ZOKI GTI 0 Posted April 26, 2011 pozdraVW ekipi... Imam jedan problem...ustvari treba mi savet...ako neko zna... Da li moze bregasta od G60 PG motor na 1.8 8V PB motor...jel dobijam nesto sa tom bregastom? Radio sam full generalnu na motoru i stavio klipove od KR-a. Pa sad ne znam da li da stavim i ovu bregastu...sta dobijam s njom??? Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted April 27, 2011 (edited) Fizički se može staviti i sve paše, seriska g60 begasta je simetrična sa liftom 10,1 i 220 stupnjeva , premjeri lift na s pb-ovoj ( mjerš šublerom kmpletnu visinu brijega , zatim izmjeriš šrinu brijega na najdebljem dijeli , i na krju oduzmeš visina - šririna i dobio si lift ) Iskreno mislim da se nebi nisšta dobilo sa tim.. Edited April 27, 2011 by G-Unit Share this post Link to post Share on other sites
Ledeni VR6 0 Posted April 27, 2011 samo bi izgubio snagu, g60 ima manje liftove. vec sam se ja raspitivao prije da stavim od 1.8 8v bregastu, ali ima puno vece liftove i izgubio bi dosta na snazi. Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted April 27, 2011 samo bi izgubio snagu, g60 ima manje liftove. vec sam se ja raspitivao prije da stavim od 1.8 8v bregastu, ali ima puno vece liftove i izgubio bi dosta na snazi. Sportske bregaste imju veće liftove ( moja je 11.1 / 11.5 ) to znači da dublje gura ventil a samim time omogućava bolje punjenje cilindra.. Ako želiš malo dić snagu na tom 8v motoru, moja preporuka je da obradiš glavu ( proširiš usisne i ispušne kanale ) staviš ispušne grane i tu bi se ipak osjetio porast sange, a ko želiš kemijati sa bregastom , najbolje da poručiš asymetričnu od neke tuning kuće ( cijena nove cca 250-280 eur ) Share this post Link to post Share on other sites
ZOKI GTI 0 Posted April 28, 2011 Fizički se može staviti i sve paše, seriska g60 begasta je simetrična sa liftom 10,1 i 220 stupnjeva , premjeri lift na s pb-ovoj ( mjerš šublerom kmpletnu visinu brijega , zatim izmjeriš šrinu brijega na najdebljem dijeli , i na krju oduzmeš visina - šririna i dobio si lift ) Iskreno mislim da se nebi nisšta dobilo sa tim.. Pa ovo je navodno neka van standardna bregasta sa corrada...bas cu da izmerim pa da vidim da li se razlikuje od PB bregaste... Hvala na savetu...nisam znao kako se meri lift.... Planirao sam da prosirim kanale na glavi...samo ne znam koliko dobijam sa tim ako ostane sve standardno na motoru... Znam da to dosta znaci za motor...samo koliko realno mogu da izvucem KS iz tog motora sa prosirivanjem kanala? Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted April 28, 2011 nemožeš očekivati neku veliku promjenu i porast snage jer to je ipak usisni 1.8 8v motor.. relno sa dobrom obradom glave može dobit do cca 10 ks , sa bregastom i ispušnim još toliko ... prvo sve baci na papir da vidiš jeli vrijedno truda i novaca , obrda sa dijelovima ( dihtung glave , gumice ventila ...) 350-400 EUR , bregasta 250 , ispušne 100 i eto te na cca 700-750 eur i imaš cca 130 ks... za te novce ubaciš abf-a i imaš još 20 ks više Share this post Link to post Share on other sites
Ledeni VR6 0 Posted April 28, 2011 Ma ne abf-a davore, g60 treba stavit!! Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted April 28, 2011 Ma ne abf-a davore, g60 treba stavit!! Tomek to je samo za probrane ljude Share this post Link to post Share on other sites
LamaMk1 0 Posted April 28, 2011 cemu klipovi od kr-a? Share this post Link to post Share on other sites
ZOKI GTI 0 Posted April 28, 2011 nemožeš očekivati neku veliku promjenu i porast snage jer to je ipak usisni 1.8 8v motor.. relno sa dobrom obradom glave može dobit do cca 10 ks , sa bregastom i ispušnim još toliko ... prvo sve baci na papir da vidiš jeli vrijedno truda i novaca , obrda sa dijelovima ( dihtung glave , gumice ventila ...) 350-400 EUR , bregasta 250 , ispušne 100 i eto te na cca 700-750 eur i imaš cca 130 ks... za te novce ubaciš abf-a i imaš još 20 ks više pa to kontam...realno mogu za te pare da ubacim ABF ili KR. nego sam na nagovor "majstora" stavio klipove od KR-a i on mi sad uvaljuje neku bregastu od corrada G60 (navodno nije standard) i kao sa tom kombinacijom treba da izvucem cca 125 ks. nisam bas siguran u to.... Share this post Link to post Share on other sites
