2 2
Ivan VW

Savijet za radio

Recommended Posts

kupi ga pa nam javi dal da i mi uzimamo ili ne :fakjea

a jesi pametan ja ocu pravu informaciju a ne na blef kupit

ajd da ne otvaram novu temu, planiram kupit neki radio pioneer,novo bi uzeo, sad u autu imam originalni radio-BETA, auto je passat 3bg.

jel stima sad taj pioneer na konektore ili treba jos nesto kupit?

Neznam jel to vrijedi za sve modele Pioneera, al neki modeli vuku dosta struje kad su ugašeni, tak da to imaš na umu. Ja imam DEH 4000 i ak mu ne skinem masku za 3 dana auto nemre upalit.

Neznam jel to vrijedi za sve modele Pioneera, al neki modeli vuku dosta struje kad su ugašeni, tak da to imaš na umu. Ja imam DEH 4000 i ak mu ne skinem masku za 3 dana auto nemre upalit.

nije ti to, sinko, do radia... :rolleyes:

ja imam pioneer-a i auto mi je bio 4 mjeseca bez paljenja i upalio ko od sale... tako da to sto pricas ne drzi vodu.... :rolleyes:

Kod mene je zbrikano tak da radio ima napajanje bez obzira bio ključ u bravi ili ne. S maskom gore vuče 0.1 A, bez maske 0.01A.

izmjerit cu kad pospajam kakvo je stanje, al svakako ce biti spojen na bravicu..

hvala za odgovore

E i vidi malo kamo ti je spojena plavo/bijela ili samo plava žica na kojoj imaš plus dok je upaljen radio.

Inače žica izlazi iz radia.... To često zna bit problem pražnjena baterije!

to bi trebala biti signalna za pojacalo..pa ako nema pojacala, nek visi izolirana u zraku :D

Kod mene je zbrikano tak da radio ima napajanje bez obzira bio ključ u bravi ili ne. S maskom gore vuče 0.1 A, bez maske 0.01A.

Tebi je nešto krivo spojeno , ja nekad auto nisam palio po 2-3 tjedna , pogotovo sad po ljeti kad sam više na biciklu , ali palio je uvijek bez problema (osim radia imam i dva pojačala spojena koja vjerujem isto "vuku" malo).

Svakako je pametnije spojiti na kontakt tako da se radio pali automatski kad daš kontakt.

A ne znam kako si to računao potrošnju struje , ali rekao si da nakon 3 dana ne možeš upaliti auto jel tako?

Pa evo ti čista matematika:

Koliko ti je Ah akumulator? Evo recimo neka je 70Ah , tebi troši radio 0,1A / h , to ti je 2,4A po danu , znači za 3 dana ti popije 7,2A. Ti sa 62,8Ah po ovim temperaturama moraš upaliti ako je sve ispravno.

Pogledaj malo okolo gdje bi ti još moglo vući struju , može biti i do akumulatora da ti se ne puni kako treba ali ova potrošnja struje je prevelika kako got da okreneš.

Izmjeri struju kad upališ radio , pojačaj na 50% pa vidi koliko ti troši struje.

Edited by Ivan

Vidim da je sad nastala frka oko toga kak moj Pioneer troši kad je ugašen. Troši 0.1 A i matematika korisnika Ivan je u redu, ali to vrijedi ak nemaš EXIDE Classic akumulator koji se već fest puta ispraznio, a i kad je bio nov nije baš puco od snage i kapaciteta. Tako da za 3 dana s maskom gore nema vožnje ak se ne spoji punjač malo.

Ok, sad malo o mom Pioneeru. Radi se o DEH 4000 UB. Radio kad je ugašen nalazi se u stand by načinu rada. Ja samo spojim USB stik u njega on se automatski pali i i cepa muzika. Isto se događa kad prinesem CD otvoru CD čitaća, automatski se pali i pjeva. Dakle on se cijelo vrijeme nalazi u stanju čekanja i skroz je razumljivo da u tom stanju troši nešto struje za napajanje senzora i sl. još mogu namjestit da kad je ugašen pokazuje vrijeme, a onda bi tek počeo trošit. Dakle ništa nije krivo spojeno, matematika je u redu, sve pet. I napomenuo sam da to ne vrijedi za sve modele, a i negdje na forumu je isto jedan korisnik isto napisao da mu vuće struju.

Ovime ne odgovaram ljude od kupnje Pioneer uređaja, jer je radio sam po sebi odličan, samo je tak izveden.

Vidim da je sad nastala frka oko toga kak moj Pioneer troši kad je ugašen. Troši 0.1 A i matematika korisnika Ivan je u redu, ali to vrijedi ak nemaš EXIDE Classic akumulator koji se već fest puta ispraznio, a i kad je bio nov nije baš puco od snage i kapaciteta. Tako da za 3 dana s maskom gore nema vožnje ak se ne spoji punjač malo.

Ok, sad malo o mom Pioneeru. Radi se o DEH 4000 UB. Radio kad je ugašen nalazi se u stand by načinu rada. Ja samo spojim USB stik u njega on se automatski pali i i cepa muzika. Isto se događa kad prinesem CD otvoru CD čitaća, automatski se pali i pjeva. Dakle on se cijelo vrijeme nalazi u stanju čekanja i skroz je razumljivo da u tom stanju troši nešto struje za napajanje senzora i sl. još mogu namjestit da kad je ugašen pokazuje vrijeme, a onda bi tek počeo trošit. Dakle ništa nije krivo spojeno, matematika je u redu, sve pet. I napomenuo sam da to ne vrijedi za sve modele, a i negdje na forumu je isto jedan korisnik isto napisao da mu vuće struju.

