1 1
Pecko

golf 4

Recommended Posts

imam jedno pitanje, već sam tražio ali nemogu nigdje naći...

radi se o golfu 4, tdi motor-66 kw, 98 godina, nije sad to ništa specijalno, ali ide mi već na živce, dakle auto cuka u drugoj brzini (drhti, cuka, zaletava se)...neznam kako bi drugačije objasnio, izgleda ko da čovjek nezna šaltati pa auto zacukava, to je tak od kad smo ga kupili, dakle već 6-7 godina, nije sad to neki ogromni problem, nakon nekog vremena čovjek se privikne pa nauči šaltati toliko precizno pa da se to cukanje smanji na skoro nepostojeću razinu, ali u ćemu je kvaka, meni su svi mehaničar tvrdili da je problem u bosch pumpi, i sad nakon nekog vremena sam baš mjenjao bosch pumpu ali auto i dalje cuka u drugoj brzini....pa me zanima dali možda netko zna koji je to vrag...i da, samo u drugoj cuka, ni u jednoj drugoj brzini...inače auto radi normalno, ide normalno, vuče normalno, pali normalno, sve 5, samo taj problem imam

nebi rekao, da je getriba loša nakon 6-7 godina i toliko km koliko smo napravili s tim autom, već bi odhebala ili tak nešto, mjenjač ne zapinje ni nikaj, auto se ljepo šalta....

To se i meni događa na passatu, al ne je... me to baš puno...

Naučio sam kako ga treba šaltat tak da nije problem, sa autom je napravljeno cca 120tkm i stalno se događa...

ma i ja sam naučio i nije me mučilo to uopće, ali mi ide na živce kad si sestra sjedne u njega pa joj cuka...užasno zgleda

meni se čini da bi to mogao biti problem elektronike, ili kompjutora...ali zanima me mišljenje nekog tko se s tim susreo, sasvim je jasno da ja nisam jedini s ovim problemom, i frend mi je pričao da se i na njegovoj četvorki tdi ista stvar događa

Ja mijenjo komplet sa zamašnjakom i isto...

Mislim teško je to opisat, al uglavnom izgleda koda neznaš šaltat...

Malo zacuka auto... al samo u 2. brzinu

Ista priča i kod mene. Iz prve u drugu i onda cukne jer je u prvoj išo brže neg sad u drugoj bez gasa. Il se navikneš il skužiš foru kad ga šaltat i kolko gasa dodat. Dosta je zeznuto, i sam nekad fulam.

Kod mene je bio problem ovakav , znaci saltam 2 il 3 il 4 il 5. na malo manjim okretajima oko 2000 i ides stisnut gas , auto trza ili vozis normalno 5.om na 2500 i podjes stisnut opet trza :) prvo sam mislio da je nesto veliko , al na kraju mi se ispostavilo da je sve do svjecica , u mene u 1.6 16v idu neke posebne (160kn komad) ,promjenio to , naravno nabavio sve to po 80kn komad i auto tip top radi :) penic91 vidi to , a pecko u tebe je tdi pa ti ne bih znao rec

Edited by Mate

Kod mene je bio problem ovakav , znaci saltam 2 il 3 il 4 il 5. na malo manjim okretajima oko 2000 i ides stisnut gas , auto trza ili vozis normalno 5.om na 2500 i podjes stisnut opet trza :) prvo sam mislio da je nesto veliko , al na kraju mi se ispostavilo da je sve do svjecica , u mene u 1.6 16v idu neke posebne (160kn komad) ,promjenio to , naravno nabavio sve to po 80kn komad i auto tip top radi :) penic91 vidi to , a pecko u tebe je tdi pa ti ne bih znao rec

meni je u pocetku cukao dosta kad sam davao gas, pa je odjednom se poceo kao gusit sam , ja dam gas on cukne i nemre vise neko trokira i pocinje stajat, bila bobina u pitanju promjenio ju i sad samo kao kaj pise i gore u drugoj ga to nesto sitno muci al vec ispraksirano pa je zanemarivo,inace svijecice su oke

eh, ovak, u četvorku je ubačen drugi motor, jer stari je bio jako loš, kaj je za problem.... razgovaral sam s jednim mehaničarom koji mi je priču objasnio ovak, na autu je vjerojatno netko štelao paljenje jer nije palio s obzirom da je motor bio loš, a to je štelao tak da je zamjenio softver, tj stavio je softver od automatskog mjenjača i samim time je auto bolje palio....na taj način su poboljšali paljenje i odgodili izmjenu motora ili generalku na neko vrijeme....e sad bi trebal nekog tko to može popraviti, vratit na stare postavke, tj stavit stari softver ili kak to već ide...i onda vjerojatno više nebi cukal

to sam čuja da je kod 5 ica kad se prebaci na autom. mjenjač da zna bit sličnih nuspojava...

da, garant, samo bi sad trebao nekog da mi to vrati na staro a da me ne odere 100 € :lol2

1 1