TheFog 1 Posted February 17, 2007 Dobrotvorna akcija darivanja krVWi - VOZAČI VOZAČIMA In Memoriam Igor Kulenović - Kula Poštovane kolegice i kolege! VW Club Croatia (www.vwclubcroatia.com) vas sve poziva da se odazovete našoj humanitarnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi. Vjerojatno ste već upoznati s činjenicom kako je krv svakodnevno potrebna da bi se spašavali ljudski životi. Među primateljima krvi su prisutni i mnogi sudionici prometnih nezgoda, pa se vas, kao vozače moli da pomognete onima kojima je to potrebno. Postoje mnogobrojne zablude zbog kojih ljudi odbijaju darivati krv. Prvenstveno, važno je naglasiti kako davatelji krvi nisu ugroženi prenošenjem zaraznih bolesti jer set koji se koristi za uzimanje krvi je sterilan i proizveden za jednokratnu uporabu. Mnogi misle, kako se nakon darivanja krvi, nece dobro osjećati. Nuspojave tipa vrtoglavice i mučnine su prisutne u svega 3-5% slučajeva. Ukoliko je osoba dobrog zdravstvenog stanja, nije davala krv natašte i nije nakon darivanja pušila, problema nebi trebalo biti. Ipak; sama pomisao na iglu ili krv kod nekih budi strah ili gađenje, pa su u tom slučaju nuspojave bazirane iznimno na psihičkoj razini. Svi dobrovoljni darivatelji krvi na području RH su osigurani kod „Croatie“ od posljedica nesretnog slučaja (put do mjesta davanja krvi, vrijeme boravka na tom mjestu i povratka do kuće ili radnog mjesta). Svaki put kada se daje krv, ona se pregledava. Ako se pri kontroli krvi primjeti neka neobičnost automatski se informira i darivatelja. Dobrovoljni darivatelji krvi imaju pravo na plaćeni dopust u trajanju od 2 dana. Redoviti darivatelji krvi se oslobađaju participacije (ovisno o kolicini danih doza). Nakon navedenih činjenica i pogodnosti ostaje samo vaša odluka. Nadamo se vašem odazivu na ovu akciju koja će se održati u subotu, 24. ožujka 2007.*, u Zagrebu (točno mjesto će biti naknadno objavljeno), jer je svaka kap krvi dragocijena. Kristina Kociper za HZTM Željko Magličić za VWCC Izvor informacija: HZTM i M.B.&Z.K. *Organizator, VW Club Croatia, zadržava pravo eventualno izmjene termina i mjesta. Pitanja za anketu potencijalnog darivatelja krvi ----------------------- Radi okupljanja što većeg broja ljudi, te Vas stoga molim da ovaj post citirate i prenesete na sve ostale vama poznate auto-forume, te ako je ikako moguće da mi barem jednom tjedno dostavljate listu zainteresiranih, tj. onoh koji su SIGURNI da ce se odazvati. Molim da mi takvu listu proslijedite na VWCC, Hraweb, ili direktno na zeljko@vwclubcroatia.com. ----------------------- VWCC lista: 0. mt47000 1. TheFog 2. slaven 3. zihaGT & josip (valjda) 4. Lazo 5. Rimac 6. Nik22 & Tonchy 7._Blade_27 Share this post Link to post Share on other sites
Guest riwa Posted February 20, 2007 Dobrotvorna akcija darivanja krVWi - VOZAČI VOZAČIMA Po??tovane kolegice i kolege! VW Club Croatia (www.vwclubcroatia.com) vas sve poziva da se odazovete na??oj humanitarnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi. Vjerojatno ste već upoznati s činjenicom kako je krv svakodnevno potrebna da bi se spa??avali ljudski ??ivoti. Među primateljima krvi su prisutni i mnogi sudionici prometnih nezgoda, pa se vas, kao vozače moli da pomognete onima kojima je to potrebno. Postoje mnogobrojne zablude zbog kojih ljudi odbijaju darivati krv. Prvenstveno, va??no je naglasiti kako davatelji krvi nisu ugro??eni preno??enjem zaraznih bolesti jer set koji se koristi za uzimanje krvi je sterilan i proizveden za jednokratnu uporabu. Mnogi misle, kako se nakon darivanja krvi, nece dobro osjećati. Nuspojave tipa vrtoglavice i mučnine su prisutne u svega 3-5% slučajeva. Ukoliko je osoba dobrog zdravstvenog stanja, nije davala krv nata??te i nije nakon darivanja pu??ila, problema nebi trebalo biti. Ipak; sama pomisao na iglu ili krv kod nekih budi strah ili gađenje, pa su u tom slučaju nuspojave bazirane iznimno na psihičkoj razini. Svi dobrovoljni darivatelji krvi