Kublach 0 Posted June 21, 2011 Pozdrav, opet ja i curin Polo 6n. Da ne ispadne da pišem samo kad imam problema, napraviti ću sad jedan dan (jer imam i vremena, fakultet je završio do jeseni) fotosession svog Venta. Da skratim priču, jučer, vozim se ja u koloni i vidim temperatura cca 110 i svijetli ona lampica. Ugasim auto i primjetim da ventilator ne vrti. Što bi mogao biti uzrok ne vrtnje ventilatora ? I taj dio što je otišao okvirno, koliko dođe ? Hvala. Share this post Link to post Share on other sites
IvicaGT 0 Posted June 21, 2011 Pozdrav, opet ja i curin Polo 6n. Da ne ispadne da pišem samo kad imam problema, napraviti ću sad jedan dan (jer imam i vremena, fakultet je završio do jeseni) fotosession svog Venta. Da skratim priču, jučer, vozim se ja u koloni i vidim temperatura cca 110 i svijetli ona lampica. Ugasim auto i primjetim da ventilator ne vrti. Što bi mogao biti uzrok ne vrtnje ventilatora ? I taj dio što je otišao okvirno, koliko dođe ? Hvala. termoprekidač , nalazi se na kileru cca 50kn Share this post Link to post Share on other sites
Roki 0 Posted June 21, 2011 (edited) Pozdrav, opet ja i curin Polo 6n. Da ne ispadne da pišem samo kad imam problema, napraviti ću sad jedan dan (jer imam i vremena, fakultet je završio do jeseni) fotosession svog Venta. Da skratim priču, jučer, vozim se ja u koloni i vidim temperatura cca 110 i svijetli ona lampica. Ugasim auto i primjetim da ventilator ne vrti. Što bi mogao biti uzrok ne vrtnje ventilatora ? I taj dio što je otišao okvirno, koliko dođe ? Hvala. Jesi li primijetio da ti auto prije tog stajanja u koloni imao visu temperaturu? Ako dotad nije kuhao onda je termostat ok.Ako se ventilator ne pali moguće je da je otišao termoprekidac na kileru.Druga opcija je da je riknuo ventilator ali sumnjam.Mene bi vise brinulo sto je stradalo u zakuhavanju,jesi li ga odmah ugasio? Edited June 21, 2011 by Roki Share this post Link to post Share on other sites
Kublach 0 Posted June 21, 2011 (edited) termoprekidač , nalazi se na kileru cca 50kn E super :bravo . Nije ništa ni komplicirano ni skupo. Hvala... Jesi li primijetio da ti auto prije tog stajanja u koloni imao visu temperaturu? Ako dotad nije kuhao onda je termostat ok.Ako se ventilator ne pali moguće je da je otišao termoprekidac na kileru.Druga opcija je da je riknuo ventilator ali sumnjam.Mene bi vise brinulo sto je stradalo u zakuhavanju,jesi li ga odmah ugasio? Prije toga se temperatura nije nikad dizala preko 90. Ugasio sam ga čim sam vidio. Ni 5 min prije sam krenuo sa benzinske i sve je bilo normalno. I došao sam u kolonu i stajao u koloni par minuta i onda sam vidio. Valjda nije ništa stradalo, auto se ponaša normalno. Što je moglo otići i kako to vidjeti/čuti dali je otišlo ? Edited June 21, 2011 by Kublach Share this post Link to post Share on other sites
Roki 0 Posted June 21, 2011 (edited) E super :bravo . Nije ništa ni komplicirano ni skupo. Hvala... Prije toga se temperatura nije nikad dizala preko 90. Ugasio sam ga čim sam vidio. Ni 5 min prije sam krenuo sa benzinske i sve je bilo normalno. I došao sam u kolonu i stajao u koloni par minuta i onda sam vidio. Valjda nije ništa stradalo, auto se ponaša normalno. Što je moglo otići i kako to vidjeti/čuti dali je otišlo ? A čuti nemozes ništa,ja bih samo provjerio da li curi negdje ulje jer ako se koja brtva skuhala pa da ti sad lagano pusta.Kod mene nije zakuhao ali bio je blizu 100.Par tjedana kasnije služio sam mrlju na oblozi motora.Skuhale se brtve na kutiji iberlaufa ulja pa su curile,i naravno brtva između klapne gasa i kutije filtera zraka.To je moje iskustvo. A ako je kod tebe kratko radio možda se nije ništa dogodilo.Budeš vidio. Termoprekidac ti je na kileru,uzmes ključ viljuskasti i odvijes ga i zasarafis novi.Možeš se vozit po gradu samo gasi ga kad stojis na semaforu... Edited June 21, 2011 by Roki Share this post Link to post Share on other sites
