drazen323 0 Posted June 21, 2011 počelo prije par dana, kad ugasim auto cuje se zujanje i onak čudan zvuk par sekundi, kao da ugasiš električnu kosilicu, ne znam kako bih opisao... zujanje dolazi iz sklopa kojeg sam označio na slici, pošto se baš i ne razumijem u to, što je to i čemu služi, zašto se čuje, ima li tko kakvu ideju? Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted June 21, 2011 nece mi na mobu otvorit slike ,al ovak mi se cini da je to povrat goriva ,normalna stvar Share this post Link to post Share on other sites
drazen323 0 Posted June 21, 2011 nece mi na mobu otvorit slike ,al ovak mi se cini da je to povrat goriva ,normalna stvar da ali prije se to nije čulo... u toj kutijici (zato me zanima kaj je ta kutija, njena uloga) se čuje zujanje kad se ugasi auto i plus još čudan zvuk koji traje par sekundi. probat cu snimit... Share this post Link to post Share on other sites
drazen323 0 Posted June 21, 2011 evo snimio sam, bolje reć tuli ko krava! http://imageshack.us/clip/my-videos/101/ido.mp4/ Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted June 21, 2011 "Kutijica" s vakumima...nikakvo gorivo.. E sad zašto se to čuje sad a prije nije - ne znam.. Ali znam da se na puno marki automobila čuju razno-razni vakumi kad se auto ugasi, i to po par min... Share this post Link to post Share on other sites
drazen323 0 Posted June 21, 2011 (edited) "Kutijica" s vakumima...nikakvo gorivo.. E sad zašto se to čuje sad a prije nije - ne znam.. Ali znam da se na puno marki automobila čuju razno-razni vakumi kad se auto ugasi, i to po par min... prije se to skoro pa nije culo, mozda malo ali kratko,tj culo se je zujanje u toj kutijici ali nije dozivalo jelene ovako... jel bi pomoglo da se to zamijeni, tj jel se tu može kaj pokvarit zbog toga? Hvala! Edited June 21, 2011 by drazen323 Share this post Link to post Share on other sites
Leo 0 Posted June 21, 2011 (edited) Nisi ni prvi ni zadnji sa tim problemom. Nije normalno da se tako glasno glasa..... Nešto se pokvari u onom bloku vakumskih ventila i prilikom gašenja dok ˝nestaje˝ vakum proizvodi to mukanje. Ja do kada god sam se susretao sa time odmah sam to mjenjao. i to sa originalnim. Ne znam da li uopće postoji nešto zamjensko. Ako pitaš što ti se može dogoditi, pa preko tog bloka ventila upravljan ti je rad turbine, agr ventila, itd.... Dosta je skupo ali sa time se riješi problem. Edited June 21, 2011 by Leo Share this post Link to post Share on other sites
drazen323 0 Posted June 22, 2011 Nisi ni prvi ni zadnji sa tim problemom. Nije normalno da se tako glasno glasa..... Nešto se pokvari u onom bloku vakumskih ventila i prilikom gašenja dok ˝nestaje˝ vakum proizvodi to mukanje. Ja do kada god sam se susretao sa time odmah sam to mjenjao. i to sa originalnim. Ne znam da li uopće postoji nešto zamjensko. Ako pitaš što ti se može dogoditi, pa preko tog bloka ventila upravljan ti je rad turbine, agr ventila, itd.... Dosta je skupo ali sa time se riješi problem. znači dobro bi bilo da zamijenim tu kutijicu, kažeš dosta skupo, cirka koliko para? hvala Share this post Link to post Share on other sites
Vix 0 Posted June 26, 2011 ...dam ti ju ja za 600kn Share this post Link to post Share on other sites
Beli 7 Posted June 26, 2011 Ta kutijica ti je više propusni solenoid, i čuje se unutra špula.. ili regulacioni ventil.. već je rečeno čemu služi, pa da se neponavljamo.. recimo da ti još uvjek solenoid odrađuje i nemaš nepravilan rad motora, ali bi mogao i otkazati poslušnost, pa ti je to najbolje zamjeniti.. Share this post Link to post Share on other sites