vyex 0 Posted April 13, 2011 Dali netko zna ili ima osobnog iskustva s navedenim 2.3 V5 motorom, točnije zanima me Bora sa tim motorom... Kolika mu je potrošnja, mane i sve ostalo što bi moglo biti bitno? Share this post Link to post Share on other sites
tutwagen 0 Posted April 13, 2011 vozio sam golfa sa tim motorom(150ps) i mogu ti reci da sto se tice potrosnje da nije bas skroman(12-16lgradske),doduse bio je automatik,a nije me dojmio ni nekim voznim karakteristikama,ako ti ista znaci Share this post Link to post Share on other sites
vyex 0 Posted April 13, 2011 Slične komentare na račun tog motora sam već čuo, pa me zanimalo da si potvrdim baš jel to tako. Izgleda da je Bora najisplativija u nekoj TDI izvedbi... Share this post Link to post Share on other sites
pyrus 0 Posted April 13, 2011 Dali netko zna ili ima osobnog iskustva s navedenim 2.3 V5 motorom, točnije zanima me Bora sa tim motorom... Kolika mu je potrošnja, mane i sve ostalo što bi moglo biti bitno? imam pasata sa tim motorom (azx 170ks) -što se tiče održavanja -ima lanac (tako da nit brige nit pameti) možda samo da sipaš kvalitetnije ulje ja sam sipao castrol edge - u 5tkm nefali ništa - svjeće su ngk gore i 60tkm nema čačkanja. - potrošnja od 7l do 17l ,plina mazne 10l-12l gradske vožnje(barem kako ga ja vozim) - motor nije prgav tako da ga mogu voziti i oni koji nisu imali kontakt sa jakim motorima tek kod zaobilaženja zapravo osjetiš ono v5 ,uglavnom ima snage gdje većina posustane. (bora je vjerojatno malo žešća ,pošto passat ima 1500kg) -mane nastaju jedino ako koristiš zamjenske djelove -ja sam imao drame sa bobinama ALI kad sam stavio oriđiđi -problemi su nestali ( zamjenske bobine su čak bile skuplje?!) -bez obzira što mu brtva glave izgleda kao logo olimpijade-radi jako mirno i skladno ( 2 cilindra s jedne a 3 s druge strane,fakat izgleda čudno) (ima odličan zvuk kad ga malo pričepiš) izgleda strašno kad otvoriš haubu ali nije, sve od gore je usisna grana koje se drži na 3 šarafa. ja sam poprilično zadovoljan sa njim. -jedino treba biti nježniji sa kvačilom zbog zamajca sa 2 mase. nadam se da sam ti pomogao daš mu šta treba i služit će Share this post Link to post Share on other sites
vyex 0 Posted April 13, 2011 uffff...prevelika mi to potrošnja...bit će TDI neki ipak...ili 1.6 16v... Share this post Link to post Share on other sites
pyrus 0 Posted April 13, 2011 bora sa tim motorom bi trebala biti zlo!!! meni potrošnja nije bila kriterij za odabir auta; prodao sam pasata 1.8i '90 sa 400tkm,mazo je 10 l ko iz šale ,a u 8 godina sam na djelove dao ispod 4000kn(održavan po filozifiji mjenjaj odmah čim se nešti pokvari)! e sad ...koliko sam se bio zeznio.....benzinac /plin.....pouzdan motor .....ja osobno mislim da nisam . selo se snebivalo ko i sad za v5 kad sam kupio vw benzinca(ono....vw...a nije dizel) sudeći po onom šta sam zateko pod haubom na v5 nakon malo kopanja-dosta robustan motor i uz redovito održavanje će me služiti dugo ako je neko održavao po sistemu -taman kad odvikneš konja da jede-on crkne onda si najeeeee štagod da kupiš nigdje ne piše da ga moraš gaziti ! što se tiče pouzdanosti motora općenito (benzin ,dizel,štagod) jako ima veze kvaliteta djelova na svojoj koži sam osjetio smeće koje se trpa čak i pod original-to je direktno vezano za pouzdanost. (remenice zupčastog kojima je zub 1mm kraći,španeri koji se raspadaju dok ih montiraš,bobine i lambda sonde koje ne izdrže ni 2 sata rada,plinski uređaji koji nemogu prožvakati euro3 protokol itd...popis je dugačak) trebali bi napraviti topik -koje marke djelova izbjegavati Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted April 13, 2011 Sve više me privlači nešto sa 5 cilindara. Ne gledam na to kao na okljaštrenog šestaka, več na četri cilindra+još jedan, a pogotovo ovaj VR,mmmmm Istina bog da za naše prilike dosta sisa, ali jbg ipak je to 2.3 benzinac. Kad pogledaš da Polo 1.6 75 ks u gradu, malo življi na gasu, rezne 12l onda ovaj i nije tak žedan. Share this post Link to post Share on other sites
Ogy 0 Posted April 14, 2011 uffff...prevelika mi to potrošnja...bit će TDI neki ipak...ili 1.6 16v... A šta bi ti benzinca od 170ks koji troši 5 litara? LOL na ovakve upite... Share this post Link to post Share on other sites
