0
kreza

golf v trese kad starta

Recommended Posts

riječ je o motoru 1.9 TDI 105 KS.

Kad kreće auto se počme tresti kao da nemo?? uvatit vagu za krenuti.u drugoj brzini na ravnom nema ??anse da mo?? krenuti. nakon ??ta krene?? auto se pona??a sasvim normalno al jednostavno kad kreće?? čovik bi reka da će ti se auto ugasiti.

Ni početniku u auto ??koli koji ne zna krenut ne trese mu se auto tako.

Do sada sam vozia miljun auta i dizela??a i benzinaca al na ovako ne??to jo?? nisam nai??ao.

Nadam se da ste svatili ??ta sam tia reć jer sam jednostavno sam :angry::angry::angry::angry: da bi razmi??ljo ??ta za reć i napisati.

Na kreju ću otić u vw servis i znam ??ta će mi reć : PA PA PA PA SVE JE U REDU

Edited by kreza

Guest Dinac

kuplung ?

meni vec duze vrijeme zna prokliziti ,ali u zadnje vrijeme kad krecem se poceo tresti ....

Kvačilo najvjerovatnije...tj.korpa

A jel se ba?? ba?? trese cili auto il samo prenosi vibraciju na papučicu kvačila? To bi moga bit i druk le??aj onda u tom slučaju...

na papučici ne osjeti?? ni??ta al auto trese kada će se ugasit.

kada na uzbrici pusti?? ga iznad vage pa počme trest e ba?? tako.

auto nema ni 20.000 km nisam ga uspia ni 2 puta po??teno stisnut

Mogao bi biti kuplung tj korpa...pitao sam i ujaka (serviser VV i Audi) pa je rekao da je korpa najvjerovatnije :mellow:

U njih su bile neke akcije onih dvomasenih zamasnjaka.... jer sad vise na lameli nemas opruge koje ublazuju udar vec se dio zamajca na koji ljeze lamela on se mice i ima opruge. Kad on rikne onda kad verglas i kad kasis auto cuje se ostri zvuk grebanja u getribi.... Ponekad se dogadja da auto prilikom kretanja trese jer taj zamajac neublazava te razlike u vrtnji pa direkt prenosi na getribu. Kod tebe je kumplug hidraulicni pa se i neosjeti na pedali.

Svejedno bi bilo dobro usputno vidit nosace motora

u vw servisu su mi rekli 90% da je zama??njak.

sad me zanima oće mi to uć u garanciju ili moram pljunut cash.

auto je pod garancijom jo?? 1 god.

Garancija bi to trebala odradit :) Kad si tamo bio onda si mogo se i raspitat.... :)

nisam bia siguran oće mi to ić pod garanciju a nisam tia pitat jer bi mi mogli naplatit kad vide da ne znam.

pita sam jer mi je na polu oti??la lamela na 40.000 a auto se vozilo u normali(bia sdi) i nisu mi tili prihvatit pod garanciju.

Zbog čega se to javlja

Lamela je ajmo rec potrosna.. ovisi kako vozi?? pa je mozes izgorit tako da se eto ogradjuju od toga.

Zamasnjak je druga stvar i mislim da ti to ide uz garanciju... isto se ti raspitaj u nekom drugom vw servisu tako da te ovi eto neskuze :)

Guest Tatamataho

zamasnjak ide 100% pod garanciju, meni je dosao poziv kao da je tvornicka greska i promjenili mi ga

prva pomisao mi je bila da sam takvog vozio u auto ??koli i znao mi se u 2 auto ugasit, a ono vozio sam se kakvih 10 tj usporavao sam zbog biciklista..... i stavim u 2. auto se malo strese i ugasi, tada mi instruktorica ka??e kako bi bilo bolje da stavim u prvu jer upravo im je to kao neka mana takvog prijenosa....

al mislim da je tu kod tvojeg ne??t drugo problem....

Guest Gabre

frend je neki dan stavljao novu lamelu, i nova mu tako trese.

obja??njenje, nije savr??eno ravna (tako neko glupo obja??njenje, uglavnom neisparvna, mora ju zamijeniti u trgovini)i zato trese, čim se uspije krenut, normalno auto vuče i ubrzava.

rijetki slučaj ali se događa.

a sestrična mi je na Golfu 4 ganc novom morala promijeniti kvalčilo prvi tjedan, imao je gre??ku, u??asno se te??ko ??altao auto.

