thezero 0 Posted May 2, 2011 (edited) Posto imam namjeru chipnut svog passata poceo sam razmisljat o posljedicama istog. znaci chip bi dizao snagu na 130ks i 310nm i sad me zanima dali ce serijska lamela izdrzat ako uzmemo da je u dobrom stanju i da ne jasem po njoj ,ne stiscem auto na samom startu... itd... jer nebi htio da ga cipam i da onda za mj dva moram mjenjat lamelu ic... Edited May 2, 2011 by thezero Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 0 Posted May 2, 2011 Posto imam namjeru chipnut svog passata poceo sam razmisljat o posljedicama istog. znaci chip bi dizao snagu na 130ks i 310nm i sad me zanima dali ce serijska lamela izdrzat ako uzmemo da je u dobrom stanju i da ne jasem po njoj ,ne stiscem auto na samom startu... itd... jer nebi htio da ga cipam i da onda za mj dva moram mjenjat lamelu ic... Pa sigurno joj skraćuješ vijek trajanja , ali znaš i sam da ako napraviš remapom 310Nm da njih koristiš samo pri cca 2000 o/min i gasu do kraja...uostalom vidjet ćeš krivulju momenta nakon remapa ako ideš na valjke. Svakim dodavanjem gasa do kraja koristiš sav potencijal motora i spojke , ukoliko to ne radiš konstantno , spojka bi te trebala još dugo služiti. Meni traje cca 15000km nakon remapa a ukupno imam 89000km , spojka mi otpušta nisko kao dok je auto bio nov , nema nikakvih naznaka da se ozbiljnije potrošila. Česti start sa punim gasom treba svakako izbjegavati. Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted May 2, 2011 da ga digneš na 230 a ne 130 ks lamela bi držala, to nije ništa extremno da bi se plašio Share this post Link to post Share on other sites
jady 5 Posted May 2, 2011 ak se vozis normalno i ne divljas od semafora do semafora onda ce lamela izdrzati dosta dugo....al provjeri si kolko NMa ti getriba izdrzi Share this post Link to post Share on other sites
Jandro 0 Posted May 2, 2011 kolko imas km? jel moj polo je ista ta masina i prijasnji vlasnik mi je rekao da je ubrzo (par dana) nakon remapiranja na 131ks i 300nm lamela dala svoje, a auto je imao 120tkm tada stavljena nova oem gore i znam mu jebat majku i drzi ali lamela ti je najmanji problem, zamašnjak dvomaseni je tu taj koji stvara probleme na chipanome tdi-u evo moj na 140tkm kolko sad auto ima ronda pošteno i uskoro bude za zamjenu, tj. vec odavno je za zamjenu al ga fuckat kad nemam novaca za to trenutno... Share this post Link to post Share on other sites
jady 5 Posted May 2, 2011 ja sam svojeg ex G4 98´godiste sa 178tkm chipao...i prodao nakon 264tkm...k jos je serijska lamela bila ugradena....sve ovisi kak se vozite Share this post Link to post Share on other sites
Goran89 0 Posted May 2, 2011 (edited) Meni je na Mazdi Demio 1.3 16v sa 65ks lamela otišla nakon 95tsuća S tim da sam ja počeo voziti auto kad je imao 60tisuća, do tada je samo mater, a nakon tih 60 pa do 95 smo po pola vozili!!! Edited May 2, 2011 by Goran89 Share this post Link to post Share on other sites
Jandro 0 Posted May 2, 2011 Meni je na Mazdi Demio 1.3 16v sa 65ks lamela otišla nakon 95tsuća S tim da sam ja počeo voziti auto kad je imao 60tisuća, do tada je samo mater, a nakon tih 60 pa do 95 smo po pola vozili!!! a dobro, to pak ima lamelu veliku ko cd Share this post Link to post Share on other sites
skrle 1 Posted May 2, 2011 Chip pjede lamelu i to je cinjenica,sad kolko brzo ovisi samo o nacinu voznje,ali cemu chipati ak to necu i iskoristiti.Otisla mi je lamela i nije mi zao jer uzivam u svakom trnutku i nikad nisam pozalio.Imam jaci i brzi auto uz minimalna ulaganja pa si mogu jednom u dvije godine priustiti set kvacila. Ako kreces od predpostavke oce ti trosit deci nafte vise,oce to njega bubat i kolko ce trajat onda nemoj chipat jer se to ne radi da bi se isplatilo nego da bi se uzivalo. