0
marrac

Automatsko paljenje svjetala golf 3

Recommended Posts

Zanima me kako se to spoji,jer koliko sam cuo na golfu 3 je dovoljno jednu zicu koja ide na prekidac presjeci i spojiti na drugu na prekidacu...sad me zanima dali je to itko spajao i dali zna koje su to zice....thx

Zanima me kako se to spoji,jer koliko sam cuo na golfu 3 je dovoljno jednu zicu koja ide na prekidac presjeci i spojiti na drugu na prekidacu...sad me zanima dali je to itko spajao i dali zna koje su to zice....thx

jel imaš pin TFL na prekidaču?

Ako imaš onda s pina TFL spojiš na što želiš, kratka, pozicije...

Evo do sada nisam nista radio,ali sada trebaju svjetla pa da probam napraviti...tu gdje pise TFL na utikacu nema zice,pa sada neka druga opcija ako netko zna....

e pa baš tu di nema žice, od tuda spojiš žicu na kratka, maglenke..itd(koja želiš) i ta ti se budu palila na kontakt onda .. :)

Znaci tu gdje nema zice na salteru ubodem zicu,pa od kratkih svjetala presjecem i spojim na tu ili? Sorry,ali ne kuzim se u elektroniku pa necu da nesta zeznem...

da, točno tak, ali ne skroz presječi žicu od kratkih, najbolje da kupiš spojnicu na koji možeš spojiti još jednu žicu, ona ti prođe kroz izolaciju do žice i provodi struju..., znači ne sječeš ništa, nek tu di ti piše TFL od tud žicu spoji na žicu od kratkih svjetala, i onda ti budu kratka se palila na kontakt :)

OK,a kada ja na to spojim kratka dali se gase i pozicije i sta je onda sa zicama koje su koristene do sada kad se nista ne sjece nego samo jos doda zica? :)

OK,a kada ja na to spojim kratka dali se gase i pozicije i sta je onda sa zicama koje su koristene do sada kad se nista ne sjece nego samo jos doda zica? :)

a sta bi te kostalo da probas,gore su ti kolege sve objasnile a iz prve ruke ces sam saznat...

Pajdo nista ne kosta probati,ali kosta ako se koji plus sastavi koji nebi trebao....

uzmi probi lampu i vidi koji pin je od kratkog svijetla i kad ga nađeš onda onda samo brikaš tfl s tim pinom

na polu i golfu 4 je pin 4 ak se ne varam

TFL = Tagfahrlicht što znači dnevna svjetla

znači kad na to spojiš kratka rade samo prve lampe, samo kratko svjetlo, niš drugo kaj se tiče rasvjete...znači kad je šalter na nula ti je to...

kad staviš na poziciju sve normalno, kad staviš na kratka sve normalno isto...

znači ovo ti je samo dodatak na šalteru da spojiš, a to se za nas nije tvornički spajalo jer toga nije bilo kod nas, al šalteri su se radili svi isti, a za neke zemlje je to već onda trebalo...

ak ne znaš koji je pin za kratka budem sutra ili preksutra pogledal kod sebe pa ti budem napisal... :D

Sve je to u redu,ali meni treba da kada ugasim auto da se gase sva svijetla,a da je prekidac na kratkim svjetlima(da ne moram gasiti na prekidacu).Znaci da se ugase i pozicije i kratka,a preko ljeta kada ne trebaju goriti stalno da mogu ugasiti na salteru.Jer sada kad ugasim auto iskljuce se kratka,ali ostanu raditi pozicije i zadnje lampe....

Sve je to u redu,ali meni treba da kada ugasim auto da se gase sva svijetla,a da je prekidac na kratkim svjetlima(da ne moram gasiti na prekidacu).Znaci da se ugase i pozicije i kratka,a preko ljeta kada ne trebaju goriti stalno da mogu ugasiti na salteru.Jer sada kad ugasim auto iskljuce se kratka,ali ostanu raditi pozicije i zadnje lampe....

pa stavi se prekidač na žicu između tfl i pina kratkog svijetla, tak ja imam

Evo rijeseno,kad se upali auto pale se sva svijetla,kad se ugasi gase se sva svijetla....prekidac stoji stalno na kratkim svijetlima,a moze se ugasiti po zelji kad nisu obavezna svijetla....mozda jos nekome pomogne ova slikica....

p311011105201.th.jpg

Hvala na svim savjetima.....

Evo rijeseno,kad se upali auto pale se sva svijetla,kad se ugasi gase se sva svijetla....prekidac stoji stalno na kratkim svijetlima,a moze se ugasiti po zelji kad nisu obavezna svijetla....mozda jos nekome pomogne ova slikica....

p311011105201.th.jpg

e kolega, kaj niste odmah tak pitali na početku, a šteta kaj je oguljena izolacija ove žice jer ima za kunu, dvije spojnica koja se stavi i ne treba se izolacija tak oguliti..

p311011105201.th.jpg

E ovo je super, i mene je kopkalo kak to napravit.

Jel imam kakvi recept za dvicu?

Pretpostavljam da konektor nije isti kao na trojki!

Ista stvar bi trebala biti i na dvici....Ova zica koja je kod mene presjecena imala je stalno struju,dok ova na koju je spojeno je dobivala struju tek kad dam kontakt.Znaci tako bi trebalo biti i kod tebe,ona koja ima stalno struju presjeci i spojiti na onu koja struju dobije prilikom kontakta....ako ne rijesis ima jedan moj pajdo na jetti,pa ti uslikam kod njega da vidis koje su tocno zice....

jel se moze ista sema iskoristiti za pasat 3bg 2005 godina?

ili se moze napraviti dijagnostikom automatsko paljenje?

jel se moze ista sema iskoristiti za pasat 3bg 2005 godina?

ili se moze napraviti dijagnostikom automatsko paljenje?

može se napravit, isto se spaja tfl sa kratkim svijetlima

Meni nije odgovaralo sa tfl jer pali kratka svijetla,meni su trebale i pozicije....a ovako kako je spojeno mogu preko ljeta gasiti svijetla.

OK.

Crveno bijela odrezana i pripojena crno žutoj.

Jel to funkcionira isto ko i kod tebe.

Dali pali poziciju na kontakt, u kojem položaju treba bit prekidač

i jel se može to isključit bez razdvajanja žica?

Radi na nacin da je prekidac stalno upaljen,a svijetla se pale kad das kontakt...ali po zelji se svijetla mogu ugasiti,ne treba razdvajati zice nego samo ugasiti na salteru..jedina je mana da vise nema parking svijetla(da ostavis zmigavac i ta strana svijetli),nego ako ostane zmigavac kad se ugasi auto ostanu sva svijetla raditi..ali meni to nije vazni,bitno je da ne moram paliti svaki put,nego se pale automatski....

Radi na nacin da je prekidac stalno upaljen,a svijetla se pale kad das kontakt...ali po zelji se svijetla mogu ugasiti,ne treba razdvajati zice nego samo ugasiti na salteru..jedina je mana da vise nema parking svijetla(da ostavis zmigavac i ta strana svijetli),nego ako ostane zmigavac kad se ugasi auto ostanu sva svijetla raditi..ali meni to nije vazni,bitno je da ne moram paliti svaki put,nego se pale automatski....

hm,zanimljivo,a da ja to spojim dali bi bio problem za xsenone onda?jer bi se onda palila i svjetla i motor?

0