dpeic2 0 Posted April 6, 2011 (edited) Ajmo ljudi pomagajte,oklada je u pitanju.. Srcao sam ali mi napise nesta da sam zaboravio ili da mi je kratak naziv u trazilici, pa onda mi baci eror-valda ga zbunim.. Znaci u Golf 2 , 1.6 dizel u mjenjac ide koje ulje po tvornickim uputstvima? Molim sto savjetuju po tvornickim uputstvima,koja gradacija,dali sintetika ( ako uopce bila tada ) ili obicno? Hvala.. Edited April 6, 2011 by dpeic2 Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted April 7, 2011 Znaci tvornica kaze 80w 90 To sam i ja rekao, i naravno uzeo.. Ali kazu neki 75w 90 potpuno sinteticko.. Mada neznam ja bas da je prije cca 30 godina bila potpuna sintetika.. Share this post Link to post Share on other sites
frenki 0 Posted April 7, 2011 Ja budem si sipo 75 sintetiku, jel su mi rekli da je najbolja. Sad dali je ona postojala prije 30 god ????? Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted April 7, 2011 Je to stoji da je najbolja,ta 75w 90.. Litra je po Pozestini cca 150 -180 kuna..Ako koga zanima.. Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted April 7, 2011 (edited) Ja budem si sipo 75 sintetiku, jel su mi rekli da je najbolja. Sad dali je ona postojala prije 30 god ????? To stoji da je najbolja,ta 75w 90.. Ali ako tvornica preporuca 80w 90, ja sam uzeo to,a i podosta je jeftinija od 75w 90 ( 150-180 kuna po litri ).. A i full sintetika tada,bas i nevjerujem da je bila, pogotovo za nasa trzista.. To je i kao tema - koje ulje u motor, dali 10w 40 ili 15w 40 ili jos bolje 5w 40 u Golfa 2, 1.6 dizel, starog 30 godina.. Ili dali sad da predjem na benzinskim na eurodizel BS ,kad se ukida dizel, a auto star 30 godina.. Jel ipak proslo je cca 30-ak godina.. Koji su proizvodjaci ulja tada postojali i koje gradacije, a sta imamo danas sve na trzistu.. Fala na odgovorima.. Edited April 7, 2011 by dpeic2 Share this post Link to post Share on other sites
Sale-vž 0 Posted April 7, 2011 a vjerojatno je ta 75-ica rjeđa pa se po zimi ljepše šalta Share this post Link to post Share on other sites
ivanmk1 0 Posted April 7, 2011 nemoj 75cu u staru getribu koja ima km kao isusov magarac,a uz to je pravljena po sistemu vecih toleranci.......75 sintetika ide u francuze i pojedine druge getribe niskih toleranci,ovisno o proizvodjacu.....zasto u pd motore se traze 5w40 ili 0w30 ulja? probaj nalit 15w40 u pd motor ,pa ces vidit koliko ti dizne traju..... a u g2 su isla u motor 15w40 ulja ili onda novitet lakotecljivo ulje 10w40....tak pise u knjizici.....a za polarna ili tropska podrucja navode neke cudne gradacije....cak monogradna ulja.....a za getribe 80w90.....jer ak nalijes 90 po zimi je potreban pajser da saltas zato ide multigradno ulje ,ali 75 ce ti bit los potez nalit u golfa 2....cak i u trojkine mjenjace...... Share this post Link to post Share on other sites
frenki 0 Posted April 7, 2011 Ma kupil sam 75w90, 57 kn litra, tak mi je jedan dobar mehanićar rekel i to bum sipal u tricu. Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted April 7, 2011 (edited) Ma kupil sam 75w90, 57 kn litra, tak mi je jedan dobar mehanićar rekel i to bum sipal u tricu. Uuu ovo je odlicna cijena za 75w 90,samo koje proizvodjac tog ulja? Ovo kod mene,mobil i shell i kazem nista ispod cca 150 kunica po litri.. Edited April 7, 2011 by dpeic2 Share this post Link to post Share on other sites
ivanmk1 0 Posted April 7, 2011 Uuu ovo je odlicna cijena za 75w 90,samo koje proizvodjac tog ulja? Ovo kod mene,mobil i shell i kazem nista ispod cca 150 kunica po litri.. tu ima shella tog full sint,75w90 po 75 kn litra......dobre vam marze trgovci lupaju... Share this post Link to post Share on other sites
ekusetic 0 Posted April 8, 2011 Jako dobre marže nam lupaju.... Share this post Link to post Share on other sites
SDI_racer 0 Posted April 8, 2011 Jako dobre marže nam lupaju.... Pogledaj na boniteti.hr veči trgovci auto dijelovima imaju bruto godišnju maržu između 4-5 % a npr. Studenac d.d. kao srednje velik trgovac prehrane ima oko 9%, Konzuma ne možeš niti vidjeti zamisli koliki je tek njegov zub, dakle duplo nas deru na prehrani nego na dijelovima za limene ljubimce, tek da vidiš odjeću Ma no vratimo se ulju za mjenjač gustoča 75W 90 i naj važnije obavezno GL-4! Share this post Link to post Share on other sites