6 6
marrac

Klima ne hladi

Recommended Posts

Znam da ce neki reci da je prazna,ali me zanima sta bi jos moglo biti da ne hladi ako klima nije prazna.Kad upalim klimu pali se kompresor,ventilatori....znaci sve normalno.Tjerat cu auto jedan dan na punjenje klime,ali bi volio vidjeti dali je mozda nesta drugo razlog...Auto ima climatronic.

Neznam je ista stvar kod automatske i ručne klime al kod mene je bilo ovako(ručna klima)

Isto nije hladila,ustvari upalim,hladi 15 sekundi i onad prestaje,sve radilo,ventilatori vrte.

Nakraju ispalo da je kompresor rekao pa pa.Da nema plina vjerojatno ti nebi ni palio ventilatore i kompresor.

P.S Drugi kompresor(polovni) uzeo povoljno od Srkija,radi i dan danas ko metak :respekt

Najgore mi je sto kod svakoga majstora kojega sam zvao za klimu ista stvar....pitam za punjenje 350-500 kn. Ali niko ne zna reci sta ako sistem pusta,ne zelim placati za nesta sto nije napravljeno.Ako napuni u redu,ali ako ne :ninja: .....Jedino su u auto kreši rekli ako negdje pusta onda ne naplacuju,ali nemaju plin r12 koji meni treba...

jesi zvao Adama u visnjevac?

uvijek kod njega radim... za pohvalu :palacg

vidi s njim sta bi moglo biti.. ima nacin za provjeru... kad smo kod mene gledali jel curi.. napuni ti klimu s nekom bojom... kao plin .. al reagira na svjetlost.. ne steti nicemu.. i onda je svjetlio po spojevima i kompresoru.. ako pusta negdje plin onda tu bude obojano i to je to

http://www.datoteka.com/croatia-zute-stran...svisnjevac.html

vladimire--- drago mi je da jos sve funkcionira ;)

Edited by srki

Neznam je ista stvar kod automatske i ručne klime al kod mene je bilo ovako(ručna klima)

Isto nije hladila,ustvari upalim,hladi 15 sekundi i onad prestaje,sve radilo,ventilatori vrte.

Nakraju ispalo da je kompresor rekao pa pa.Da nema plina vjerojatno ti nebi ni palio ventilatore i kompresor.

P.S Drugi kompresor(polovni) uzeo povoljno od Srkija,radi i dan danas ko metak :respekt

meni je odjednom prestala hladiti, kompresor je pumpo, ali ništa... ispostavilo se da nema plina, napunio to prije 2 godine i stvar riješena... a to za provjeru da napune bojom i onda gledaju sa naočalima jel gdje curi...

meni je odjednom prestala hladiti, kompresor je pumpo, ali ništa... ispostavilo se da nema plina, napunio to prije 2 godine i stvar riješena... a to za provjeru da napune bojom i onda gledaju sa naočalima jel gdje curi...

...to se upravo tako radi a koriste se zute naocale i UV lampa...i nepuni se cijeli sustav bojom nego se boja doda u plin i nicemu nesteti.....

Koliko ja znam dodaje se plin+ ulje za kompresor koje je obojano, tj u sebi ima boju..! :palacg

Edited by Leo

Najgore mi je sto kod svakoga majstora kojega sam zvao za klimu ista stvar....pitam za punjenje 350-500 kn. Ali niko ne zna reci sta ako sistem pusta,ne zelim placati za nesta sto nije napravljeno.Ako napuni u redu,ali ako ne :ninja: .....Jedino su u auto kreši rekli ako negdje pusta onda ne naplacuju,ali nemaju plin r12 koji meni treba...

pa valjda prvo trbaju provjerit da li gdje curi a ne odmah puniti plinom

ja sam isto isao puniti i covjek mi je prvo pustio zrak u sistem da vidi da li gdje pusta i naravno puklo crijevo od hladnjaka pa nismo ni punili i za tu provjeru mi nije naplatio nista ali sam mu ostavio za pice :palacg

Slazem se sa tobom da prvo trebaju provjeriti,ali kad ih pitam kako to ide kazu da stroj prvo provjerava pa onda puni....ali na odgovor sta ako sistem curi prilikom provjere kazu da onda ne znaju kako ce to naplatiti....

Slazem se sa tobom da prvo trebaju provjeriti,ali kad ih pitam kako to ide kazu da stroj prvo provjerava pa onda puni....ali na odgovor sta ako sistem curi prilikom provjere kazu da onda ne znaju kako ce to naplatiti....

ja sam bio u fordovom servisu, i nije im se dalo provjeravati pa su išli na blef... bilo je iz usluge pa se nisam mogao buniti, al evo drži 2 godine, ne znam do kada će...

