Bego 0 Posted May 11, 2011 pozdrav decki..imam jedan probljem...zafelšala mi remenica na radilici...motor je <94god znaci boljka...i sad, moj majsor kod kojeg uvijek popravljam auto mi veli, nova reminca cca 2000kn, na što sam odvalio vilicu do poda, plus skidanje i brusenje čela radilice tad dode cijena do cca 3500kn...ako sta znaci dupla remenica je, jer ima klimu...druga prica, drugi majstor veli, najvise 1300kn..kao ova vanjska remenica polovna, unutarnja (veeelika) kao nova kosta 300tinjak kuna, te brusenje radilice, slaganje...zbunilo me to sve sad, neznam šta da radim... trazim jos par misljenja... Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted May 11, 2011 Vanjska ti vjerojatno ne treba.. Unutarnja tj. od zupčastog obavezno nova i cijena je 200-300kn.. Sad sve ovisi koliko ti je loša radilica..prvo se može s alatom probat poravnat čelo radilice al dok je na autu i vidjet dal se može napravit da bude dobro.. To sve skupa 2-3 sata posla + znači nova remenica zupčastog.. Ako je radilica loša onda se mora vadit i nosit nekom tokaru da to sredi...i preporuka, ak već vadiš radilicu i nosiš tokaru, kupi remenicu al od TDI-a i odnesi mu, te mu reci da ti pobrusi radilicu za tu remenicu.. Za ovu drugu opciju cijena može jako varirat, ovisno dal se stavljaju novi ležajevi ili ne, dal ide novo ulje ili ne i još puno takvih stvari... Share this post Link to post Share on other sites
Bego 0 Posted May 11, 2011 e da rekao je majstor da od tdi-a ide remenica...jel razlika u cijeni velika od ove što je gore ? Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted May 11, 2011 meni isto malo felša, veli majstor daj 100kn i stavim ti rabljenu dobru i posao izmjene...pa bumo vidli jel bu i dalje felšala ili bu to to Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted May 11, 2011 to je ona remenioca s gumenim ublaživačem i nova je oko 600-800kn a zupčanik radilice je tak nesto 300-400 + računaj novi vijak cca 20-30kn (preporuka orginal zupčanik i vijak ) Remenica može flešat al pretežno tu bude uzrok zupčanik i čelo radilice.... Inače zupčanik i vijak mjenjat kad i zupč. remen i nema problema. Share this post Link to post Share on other sites
Bego 0 Posted May 11, 2011 da, remenica sa gumom...zasto mjenjat zupčanik radilice ? a šta sa radilicom? treba nju obrađivat, se može to kako provjerit bez skidanja...lol puno pitam Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted May 11, 2011 odkada je original antivibracijska remenica samo 100 evra? Share this post Link to post Share on other sites
Dado33 0 Posted May 11, 2011 ja sam na svom mjenjao zupčasti i španer, pa sam promjenio i remenicu na radilici. Koštala je nekih 100 kn + vijak 15 kn. Nisam je mislio mjenjat, ali su mi kod prevendara rekli da se za te novce isplati promjenit pa sam poslušao. Uglavnom, 100 kuna. Imam i staru koja izgleda isto kao i nova. Mislim da moja nema nikakvu gumu u sebi, pa mi nije jasno šta ima otić u njoj. Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted May 11, 2011 antivibracijska remenica je vanjska, ne ona mala zupčasta od SWAGa Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted May 11, 2011 kremni nisam napisao orginal neg u zagrade preporuku da bude orginal zupčanik i šaraf... zašto e pa zato što kod nas ima šrot djelova i imah slučaj da se šaraf rastegnuo odmah pri stezanju... Nekažem da je svaki loš al više vjerujem orginalu neg nekom žnj iz nasih butiga.. P.S dost ljudi bi mjenjalo vanjske remenice i opet bi flešalo al manje al s vremenom se to povecavalo i sad dal je to zbog loše remenice il zbog flešanja zupčanika-radilice pa s vremenom ova vanjska počme flešat... Koliko me sječanje služi ,stezanje je 90Nm + 2x 90stupnjeva... Share this post Link to post Share on other sites
Bego 0 Posted May 11, 2011 bio danas u jednoj trgovini, i ta velika remenica kosta 480kn sa popustom...samo sam to pitao...bas mi taj peh sad padne a vec godinu dana nikakvih problema Share this post Link to post Share on other sites
lageros-zg 21 Posted May 11, 2011 Inače ta remenica od boljeg proizvođača/pakirača košta dosta. U ruville pakiranju sa popustom je 735,00 Kn i koliko me pamćenje služi, pakiraju originalnu, samo je pobrušen logo. A što se tiče montiranja i općenito stvari vezanih za remenicu radilice, evo jedan video o tome od tvrtke Corteco, a koja i radi dosta tih remenica za prve ugradnje: http://lageros-auto-moto.webs.com/dijelovi...a.htm#738250786 Share this post Link to post Share on other sites
Dado33 0 Posted May 12, 2011 antivibracijska remenica je vanjska, ne ona mala zupčasta od SWAGa Znači, ta antivibracijska nije remenica od zupčestog nego od kanalnog remena? Share this post Link to post Share on other sites
lageros-zg 21 Posted May 12, 2011 Znači, ta antivibracijska nije remenica od zupčestog nego od kanalnog remena? Upravo tako, a gore više sam stavio link gdje ima video prikaz cijelog sistema, te rad remenice radilice, odnosno kako radi kad je nispravna i sve se lijepo vidi. Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted May 12, 2011 ja sam mjenjao tu antivibracijsku i koštala me je 1500kn sa kanalnim remenom i poslom,s tim da sam uzeo naravno originalnu Share this post Link to post Share on other sites
lageros-zg 21 Posted May 12, 2011 ja sam mjenjao tu antivibracijsku i koštala me je 1500kn sa kanalnim remenom i poslom,s tim da sam uzeo naravno originalnu Pa što se nisi javio... ili je tada nisam imao??? ili je to bilo na brzaka?? Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted May 12, 2011 to je bilo još nekad tam prije 2god skoro ,mehaničar je prek sebe to rješaval,pa nisam ja morao okolo letati Share this post Link to post Share on other sites
lageros-zg 21 Posted May 12, 2011 to je bilo još nekad tam prije 2god skoro ,mehaničar je prek sebe to rješaval,pa nisam ja morao okolo letati A bome.. bilo je to već I bitno je da još uvijek radi Share this post Link to post Share on other sites
Bego 0 Posted May 12, 2011 evo slika kako i šta sereka Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted May 12, 2011 jel to smeđe hrđa maybe? Onda moguce da je ona rekla pa-pa... kad je mjenjas naruči i 4 imbusa koji ju drže.. Jer ljudi to stežu fuill pa kad treba odvit onda preskoči vita... Jel to alternatorm 120A i jel ikad išta rađeno na njemu? TD s klimom bi trebao imat onu "kuplung" remenicu... Kad motor radi dali ti skače natezač i sami tračni kajiš? Share this post Link to post Share on other sites
Bego 0 Posted May 12, 2011 alt sam stavio radi mjuze gore al ić će stari nazad jer je stari origigi repariran (75a), nebi ga ni vraćao nego sa tdi altom nemam okretaja i svijetli mi lampica od ulja stalno...nazetač ne skače, osim kad slusam mjuzu na leru Share this post Link to post Share on other sites
Bego 0 Posted May 15, 2011 nitko?? realna cijena popravkaaaa Share this post Link to post Share on other sites