Ovime ne odgovaram ljude od kupnje Pioneer uređaja, jer je radio sam po sebi odličan, samo je tak izveden.

nema to veze sa markom radija neko sa tim kak si ti to spojio..ista stvar bi ti bila da si na taj nachin spojio sony, alpine, blaupunkt il nesh treche..spoji radio onak kak bog zapoveda i nemash brige da che ti se takve stvari dogadjat..

Eto ga na! Ja napišem da je sve spojeno kak spada i onda opet drugi vele da nije. Imo sam na istoj instalaciji spojen Panasonic radio i sve normalno, spojim Pioneera i on troši. Dakle instalacija je u redu. Da ga spojim na stolu isto bi trošio. Možda eto ja imam Pioneera koji ima tvorničku grešku, al nevjerujem jer ko što sam već reko, na stand by-u mora trošit nešt jer senzori trebaju napajanje cijelo vrijeme. Probajte drugim radijima kad su ugašeni prinjet CD čitaču i nebde reagiro.

Eto ga na! Ja napišem da je sve spojeno kak spada i onda opet drugi vele da nije. Imo sam na istoj instalaciji spojen Panasonic radio i sve normalno, spojim Pioneera i on troši. Dakle instalacija je u redu. Da ga spojim na stolu isto bi trošio. Možda eto ja imam Pioneera koji ima tvorničku grešku, al nevjerujem jer ko što sam već reko, na stand by-u mora trošit nešt jer senzori trebaju napajanje cijelo vrijeme. Probajte drugim radijima kad su ugašeni prinjet CD čitaču i nebde reagiro.

nie dobro spojeno jer da je spojeno onak kak je zamishljeno, chim bi izvadio kljuch, sve bi se pogasilo i troshio bi ti apsolutno nishta..to kaj si ti spojio da je radio stalno na sb-u, to je druga stvar..

da ga spojish onak kak je zamishljeno, prie bi ti crko akumulator od stajanja nego shta bi ga radio pocico..

I šta mi vrijedi da ga spojim prek brave kad je ključ stalno unutra, pošteno selo, niko ne krade :D . Ok, to što kažeš je u redu, sam znam da dosta ljudi ima isto to zbrikano pa velim da pripazi jer svako pretjerano pražnjenje akumulatora ga nepovratno oštećuje.

@Vbratkovic_GTI - pa to i radim. Ja se ovdje ne žalim na taj problem (meni to čak i nije problem) sam velim da on postoji i da pripazi ak ima prebrikano, jer u početku sam i ja kasnio svuda kad nisam mogo upalit uato.

Edited by Passat

al kaj nije jednostavnije ako znaš da nebudeš palio auto par dana,skineš pločicu i nemaš frke,ili još bolje skineš klemu ako ga ne pališ tjedan dana,a to je i do accu-a,ako je on star,prije se bude ispraznio nego novi,normalno da radio troši struju u stand-by modu...:)

što se pioneera ja sam zamijenio žice mislim da je crvena i žuta ili tako nešto slično, dakle one dvije što imaju ne ko klemice muško-ženske se zamijene "mislim da je crvena i žuta" ali nisam 100% siguran, ušteka se crvena u žutu a žuta u crvenu i sve radi bez trošenja struje i ostalih pizdarija, to sam siguran za pioneer!!

crvena je za stalni + za memoriju,a žuta za paljenje radija ,a kod nekih auta je drukčije,pa se zamjene te dvije žice

a kod tebe je sve u redu zbog toga što radio nije u tzv stand by-u jel je žuta spojena preko kontakt brave,pa dok je ključ izvan brave radio je isključen,odnosno troši 0.01A za memoriju :)

Recimo da želim staviti ovakav radio umjesto RCD300.... http://www.ronis.hr/alpine/51/autoradio-al...4gb/CDE-W203Ri/

što bi sve trebao dodatno kupiti da to radi kako treba? znam da trebam masku kupiti a da li treba neki konektor?

jer ovaj rcd300 ima katastrofa zvuk i nema mp3 :palacd

možda bi i stavio OEM, recimo RCD310 ali čujem da osim čitanja mp3-a nema ništa bolji zvuk a i troši akumulator (osim ako se ne riješi to na više načina)...

da čujem neke preporuke...

Recimo da želim staviti ovakav radio umjesto RCD300.... http://www.ronis.hr/alpine/51/autoradio-al...4gb/CDE-W203Ri/

što bi sve trebao dodatno kupiti da to radi kako treba? znam da trebam masku kupiti a da li treba neki konektor?

jer ovaj rcd300 ima katastrofa zvuk i nema mp3 :palacd

možda bi i stavio OEM, recimo RCD310 ali čujem da osim čitanja mp3-a nema ništa bolji zvuk a i troši akumulator (osim ako se ne riješi to na više načina)...

da čujem neke preporuke...

kupio sam ja sebi, nije 203ri nego alpine 235bt (noviji i opremljeniji) meni se uklopio savršeno, imaš kod mene u projektima, zadnja tema pa pogledaj

Sve što ti treba za ugradnju dobiješ s njim, jack na radiju je drugačiji al dobiješ adapter s njim što ide na eurojack od auta... ;)

i kad kažeš da ti je zvuk katastrofa s ovima se nećeš zahebat bilo to 203ri ili 235bt ;)

2 2