na području RH su osigurani kod „Croatieâ€? od posljedica nesretnog slučaja (put do mjesta davanja krvi, vrijeme boravka na tom mjestu i povratka do kuće ili radnog mjesta). Svaki put kada se daje krv, ona se pregledava. Ako se pri kontroli krvi primjeti neka neobičnost automatski se informira i darivatelja. Dobrovoljni darivatelji krvi imaju pravo na plaćeni dopust u trajanju od 2 dana. Redoviti darivatelji krvi se oslobađaju participacije (ovisno o kolicini danih doza). Nakon navedenih činjenica i pogodnosti ostaje samo va??a odluka. Nadamo se va??em odazivu na ovu akciju koja će se odr??ati u subotu, 24. o??ujka 2007.*, u Zagrebu (točno mjesto će biti naknadno objavljeno), jer je svaka kap krvi dragocijena. Kristina Kociper za HZTM ??eljko Magličić za VWCC Izvor informacija: HZTM i M.B.&Z.K. *Organizator, VW Club Croatia, zadr??ava pravo eventualno izmjene termina i mjesta. Pitanja za anketu potencijalnog darivatelja krvi ----------------------- Radi okupljanja ??to većeg broja ljudi, te Vas stoga molim da ovaj post citirate i prenesete na sve ostale vama poznate auto-forume, te ako je ikako moguće da mi barem jednom tjedno dostavljate listu zainteresiranih, tj. onoh koji su SIGURNI da ce se odazvati. Molim da mi takvu listu proslijedite na VWCC, Hraweb, ili direktno na zeljko@vwclubcroatia.com. ----------------------- VWCC lista: 0. mt47000 1. TheFog 2. slaven 3. zihaGT & josip (valjda) 4. Lazo 5. Rimac 6. Nik22 & Tonchy 7._Blade_27 8. Riwa Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted February 20, 2007 to, riwa, ljudino ajmo, treba nas barem 30 bit VWCC lista: 0. mt47000 1. TheFog 2. slaven 3. zihaGT & josip (valjda) 4. Lazo 5. Rimac 6. Nik22 & Tonchy 7._Blade_27 8. Riwa Share this post Link to post Share on other sites
master 2 Posted February 21, 2007 ja bi rado dao opet jer sam već davao, al to je točno tjedan dana iza moga rođendana, a frendu je taj vikend rođendan pa ću vidjeti ako uspijem sve pohvatati i ako krv ne bude prerijetka od vina... Share this post Link to post Share on other sites
corrador 0 Posted February 22, 2007 bravo svima...... meni je daleko a i opce je poznato da kod mene je vrlo malo krvi u alkoholu tako da vise stete nego koristi... samo naprijed ekipa... pozzzzzzzzz iz sibenika..... Share this post Link to post Share on other sites
miro 5 Posted February 22, 2007 VWCC lista: 0. mt47000 1. TheFog 2. slaven 3. zihaGT & josip (valjda) 4. Lazo 5. Rimac 6. Nik22 & Tonchy 7._Blade_27 8. Riwa 9. Miro & Danijela Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted February 22, 2007 Hraweb lista 1. Dvoracek 2. jabolchica 3. Alenp Share this post Link to post Share on other sites
PUNISHER 0 Posted February 22, 2007 VWCC lista: 0. mt47000 1. TheFog 2. slaven 3. zihaGT & josip (valjda) 4. Lazo 5. Rimac 6. Nik22 & Tonchy 7._Blade_27 8. Riwa 9. Miro & Danijela 10. Punisher Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted February 22, 2007 nema nas jos ni pola od potrebne kvote! AJMOOOOOO CURICE!!!!!!! VWCC lista: 0. mt47000 1. TheFog 2. slaven 3. zihaGT & josip (valjda) 4. Lazo 5. Rimac 6. Nik22 & Tonchy 7._Blade_27 8. Riwa 9. Miro & Danijela 10. Punisher Hraweb lista 1. Dvoracek 2. jabolchica 3. Alenp Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted February 26, 2007 Akciju sprovodimo u djelo 24.3. u bolnici u Petrovoj, tocno vrijeme (sati) cemo jos dogovorit, mozete se i izjasnit kako vama odgovara Molim ako je neko prenosio ovo na druge forume, da prenese i ovaj post. Hvala! Kandidati: VWCC lista: 0. mt47000 1. TheFog 2. slaven 3. zihaGT & josip (valjda) 4. Lazo 5. Rimac 6. Nik22 & Tonchy 7._Blade_27 8. Riwa 9. Miro & Danijela 10. Punisher Hraweb lista 1. Dvoracek 2. jabolchica 3. Alenp Share this post Link to post Share on other sites
SlaX 0 Posted February 26, 2007 mene zanima u koje vrijeme bi se to održalo. paše mi sve od 16h na dalje, pitanje dal je to izvedivo? ostali? Share this post Link to post Share on other sites
