wildD 1 Posted April 7, 2011 treba mi neki sprej koji ostavlja teksturu, pa sam načuo da postoji tako nešto i zove se bumper spray, pa me sad zanima gdje to ima za kupiti na području Zg-a? Share this post Link to post Share on other sites
ivanmk1 0 Posted April 7, 2011 treba mi neki sprej koji ostavlja teksturu, pa sam načuo da postoji tako nešto i zove se bumper spray, pa me sad zanima gdje to ima za kupiti na području Zg-a?imas u onom autolack centru na samoborskoj.....prije crkve u stenjevcu s desne strane dok ides od grada.... Share this post Link to post Share on other sites
TROJKA 2 Posted April 7, 2011 Mipa bumper paint,ima kod nas 1l cca do 150kn zaboravio sam Share this post Link to post Share on other sites
feljan 0 Posted April 7, 2011 ja kupio od renca texture spray. totalni waste of money. btw da malo ukradem topic: jel mi moze netko preporuciti kvalitetan 2K epoxy primer? Share this post Link to post Share on other sites
dvojka 1 Posted April 7, 2011 (edited) ja kupio od renca texture spray. totalni waste of money. btw da malo ukradem topic: jel mi moze netko preporuciti kvalitetan 2K epoxy primer? imas mobihel, novol... vidi u seles u zg, a tamo imaju i mipu bumper paint, sprej je smijurija i ne koristiti za nesto preterano fino ti iz odre momak imas kod iviceka u luckom najblize Edited April 7, 2011 by dvojka Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted April 8, 2011 zašto sprej nije dobar? meni treba da prefarbam one hrapave plastike na branicima Share this post Link to post Share on other sites
ivanmk1 0 Posted April 8, 2011 ovaj s malesnice je ok,sam dobro odmasti plastiku prije,da ne ispadne flekavo dok osusi..... Share this post Link to post Share on other sites
dvojka 1 Posted April 8, 2011 a sprejom ne mozes raditi bas naj naj ali ajde, nek ti bude, probaj ja vjerujem da ces biti zadovoljan, no sprej je sprej i tu nema dalje govora, sprej je 1K boja i ako kapnes kap benzina ili nekog otapala onda imas problem ej evo bas pogledaj kako to kod mene izgledaju plastike kad sredim na trojkama Share this post Link to post Share on other sites
Rallye G60 17 Posted April 9, 2011 Slazem se sa dvojkom,ja sam prvi put u zivotu uzeo spricu za farbanje kad sam bratu farbao branike i rubnjake sa mipa bojom i nakon dvije god izgledaju kao i prvi dan kad su obojene a frend je na trici radio isto to sa sprejem i za mjesec dana pozalio jer sad treba skidat i sve ponovo radit. Share this post Link to post Share on other sites
TROJKA 2 Posted April 9, 2011 Ja nikome nebi preporucio nikakva ta sranja,sve je to k€&&@c,sa onim Industrijskim fenom i mama Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted April 9, 2011 ja sam si donji dio zadnjeg branika sprejom farbal i još dan danas je odlično,a ima preko godinu i pol tome...dvojka daj na pm gdje tu farbu kupiti,te koliko količinski za prednji i zadnji branik,ralicu,te lajsne i rubnjake plastične Share this post Link to post Share on other sites
kruno caddy 0 Posted May 4, 2011 (edited) nisam skužio sad s čime onda najbolje obnovit plastike,rubnjake i retrovizore na primjer... Aj netko nek da točan naziv pa da znam kupiti Edited May 4, 2011 by kruno caddy Share this post Link to post Share on other sites
Medo-12v-VD 0 Posted May 4, 2011 nisam skužio sad s čime onda najbolje obnovit plastike,rubnjake i retrovizore na primjer... Aj netko nek da točan naziv pa da znam kupiti Mipa bumper paint,ima kod nas 1l cca do 150kn zaboravio sam Share this post Link to post Share on other sites
dvojka 1 Posted May 4, 2011 ja drzim bumper paint boje, litra je 145 kn tko treba moze naruciti, naravno jos se rijedi, ujedno dok sebi odradite auto, ostane vam boje za jos 2 auta pa mozete udariti fus i kolegama i jos zaradite i 5 puta otplatite boju Share this post Link to post Share on other sites
matija_1988 0 Posted May 10, 2011 ja drzim bumper paint boje, litra je 145 kn tko treba moze naruciti, naravno jos se rijedi, ujedno dok sebi odradite auto, ostane vam boje za jos 2 auta pa mozete udariti fus i kolegama i jos zaradite i 5 puta otplatite boju dvojka, kakva mora biti šprica za tu boju? Share this post Link to post Share on other sites