ivanmk1 0 Posted April 29, 2011 taj motor ce ti zvrljit i kliktat i grijat da ce bit uzas.......zbog tih klipova... jeste vodili racuna zasto je razlika u celu klipova,usporedili komoru izgaranja na 8v i 16v.....? pa to ce ti tuc kompresiju 15:1..... da si na std motor stavio schrikovu 268 bregastu i remenicu stelajucu i neku isp granu imao bi tih 125 ks i ovako......mestar ti je neki prevarant teski ocito ili nema pojma... Share this post Link to post Share on other sites
LamaMk1 0 Posted April 29, 2011 stvarno ne kuzim kako ce raditi to.... pa nije 16v glava da ti trebaju klipovi od kr-a... koliko se sjecam 8v(1.8) ima udubljenu glavu, a ravne klipove kao i 16v, samo 16v ima polumjesece(2.0) ili kanal(1.8) gdje ulaze usisni ventili... nekuzim cemu 16v klipovi u 8v motoru... tko ti je rekao da je to uopce dobro napraviti??? Share this post Link to post Share on other sites
ivanmk1 0 Posted April 29, 2011 (edited) stvarno ne kuzim kako ce raditi to.... pa nije 16v glava da ti trebaju klipovi od kr-a... koliko se sjecam 8v(1.8) ima udubljenu glavu, a ravne klipove kao i 16v, samo 16v ima polumjesece(2.0) ili kanal(1.8) gdje ulaze usisni ventili... nekuzim cemu 16v klipovi u 8v motoru... tko ti je rekao da je to uopce dobro napraviti??? 8v klipovi ti imaju udubinu u sredini.....i to poprilicnu.....nebi se cudio da mu i polupa to ventile.... Edited April 29, 2011 by ivanmk1 Share this post Link to post Share on other sites
LamaMk1 0 Posted April 29, 2011 (edited) sjecam se da 1.6 klipovi imaju udubine velike u sebi, ali se ne sjecam da 1.8 imaju.. jer 1.8 ima kompresioni prostor u glavi dok 1.6 ima u klipovima jer ima ravnu glavu... bas me interesira kak ce to radit :zder Edited April 29, 2011 by LamaMk1 Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted April 29, 2011 ne brinji lama, svi 8V imaju pepeljare, od 1.5 do 2.0, D i TD omega mulde i TDI konkavne rupe Share this post Link to post Share on other sites
ZOKI GTI 0 Posted April 30, 2011 E to ni meni nije bilo jasno...zasto klipovi od KR-a...ali eto imao sam poverenje u "majstora" koji "zna sta radi".... Sutra cu da postavim slike tih klipova sto je ubacio...cisto da vidite... Inace sam primetio da se motor brzo ugrije...i posle svake normalne voznje grana puca kao da se vozio u full-u 2 sata... A kada se startuje motor cuje se neki udarac (metal od metal) kao da je bregasta ili ventili...mozda su klipovi nzm... Hvala vam na ovim informacijama...na zalost ste potvrdili moje sumnje... Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted May 1, 2011 možda ti ne valja smjes ili prijepaljenje, da se brzo ugrija, jer ti benzin gori još u auspuh van, što znači da se i kanalovi više griju Share this post Link to post Share on other sites
Desmo 0 Posted July 8, 2011 (edited) Da li ima svrhe tu bregastu od G60 ubacivati u običan 1.8, 66kw? RP oznaka motora. Pisao sam i ovde, al izgleda omašio folder: Bregasta od G60 na 1.8 RP Edited July 8, 2011 by Desmo Share this post Link to post Share on other sites
Desmo 0 Posted July 9, 2011 Ok, hvala na odgovoru, mada bi prijalo obrazloženje zbog čega, al nema veze A poklopac motora od G60, da li odgovara na RP mašinu? Bilo bi lepo da može! Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted July 10, 2011 zašto obrazloževat, ako ti nije jasno u kakvome odnosu su ti paljenje, smjesa, pritisak, kutovi, lifti... ne valja. basta. i ti imaš 9:1 kompresiju, GTI ima 10:1, itd itd itd... btw, search i barba google. Share this post Link to post Share on other sites