vlaho 2901 1 Posted May 16, 2011 Evo ovako.. U golfu imam tu dvozonsku automatsku klimu..i u zadnje vrijeme slabije hladi. Mislio sam da fali plina, i danas odem kod covjeka,prikljucimo ga na aparat za klimu i on pokaze da fali 100 grama plina.. Covjek ga napuni,ukljucimo klimu i ono opet isto. Hladi,ventilator radi ali opet nije to ni priblizno ko sto je bilo prije. Aparat je pokazo da je donji tlak oko 3.8 - 3.9 bara, a gornji je 3.9 - 4.0 bara. Mestar mi kaze da bi donji trebo bit oko 1.5 - 2.0 bara, a gornji oko 11 - 12 bara??? On kaze da je vjerovatno neki problem sa kompresorom klime..i ujutro cu mu opet odvest auto da to pogleda.. E sad..koliko je to istina? Ako je neko imo slicnih problema nek slobodno napise.. Hvala unaprijed! Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted May 16, 2011 premala razlika u barima.... moguce da je kompressor riknuo što je česta stvar kod v.a.g-a Ako čovjek radi klime onda zna sto radi.... Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted May 16, 2011 (edited) Pa eto prijatelju,cim je vidio da je premala razlika u barima reko je da je nesto vjerovatno s kompresorom?! E sad,ujuzro mu ga vozim pa ce rastavit sve da dodje do toga da pokusa visit sta je tocno. A koliko otprilike dodje novi kompresor klime ili se to moze sto reparirat ili uzet polovno? By the way.. ima netko mozda kataloski broj od tog kompresora? I jeli postoji neka razlika izedju tih kompresora s obzirom na model auta i motor? Koliko je pametno stavit polovni umjesto novog? Koliko novi uopce kosta? Hvala! Edited May 16, 2011 by vlaho 2901 Share this post Link to post Share on other sites
gangxxxta 0 Posted May 16, 2011 ista stvar je i meni bila, samo sto meni nije uopce hladan zrak iso ni najmanje... hvala bogu da je to bila tvornicka greska tj auto je dosao s neispravnim kompresorom i zamjenjeno mu je u jamstvenom roku, ali majstori su rekli da je inace jaaako skupa stvar kada ode Share this post Link to post Share on other sites
RD1 0 Posted May 16, 2011 Nemoguce da hladi al ne dovoljno, kompresor il radi ili ne, ako hladi onda je kompresor u redu... Gdi odma na najskuplju soluciju, to se bas uvijek u ovlastenom tak ide? Share this post Link to post Share on other sites
ivwan19 0 Posted May 16, 2011 Pa eto prijatelju,cim je vidio da je premala razlika u barima reko je da je nesto vjerovatno s kompresorom?! E sad,ujuzro mu ga vozim pa ce rastavit sve da dodje do toga da pokusa visit sta je tocno. A koliko otprilike dodje novi kompresor klime ili se to moze sto reparirat ili uzet polovno? By the way.. ima netko mozda kataloski broj od tog kompresora? I jeli postoji neka razlika izedju tih kompresora s obzirom na model auta i motor? Koliko je pametno stavit polovni umjesto novog? Koliko novi uopce kosta? Hvala! meni isto krepao kompresor na golfu. dobio ponudu od zubaka na 7000 kn + plus moram vratiti stari kompresor. Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted May 16, 2011 Nemoguce da hladi al ne dovoljno, kompresor il radi ili ne, ako hladi onda je kompresor u redu... Gdi odma na najskuplju soluciju, to se bas uvijek u ovlastenom tak ide? Nisam iso u ovlasteni prijatelju..bio kod jednog majstora tu u Vk. Aii idem opet ujutro(tako da me nema u Os!) pa cemo provjerit i filter od klime da nije slucajno zacepljen ili sto (kolega Ivo me savjetovo).. ali cisto sumnjam jer sam ga novoga stavio u 11.mjesecu kad sam bio na servisu. A ko sto sam reko..klima radi,osjeca se da izlazi hladan zrak..ali kao da nema pritiska.. To je i majstor vidio na aparatu za klimu kad je prikljucio, donji i gornji tlak su skoro pa jednaki , 3.8 - 3.9.. A obicno je donji oko 1.5 do 2 bara a gornji svakako preko 11,cak do 13 bara! E sad..nisam pametan. Ujutro ce na dizalicu pa cemo vidit..rastavit sve i pregledat. Najgora solucija je da je kompresor oso.. a on je hebeno skup! Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted May 16, 2011 meni isto krepao kompresor na golfu. dobio ponudu od zubaka na 7000 kn + plus moram vratiti stari kompresor. Nema sanse da im dam toliko za novi kompresor! Vec sam se cuo s covjekom u Banja Luci,a i kolega Marko ce se raspitat preko granice,ako bude trebalo.. Share this post Link to post Share on other sites
