gox310 0 Posted June 15, 2011 Ja mažem sa crnom kremom za cipele. Gore je onaj nastavak (spužvica) kojom se maže. Bitno je samo izolirati dijelove oko lajsni jer ako ostane po limu teško se opere, traje jedno pola godine sigurno, mislim da i duže čak. Ako se u dva sloja namaže, bude baš crno, kao novo. Treba radit na suncu da se to fino primi i to je to. Cijena: 10.99 u Kauflandu Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted June 16, 2011 (edited) Evo kako sam ja to riješio sa tzv. "let lampom" http://imageshack.us/clip/my-videos/402/9ex.mp4/ Edited June 16, 2011 by Galaxy Share this post Link to post Share on other sites
Sale-vž 0 Posted June 16, 2011 (edited) evo -najjeftinije a opet zadovoljavajuće. također ako imaš industrijski fen može i onaj s lidla-staviš 2. brzinu~550°C i lijevo desno samo se mora paziti da se ne drži predugo jer se lajsna počne taliti i također se mora paziti ako je ljepljena silikonom onda ce otpast ako se drži predugo zato npr krene se gornja polovica lajsni oko auta i onda donja polovica i nema straha Edited June 16, 2011 by Sale-vž Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted June 16, 2011 evo -najjeftinije a opet zadovoljavajuće. također ako imaš industrijski fen može i onaj s lidla-staviš 2. brzinu~550°C i lijevo desno samo se mora paziti da se ne drži predugo jer se lajsna počne taliti i također se mora paziti ako je ljepljena silikonom onda ce otpast ako se drži predugo zato npr krene se gornja polovica lajsni oko auta i onda donja polovica i nema straha Heh mi smo probali sa lidl fenom,ali izgleda to treba par puta preci.. Drug Trojka bit ce ponovna akcija i reakcija.. Share this post Link to post Share on other sites
Vlajs 0 Posted June 16, 2011 A kako rijesiti gumene dijelove, lajsne oko prozora i krovne lajsne koje pustaju crno kad perem auto? Share this post Link to post Share on other sites
dzinn16v 19 Posted June 17, 2011 (edited) A kako rijesiti gumene dijelove, lajsne oko prozora i krovne lajsne koje pustaju crno kad perem auto? jedan moj frend je polirao sve lajsne i kedere....znaci vodobrusni 800 i 1000 pa je poslije namazao nekom tekucinom.....i sada su kao novi... i moji pustaju crno ali nemam ja volje za poliranje kedera Edited June 17, 2011 by dzinn16v Share this post Link to post Share on other sites
Vlajs 0 Posted June 17, 2011 jedan moj frend je polirao sve lajsne i kedere....znaci vodobrusni 800 i 1000 pa je poslije namazao nekom tekucinom.....i sada su kao novi... i moji pustaju crno ali nemam ja volje za poliranje kedera Ajde, pitaj ga cime je mazao, ful me zanima. Hvala! Share this post Link to post Share on other sites
Passat TDI 0 Posted June 17, 2011 glicerin iz ljekarne je dobra stvar za odrzavanje gumenih i plasticnih dijelova ... samo sto ne znam koliko se dugo drzi ... ja sam kupio to (10kn) samo nikako se sjetit namazat Share this post Link to post Share on other sites
rajkec 8 Posted June 17, 2011 Previše se prašina lovi na glicerin, dobro je samo prvi dan, drugi dan je koma, nevalja Share this post Link to post Share on other sites
Antonio-zg 0 Posted June 19, 2011 Evo kako sam ja to riješio sa tzv. "let lampom" http://imageshack.us/clip/my-videos/402/9ex.mp4/ ovo izgleda funckionira... samo jedno pitanje: jel se crna boja vratila jednolično svukuda ili imaš malo "fleka" i "rupa u boji"? Nekako mi se cini na videu da ne ispada idealno kao da je farbano? Share this post Link to post Share on other sites
MarkoGTi 0 Posted June 19, 2011 Po meni je industrijski fen bez konkurencije.Radio sam kumu na kombiju branike,rubnjake i bočne lajsne,to je bilo prošlu jesen,nikakve promjene dosad,također na nekoliko auta.Kod pranja auta obično ako auto ima crne textured plastike prijeđem vlažnim maramicama(gloss) za interijer i lijepo onda izgleda.Stavio sam neke slike na forum,još prije mislim da je u onoj temi "Šta se radili na svom autu",baš se vidi before/after. A evo i jedna anegdota sa tim fenom.Kako mi je sestra na maturalcu par dana,odnijela je i fen za kosu.I pametni stari uzeo jutros industrijski fen iz radione i suši kosu,na 1. stupnju grijanja pa nije izgorio. Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted June 19, 2011 ovo izgleda funckionira... samo jedno pitanje: jel se crna boja vratila jednolično svukuda ili imaš malo "fleka" i "rupa u boji"? Nekako mi se cini na videu da ne ispada idealno kao da je farbano? Pa vide se malo "fleke" na suncu,al u odnosu kako je bilo prije "tretmana",ovo je sad ko novo (i drži već skoru godinu dana).To sam isprobao tako iz čiste dosade da se uvjerim u istinitost tih priča sa toplim zrakom.A i ta plastika na kombiju je već i tvornički bila lagano "šarena",očito nije baš neke kvalitete. Share this post Link to post Share on other sites
Antonio-zg 0 Posted June 29, 2011 Fino poskidat s auta,i ofarbat mat crnim sprejem par slojeva,jedini način,sve ostalo se spere brzo još mi ova tehnika sa sprejem najbolje zvuči, osim ovog dijela skidanja, jer imaš branike, pa lajsne na 4 vrata, pa 4 blatobrana... to je a way too much, osim toga onda treba promijenit kopče, a to košta... pa sam si razmišljao da farbam sve na licu mjesta... zapijepit trake kojih 20 cm od rubova + izrezati od kartona "zaštitne prozore" - okvire i onda sprejat preko toga... jel tko probao tako? Share this post Link to post Share on other sites
zmaric1603 0 Posted June 29, 2011 ^^ jesam ja na pasonji hhahah a l racunaj bez 2 trake i 10-ak novina ne upustaj se u to Share this post Link to post Share on other sites
Antonio-zg 0 Posted June 29, 2011 ^^ jesam ja na pasonji hhahah a l racunaj bez 2 trake i 10-ak novina ne upustaj se u to malo detalja... koliko ti je pošlo spreja, koliko si slojeva nanjio i kako je ispalo na kraju? Share this post Link to post Share on other sites
Antonio-zg 0 Posted August 23, 2011 ^^ jesam ja na pasonji hhahah a l racunaj bez 2 trake i 10-ak novina ne upustaj se u to Evo ja sredio boju plastika... uh ovo je bio gadan posao... radio sam sve skupa kada se zbroji oko 15ak sati.... rastegnuto u 15 dana. Da moram ponovo razmislio bi, ali posao se isplatio, auto izgleda ko novi! Odu 3-4 spreja ako farbamo 3 sloja recimo. i to sve plastike uključujući i kvake na vratima i brisače. Tkođer ide jedna traka 50 metara najšira + brdo novina. Par komada vodobrusnom papira 800 i litra rakije ... i to je to! Najviše vremena ode na zaštitu, jer treba sve u milimetar pasat inače sprej probije na lim i onda se treba zezat skidat boju...a to je onda još posla extra! zaključak super rezultat (i vjerujem da ce potrajati kojih 5 godina) ali vremenski zahtjevno! Share this post Link to post Share on other sites