Guest Venom Posted March 2, 2007 (edited) VWCC lista: 0. mt47000 1. TheFog 2. slaven 3. zihaGT & josip (valjda) 4. Lazo 5. Rimac 6. Nik22 & Tonchy 7._Blade_27 8. Riwa 9. Miro & Danijela 10. Punisher 11.Shime_16v Edited March 2, 2007 by Venom Share this post Link to post Share on other sites
Mac X 0 Posted March 6, 2007 VWCC lista: 0. mt47000 1. TheFog 2. slaven 3. zihaGT & josip (valjda) 4. Lazo 5. Rimac 6. Nik22 & Tonchy 7._Blade_27 8. Riwa 9. Miro & Danijela 10. Punisher 11.Shime_16v 12.Mac X Share this post Link to post Share on other sites
MARKA 0 Posted March 11, 2007 VWCC lista: 0. mt47000 1. TheFog 2. slaven 3. zihaGT & josip (valjda) 4. Lazo 5. Rimac 6. Nik22 & Tonchy 7._Blade_27 8. Riwa 9. Miro & Danijela 10. Punisher 11.Shime_16v 12.Mac X 13.MARKA Share this post Link to post Share on other sites
Guest KOCKA Posted March 12, 2007 OK Tocno vrijeme darivanja je izmedu 10 i 13 h. Jos jednom ponavljam - u Petrovoj. Za one koji nisu sigurni gdje je zavod; par metara od pocetka Petrove vidjet cete onu simpaticnu kapljicu (dodite svi u Petrovu 3), tamo je odmah rampa i tamo upadamo. Najvjerojatnije cete krenut svi zajedno, al ako netko ide solo da zna. Znam da je prerano, ali vas molim da ne odustajete sam zato sto bi htjeli malo dulje odcoriti... I jos par jako bitnih stvari: MOLIM VAS DA SE NAJEDETE PRIJE DARIVANJA KRVI, da ne pusite nakon toga i da mi se ne razletite po gradu s autima jer vas ne zelim strugat s ceste. Za sve koji su odlucili dati krv... Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted March 12, 2007 ajmo onda u 10h se nac gore! Share this post Link to post Share on other sites
Guest Shime_16v Posted March 12, 2007 VWCC lista: 0. mt47000 1. TheFog 2. slaven 3. zihaGT & josip (valjda) 4. Lazo 5. Rimac 6. Nik22 & Tonchy 7._Blade_27 8. Riwa 9. Miro & Danijela 10. Punisher 11.Mac X 12.MARKA Izgleda da ja necu davati krv,nemam skim doći,frend ce doci na susret poslije jer nece davati krv, pa cu s njim.A i cuo sam da je opasno, pogotovo za mene koji je na studentskoj hrani......Sorry Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted March 12, 2007 o Anto Sveti pa pokupit ce te netko ako je prijevoz problem....osim toga, tramvaj i bus, to ne vozi subotom, a? Share this post Link to post Share on other sites
Guest Shime_16v Posted March 12, 2007 To je samo izlika .Inače glavni razlog se krije u drugom dijelu mog posta...Čuo sam da je to jako opasno ako si na slaboj hrani...Neznam...viditi ću... Share this post Link to post Share on other sites
MARKA 0 Posted March 12, 2007 nista ti nece biti, ja sam znao raditi do 17 00 pa ici dat krv pa nista, das krv odsjedis malo i na klopu poz Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted March 12, 2007 o svasta....ja sam na istoj toj hrani (+sis iz cingaca ), pa me tak zaboli oce mi bit kaj il ne, to i je fora doc tamo i srusit se pa da te sisate sestre njeguju onda Share this post Link to post Share on other sites
zihaGT 0 Posted March 12, 2007 imam jedno jako glupavo pitanje, al ono neznam kolko je pametno ić sa svojim autom? kakva je cesta u Petrovoj, jel se imamo svi skupa di parkirat il ćemo se penjat po rinzolima itd? ne sjećam se kad sam zadnji put bila tamo, ne znam ni put... al uglavnom sa svojim autom neidem tam di znam da je grbava cesta i di se nemam kam parkirat... pa ono, dal da uzmem dujkana il? Share this post Link to post Share on other sites
Guest Shime_16v Posted March 12, 2007 pa da te sisate sestre njeguju onda Nagovorio si me....dolazim A gdje je ta petrova bolnica?U kojem dijelu zg-a? Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted March 12, 2007 http://www.euroave.com/maps/01map.php?xcit...reb&glj=408 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Shime_16v Posted March 12, 2007 (edited) Znam sada, prolazio sam masu puta,ali nisam nikad obraćao pozornost.....Hvala... Edited March 12, 2007 by Shime_16v Share this post Link to post Share on other sites