Passat TDI 0 Posted May 3, 2011 Sram me pitat posto nisam siguran da znam odgovor znaci...dal da gume pumpam na isti tlak ko sto mi pise posto su gume sad 18' a ne 16'? Hvala! Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted May 3, 2011 Teško je dat jednoznačni odgovor. U principu što guma ima veći profil manje se pumpa, a isto tako što je šira isto se manje pumpa. Pogledaj si na poklopcu rezervoara na koliko se pumpa, a ak nema te dimenzije pogledaj na nekom jačem modelu koji je isporučivan sa tom dimenzijom guma. Share this post Link to post Share on other sites
-Jelko- 0 Posted May 3, 2011 Pogledaj na koliko se pumpa tvornicki na štoku vrata ili neko drugo mjesto gdje ti piše i slobodno mozes dodat 0,2-3,mala ušteda goriva Share this post Link to post Share on other sites
Goran89 0 Posted May 3, 2011 I zavisi kako voziš, ali se puno naganjaš a gume su ispuvane onda češ rubove trošit, zato još jedan razlog za malo više ih napuvat! Ja sam uvik drža bar za 0,3 više napuvane. Share this post Link to post Share on other sites
Passat TDI 0 Posted May 3, 2011 e hvala na odgovorima decki jos ja gledam kak je auto tvrd ko kocija jer meni pise 1.9 prednje i 2.1 zadnje a ono mi vulkanizer streso po 2.5 dusika u svaku Share this post Link to post Share on other sites
zoky099 0 Posted May 3, 2011 e kad smo već kod toga, ja imam naviku pumpat sve 4 gume na 2 bara, gume su 16'', jel to normalno il? Share this post Link to post Share on other sites
dino_mk1_gti 0 Posted May 4, 2011 (edited) evo.možda će ti bit od pomoči,samo zanemari marku gume... link Edited May 4, 2011 by dino_mk1_gti Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted May 4, 2011 evo.možda će ti bit od pomoči,samo zanemari marku gume... link Sad me totalno zbuni s ovim podacima na ovoj stranici!? Ja moje ljetne 225/35/19 pumpo dosad na 2,2 - 2,3 ..a ovdje ovi pisu od 3,1 - 3,5 bara??? WTF?! Ima ko neki savjet? Jel ovo moje premalo ili je ovih 3,1-3,5 ipak previse? Hvala! Share this post Link to post Share on other sites
VEDRAN_vw_bj 1 Posted May 4, 2011 Piše na svakoj gumi koliko je preporučeno filat ju zrakom. Osobno zimske pumpam na 2.2 i to sve 4 (185 60 14), ljetne 2.4 (205 40 17). Opet ako su gume na širokim felgama i razvučene potrebno ih je jače pumpat. Share this post Link to post Share on other sites
Jericho 0 Posted May 4, 2011 Sad me totalno zbuni s ovim podacima na ovoj stranici!? Ja moje ljetne 225/35/19 pumpo dosad na 2,2 - 2,3 ..a ovdje ovi pisu od 3,1 - 3,5 bara??? WTF?! Ima ko neki savjet? Jel ovo moje premalo ili je ovih 3,1-3,5 ipak previse? Hvala! Malo su oni zabrijali na ovoj stranici. Meni je auto serijski došel s 195/65/R15 i piše mi da se pumpa na 1.9 prednje i 2.1 zadnje, a oni na stranici napišu 2.3 prednje i 2.7 zadnje. Share this post Link to post Share on other sites
Passat TDI 0 Posted May 4, 2011 brijem da je tako tvrdo negdje kad ti je guma na 3 i vise bara :D Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 0 Posted May 4, 2011 (edited) Sad me totalno zbuni s ovim podacima na ovoj stranici!? Ja moje ljetne 225/35/19 pumpo dosad na 2,2 - 2,3 ..a ovdje ovi pisu od 3,1 - 3,5 bara??? WTF?! Ima ko neki savjet? Jel ovo moje premalo ili je ovih 3,1-3,5 ipak previse? Hvala! Pa 2.2 na prednje je svakako malo za Golfa V , pogotovo na gume 225/35/19...meni 205/45/16 na Pola 9N idu prednje 2,4 prazan do 2,7 pun , straga 2,2 prazan a 3,0 pun. Golf ti je teži od mog pola (moj je 1100kg) za barem 200-300kg. Pogledaj negdje ali po meni prednje barem na 2.5 , stražnje su ok 2.3-2.4 ako se vozaš sam često. Edit: Vlaho , evo ti na stranici od Autohrvatske realni podaci pa vidi za svoj Golf. Vrijedi i za ostale... http://www.autohrvatska.hr/hr/ah_dijelovi/...ije/info_4.aspx Edited May 4, 2011 by Ivan Share this post Link to post Share on other sites