vyex 0 Posted April 14, 2011 A šta bi ti benzinca od 170ks koji troši 5 litara? LOL na ovakve upite... A...tvoja iskustva sa ovim motorom su...?? -ako ih nemaš, ne vidim razlog zašto komentiraš! Pokrenuo sam temu jer razmišljam o tome motoru i zanimaju me specifikacije i valjda imam pravo na temelju bilo čega što mi ne paše odustati od tog motora. A ako Bora koja je dobrih 10-ak godina mlađa i naprednija od Corrada troši do 17 litara, a to je skoro pa isto ko i 2,9 VR6 onda ga definitivno neću jer uz današnje cijene goriva ipak mislim da kao prosječni i danas-sutra možda i nezaposleni građanin moram gledati na ekonomičnost auta koji kupujem Share this post Link to post Share on other sites
ramljak 0 Posted April 14, 2011 A...tvoja iskustva sa ovim motorom su...?? -ako ih nemaš, ne vidim razlog zašto komentiraš! Pokrenuo sam temu jer razmišljam o tome motoru i zanimaju me specifikacije i valjda imam pravo na temelju bilo čega što mi ne paše odustati od tog motora. A ako Bora koja je dobrih 10-ak godina mlađa i naprednija od Corrada troši do 17 litara, a to je skoro pa isto ko i 2,9 VR6 onda ga definitivno neću jer uz današnje cijene goriva ipak mislim da kao prosječni i danas-sutra možda i nezaposleni građanin moram gledati na ekonomičnost auta koji kupujem ali neke srvari bi valjda trebao i znati sam,sta mozes ocekivat od 2300 ccm starih 10g,kad sad imas dizela sa 2200 ccm koji ne idu ispod 7,a stari su 2-3-4godine.sta si ocekivo da ti netko laze kako trosi 7do 13 max... motor je sig zahvalan sve dok mu dajes koliko mu treba.a zvonae je dobro rekao za potrosnju. Share this post Link to post Share on other sites
vyex 0 Posted April 14, 2011 Naravno da ne očekujem da mi netko laže...i da znam te neke stvari vrlo vjerovatno nebi ni započeo temu, jer sam ju započeo s ciljem da saznam te neke stvari Share this post Link to post Share on other sites
pyrus 0 Posted April 14, 2011 (edited) ako je auto zapušten,razganjan i kvarljiv -onda ti je potrošnja najmanji problem dizela je teško naću u ovakvom stanju kakav je ovaj moj,a benzinci sa ugrađenim plinom isto nisu bili u boljem stanju-da nekažem da je razlika u parama između dizela i ovog mog dosezala i 3teur. u gradskoj vožnji je svaki auto potrošač-stvar je u tome da se jači motor manje napreže od slabijeg u nekim naj banalnijim svakodnevnim situacijama -passat ima isti šus npr uzbrdo pun ili prazan ,sa klimom ili bez...svejedno još nisam osjetio kad se upali kompresor klime (na slabijim motorima zna pružati znatan otpor). -hebe mi se koliko pije ako me vjerno služi-ja mu dam šta treba i nema problema-samo gas zato je moj odabir i uvijek će biti vw benzinac 10 godina star -još uvijek izgleda dobro -što se nebi moglo reći za neke druge marke -da nebude uvrijeđenih. jbg opet litanije -poanta je da ljudi bez razloga bježe od jačih i većih motora(vjerojatno strah i neznanje) p.s bora bi trebala biti i manji potrošač ako je azx motor -kladim se od 6 l-do 12. prije mjesec dana sam ima o putić od nekih 380 km -popio je 23l benzina (vožnja između 2000 i 3000rpm-onako penzionerski) Edited April 14, 2011 by pyrus Share this post Link to post Share on other sites
vyex 0 Posted April 14, 2011 (edited) Ova Bora bi trebala biti sa 110 kW (ne znam koja je oznaka motora...), pa bi možda i bila manja potrošnja Ne znam, saznao sam dosta da se bacim u dobro razmišljanje Edited April 14, 2011 by vyex Share this post Link to post Share on other sites
pyrus 0 Posted April 14, 2011 nije tako strašno kao što se čini-kad zarondaju tih 5 cilindara -neće ti više nikad pasti napamet manji broj cilindara zvuk motora je fenomenalan agz-110 kw do 00.g.,aqn-125kw od 00.g. -to su verzije na borislavu-ima nalja u gepeku na kojoj sve piše *ako je sve ok onda rade jako mirno bez obzira na čudan raspored cilindara* Share this post Link to post Share on other sites
