MOTA BOY 3 Posted June 24, 2011 Dobro Joc Ak ulete ABF u zamjenu ključ za ključ- onda ću njih stavit, ak ne, onda ostaju ove. Hvala za info! Zvonae> Share this post Link to post Share on other sites
smoki 0 Posted June 24, 2011 Zašto se u temi sad prepucavate šta je bolje, šta nije, kak nać ovo, kak nać ono a joc je već složio to šta ti želiš? Lijepo ga nazovi ili skoči do njega da sve pogledaš, objasni ti i riješeno..šta ne? Pa nije taj 16vt znanstvena fantastika.. Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted June 24, 2011 Nemislim kopirat sve do zadnjeg šarafa od njega, ako nemisliš pomoć s korisnim informacijama bolje nemoj ni pisat... Probaj se upustit u takvu igru- pa ćeš vidjet (ak to želiš kvalitetno napravit) el nije SF... Share this post Link to post Share on other sites
Sparky 0 Posted June 24, 2011 po meni se ti previse opterecujes detaljima,tipa port glave abf bregaste i sl sranja za izvuc 250ks (kao sto ti je joc rekao) dovoljne su ti i kr bregaste i 1bar uredno slozen motor i dobro izmapiran... dakako da su abf bregaste najbolje ali to su sve nijanse,koje ti neces ni skuzit.... ja sta ti mogu pomoc to su cijevi za turbo....to ce ti slax objasnit,tj mozes vidit kako sam njemu napravio...i bazirao si se na getribu od g60, a zasto nisi htio ostat na 2y pa se malo poigrat sa duzim zupcanicima pa da izbjegnes ova ulaganja od 100-200e bezveze...ja znam da ti to hoces napravit da bude sve kao iz bajke,ali...neznam kako ti al ja sam ga prodao jer nisam mogao vise toliko ulagat u to toliko... bobine e-bay (to znas i sam ) e i senzor od radilice sam ja stavio od lancie,ja nisam imao servo,pa sam nasao remenicu sa servom i otokario je malo i upasao zube sa lancie...izaslo me sve skupa 50kn...ako se jos cega sjetim ili ako ti sta mogu pomoc pitaj... Share this post Link to post Share on other sites
dragan 1 Posted June 24, 2011 (edited) po meni se ti previse opterecujes detaljima,tipa port glave abf bregaste i sl sranja za izvuc 250ks (kao sto ti je joc rekao) dovoljne su ti i kr bregaste i 1bar uredno slozen motor i dobro izmapiran... dakako da su abf bregaste najbolje ali to su sve nijanse,koje ti neces ni skuzit.... ja sta ti mogu pomoc to su cijevi za turbo....to ce ti slax objasnit,tj mozes vidit kako sam njemu napravio...i bazirao si se na getribu od g60, a zasto nisi htio ostat na 2y pa se malo poigrat sa duzim zupcanicima pa da izbjegnes ova ulaganja od 100-200e bezveze...ja znam da ti to hoces napravit da bude sve kao iz bajke,ali...neznam kako ti al ja sam ga prodao jer nisam mogao vise toliko ulagat u to toliko... bobine e-bay (to znas i sam ) e i senzor od radilice sam ja stavio od lancie,ja nisam imao servo,pa sam nasao remenicu sa servom i otokario je malo i upasao zube sa lancie...izaslo me sve skupa 50kn...ako se jos cega sjetim ili ako ti sta mogu pomoc pitaj... nepotrebno igrat se sa 2y zubcanicima kad postoji ABF-G60 getriba. serijska 2y nije dobra prekratke brzine puno saltanja(RACE ili EVERY DAY)ovisi sto zelis. 2y serijala drzi do jadnih 200ps,isprobano neracunajuci sinter i mogucnost da skrsis getribu sa sinterom. ABF-G60 odlicno (228mm) drzat ce ti u serijskoj lameli 250ps Edited June 24, 2011 by dragan Share this post Link to post Share on other sites
Sparky 0 Posted June 24, 2011 je ali ovako mu ostaje saltung i nemora se zej s kuplungom,a 2y s bolt kitom ce izdrzat 250ks za every day car.... Share this post Link to post Share on other sites
dragan 1 Posted June 24, 2011 (edited) je ali ovako mu ostaje saltung i nemora se zej s kuplungom,a 2y s bolt kitom ce izdrzat 250ks za every day car.... saltung najmanji problem rijesi se u sat vremena posla(vise komplikacija na kecu)manje u njegovom slucaju. moze koristiti i najbolje šaltung sa sajlama i biračem od A3 1.8T, Odličan upgrade za G60 ili 16V mjenjače fino precizno saltanje. 2y BOLT KIT XXKN 2Y SINTER XXKN g60-abf getriba odlicna podloga ak pozeli vise konja,za buducnost manje posla! Edited June 24, 2011 by dragan Share this post Link to post Share on other sites
ivo gti 16v 0 Posted June 25, 2011 ABF ima neunistivu getribu pa njoj ne treba bolt kit,jel? Share this post Link to post Share on other sites
smoki 0 Posted June 25, 2011 Nemislim kopirat sve do zadnjeg šarafa od njega, ako nemisliš pomoć s korisnim informacijama bolje nemoj ni pisat... Probaj se upustit u takvu igru- pa ćeš vidjet (ak to želiš kvalitetno napravit) el nije SF... Ak misliš imat takav motor morat ćeš kopirati..nije to ništa unikatno u svemu tome..mislim ti pomoći na način da se ne živciraš s glupostima i sad tražiš nešto nemoguće, trebao bi znati da nejdeš prvi slagati takav motor, složene su tisuće takvih motora i informacija ima na svakom "ćošku" samo treba prokopati i otić u garažu.. Share this post Link to post Share on other sites