dvojka 1 Posted May 10, 2011 dvojka, kakva mora biti šprica za tu boju? racunaj da boju mozes razdrijediti, dobijes je dosta gustu, i sto je vise rjedis to je sjajnija i finija, e sada moja preporuka ce izmedju 1.4-1.7, sa 1.7 je ne rjedis, ali zato je dosta osjetljiva boja, ta se onda jako tesko odrzava cistom, svaki otisak prsta se skuzi i sjeda jako prasina u pore Share this post Link to post Share on other sites
matija_1988 0 Posted May 11, 2011 racunaj da boju mozes razdrijediti, dobijes je dosta gustu, i sto je vise rjedis to je sjajnija i finija, e sada moja preporuka ce izmedju 1.4-1.7, sa 1.7 je ne rjedis, ali zato je dosta osjetljiva boja, ta se onda jako tesko odrzava cistom, svaki otisak prsta se skuzi i sjeda jako prasina u pore onda će 1.5 biti taman. hvala Share this post Link to post Share on other sites
Peki 0 Posted February 19, 2012 (edited) Pozdrav. Na "hrapavom" braniku imam par ogrebotina i strugotina od ljudi koji se ne znaju parkirati i sredio bi to, a da izgleda skoro kao original. Zanima me s cim farbati to, a da ne izgleda jadno, grubo i da drzi jedno odredjeno vrijeme? Znaci da je reljef vise manje isti, da se na prvu pojavu vode ne pocne ljustiti i slicno. Znaci nesto sto ce valjati. Radje necu nista raditi i ostaviti original, nego da mi za godinu dana auto izgleda kao da je slagan kod joze u garazi za dve pive. Hvala. Evo gledam sliku kod dvojke gore i ovako na prvu izgleda solidno, pa dvojka ako ti nije problem malo objasniti. Edited February 19, 2012 by Peki Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted February 19, 2012 By dario1806 at 2012-02-19 By dario1806 at 2012-02-19 jel entko zna kak ovo najlakše skrpati i ofarbati a da bude original tekstura i da se krpa ispod toga ne povuče ili popuca Share this post Link to post Share on other sites
Peki 0 Posted February 19, 2012 (edited) To je prednji branik? Tu blendu mozes kupiti, mislim da ti je zamjenska 200-300kn cca, ne isplati se popravljati. Edited February 19, 2012 by Peki Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted February 19, 2012 branik nije dvodjelni Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted February 19, 2012 original branici su dvodjelni, ti vjerovatno imas neoriginalni, zato je tako. Sto se tice tog bumper spreja to je ok za neke stvari koje nisu u direktnom doticjau sa kamencicima tj na prednjem dijelu vozila. Probao sam sto vrsta sprejeva, sa i bez plastik prajmera prije farbanja i nije urodilo plodom. Tj, cijelo veselje je trajalo 3-4 mjeseca dok nije pocela ili otpadat boja zbog miniwasha, ili starosti ili zbog pikica od kamenja. Uglavnom nije trajno rjesenje. Bolja opcija je zagrijat fenom plastiku da dobije tamniju boju i izgled ce bit puno prirodniji nego kad se ofarba bumper sprejom koji je u vecini slucajeva pretamne nijanse. Share this post Link to post Share on other sites
STipe TD 0 Posted February 20, 2012 Nisu svi originalni branici dvodjelni,dolazili su samo na određenim serijama-godinama... Share this post Link to post Share on other sites
dvojka 1 Posted February 20, 2012 original branici su dvodjelni, ti vjerovatno imas neoriginalni, zato je tako. Sto se tice tog bumper spreja to je ok za neke stvari koje nisu u direktnom doticjau sa kamencicima tj na prednjem dijelu vozila. Probao sam sto vrsta sprejeva, sa i bez plastik prajmera prije farbanja i nije urodilo plodom. Tj, cijelo veselje je trajalo 3-4 mjeseca dok nije pocela ili otpadat boja zbog miniwasha, ili starosti ili zbog pikica od kamenja. Uglavnom nije trajno rjesenje. Bolja opcija je zagrijat fenom plastiku da dobije tamniju boju i izgled ce bit puno prirodniji nego kad se ofarba bumper sprejom koji je u vecini slucajeva pretamne nijanse. jasna stvar da ti sprejevi nicemu ne vrijede, postoje puno kvalitetnije stvari s kojima se radi, tako se i ta rupa moze rijesiti ali to je skupo Share this post Link to post Share on other sites