predatorGTIvr6 0 Posted April 10, 2011 Bok svima Evo imam jedan jako veliki problem....kod punog ubrzanja kod šaltanja iz druge u treču ubavio sam u prvu...motor se zavrtio preko 8 000 rpm i sam mi se čuju čudni zvukovi...radi ko dizel i kod vožnje se osječaju vibracije na mjenjaču. Šta bi to moglo biti...dali je to imao sličnih iskustava hvala Share this post Link to post Share on other sites
chupo Gti 0 Posted April 10, 2011 Mjenjač dolje..najvjerovatnije da su zupčanici popucali i naravno da su se ležaji razletili..upitan je i diferencijal..radio sam kolegi pa eto... Share this post Link to post Share on other sites
predatorGTIvr6 0 Posted April 10, 2011 Mjenjač dolje..najvjerovatnije da su zupčanici popucali i naravno da su se ležaji razletili..upitan je i diferencijal..radio sam kolegi pa eto... ali mjenjač je uredu...normalno se šalta...samo se motor se malo trese i baš se čuje motor ...drugačiji zvuk,normalno diže obrtaje itd Share this post Link to post Share on other sites
chupo Gti 0 Posted April 10, 2011 Pitanje je vremena kada će se prestati ubacivati u brzine..ništa se neće riješiti dok se mjenjač ne skine dolje!! Share this post Link to post Share on other sites
predatorGTIvr6 0 Posted April 10, 2011 Pitanje je vremena kada će se prestati ubacivati u brzine..ništa se neće riješiti dok se mjenjač ne skine dolje!! ne vjerujem da je do mjenjača...sve je normalno...mene brine motor...baš onak čudno radi...znaš kako radi TFSI kad se zgrije...onak malo ko dizel...sad se baš onak jako čuje...kao da su podizači....dali je moguče da je zupčasti preskočio? Share this post Link to post Share on other sites
chupo Gti 0 Posted April 10, 2011 Teško!!99% sam siguran da se možeš pozdravit sa mjenjačom :/ Share this post Link to post Share on other sites
predatorGTIvr6 0 Posted April 10, 2011 Teško!!99% sam siguran da se možeš pozdravit sa mjenjačom :/ ali mjenjč je normalan...normalno se šalta,sve normalno....motor se trese i ima te zvukove... Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted April 10, 2011 Meni bogami moj ne radi ko dizel kad se zagrije! Ne znam za tvoga,ali ocito je onda nesto ozbiljno u pitanju.. Ne znam..ja bi na tvom mjestu u servis ili kod nekog dobrog mestra da pogleda ili da bar cuje kako radi.. Pa mozda dobijes odgovor na svoje pitanje. Ovako je tesko pogadjat sta bi moglo bit.. Puno srece! Share this post Link to post Share on other sites
chupo Gti 0 Posted April 10, 2011 Kod mog kolege isti slučaj..no mi smo mislili da je stvar u motoru..a ono mahuna..mjenjač!!Nemoj misliti da mjenjač nemože napravit buke i čudnih zvukova..daj bože da nije ništa strašno! Share this post Link to post Share on other sites
BaGy 2 Posted April 10, 2011 ali mjenjč je normalan...normalno se šalta,sve normalno....motor se trese i ima te zvukove... i moj se saltao..a kad se skinulo imalo se sta vidit... vidim tesko ti je suocit se sa istinom... Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted April 10, 2011 tu pati smao prijenos mjenjac,zamasnjak i ostatak Share this post Link to post Share on other sites
predatorGTIvr6 0 Posted April 10, 2011 ali kad motor radi na leru,znači kad je mjenjč odvojen od motora...znači zvukovi se čuju iz motra...čini mi se da s podizači čuju..takav je zvuk Share this post Link to post Share on other sites
BaGy 2 Posted April 10, 2011 ali kad motor radi na leru,znači kad je mjenjč odvojen od motora...znači zvukovi se čuju iz motra...čini mi se da s podizači čuju..takav je zvuk osim mjenjaca vjerovatno su ti ventili dobili po njusci...dok ne odes majstoru samo ces bzvz nagadat... Share this post Link to post Share on other sites
