Sleepwalker 0 Posted June 1, 2011 Vozim Passat 3c 2.0 TFSI 2006 godina sa cca 60 tkm, auto je izvanredan, motor također, potrošnja goriva nije pretjerana ali me iznenadila potrošnja ulja, na 3 tkm potroši litru, motor je iz serije BWA i znam da su potrošaći, čitao dosta po stranim forumima i vidim da skoro svi imaju iste probleme. Konkretno me zanima vaša iskustva, i da li bi promjenom vrste, proizvođača, gradacije ulja uspio što smanjiti potrošnju ulja ili je jedina pomoć mjenjanje karika Share this post Link to post Share on other sites
Bagi 0 Posted June 1, 2011 ne diraj ništa, tako treba...malo laganije s gasom i manje ulja će trošiti Share this post Link to post Share on other sites
Goran89 0 Posted June 1, 2011 Prijatelj mi ima Audi Q5 2.0TFSI, i troši ulja nenormalno. U početku su i on i ovi na servisu mislili da je neki kvar, prstenovi ili slično ali je ispalo da je motor takav da troši ulje i nema rješenja. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted June 1, 2011 welcome to the club Ljevaj slx 5w30 i uvjek 3l u gepeku do servisa BWA je bio problematičan sto se tiče prstenova.. vw veli da je cjela jedna serija bila falsih mjera prstenova.... ja jednog otvarao na 14tkm i nakon izmjene prstenova nije trosio ulje al vw ki vw nakon 10tkm dizna skurila klip... i lik dobio tausch motor dokad ce ovaj nezna se Share this post Link to post Share on other sites
Sleepwalker 0 Posted June 1, 2011 ljevam ja, samo dosadilo stalno otvarati haubu i provjeravati, nije mi jasno kuda nestaje ulje, nema dima, nema smrada neki pišu da bi bilo dobro promjeniti gradaciju ulja 0w-40 itd. Share this post Link to post Share on other sites
dzinn16v 19 Posted June 1, 2011 Jbt...koje sranje...imas novo auto a svako malo lijevaj ulje Share this post Link to post Share on other sites