1 1
edolee

lampica od grijaca

Recommended Posts

Koji moze bit razlog da lampica grijaca blica? Auto je passat tdi 97 god. Hvala

Bilo je nekakvog govora o štop-šalteru na papučici ili o samim žaruljama štop svetla pa probaj sa tim.

Sva svjetla rade normalno. To mi je od juce upalio sam auto i ugasi se opet upslim i ide samo lampica pocne blicat nakon 30 sec.

Dijagnostika....

kod frenda isti problem, svjetla rade normalno, dijagnostika pokazala štop šalter.

dali je to tesko zamijenit i koliko to kosta. dali moze bit do grijaca sta jer ih nisam mijenjo nikako otkad je auto u mene.

nije do grijačaa 100%.hoću reći ne blica zbog njih,ali to ne znaći da su svi ispravni,vjerovatno stop šalter, a može biti i indikator temperature.

stop šalter dođe orginal cca 90kn,i nije ga problem zamjenit ako si dovoljno savitljiv

Pozzz ekipa,da ne otvaram novu temu bezveze i ja imam problem samo je riječ o Golfu III,usred vožnje mi se upali lampica od grijača i blinka nekih 10-15 min i onda se ugasi spojia san na dijagnostiku i izbacilo mi je ovu grešku

01266 - Glow Plug Relay (J52)

31-10 -- Open or Short to Ground - Intermittent

svaka pomoć je dobrodošloa.Hvala :)

relej grijača a ovo drugo veli fuel shot solenoid a to bi bilo ? :)

Edited by vbratkovic_GTI

nije do grijačaa 100%.hoću reći ne blica zbog njih,ali to ne znaći da su svi ispravni,vjerovatno stop šalter, a može biti i indikator temperature.

stop šalter dođe orginal cca 90kn,i nije ga problem zamjenit ako si dovoljno savitljiv

ok prekidac stop svjetla sam narucio a na koji indikator temp. mislis,gdje se on nalazi ili ako moze kataloski broj. napipo sam ovaj prekidac i vidim ga al kako do njega nemam pojma izgleda ona plastika ispod volana mora dole. hvala

evo danas mi stigo prekidac stop svjetala i zamijenio ga i opet blica lampica,izgleda sam ga dzaba zamijenio. jel moze bit do relea grijaca,gdje se nalazi indikator temperature.pri paljenju lampica se brzo ugasi nakon mozda 2 sekunde i onda stoji 20 sec i pocne blicat. nemam pojma do cega bi moglo bit.auto normalno radi nemamnikakvih problema samo me to zeza

Edited by edolee

zamijenio sam prekidac,kupio grijaca zamijenio jer je samo jedan bio ispravan i to me izaslo oko 1000 kn.lampica i dalje blinka nema sta nisam provjerio i nista. negdje sam procita da moze bit uzrok zrak u dovodima goriva jer sam skoro mijenjo ulje i sve filtere da nije sta do toga. prije mjesec sam mijenjo sijalicu stop svjetla i tad je bila crkla al nije se javljala ova lampica. jel moguce da je rele.ako neko zna koji je koji broj jer imaju brojeve neke na sebi.ako ne nadjem sta je onda cu morat na dijagnostiku i to ce me kostat isto 1000 jer ovdje je sat 1000 u servisima a kod ovih nema nista ispod sat ako ne i vise.hvala

1000kuna sat nije ni da voziš Veyrona....

Ima netko pobogu vag.com a samo prikopčavanje na diagnostiku u ovl moize bit 300-400kn iako se nađe dobrih ljudi pa ti pogledaju badava...

Zrak u tim cjevima moze bit al onda bi ti motor tresao i nebi radio kak treba a to lampica nezna...

Dakle diagnostika pa dalje

Eto bio sam danas na dijagnostici pa sutra opet moram. Kaze da je otiso u safe mode i kaze da moze bit da samo treba gresku izbrisat. A moze bit svasta drugo. Zamijenio sam danas opet filtere od goriva i od ulja jer sam bio kupio neke lijeve pa im nevjerujem. Sutra cu znat vise.

evo danas sam bio opet na dijagnostici i izbrisali su greske i vise ne blica lampica a kvarovi odnnosno kodovi su 17978 engine expensive equipment closed-permanentno,00741 brake pedal monitoring-periodicno,01266 relays for glow plugs -J52-permanentno,01265 valve for recycling of exhaust gases -N18-permanentno. Eh sad kontam da je rele od grijaca i egr, ovo prvo neznam sta je i ovo drugo je garant prekidac onaj njega sam zamijenio.Sta sad da radim. Bio sam u toyotinom servisu jer nema kod mene blizu vw. Rekli su mi ako se opet pojavi da blica onda moram u vw servis jer nemaju oni opremu da bas sve ocitaju kako treba. Mogul ja ovde ista sam uradit. Najgore je to sto auto normalno ide i radi sta da mu radim. ako moze neko objanit jel ovo znaci da je rele otiso da ga treba zamijenit ili nesto drugo. koji je to rele koji broj i tako.egr mogul ga sam ocistit ili blokirat.hvala

GRESKE:

17978 engine expensive equipment closed-permanentno

00741 brake pedal monitoring-periodicno

01266 relays for glow plugs -J52-permanentno

01265 valve for recycling of exhaust gases -N18-permanentno (EGR)

Edited by edolee

Imam ti ja n18 za prodati ako ti treba koristen je ali je potpunoi ispravan. original pierburg od golf 3 tdi 110 ks ako ti pase. kod ti je:1H0 906 627. Javi se na PM ako ti treba

Jel ovaj n18 ventil onaj magnet ventil ima ovde jedan je 1400 a drugi je 500. U ovoj trgovini gdje kupujem dijelove ukucam samo registraciju i izbaci mi sve dijelove koji meni pasu al mi je izbacio 3 ta ventila i najjeftiniji je ovaj od 500. On ima metalno kuciste a takav mi je i u autu. A rele koji je to, jel to onaj 202? U mene je on plavi. Dali mogu sam zamijenit ventil taj i rele ili treba poslije opet dijagnostika? Ja bi to kupio sutra i mijenjo. Hvala svima na odgovorima.

Pa mozes sam zamjeniti ali nko ce ti morati pobrisati greske, pa opet na voznju dali vidis dali ti ce ti se opet upalit. Nadi nekoga ko ima vag-com neces valjda stalno placati dijagnostiku.

greske su sad pobrisane ali dok su brisali uradili dijagnostiku i nasli te greske. ali ja sam skido struju s ovog ventila jel moguce da je se tad greska javila,mozda je ispravan ali kako sam skido struju mozda je gresku prijavio. ako ga budem mijenjo hocel pokazat gresku dok ga promijenim pa cu opet morat na brisanje. gdje se moze kupit vag com ili kakva dijagnostika da mogu sam provjerit greske,imali to na ebay-u.

Edited by edolee

Evo mene opet. Znaci zamijenio sam prekidac stop svjetala,n18 ventil,grijace i rele grijaca eh sad sam trenutno u autu i vozim lampica se ova ponekad javi i blica i samo pipnem kocnicu ugasi se. Trenutno je nema neko vrijeme ne pojavljuje se i ocito je nesto do kocnice al me buni jer prvo sam prekidac taj zamijenio,imal jos sta sto bi moglo bit oko kocnice da moze zafrkavat. Svjetla rade normalno. Hvala.

1 1