pyrus 0 Posted April 14, 2011 Sve više me privlači nešto sa 5 cilindara. Ne gledam na to kao na okljaštrenog šestaka, več na četri cilindra+još jedan, a pogotovo ovaj VR,mmmmm Istina bog da za naše prilike dosta sisa, ali jbg ipak je to 2.3 benzinac. Kad pogledaš da Polo 1.6 75 ks u gradu, malo življi na gasu, rezne 12l onda ovaj i nije tak žedan. stari mi ima punto 1.1 zvekne 8l gradske ?! 2.3 mi je bio kao neki kompromis između v6(ono... nisi baš u najkupljoj verziji rege..) i nečeg običnog sa 4 cilindra-...još kad sam skužio da ima lanac.... Share this post Link to post Share on other sites
dean 1 Posted April 14, 2011 Ako želiš benzinca po meni je bolji izbor 1.8T, bolje ide i manje troši...u svakom slučaju najbolji izbor je neki TDI ako nema previše km. Share this post Link to post Share on other sites
Nikki 0 Posted April 14, 2011 imao sam boru v5, onu jacu... iskreno neznam dal bi dao bas pozitivne komentare. trosila je ko luda, a isla je onako... valjda sam navikao na aute sa turbinom, pa me ovo pomalo razocaralo... meni se motor cinio trom dosta, sto god vi ostali rekli... Share this post Link to post Share on other sites
Šlogi 0 Posted April 14, 2011 Sve zavisi šta ti očekuješ od tog motora? Trom je sigurno do 3000o/min a nakon toga pokazuje svoje lice di ostali četverocilidraši posustaju. Troši sigurno 12l normalne vožnje, ali razlika 1.8t je ona čar turbaka koji povuće, zafučka, manja potrošnja ali nema taj taj cilindar više, turbina koja voli otići, puno tu stvari ima oko kojih su se vječito vodile diskusije 6cyl ili 4cyl (u tvom slučaju 5cyl koji više vuće na 6 nego na 4) Imao sam boru (dosta ih zna na forumu) i to velikih problema, bila je tdi 4motion i velikih problema s njom. Sve ovisi o tebi šta očekuješ od tog motora i koje su tvoje želje... SVE SU TO MLINCI ZA KAVU, MA NEMA DO ZVUKA ŠESTAKA Share this post Link to post Share on other sites
Šlogi 0 Posted April 14, 2011 Sve zavisi šta ti očekuješ od tog motora? Trom je sigurno do 3000o/min a nakon toga pokazuje svoje lice di ostali četverocilidraši posustaju. Troši sigurno 12l normalne vožnje, ali razlika 1.8t je ona čar turbaka koji povuće, zafučka, manja potrošnja ali nema taj taj cilindar više, turbina koja voli otići, puno tu stvari ima oko kojih su se vječito vodile diskusije 6cyl ili 4cyl (u tvom slučaju 5cyl koji više vuće na 6 nego na 4) Imao sam boru (dosta ih zna na forumu) i to velikih problema, bila je tdi 4motion i velikih problema s njom. Sve ovisi o tebi šta očekuješ od tog motora i koje su tvoje želje... SVE SU TO MLINCI ZA KAVU, MA NEMA DO ZVUKA ŠESTAKA Share this post Link to post Share on other sites
pyrus 0 Posted April 15, 2011 (edited) 1.8 t je više jurilica nego v5 imam averziju prema turbinama -svi 1.8t koje sam gledao su uglavnom bili razganjani -brzo sam odustao v5 u 1.i 2. brzini nije bogzna šta -malo je kulturniji ,a tek kad se malo zaletiš onda on pokazuje svoje lice . 1.8t po meni nije za nekog ko već nije imao prakse sa jurilicama,živahan je sa nižih okretaja -a to zna biti pogubno ako ga neznaš,pogotovo ako je ovjes loš !! a tdi ...npr kum mi ima boru tdi pd 115 ks -auto je doslovno zlo -ide so saplaja -ali dosta ga košta taj užitak-i nije baš povoljan za održavanje, potrošnja isto nije baš 5l. Edited April 15, 2011 by pyrus Share this post Link to post Share on other sites
cukytdi 0 Posted January 25, 2016 Da neotvaram novu temu.... Dali je ko mjenjao lanac na golfu ili bori v5 Zanima me dali treba skidat getribu ili ima sistem ko neki auti da se lanac rastavlja? Kolika je otprilike cijena lanca? Eto par pitanja pa ko ima volje da mi razjasni ? Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted January 26, 2016 Ista procedura kao na VR6 jer je to isti motor mora se skidati mjenjač i zamašnjak Share this post Link to post Share on other sites
cukytdi 0 Posted January 26, 2016 Ista procedura kao na VR6 jer je to isti motor mora se skidati mjenjač i zamanjak Da samo su izbacili taj jedan klip ? A motor ko motor neko mi kaze dobar samo trosi neko kaze bjezi od toga auto ima 230 000 km.Jel to strano za njega ili može jo? Auto je u Njemčkoj i održavan je koliko se vidi po svemu ostalom... Share this post Link to post Share on other sites
cukytdi 0 Posted January 27, 2016 Radi se o passatu? Ne nego o golfu 4 Share this post Link to post Share on other sites