Marinko 0 Posted April 5, 2011 dakle temperatura mi se jako povečava !! zamijenil sam termostat i niš! dalje isto! nit mi se ventilator kilera uključuje!! jel bi bila vodena pumpa ili??? Share this post Link to post Share on other sites
Robby 0 Posted April 5, 2011 dakle temperatura mi se jako povečava !! zamijenil sam termostat i niš! dalje isto! nit mi se ventilator kilera uključuje!! jel bi bila vodena pumpa ili??? a termoprekidac Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 5, 2011 vodu mjesa.. tj ide li mlaz na povrat u posudu? Dal se vent pali kad spojis 2zice na termoprekidacu? Share this post Link to post Share on other sites
Marinko 0 Posted April 6, 2011 (edited) nisam to sprobal budem sutra isprobal! Edited April 6, 2011 by Marinko Share this post Link to post Share on other sites
Marinko 0 Posted April 6, 2011 diže vodu znači pumpa radi! Share this post Link to post Share on other sites
Veki-vž 0 Posted April 6, 2011 termoprekidać ili ventilator! do 90 stupnjeva sve normalno ? poslje 87 tj 90 diže prek? ak imaš povrat dih glave vjerovano nije...probaj spojit ventilator na direkt na akumulator onda buš videl. Share this post Link to post Share on other sites
Marinko 0 Posted April 6, 2011 ma digne temp i onda blinka crvena lampica!! seronja! budem ga drito spojil pa da vidim! da do 90 stuonjeva normalno sve! Share this post Link to post Share on other sites
Veki-vž 0 Posted April 6, 2011 nekaj u vezi termoprekidac,ventilator,žice Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 6, 2011 dakle termoprekidač na hladnjaku ima 2 il 3 pina... spajanjem pinova na jack-u trebao bi se palit vent. eh sad-- ako ima 3 pina znaci vent ima 2je brzine i tako provjeravas obje samo prebacujes spojeve... Tako ces provjerit ožičenje a i sami ventilator (ako radi) to šta tiže vodu neznači da pumpa radi... voda se diže kako se grije i tako se širi... trebi treba ići povrat na cijevčicu na posudi vode... bio hladan bio vruc........ tu ces znat dal voda cirkulira... a naravno ako su obje gume iste temp znaci termostat otvara (znaci gornja i donja cijev na hladnjaku) Share this post Link to post Share on other sites
Marinko 0 Posted April 6, 2011 da na povrat mi onak baca vodu popodne sam ga hladnog upalil! tak da je pumpa uredu! cijevi su jednako tople tak da po tome onda i cirkulira voda! Share this post Link to post Share on other sites
Marinko 0 Posted April 6, 2011 da na povrat mi onak baca vodu popodne sam ga hladnog upalil! tak da je pumpa uredu! cijevi su jednako tople tak da po tome onda i cirkulira voda! Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted April 6, 2011 Hmm imam ja jedno pitanje,bila je slicna tema,pa mislim da smo tamo zakljucili da gornje crevo( iz motora u hladnjak) treba bit toplo,a donje hladnije ili sam ja to nesta krivo pretpostavio? Ili oba trebaju biti jednako hladna-topla (ovisno o termostatu kada otvara)? Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted April 6, 2011 (edited) I evo moze odmah jedno pitanje za kolegu koji nije clan foruma.. Uzeo je u srijedu Golfa 2,1.6 dizel,svabo,1990 godina.. E sad on mene pita dali je ovaj slucaj u redu: Kaze kad auto bude zagrijan na radnu temp-kazaljka na pola.. Onda je njemu gornje crevo vruce,donje hladno skoro(ajmo rec malo mlako) i tako uvijek.. Naravno kad je motor hladan oba su creva naravno hladna.. Uredno se mjesa voda (curi na posudu kroz onu cjevcicu non stop ide mlaz,nema stajanja).. Auto (kaze gazda prethodni) trosi cca 1-1.5 litre ulja na 10 000 km..Nedimi crno ni bijelo..Ujutro kad ga pali baci mali sivkasti dim-vjerujem da je to do kondenzata..I tako malo dimi jedno minutu.. Ventilatori su ispravni,probali smo, termostrat isto,kada kazaljka krene za debljinu sibice preko pola,onda termostat otvara i smanji se temp na 1/3 kazaljke otprilike..( E sad mene zanima dal bi se tad oba creva trebala jednako zagrijat,priblizno bit iste topline ili ne).. Dali je to normalno? Auto normalno pali i hladan i topal,uredno vuce,nepusi.. Ja znam nesto o tome,ali bolje da vidim s vama koji tocno znate.. Fala.. Edited April 6, 2011 by dpeic2 Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 6, 2011 oba hladna.. kako motor radi gornje se grije a donje ostaje hladno.... i dalje kako termostat otvara crijevo se polako grije... naravno ne odmah nego kad na urici kazaljka bude na pola.. il mozda malo preko... Kod 1.3 motora sejm a tu su oba crijeva s desne strane hladnjaka... Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted April 6, 2011 (edited) Hvala,to ce onda bit u redu kod njega..odma mu javljam,covek sav u brigi..Ja sam gledo i kod mene,bude to dosta razlike u crevima,gornje bude fino vrelo,a donje ipak osjetno hladnije( da nekazem pravo hladno ili nekad nekad mlako)..Ventilator mi nikad nepali(provjereno radi),a termostat isto po potrebi odradi svoje u gradskoj voznji(uredno snizi temperaturu motora)..I normalno cim je brza voznja izvan grada,slabije se grije sto automacki povlaci slabiju reakciju termostata.. Sto je po meni super.. E sad ovdje clan foruna sta je otvorio temu pise da su mu creva gotov isto topla.. Sto mi opet govori da se motor brze grije,vise i cesce puta otvara termostat pa izjednaci tu toplinu oba creva.. Mislim da bi svejedno morala bit veca temperaturna razlika u crevima..Bilo da se vozi po gradu ili vangrada.. Uhh.. Edited April 6, 2011 by dpeic2 Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted April 6, 2011 Donje crijevo mora uvijek biti hladnije, puno puno hladnije, jer kroz njega u motor dolazi ohlađena voda iz hladnjaka. Osim ako motor griješ na mjestu pa se nakon nekog vremena i to crijevo ugrije koliko i gornje i onda termoprekidač pali ventilator. Koja svrha inače hladnjaka kad bi ulaz i izlaz bili iste temperature. I kakav je to termostat koji varira temp. Njegova posao je držat konstantnu temp. motora bilo da se voziš na -10 120 autoputom ili na +35 gmižeš po gradu. Evo recimo frendu na Škodi je kazaljka zabetonirana na 90 bez obzira šta izvodio sa autom. Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted April 6, 2011 (edited) Ok ovo za termostat sam se malo krivo izrazio i opisao..Tako je on odrzava temperaturu.. A ovo me malo potaklo na razmisljanje kako autoru teme creva skoro jednako topla..mada nije naveo dali je to testirao u voznji ili pri stajanju auta..Jel ako auto stoji u leru onda ok..Mada treba i tada dosta vremena da se creva izjednace toplinom,tj.da dodje do reakcije termoprekidaca i paljenja ventilatora..Naravno ako je motor uredan i bez mana.. Pa cemo vidit sta on kaze.. Edited April 6, 2011 by dpeic2 Share this post Link to post Share on other sites
Marinko 0 Posted April 7, 2011 idem sad na probnu vožnju malo po gradu i tak pa vam javim točno kakva su crijeva i sve ostalo!! Share this post Link to post Share on other sites
Marinko 0 Posted April 7, 2011 profural sam se !! malo je gornja cijev toplija od donje! stra sprobavam dal radi ventilator ako radi mijenjam termoprekidač! Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 7, 2011 da neradi ventilator nebi se ti mnogo furao... Share this post Link to post Share on other sites
Marinko 0 Posted April 8, 2011 neznam onda sam ja lud!! al ventilator opče ne čujem!! da zaboravil sam reč da je gore od GTD-a kiler! Share this post Link to post Share on other sites
Marinko 0 Posted April 8, 2011 sprobal sam ventilator tj žice spojil radi! zamijenil termoprekidač !! al isto sranje je i dalje! Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 8, 2011 ajmo iz početka... upalis auto i radi i radi.. pratis kazaljku temp i dali prelazi dosta preko pola...? vent neces cuti ako ima 2 brzine pa se prva i necuje tako osim ako otvoris haubu... koje vrijednosti si metnuo termoprekidač? Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted April 8, 2011 Ne želim se pravit pametan nešto no iz mojeg skromnog iskustva ću reči u par redaka kako sam do sad riješavao takve dileme oko pokazivanja temperature. Kad mijenjam termostat, kiler, mali kiler, vod. pumpu, antifriz ili bilo što u svezi sa hlađenjem/grijanjem upalim auto i u posudu stavim živin termometar i pustim motor da se zagrije. Koji put rukom provjerim zagrijanost crijeva i pratim kazaljku, a pogotovo termometar. Kad termostat otvori pogledam gdje stoji kazaljka, u puno slučajeva laže, grijem dalje motor da vidim jel pali ventilator. Ako uredno pali ventilator ruknem grijanje do ibera, ventilaciju kabine na max. i zbrikam termoprekidač da vidim jel termostat radi svoje. Ako živa pokazuje da je temp. OK još jednom prekontroliram temp. glave sa IC termometrom i to je to. Bilo je slučajeva, npr, Audi B4 da kazaljka pokazuje 107 stupnjeva, a temp. sasvim normalnih 87-89, u tom slučaju se traži greška u temparatur geberu ili instrumentu. Nadam se da ne serem previše, već da će ovo nekome pomoći! Pozz Share this post Link to post Share on other sites
Ledeni VR6 0 Posted April 9, 2011 promjeni indikator koji pokazuje temperaturu... ili cak sat. meni se desilo da je sat oso u k.. pa je dizao temp u nebesa i svijetlila lampica a ventilator niti da prismrdi paljenju... sad mi se na vr-u desava da temperatura na kazaljki dodje do 80 stupnjeva i pali ventilator...mouda je indikaor ili sat.... Share this post Link to post Share on other sites