3 3
Nikola_amkcarbon

Kako vratiti sjaj????

Recommended Posts

Ja mažem sa crnom kremom za cipele. Gore je onaj nastavak (spužvica) kojom se maže. Bitno je samo izolirati dijelove oko lajsni jer ako ostane po limu teško se opere, traje jedno pola godine sigurno, mislim da i duže čak. Ako se u dva sloja namaže, bude baš crno, kao novo. Treba radit na suncu da se to fino primi i to je to. :) Cijena: 10.99 u Kauflandu :)

evo -najjeftinije a opet zadovoljavajuće.

također ako imaš industrijski fen može i onaj s lidla-staviš 2. brzinu~550°C i lijevo desno

samo se mora paziti da se ne drži predugo jer se lajsna počne taliti i također se mora paziti ako

je ljepljena silikonom onda ce otpast ako se drži predugo

zato npr krene se gornja polovica lajsni oko auta i onda donja polovica i nema straha

Edited by Sale-vž

evo -najjeftinije a opet zadovoljavajuće.

također ako imaš industrijski fen može i onaj s lidla-staviš 2. brzinu~550°C i lijevo desno

samo se mora paziti da se ne drži predugo jer se lajsna počne taliti i također se mora paziti ako

je ljepljena silikonom onda ce otpast ako se drži predugo

zato npr krene se gornja polovica lajsni oko auta i onda donja polovica i nema straha

Heh mi smo probali sa lidl fenom,ali izgleda to treba par puta preci..

Drug Trojka bit ce ponovna akcija i reakcija..

:lol2

A kako rijesiti gumene dijelove, lajsne oko prozora i krovne lajsne koje pustaju crno kad perem auto?

A kako rijesiti gumene dijelove, lajsne oko prozora i krovne lajsne koje pustaju crno kad perem auto?

jedan moj frend je polirao sve lajsne i kedere....znaci vodobrusni 800 i 1000 pa je poslije namazao nekom tekucinom.....i sada su kao novi...

i moji pustaju crno ali nemam ja volje za poliranje kedera :rolleyes:

Edited by dzinn16v

jedan moj frend je polirao sve lajsne i kedere....znaci vodobrusni 800 i 1000 pa je poslije namazao nekom tekucinom.....i sada su kao novi...

i moji pustaju crno ali nemam ja volje za poliranje kedera :rolleyes:

Ajde, pitaj ga cime je mazao, ful me zanima.

Hvala!

glicerin iz ljekarne je dobra stvar za odrzavanje gumenih i plasticnih dijelova ... samo sto ne znam koliko se dugo drzi :palacg ... ja sam kupio to (10kn) samo nikako se sjetit namazat :lol2

Previše se prašina lovi na glicerin, dobro je samo prvi dan, drugi dan je koma, nevalja

Po meni je industrijski fen bez konkurencije.Radio sam kumu na kombiju branike,rubnjake i bočne lajsne,to je bilo prošlu jesen,nikakve promjene dosad,također na nekoliko auta.Kod pranja auta obično ako auto ima crne textured plastike prijeđem vlažnim maramicama(gloss) za interijer i lijepo onda izgleda.Stavio sam neke slike na forum,još prije mislim da je u onoj temi "Šta se radili na svom autu",baš se vidi before/after. :palacg

A evo i jedna anegdota sa tim fenom.Kako mi je sestra na maturalcu par dana,odnijela je i fen za kosu.I pametni stari uzeo jutros industrijski fen iz radione i suši kosu,na 1. stupnju grijanja pa nije izgorio. :rotfl

ovo izgleda funckionira... samo jedno pitanje: jel se crna boja vratila jednolično svukuda ili imaš malo "fleka" i "rupa u boji"? Nekako mi se cini na videu da ne ispada idealno kao da je farbano?

Pa vide se malo "fleke" na suncu,al u odnosu kako je bilo prije "tretmana",ovo je sad ko novo (i drži već skoru godinu dana).To sam isprobao tako iz čiste dosade da se uvjerim u istinitost tih priča sa toplim zrakom.A i ta plastika na kombiju je već i tvornički bila lagano "šarena",očito nije baš neke kvalitete.

Fino poskidat s auta,i ofarbat mat crnim sprejem par slojeva,jedini način,sve ostalo se spere brzo

još mi ova tehnika sa sprejem najbolje zvuči, osim ovog dijela skidanja, jer imaš branike, pa lajsne na 4 vrata, pa 4 blatobrana... to je a way too much, osim toga onda treba promijenit kopče, a to košta... pa sam si razmišljao da farbam sve na licu mjesta... zapijepit trake kojih 20 cm od rubova + izrezati od kartona "zaštitne prozore" - okvire i onda sprejat preko toga...

jel tko probao tako? :rotfl

^^ jesam ja na pasonji hhahah a l racunaj bez 2 trake i 10-ak novina ne upustaj se u to :D

:palacg malo detalja... koliko ti je pošlo spreja, koliko si slojeva nanjio i kako je ispalo na kraju?

^^ jesam ja na pasonji hhahah a l racunaj bez 2 trake i 10-ak novina ne upustaj se u to :D

Evo ja sredio boju plastika... uh ovo je bio gadan posao... radio sam sve skupa kada se zbroji oko 15ak sati.... rastegnuto u 15 dana. Da moram ponovo razmislio bi, ali posao se isplatio, auto izgleda ko novi! Odu 3-4 spreja ako farbamo 3 sloja recimo. i to sve plastike uključujući i kvake na vratima i brisače. Tkođer ide jedna traka 50 metara najšira + brdo novina. Par komada vodobrusnom papira 800 i litra rakije :rotfl ... i to je to! Najviše vremena ode na zaštitu, jer treba sve u milimetar pasat inače sprej probije na lim i onda se treba zezat skidat boju...a to je onda još posla extra! zaključak super rezultat (i vjerujem da ce potrajati kojih 5 godina) ali vremenski zahtjevno!

3 3