zoki 2 0 Posted May 16, 2011 To je definitivno mala razlika tlakova između tlaka i usisa. Reci mi dali se osjeti da kompresor uključi? A jebiga bija si kod meštra koji valjda zna šta radi i najvjerovatnije je do kompresora. Mogu ti pogledat u ETKA-u za cijenu samo mi reci slovnu oznaku motora. Pozz Share this post Link to post Share on other sites
Leo 0 Posted May 16, 2011 Aj ti vidi ako imaš na remenici kompresora jedan vijak u centru..... probaj ga pritegnuti, možda se je odvio. Ne bi bio prvi slučaj da se odvida pa da klima ne radi. Treba spojiti na dijagnostiku pa u mjernim vrijednostima vidjeti koju struju vuče glavni ventil na kompresoru. Zayebani su ti kompresori često rikavaju.... Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted May 16, 2011 Aj ti vidi ako imaš na remenici kompresora jedan vijak u centru..... probaj ga pritegnuti, možda se je odvio. Ne bi bio prvi slučaj da se odvida pa da klima ne radi. Treba spojiti na dijagnostiku pa u mjernim vrijednostima vidjeti koju struju vuče glavni ventil na kompresoru. Zayebani su ti kompresori često rikavaju.... Hvala svima na savjetima! Sve cu to vidit ujutro kad dodjem kod majstora,ima on i dijagnostiku pa cemo ga prikljucit! A hebi ga..bit ce sto bude.. Taman kad se ponadas da je sve ok,uvijek iskrsne neko sranje! Share this post Link to post Share on other sites
RD1 0 Posted May 16, 2011 VW 1K0 820 803 H 1K0 820 803 J 1K0 820 803 L 1K0 820 803 N 1K0 820 803 NX 1K0 820 859 1K0 820 859 D 1K0 820 859 M VALEO, HELLA, DENSO, SANDEN, cijena od 400 - 550 eura, sa vraćanjem starog ili bez, to ti je orjentirna cijena evo ti još kat brojevi od ostalih koje mi stavlja program da pašu AUDI 1K0 820 803 F 1K0 820 803 P 1K0 820 859 C 1K0 820 859 E 1K0 820 859 M 1K0 820 859 S 1K0 820 859 SX SEAT 1K0 820 803 F 1K0 820 803 P 1K0 820 859 C 1K0 820 859 E 1K0 820 859 M 1K0 820 859 S 1K0 820 859 SX SKODA 1K0 820 803 F 1K0 820 803 P 1K0 820 859 C 1K0 820 859 E 1K0 820 859 M 1K0 820 859 S 1K0 820 859 SX VW 1K0 820 803 F 1K0 820 803 P 1K0 820 859 C 1K0 820 859 E 1K0 820 859 M 1K0 820 859 S 1K0 820 859 SX 2E0 820 803 A 2E0 820 803 B 2E0 820 803 C 2E0 820 803 D Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted May 16, 2011 Hvala prijatelju! Znaci ne moze sa svakog MkV kompresor na mog ili moze??? Share this post Link to post Share on other sites
zoki 2 0 Posted May 16, 2011 Paše sa dosta motora ali ne baš sa svih Share this post Link to post Share on other sites
RD1 0 Posted May 16, 2011 Po ovome sto vidim moze sa svih 2.0 T, samo pazi ima sa 110 mm i 120 mm remenicom Share this post Link to post Share on other sites
inkasator01 0 Posted May 16, 2011 prodaj to i kupi audia... ma doć ću po tebe ujutro nije problem! Share this post Link to post Share on other sites
Vix 0 Posted May 16, 2011 imam ja kompresor s 5tkm od tdi-a..ak ko treba napišem kataloški Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted May 17, 2011 imam ja kompresor s 5tkm od tdi-a..ak ko treba napišem kataloški Napisi kataloski.. Share this post Link to post Share on other sites