Zama??njak je oti??a i nareučen mi je novi.

al...................

a ne znam jesam ja pegula ili ??ta.

počelo mi je priko rupa i grba ispod auta ne??to ??kripat.

zvuk je ala stari feder kad ga raste??e?? a on ??kripi.

u servisu su mi prekontolirali ovjes, amortizere, sve oko guma i trap i sve je ok.

ja sam diga auto na dizalicu pa gleda da nije slučajno se otkačia di auspuh al nisam uspia ni??ta nać

jel ko ima takav ili sličan problem?

Guest alenp

Meni se slican zvuk cuo kad mi je puknuo lonac unutra, prvo se culo samo preko rupica, par dana kasnije se culo konstatno.

vidis to mi nije bilo ni na kraj pameti. al sad kad si reka sita sam se da se zvuk počea javljat kad sam zariba autom odoli. oće se taj zvuk javljat kad budem tucka po auspuhu?

samo mi je malo čudno jer npr. vozim istom cestom i ne čuje se ama baš ništa. prođem pola sata kasnije imam osječaj kada će sve otić u 3 pm

Edited by kreza

Guest Dinac
Zamašnjak je otiša i nareučen mi je novi.

al...................

a ne znam jesam ja pegula ili šta.

počelo mi je priko rupa i grba ispod auta nešto škripat.

zvuk je ala stari feder kad ga rastežeš a on škripi.

u servisu su mi prekontolirali ovjes, amortizere, sve oko guma i trap i sve je ok.

ja sam diga auto na dizalicu pa gleda da nije slučajno se otkačia di auspuh al nisam uspia ništa nać

jel ko ima takav ili sličan problem?

seleni na vilici ?

ili gumice torzione stange ili kak se vec zove , balans stanga ?

meni tocno tak cvililo, ko razjebani krevet od fukanja :) , kad mi je selen bio potrgan ...onda sam promjenio i sad je pocela ta gumica na toj stangi cvilit

samo mi je malo čudno jer npr. vozim istom cestom i ne čuje se ama baš ništa. prođem pola sata kasnije imam osječaj kada će sve otić u 3 pm

kad je auto zagrijan , odnosno kad je vani toplije onda pocne cviliti, valjda gumice olabave ... lol ako se u tvom slucaju radi uopce o tim gumicama

Dakle zamasnjak je ipak bio u banani. Eto ja sam prije par dana mjenjao na cadye-u s istim problemima kao u tebe. Zmasnjak je stigao z 4dana i sad je sve ok... naravno promjenjen je komp set kvačila.. ne samo zamasnjak.

Sumlajm da ovi u tom servisu nisu posumjali na katalizator il pregrade u loncima. Kod tih golfova zna lupkat i onaj zastitni lim ispod saltunga a povise auspuha...

Dakle garancija ti pokriva sve?

sve je pod garanciju u??lo.

sad za dan dva čekam da mi dođu djelovi pa će i auto opet na dizalicu jer me stvarno zvuk počea iritirat nebi da je auto staro 20 godina a ne 1 godinu.

2 dinac. ISTI ZVUK JE I U MENE. BIĆE SMO DOSTA..................U AUTU :rotfl

Guest Dinac

hahahhah pa ono, hm .. moglo bi se reci , rofl :)

evo da ne otvaram novi topic pa ću nastavit s kvarovima u ovom.

ionako nisam odavno ;-)

e ovaj put nije gre??ka na autu................

ovako ??ena mi se malo vozala pa.......odlučila svratit na benzinsku ulit malo nafte ali...........

ka??e kad je ulazila da je desnom prednjom gumom udrila u korni??u(trotoar). Ka??e da nije bilo brzo i da je udarac koliko toliko bia lagan ali nakon toga volan mi triba stajat 1 cm u desno da bi auto i??lo ravno a kad se doda jači gas auto ode u lijevu stranu (kut cca 25 stupnjeva).

??ta bi moglo bit odnosno jel napravila veliku ??tetu?

0