ideš na slijepo... Možeš mjeriti koliko hoceš ionako je minimalno laka na autu. Share this post Link to post Share on other sites
Biker boy 0 Posted March 7, 2015 Minimalno laka ima kod japanaca, kod njemaca ima nešto lufta... Onaj tko ima iskustva, i znanja, može napraviti ok stvar... Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted March 7, 2015 a onaj tko pita to nije tako da najbolje niti da proba Share this post Link to post Share on other sites