Nasao sam u etki ovaj senzor....

http://www.google.hr/search?hl=hr&q=1h...sa=N&tab=iw

Pise kao da je to osjetnik iskljucivanja klima uredjaja...Dali je to onaj senzor sto stoji dolje kod sirene,u mrezici branika sa suvozaceve strane...jer meni tamo samo vise dvije otkinute zice,pa ne znam dali mozda klima ne radi ako nema toga.Jer na climatronicu pokazuje temp. na displayu.

Drugo je ovo...

http://www.google.hr/#hl=hr&source=hp&...366&bih=571

Gdje treba stajati taj senzor a gdje onaj prvi za klimu?

Meni taj senzor stoji kod samog ecu motora,ispod onih plastika kod prednje sajbe,di je filter peludi.

Pogledaj mozda je i tvoj tamo iako nevjerujem da to ima ikakve veze jer kazes da ti ventikatori i kompresor rade :rolleyes:

Jucer sam skinuo prednji branik da vidim dali se negdje vidi da je klima pustala...i na onoj matici na crijevu gdje se sarafi za hladnjak je masno i zelenkasto,tako da je vjerojatno tu i pustala...nadam se nigdje drugdje,pa cu sutra to skinuti i provjeriti te gumice ( O prsten) koje idu na te spojeve i zamjeniti...

Evo danas hladnjak klime ispitan pod pritiskom i nigdje nije pusti....ali na crijevu sto ide sa hladnjaka na isušivac,u isušivacu nije bilo gumice,a drugo crijevi sto ide iz isušivaca u kabinu je bila pokidana gumica....sada sam stavio nove gumice i nadam se da nece biti problema,da ce se moci napuniti... :rolleyes:

Evo da ne otvaram drugu temu,a ista stvar je jos uvijek.Danas sam punio klimu,aparat je vakumirao sistem i nigdje nije pustao pa ga je napunio.E sada je problem,kada je lik napunio malo je potrajalo ali je pocela hladiti....ugasio sam auto i otisao platiti,i kada sam isao kuci vise nije hladila.Nisam se mogao vratiti jer su taman zatvarali,ali mi nije jasno da u roku 5 minuta ona prestane hladiti.Kompresor upali,ali cijevi sto idu sa njega nisu hladna nimalo...jedno bi trebalo biti hladno,a jedno toplo,ali kod mene su oba topla.Jedno je samo malo hladnije,pa me zanima sta mislite o ovome......Dali bi mogao biti kompresor i kako znati sigurno,a ne bez veze kupovati.....

A koji ste plin i koliko stavili u sistem?

Tribalo bi bit R134 u količini od 800+50 grama

Onaj senzor,prema broju iz ETKA-e, je za manualnu klimu osjetnik temperature ulaznog zraka.

On inače služi za isključivanje klimatiziranja zraka u slučaju da temperatura ulazng zraka

padne ispod zadane(neznam koja je vrijednost)

A nemam ti pojma sta je stavljao.....pitao za godiste,motor,nesta otisao provjeriti i istipkao na aparatu i gotovo..... A meni na displayu klime pise temperatura,jedino mi ne pise na putnom kompu....vjerojatno zato sto mi fali onaj senzor u braniku....

Ovako na brzinu ovaj senzor šta se nalazi u braniku pokraj trube bi triba bit temperature switch

tj. onaj koji gasi klimu.Bez njega ili ako je isti u kvaru klima neće radit(safe mode)

Ako imaš etku pogledaj malo bit će ti puno jasnije.

Šteta šta nisi vidija koliko je plina stavija , ali valjda čovik zna svoj posal :palacg

Edited by zoki 2

Ok,hvala ti puno.....bilo mi je cudno da bi u 5 minuta iscurio plin a on testirao sistem.....pogledat cu danas taj senzor,pa kupiti.Meni tu samo vise dvije zice....

Sada sam zvao covjeka koji je punio klimu,i kaze on odma da pogledam senzore....etka mi nije radila pa sam sada naredio i vidim da je taj senzor sto mi fali osjetnik temperature za klima uredjaj...tako da sada idem u potragu za tim....

Gdje stoji taj senzor za klimu? Dolje u mrezici mi vise dvije zice,ali za onaj mali bijeli senzor.....ali za onaj sto mi etka pokazuje nemam nista dolje,nego samo kod brisaca džek na koji nije nista ustekano.....

Mislim da je to ovaj šta stoji na nosaču od trube

Ovaj gore na usisu zraka u kabinu piše da je za manualnu klimu

Ovo mogu potvrdit za passat-a iz 1995 jer je u mene tako.Znači manualna klima i ima senzor na usisu

ventilatora kabine.

Capture-109.jpg

Ja sam mislio da je to ovo....

whatdoesthisdo7ny.jpg

Danas sam od susjeda sto ima 1.9 tdi,novije godiste probao ovaj spojiti na te dvije zice koje su mi otkinute ali nije se nista dogadjalo...

041705.jpg

Iste su boje zice kao kod njega,tako da mi sada vise nista nije jasno.Osim da kad upalim klimu,nesta klikne i upali kompresor ali ne hladi....

6 6