3 3
Nikola_amkcarbon

Kako vratiti sjaj????

Recommended Posts

Zanima me kako vratiti sjaj (odnosno kako da budu crni kao novi) ovim dijelovima na autu koji su oznaceni

Trazio sam ovu temu ali nisam uspio da nadjem, ako ima brisite ovu temu

pozdravw

2hqqzuq.jpg

sonax ima sredstvo za njegu tih crnih komada...
Sonax najbolji

Zanima me kako vratiti sjaj (odnosno kako da budu crni kao novi) ovim dijelovima na autu koji su oznaceni

Trazio sam ovu temu ali nisam uspio da nadjem, ako ima brisite ovu temu

pozdravw

ako nisu nicim prefarbani nego tvornički pa su posivjeli onda možeš sa industrijskim fenom

to ti vrijedi za plastike(lajsne, lip, branik)

ako nisu nicim prefarbani nego tvornički pa su posivjeli onda možeš sa industrijskim fenom

Potpis na ovo,često to koristim što na autima što na kamionima,i nema boljeg i trajnijeg načina.

Samo grijati i ići ljevo desno,ostaje crno kao da prelaziš crnom bojom.

Po želji kasnije zaštititi nekim sretstvima za plastiku.

Ovi gore navedini proizvodi tipa sonax i sl. ostavljaju sjaj koji se ispere kasnije,a grijanjem vraćaš tvorničku boju plastici.

Probao oba načina pa zato navodim. :palacg

Atas - Plak 2r zastitno mlijeko ( daje miris,svjezinu,njeguje plastiku,odbija prasinu i nemasti se pod rukom )..

Imas i jos nekoliko stvari od Atasa bas za to..

Za fen, oprezno da nepopuca lak po rubovima koje grijes i da nepocnes topiti i savijati plasticne dijelove

Edited by dpeic2

e bas ovo tocnije sve sto ima texturu,to cu ja raditi na ovom drugom setu ranika i lajsni

Manite se sonaxa.....ja sam namazao sonax nekakvim bojilom za plastiku.....i fantastično je crno......ali nakon par mjeseci se to počne ljuštit...jaoo majko....i onda to ribaj....probaj s tim fenom....to je najbolje rješenje...

da se nadovežem malo na ovu temu, ja sam plastikama na vratima vratio sjaj vjerovali ili ne acetonom(stvar za skidanje laka s noktiju znaju komadi) dakle postupak je bio sljedeći, vata i acetonom namočit lagano ne da se cijedi, nego da je vlažno i prebrist! Ostaje jako crnilo i to se ponavljalo jedno 4-5 puta s novim vatama, dok nije očišćeno svo crnilo.

Na prvi pogled, će izgledat odvratno flekavo i nikakvo, ali kad ishlapi aceton, dobiva se tvornički sjaj i boja lajsni i plastika!

ako kome pomogne :palci ja sam jako zadovoljan

kako vratiti izgled na lipu koji je izgreban,da opet ona grundirana plastika izgleda bez greške,ogrebotine treba rješiti sa malo kita ili kod plasticara da zapuni znaci.

s cime obnovit a da se ne ljušti ili blijedi nakon kraceg vremena???

mi smo probavali sa jeftinim fenom pa bas nisam zadovoljan...mislim da treba kvalitetniji gdje mozes regulirati tem i to..

mi smo probavali sa jeftinim fenom pa bas nisam zadovoljan...mislim da treba kvalitetniji gdje mozes regulirati tem i to..

probaj više puta proći,meni je učinak do jaja,uzalud ti regulacija temperature kad na jednom mjestu držiš predugo/prekratko ;)

kako vratiti izgled na lipu koji je izgreban,da opet ona grundirana plastika izgleda bez greške,ogrebotine treba rješiti sa malo kita ili kod plasticara da zapuni znaci.

s cime obnovit a da se ne ljušti ili blijedi nakon kraceg vremena???

odradi normalnu pripremu lipa,tj kao da se auto farba ali umjesto sto ces ga preci sa obicnom crnom bojom i sl uzmi crnu mat boju ali sa texturom,i miran si imat ces originalni look ali bit ce nova boja ;)

imas i u spreju u svakoj vecoj prodavnici boja i lakova i u trgovackim centrima,znaci razis crni mat sa strukturom ;)

kada se presprica dobijete istu texturu i izgled kao i fabrika

odradi normalnu pripremu lipa,tj kao da se auto farba ali umjesto sto ces ga preci sa obicnom crnom bojom i sl uzmi crnu mat boju ali sa texturom,i miran si imat ces originalni look ali bit ce nova boja ;)

imas i u spreju u svakoj vecoj prodavnici boja i lakova i u trgovackim centrima,znaci razis crni mat sa strukturom ;)

kada se presprica dobijete istu texturu i izgled kao i fabrika

THNX :palacg

ali tihca najbolje ti je kupit novi...v6 je 480 kn a taj obicni je onda oko 300 sigurno

a imas novo i nece se oljusiti ili napuknit kit

kupio sam v6 od kolege forumaša,al me sjebo :( reko je kako je samo malo zgreban,a ne mislim ga farbat u boju auta

kita netreba puno tek tolko da se zagladi na tom mjestu,samo treba odabrat dobar materijal za farbat ga u crno,vidjet ču kak če ispast,ako neče bit ok,neče na auto

Edited by tihca

Da Sonax ali gel , prozirne boje , kada se namaže drži cca 2 tjedna , a sa svim ostalim sranjima i kremicama pogotovo crnim , bit ćeš jako razočaran, odnosno u počtku ćeš biti zadovoljan ali svako nanošenje ostavlja po jedan sloj i kada ga slučajno vapom ili bilo čim drugim načmeš imat ćeš problem, a poslje je to jako teško očistiti..

ja imam katasrtrofalna iskustav sa nigrin kremom tj.tim crnilom

namazem lajsne, nakon dva tjedna perem auto a ono ta boja sva se scuri po branicima i vratima sa lajsni i ostane na spuzvi i uglavnom katastrofa.

nije mi jasno tko pusti u prodaju tako nesto.

e tak je i meni bilo, namažem lijepo i na slijedećem pranju sve ide dole sa spužvom

Fino poskidat s auta,i ofarbat mat crnim sprejem par slojeva,jedini način,sve ostalo se spere brzo

ja sam bio na corsi B prosao sve rubnjake i kompletne branike sa tom sonax pastom (izgleda kao pasta za cipele) samo sam skinuo original spuzvu i natopio onu spuzvicu za suđe i sa njom prosao sve...to je bilo prije cca dvije godine, dan-danas su lajsne u super stanju, mrvicu su blijeđe nego prvog dana ali nista se ne ljusti/cijedi/puca...

3 3