dragan 1 Posted June 25, 2011 (edited) Moze bolt kit radi sigurnosti,manja mogucnost da se skrsi dif.abf getriba ce izdrzati velika opterecenja i bez bolta. Edited June 25, 2011 by dragan Share this post Link to post Share on other sites
peko_gti 4 Posted June 25, 2011 Online trgovine dijelovima: +1 http://www.fmpracing.com/index.html Share this post Link to post Share on other sites
Typhoon 0 Posted June 26, 2011 ABF-ove brege su ti malo bolje u odnosu na serijske KR-ove iz razloga što imaju nešto veći lift (ABF - 10,8 obe, KR - 9,6 usisna i 10,2 izduvna). Prednost je i nešto manji over lap na ABF-ovim bregama (6 stepeni KR, 2 stepena ABF), znači nijanse su u pitanju... Kao što je rekao G-unit, KR sam vozio u atmo varijanti na dve izduvne brege i auto je išao super, međutim na Eatonu je bacao živo gorivo van i nije išao ni upola kao na ABF-ovim bregama. Ako imaš priliku da nađeš ABF-ove brege definitivno ih stavi ako ne, nećeš pogriješiti ni sa KR-ovim bregama. Što se tiče kvačila i ja sam išao na varijantu bez hidra. Po meni je puno lakše naći polugu nego mjenjati papučice, provlačiti crijeva, tražiti drugu bocu za ulje... ta poluga je dolazila na VW-ovim kombijima i da se naći na otpadu. Kvačilo na sajlu je zaista tvrđe u odnosu na hidro ali nije uopšte tolika razlika i brzo ćeš se navići. Ukoliko ideš na polugu trebaće ti sajla kvačila od Passata Mk3. Sretno sa projektom Share this post Link to post Share on other sites
LamaMk1 0 Posted June 26, 2011 typhoon, kr ima manji overlap od abf bregastih...nesto si pobrkao KR ima 32.1 stupanj radilice overlap ABF ima 36.6 stupnja radilice overlap Share this post Link to post Share on other sites
Typhoon 0 Posted June 26, 2011 typhoon, kr ima manji overlap od abf bregastih...nesto si pobrkao KR ima 32.1 stupanj radilice overlap ABF ima 36.6 stupnja radilice overlap Stari stvarno nebi htio da ti solim pamet i ujedno da kvarim jednu od zaista rijetkih i kvalitetnih tema iz kojih ima šta da se nauči... no ipak pogledaj još jednom te tabele sa kojih si preuzeo podatke i pogledaj vrijednosti na 1mm otvorenosti ventila koje ti se nalaze u donjem dijelu pomenutih tabela i sve će ti se "samo kazati"... Share this post Link to post Share on other sites
LamaMk1 0 Posted June 26, 2011 Obojica smo u jednu ruku u pravu, samo gledamo drugacije vrijednosti Share this post Link to post Share on other sites
dragan 1 Posted June 26, 2011 (edited) Obojica smo u jednu ruku u pravu, samo gledamo drugacije vrijednosti Puno veci izazova ima u citavom poslu sem odabira bregastih.Mota ce dalje odluciti. Recimo kvalitetno izradena ispusna grana i downpipe te kompletan ispuh..! Edited June 26, 2011 by dragan Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted June 26, 2011 (edited) O, da, ima još dosta kerefeka za kemijanje... Npr.: G60 IC sam nabavio od Ledenog, sd će malo bit problem nać hladnjak, al ak ne nađem, onda ću dat modificirat alu ulaze IC-a da ide oko GTD hladnjaka vode koji imam kod kuće. Mašina ide uskoro na slaganje, i zanima me gdje bi valjalo narućit ARP šarafe za stezanje glave(Hic?) i komplet vodenu novu original? Gritz- My life be like Edited June 26, 2011 by MOTA BOY Share this post Link to post Share on other sites
dragan 1 Posted June 26, 2011 ARP-turboparts.de Tamo sam uzimo! Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted June 26, 2011 (edited) Vidjet ću još za ARP, probat ću s HIC-om vidjet prvo. Gledam sad za trigger wheel na radilici, što mislite o OVOM KITU? (Na desnoj strani su slike gdje se sve vidi) OT: Spec ima set kvačila za.... STISNI ME! Edited June 26, 2011 by MOTA BOY Share this post Link to post Share on other sites
g.power 1 Posted June 26, 2011 Šta će ti arp šarafi,kupiš nove šarafe sasvim su doviljni za ono šta ti trebaš, ne bacaj novac bezveze. Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted June 26, 2011 ARP šarafe se može više puta koristit, ne? Mislio sam za svaki slučaj.... Share this post Link to post Share on other sites
g.power 1 Posted June 26, 2011 ARP šarafe se može više puta koristit, ne? Mislio sam za svaki slučaj.... Šta ti to znači za svaki slučaj,onda kupi i H klipnjače za svaki slučaj,jer ćeš prije sjebat klipnjače nego obične šarafe ako tako gledaš,u svakom slučaju ne treba ti ni jedno ni drugo. Najbolje da kupiš od Slaxa motor i onda si miran. Share this post Link to post Share on other sites
docg60 0 Posted June 26, 2011 A i šta će ti triger wheel na radilici ? -kupuješ bezveze umjesto da iskoristiš ono što imaš.Šta fali dobrom starom fertajleru kojeg imaš ? -vodena pumpa nova sa kučištem košta manje od 400 kn u TOKIĆ-u. Share this post Link to post Share on other sites