djuro G3 0 Posted May 17, 2011 imam ti ja novi Valeo - novi zapakirani za 2700 s popustom dalje na PM ak se odlucis Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted May 18, 2011 (edited) Evo mali update.. Jucer je majstor cijelo jutro kemijo s kompresorom..pokuso sa mijenjanjem nekoliko onih ventila..ali nista.. Na dijagnostici je sve ok. Samo-test klime prodje bez problema,nikakvih nedostataka sto se tice struje i toga.. Ocito da je u pitanju mehanicki problem.. kad je izvuko ventil,na onoj sitnoj mrezici je bilo metalne prasine-sitnih komadica..vjerovatno od kompresora iznutra.. Reko mi je da je 200% siguran da je oso kompresor.. tako da eto,sad sam u potrazi za novim-povoljnim kompresorom..po mogucnosti da ima garanciju.. Na par mjesta sam naso nesto,ali vidit cu jos danas.. Kod mene je bio taj SANDEN kompresor.. Made in Poljska. I kaze mi covjek da se namjenjo tih kompresora u zadnje vrijeme..da nisu bas dugotrajni.. pozz Edited May 18, 2011 by vlaho 2901 Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted May 18, 2011 uz kompesor se mjenja i sušilo i sami taj ventil + šta se čisti sistem.... jer sama izmjena kompresora ti je ništa pošto jos ima strugotine u sistemu i ona moze shebat kompressor... jbg Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted May 19, 2011 Evo danas promijenjen kompresor klime. Nabavio novi, montirali ga, napunili klimu i sve radi po ps-u! Nadam se da ce tako i ostat! :palica Share this post Link to post Share on other sites
Vanjaus 0 Posted May 21, 2011 (edited) Prije cca mjesec dana sam imao isti problem na jednom Audiju 1.6 auto nema još ni 80t km, kompresor nije Sandem nego Zexel al sistem je isti oba kompresora su varijabilni(s pomičnim kutem radilice, kut može bit skoro do 90° naspram osovine pa klipovi onda nemaju skoro nikakav hod).Sve u svemu hod klipa regulita spomenuti ventil s mrežicom, koji ujedno ima u sebi i ele. magnet za otvaranje i zatvaranje protoka uz regulacione membrane ili federe i klipiče, ima dvije funkcije da pali i gasi kompresor, te da regulira hod klipova prema potrebnoj rashladnoj snazi. Promjenio sam varijabilni ventil na kompresoru i klima je pradila, ventil kosta 100 Eura kod nas po dučanima zamjenskih dijelova, al ima ga narucit putem interneta cijena im je od 15 do 25 Dolara i postarina oko 40 Dolara. No nakon cca 20 dana rada ventil je ponovo crko, vjerojatno radi špene u kompresoru, auto mi još nije došo nazad u ruke od onda, al predpostavljam šta je. Dosad sam promjenio jedno stotinjak ventila na razno raznim kompresorima, najviše na Harisonu koji ima isti sistem, ali ventil ima samo funkciju regulacije nema funkciju ele. magnetskog ventila nego ima kuplung za ukljucivanje i iskljucivanje kompresora. Na sto ventila mozda sam na 10 kompresora imao ubrzo ponovo kvar ventila ostali su radili, ali s novijim kompresorima 2008 na vise stvari stoje malo drukcije, puno cesce se ventil ponovo pokvari, tako da mislim da je najsigurnije zamjena kompresora, ili pricekat dva tri tjedna novi ventil narucen preko neta pa vidjet (ako uspije usteda nije mala cca 500 eura). Edited May 21, 2011 by Vanjaus Share this post Link to post Share on other sites
Vanjaus 0 Posted May 21, 2011 uz kompesor se mjenja i sušilo i sami taj ventil + šta se čisti sistem.... jer sama izmjena kompresora ti je ništa pošto jos ima strugotine u sistemu i ona moze shebat kompressor... jbg Potvrđujem, kompresor je prevelika investicija da se riskira spena u sistemu Share this post Link to post Share on other sites
zdravko 0 Posted May 21, 2011 Ovako-u posljednjih 4-5 god.zamijenio sam tih kompresora 30-40komada,moras zamijeniti kompresor,ekspanzijski ventil(izmedu cijevi I isparivaca klime ti se nalazi)I susac u kileru klime ili cijeli kiler ovisno sad kakav imas?ispiranje je obavezno jer ti je spena po cijelom sistemu.najmanje 60min vakumiranje I 3 ciklusa ispiranja.inace zubak ti je dobro rekao za cijenu.samom izmjenom kompresora nisi puno dobio.inace radim u dojkicu pa mi mozes vjerovati imam iskustva sa time.Bok! Share this post Link to post Share on other sites