predatorGTIvr6 0 Posted April 10, 2011 osim mjenjaca vjerovatno su ti ventili dobili po njusci...dok ne odes majstoru samo ces bzvz nagadat... Oke....pitam samo informativno...jer nisam još imao takvih iskustava...al po meni...kad se to dogodi...logično je da se ventili ne stignu zatvoriti...pa ih klip povija...je tak? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 10, 2011 (edited) slušalice u uho i trazit izvor zvuka (postoje slušalice bas za takvo nesto.. slicne onim doktorskim) Ako je iz glave motora onda pretpostavljam da su podizači il možda i sami var. faze... *zvuk iz getribe mos poslusat i uhom.. (naslonis na zvono mjenjaca) a kompresija ce rec svoje kad je izmjeris... Edited April 10, 2011 by AUTOFREAK Share this post Link to post Share on other sites
predatorGTIvr6 0 Posted April 10, 2011 Koga bi preporučali da rastavi i ponovno slozi motor? nekog pouzdanoga...ko ga bu slagal kao da je njegov? Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted April 10, 2011 To što ti čudno motor radi ,moguće da ti zupčasti remen preskočio za pola zuba ili zub a to što ti se tresa auto , moguće da je zamajac nastarado... Imao sam isti slučaj prije 5-6 god na MkII 16v i nije ostavilo nikakvih posljedica Share this post Link to post Share on other sites
GTi_G60 0 Posted April 10, 2011 To što ti čudno motor radi ,moguće da ti zupčasti remen preskočio za pola zuba ili zub a to što ti se tresa auto , moguće da je zamajac nastarado... Imao sam isti slučaj prije 5-6 god na MkII 16v i nije ostavilo nikakvih posljedica potpis... prvo provjeri zupcasi drugo kompresiju da vidis jeli ventil... trece, onda tek pali auto i trazi ostalo... 99% nesto od ovoga gore, ako ne i oboje. Share this post Link to post Share on other sites
toc 0 Posted April 10, 2011 potpis... prvo provjeri zupcasi drugo kompresiju da vidis jeli ventil... trece, onda tek pali auto i trazi ostalo... 99% nesto od ovoga gore, ako ne i oboje. I da dodam na kolegu:^^ tu getribu dole i dsg gore... Nije rucni salt za tebe. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 10, 2011 da je zub fulan siguran sam da bi gorio check engine.... kad je zamasnjak u banani (dvomaseni) na leru ronda a s okretajima se smiri... a prilikom kretanja s mjesta osjeti se grubo odvajanje.. čak i popracen zvukom.... hmmm Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted April 10, 2011 Kapa dolje oko si na 110 uspio ugurat u prvu! Ako tad nije rasteplo sinhron korpu, teško da će ikad. Pogledaj zupčasti, nije mu bilo lako, otprilike kao da auto pališ na šlepu, a nije se jednom dogodilo da je tada preskočio. Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted April 10, 2011 dobro da ga nisi u rikverc Share this post Link to post Share on other sites
predatorGTIvr6 0 Posted April 11, 2011 Recite mi samo dali je problem stvaiti TFSI u fazu....ima li kakvih posebnih problema kad se to radi...ipak je to motor nove generacije Share this post Link to post Share on other sites
predatorGTIvr6 0 Posted April 11, 2011 I molil bi vas da mi kazete....ko sa foruma ima iskustva s 2.0 TFSI motorima, tj. s rastvljanjem...neko ko stvarno zna otvoriti motor i sastaviti ga skupa i da to radi. Taj mi je auto sve u životu...tak da...lijepo bi molil... Share this post Link to post Share on other sites
predatorGTIvr6 0 Posted April 11, 2011 dobro da ga nisi u rikverc lako je biti general poslije bitke... Share this post Link to post Share on other sites