Kublach 0 Posted June 21, 2011 A čuti nemozes ništa,ja bih samo provjerio da li curi negdje ulje jer ako se koja brtva skuhala pa da ti sad lagano pusta.Kod mene nije zakuhao ali bio je blizu 100.Par tjedana kasnije služio sam mrlju na oblozi motora.Skuhale se brtve na kutiji iberlaufa ulja pa su curile,i naravno brtva između klapne gasa i kutije filtera zraka.To je moje iskustvo. A ako je kod tebe kratko radio možda se nije ništa dogodilo.Budeš vidio. Termoprekidac ti je na kileru,uzmes ključ viljuskasti i odvijes ga i zasarafis novi.Možeš se vozit po gradu samo gasi ga kad stojis na semaforu... Hvala, a valjda nije ništa... Budem provjerio... Imam pitanje. Dali se da ugraditi kakva zvučna signalizacija paralelno simbolićima na kontrolnoj tabli (temperatura, ulje, akumulator)? Share this post Link to post Share on other sites
Grozni 007 0 Posted June 21, 2011 Uz sve ovo navedeno provjeri i termostat i njegov poklopac. nedavno imao takav slučaj, diže temperaturu a ventilator ne uključiva. Ovo zaokruženo crvenom bojom....to ti pretežno puca kad i termostat rikne a mjenja se kad i termostat.... Lijeva strana:STARO Desna strana:NOVO Kad je puknuto onda termostat neradi tako da moze il blokirat protok antifrizu (zakuhavanje motora) il ostane otvoren termostat Poklopac: Novi i Stari Share this post Link to post Share on other sites
Roki 0 Posted June 21, 2011 Uz sve ovo navedeno provjeri i termostat i njegov poklopac. nedavno imao takav slučaj, diže temperaturu a ventilator ne uključiva. Ovo zaokruženo crvenom bojom....to ti pretežno puca kad i termostat rikne a mjenja se kad i termostat.... Lijeva strana:STARO Desna strana:NOVO Kad je puknuto onda termostat neradi tako da moze il blokirat protok antifrizu (zakuhavanje motora) il ostane otvoren termostat Poklopac: Novi i Stari Da to je mana svim polićima očito jer se i meni to dogodilo..Naravno da kuha ali kolegi je zakuhao dok je stajao u koloni a ne nonstop da mu kuha.Dakle riknuo mu je termoprekidač ventilatora i to je puno jeftinije od termostata i njegovog kučišta. By the way nemojte ni pod razno uzimati zamjenske dijelove,samo original dolazi u obzir.Meni je zamjenski termostat riknuo nakon par stotina km...Po meni najbolje to odmah sve skupa promijeniti,ne samo kučište već oboje.. Share this post Link to post Share on other sites
Leo 0 Posted June 21, 2011 Što se tiče ovog kućišta i termostata. Obavezno kuputi oboje originalno, jer zamjenska kućišta su se pokazala kao ogromno njesra. Share this post Link to post Share on other sites
manni 0 Posted June 21, 2011 meni se to isto jednom desilo i kvar je bio zaglavljen termostat!! - e da , i kod mene, kad se digla temperatura, blicala je lampica i bio je zvučni signal!! Share this post Link to post Share on other sites
Kublach 0 Posted June 22, 2011 Da... Zamjenio sam termoprekidač i sve radi. Ali sam primjetio još nešto... Termoprekidač ima tri izvoda (valjda za dvije brzine ventilatora), a ventilator ima dva (samo jedna brzina). E sad, očito da je ventilator mjenjan. Zanima me dali termoprekidač kada radi bi trebala raditi druga brzina, paralelno radi i prva ili se prva ugasi pa se upali druga. Ako je ovo drugo, tj. da se prva brzina ugasi, a druga upali, mogu li spojiti te dvije žice tako da kada termo prekidač daje signal da se upali druga brzina da zapravo pali prvu brzinu? Ili bu nekaj zgorilo ak kratkospojim te dvije žice ? Share this post Link to post Share on other sites