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Goran89 0 Posted May 2, 2011 Ali šta je taj auto proša u to vrime, to je nevjerojatno. Kupljen je novi 2002 i od tad je u nas, sad ga brat vozi, auto ima 120tisuća. Nikad niti jedna greška ni kvar na njemu nije bila. Lažem, termostat je otiša i to je to. Ostalo, servisi na vrime cca 500-1000km prije roka. Bija je čak i na trkama, nikad nije izda. Na njemu učili vozit mater, brat i ja. Ima 2sudara, i još 4-5puta ono po parkingu malo svitla, vrata, branici itd. Prekvalitetno auto!!!! Svaka čast! A šta se tiće chipa, chipiraj ali onda ga nemoj ubijat na startovima, ostavi ga da se ohladi posli gasiranja i neka se prije toga lijepo zagrije. Mada ima iznimaka, možda auto izdrži pola miljuna ubijajući, a možda ode odma sutra dan. Sretno, pa javi ishod. Share this post Link to post Share on other sites
SDI_racer 0 Posted May 3, 2011 Posto imam namjeru chipnut svog passata poceo sam razmisljat o posljedicama istog. znaci chip bi dizao snagu na 130ks i 310nm i sad me zanima dali ce serijska lamela izdrzat ako uzmemo da je u dobrom stanju i da ne jasem po njoj ,ne stiscem auto na samom startu... itd... jer nebi htio da ga cipam i da onda za mj dva moram mjenjat lamelu ic... Ja bih se više zabribnuo za zamašnjak Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 0 Posted May 3, 2011 Čuo sam na više mjesta da je granica spojki na 74kw TDI-u PD oko 340-350Nm , sve preko toga je dim... Osobno sam dignuo na cca 295Nm , preko 310Nm ne bi išao... Share this post Link to post Share on other sites
thezero 0 Posted May 3, 2011 (edited) Auto ima 160000 km,lamela normalno hvata,zamasnjak ne ronda nista.. ahh... nego jel netko zna razliku kod lamele passata 1.9 tdi PD 101ks i onog od 130ks? ima li je uopce? Edited May 3, 2011 by thezero Share this post Link to post Share on other sites
Jandro 0 Posted May 3, 2011 Auto ima 160000 km,lamela normalno hvata,zamasnjak ne ronda nista.. ahh... nego jel netko zna razliku kod lamele passata 1.9 tdi PD 101ks i onog od 130ks? ima li je uopce? aha sve veci promjer svega Share this post Link to post Share on other sites
Gođo 0 Posted May 3, 2011 Auto ima 160000 km,lamela normalno hvata,zamasnjak ne ronda nista.. ahh... nego jel netko zna razliku kod lamele passata 1.9 tdi PD 101ks i onog od 130ks? ima li je uopce? Nije ni moj zamašnjak rondo na 160000km..... a sad me čuje pola zagreba kad stojim na semaforu Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted May 3, 2011 Lamela najlakše prenosi okretni moment u nižim brzinama, kad se istroši prvo klizi u petoj pa tek onda na niže. Hrpa auta, recimo Opel ima prekidač na papučici kvačila koji kuži kad je kvačilo stisnuto i koliko god tiskao gas motor ne isporučuje puni šus u trenutku otpuštanja kvačila, već sekundu dvije poslije baš zato što se lamela najviše troši i trpi kod prebacivanja brzina. Vijek trajanja ponajprije ovisi kako tko šalta i u kom tenutku otpušta kvačilo. Inače večina getriba sa 5 brzina se koristi do 285Nm mada ima i tu rezerve. Kad ekipa u Audiu nasvira 2.2 turbo na 700-800 konja svi su na serijala getribi i nitko se ne žali da mu išta puca. Kak to onda drži, koliko taj motor ima momenta?? Share this post Link to post Share on other sites
Lovro Vz 0 Posted October 10, 2011 pa jednom kad lamela ukopča onda i drži, tj, nemre proklizivat ak je ispravna, osim ak se ganjaš od semafora do semafora i pri tome pališ gume, šaltaš divlje iz prve u drugu da proklize kotači...to troši lamelu, al ispravnu lamelu koja je ukopčala (auto je krenul lagano i nije na kuplungu slobodno opizdiš po gasu kolko hoćeš) Share this post Link to post Share on other sites
Interceptor-P 0 Posted October 10, 2011 drzati ce i puno vise, ne bi vjerovao sto sve mjenjaci drze. na calibri turbo, stavim mjenjac f16, pise drzi do 230 nm, opteretim ga sa 400 nm i drzi i lamela i mjenjac. jedino neznam do kada! samo chipiraj Share this post Link to post Share on other sites
Jericho 0 Posted October 11, 2011 auto sam chipal s 230 000km, sad ima 300 000 i još uvijek je orginal lamela gore. I jest da se osjeti da nije to ko novo, nit ne može bit nakon tolko godina i kilometara, ali ne proklizava uopće. Share this post Link to post Share on other sites