zoky099 0 Posted May 4, 2011 ja svoje dimenzije na onoj stranici ni nemogu pronać :S, radi se o 205/45/16 ... ugl. neko je spomenio da se ''kida'' rub gume ako guma nije dovoljno napumpana, baš taj slučaj sam primjetio na jednoj gumi... znači tamo di se malte ne spaja guma i felga, otkinut mi je jedan komadić gume ko da je neko noktom ovako otkinio, to može bit uzrok što nije dovoljno napumpana ? Share this post Link to post Share on other sites
TROJKA 2 Posted May 4, 2011 nije bitna toliko colaza...bitne su ove druge dimenzije i onda dali je guma razvucena,ili ne itd Share this post Link to post Share on other sites
Goran89 0 Posted May 4, 2011 Evo jedan savjet iz osobnog iskustva. Stvarno sam dosta kemija sa pumpanjem guma jer sam relativno puno u gasu po zavojima i u boku (sa prednim pogonom) Prednje gume: -Znači malo više ih napumpat, jer ako su malo napuvane cijela gume je mekana i pod pritiskom i zavoju će se auto nadvijat nad gumu (ili će se guma podvijat pod auto- kako kome draže) i trošit će se rubovi tj više neće bit natpisa i dimenzija hahaha -Ima i druga stvar, ako je guma puno napumpana, na autoputu i po ravnome će se sredina puno trošit i puno brže trošit! Stražnje gume: -Budući da su vam auti za svaki dan i nećete svako malo na pumpu ić puvat ili ispuvavat gume, njih držite barem koliko piše u papirima ili malo više. Nemojte ispod toga, jer kad vam sjedne dvoje ljudi u auto onda će se guma po zavojima opet podvalačit pod auto i trošit rubove. -Ali ne smije se ni pretjerat sa puvanjem nazad, jer će te bit u boku cijelo vrijeme i auto će poskakivat i možete se izvrtit na cesti a to nije nikome u cilju. Evo primjer, nekidan sam vozio Kronometar u trogiru i gume Toyo R888 su mi bile napuvane na 1.7, sve 4. U Boku sam bio cijelo vrijeme jer je bilo pre tvrdo nazad. Zadnje sam stavio na 1.4 i onda je bilo ok! Ali ovo su poluslikovi koji se brzo ugriju i imaju tvrde rubove pa ih ne triba puno puhat. A i jedno vrijeme sam se uživljavao u "driftanje" po zavojima bez ručne, na normalnim gumama i normalnim amortizerima, stražnje gume su mi bile na 3,8-4,0. Eto, pa probajte, kako ko voli vozit, ali u principu za 0,2-0,3 uvik više. Bar ja tako radim. Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted May 4, 2011 Pa 2.2 na prednje je svakako malo za Golfa V , pogotovo na gume 225/35/19...meni 205/45/16 na Pola 9N idu prednje 2,4 prazan do 2,7 pun , straga 2,2 prazan a 3,0 pun. Golf ti je teži od mog pola (moj je 1100kg) za barem 200-300kg. Pogledaj negdje ali po meni prednje barem na 2.5 , stražnje su ok 2.3-2.4 ako se vozaš sam često. Edit: Vlaho , evo ti na stranici od Autohrvatske realni podaci pa vidi za svoj Golf. Vrijedi i za ostale... http://www.autohrvatska.hr/hr/ah_dijelovi/...ije/info_4.aspx Hvala Ivane za ovo ,bas cu pogledat sta ovi kazu na toj stranici. Jer eto,jos nisam montiro te 19"ke pa da znam otprilike na koliko ih napumpat. Ali onda cu malo podic tlak i u ovim zimskim,jer i one su mi na 2,3. Pozz! Share this post Link to post Share on other sites
VW-91 0 Posted January 10, 2015 Na kolko da napumpam gume na svojoj 3-ki? Share this post Link to post Share on other sites
Tomislav Kt 5 Posted January 11, 2015 2.2-2.5 bara i gas Share this post Link to post Share on other sites
king_tomo 0 Posted January 11, 2015 duja td-ic prednje felge 7.5J na gumama 175/55/15 zadnje felge 8.5J na gumama 195/45/15na koliko je najbolje napumpat :/ Share this post Link to post Share on other sites