0
Gustavo

Izmjena prednjeg ležaja Golf II

Recommended Posts

ležaj kad ode saraf mozes stezat svako 5-6dana i uvjek ti je otpusten a nije jer stezanjem smanjis luft kojeg u voznji opet dobiješ jer ležaj izglođe dalje materijal....

uz ležaj obavezno i nabu mjenjat i nikakva grijanja rukavca jer svi znamo sta se događa s materijalom ga ga se bečki ugrije... a to je ipak ovjes i neka fala... rađe na prešu...

Pa fala bogu da ima jel s tim nisi niš riješil, poluosovina se tak na zglobovima giba nutra van.

Ljepo ti skini disk i o nda samu glavčinu zavrti i vidi kakav je lager. No ako je lager i otišel ti ga moraš čutu dok se voziš.

Ne čujem lager više, ali ima sitno lufta kad mičem lijevo-desno, na drugom kotaču toga nema, mijenjao sam prije par dana kuglu i baš je lako upala unutra, inače teško ide. Idem popodne kod majstora da on to vidi, osjećam na volanu da nešto ne štima, možda je spona letve.

da ti nisi stavija kuglu od 17 mm umisto 19mm kad ti je tako lako upala?

da ti nisi stavija kuglu od 17 mm umisto 19mm kad ti je tako lako upala?

j.... sad gledam 17 mm, bio danas kod mehaničara i on gleda kugla ima lufta, stegnuo je ovu od 17 mm, još mene gleda poprijeko što je nisam stegao, što da radim sad, na kutiji piše golf 2-17 mm?

znaci stara ti je bila 19 mm a vi ste stavili 17?

skini tu kuglu i kupi drugo od 19mm

zašto ljudi šerafe po forumima,a ne po garažama :angry:

koliko si uštedio kaj si sam mjenjp kuglu? kaj misliš nedaj bože da je ispala van???

ležaj kad ode saraf mozes stezat svako 5-6dana i uvjek ti je otpusten a nije jer stezanjem smanjis luft kojeg u voznji opet dobiješ jer ležaj izglođe dalje materijal....

uz ležaj obavezno i nabu mjenjat i nikakva grijanja rukavca jer svi znamo sta se događa s materijalom ga ga se bečki ugrije... a to je ipak ovjes i neka fala... rađe na prešu...

a hladna deformacija je do jaja ili šta ? bosanske metode, ako čekičem ne ide, uzmi macolu....

znaci stara ti je bila 19 mm a vi ste stavili 17?

skini tu kuglu i kupi drugo od 19mm

Ma i stara je 17 mm, sad sam mjerio, nisam dobro dotegnuo tj okretao se šaraf na drugoj strani, pa jel uopće postoje te od 19 mm?

zašto ljudi šerafe po forumima,a ne po garažama :angry:

koliko si uštedio kaj si sam mjenjp kuglu? kaj misliš nedaj bože da je ispala van???

Promijenio sam 10 kugli dosada, ne znam što je s ovom bilo :rolleyes:

mislio sam da je prva,je da nema se tu kaj sjebat,al opet rađe uz nekoga,zgineš za bezveze :palacg

mislio sam da je prva,je da nema se tu kaj sjebat,al opet rađe uz nekoga,zgineš za bezveze :palacg

Ma nije ona mogla van samo tako jer je stegnuta s ona tri šrafa na vilici, a i na glavnom šrafu je bila pritegnuta samo nedovoljno, sutra ću mijenjat drugu baš da vidim da li će i ta lako unutra.

Edited by Gustavo

a hladna deformacija je do jaja ili šta ? bosanske metode, ako čekičem ne ide, uzmi macolu....

sigurno bolje od zagrijavanja do točke crvenila ;x te uz odgovarajući alat (snalaženje) nema bitnih deformacija B)

:lol2

Nije to smiješno, očito da se proizvodi sve i svašta, možda je za pola milimetra manja.

smijesno je itekako, ja si to nikada sam nebi mjenjao. moj stari je automehanicar i redovito mu decki dolazili na praksu, sjecam se stalno govori kako je jedan decko dosao i mjenjao lezaj na ladi nivi i skakao po kljucu doslovce da zategne lezaj, "stegao ga je" postenski, izistinski, i bogme sletili ljudi za dan-dva, jer je blokirao. to nisu stvari s kojima se riskira, stegnu svi lezaj pa ga ne popuste nazad

Ljudi bozji, okanite se corava posla sa lezajima, tu cete usparat 100 kuna, a glavu drzat u torbi tokom cijele voznje, oce popustit do kraja, pa se sve rasut po cesti ili cete opet to pretec i tako fino kad jednom zablokira, bice majko mila, sta si me rodila..

:ne2

Edited by dpeic2

Ma nije ona mogla van samo tako jer je stegnuta s ona tri šrafa na vilici, a i na glavnom šrafu je bila pritegnuta samo nedovoljno, sutra ću mijenjat drugu baš da vidim da li će i ta lako unutra.

ona lakse ide van kad je s tim sarafima pritegnuta nego kad i njih odviješ...

poluga majka ako nemoze nikako drugačije :rotfl

ona lakse ide van kad je s tim sarafima pritegnuta nego kad i njih odviješ...

poluga majka ako nemoze nikako drugačije :rotfl

Ma ne radi se o tome nego je kolega rekao da mi mogla ispast van pa sam ja odgovorio da je stegnuta s ta tri šrafa i nedovoljno pritegnuta s onim jednim. Jučer izmijenio kuglu na drugoj strani i manžetu, podmazao kinetički i ne krcka više u zavoju i našao komadić otkinutog federa od amortizera koji me izluđivao lupkanjem u vožnji u onom limu iznad kotača, sada je golf ko iz tvornice :bravo

Edited by Gustavo

0