Valver 0 Posted July 7, 2012 Da li su isti klipovi na audijevim motorima 2.2 10v i 2.2 20v...nasao sam par tih audijevih motora pa da ''investiram'' u njih Share this post Link to post Share on other sites
LamaMk1 0 Posted July 7, 2012 10v klipovi nemaju polumjesece gdje ''zarone'' ventili.. znac nisu usti... 10v pasu u 8v motore Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted August 19, 2012 Koja ispušna je bolja? Krača daje brži spool, a dulja ima jednake krakove, koje su prednosti i mane jedne i druge? Molio bih iskustva ili savjete! Kraća: Dulja: ILI Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted August 19, 2012 Ionako turbak nikad nema odaziv na gas kao saug tak da po mom skromnom mišljenju bolje ova sa dužim granama plus toga što vjerojatno nećeš imat turbinu sa twin scroll ulazom jer kod ove kraće bi mogao hebat kontra tlak na ispuhu između prvog i trećeg cilindra, drugog i četvrtog. Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted August 19, 2012 Slažem se, + malo je veća površina pošto je dulja usisna dulja, pa će se i mrvucu lakše hladit. Dali je onda bolja 1. ili 2. verzija dulje ispušne grane? Share this post Link to post Share on other sites
renner3 0 Posted August 19, 2012 (edited) kolko ja pratim threadove,a pratim ih dost uglavnom večina ide na ovakvu drugu dulju verziju :slin , inače napiši kolko love koja Edited August 19, 2012 by renner3 Share this post Link to post Share on other sites
dragan 1 Posted August 19, 2012 ako cemo gledati usporedbu na slikama gusana grana je puno bolja s obzirom da taj inox sa e-bay nist nevlja! druga stvar jeste da nemozes naci izmedu verziju koja bi najbolje pasala! ove duze grane ce ti bolje odvuci toplinu! Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted August 20, 2012 Ma isti drek, ova prva mi je nekak estetskije riješena, možda i mrvicu bolja šta se tiće protoka. How much €?? Share this post Link to post Share on other sites
LamaMk1 0 Posted August 20, 2012 druga je ziher bolja... pogledaj gdje je ona prvoj wastegate... sjecas se da smo pricali o tome... Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted August 20, 2012 http://www.turbo-parts.de/index.php?cat=c1...4ffe9ee8aa11a79 Na samom dnu stranice su te grane. Njih sam uzeo samo za slikovit primjer. Onu gusenu sam negdje našao za već od 150$, al ne sviđa mi se to, i mislim da bi mi moooožda smetala zbog moje usisne, jer ona ide malo još iza glave koji cm. Nisam ni mislio na eBay chit od papira. Negdje sam pročitao da ove imaju stjenku 2.5mm, to je vjerujem dosta, ne? Share this post Link to post Share on other sites
LamaMk1 0 Posted August 30, 2012 pa trebalo bi bit dosta. uglavnom puknu na varovima... Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted September 11, 2012 krači je bolji. To sta dva principa, jedan radi na sunkovima plina, a drugi na diferenci pritisaka. oni kraći je bolji za normalne ljudi, ipak nemate dosta ognja u motoru da bi iskoristili potencial kojeg donese takva grana i turbo na njoj. Share this post Link to post Share on other sites
Marinko 0 Posted October 22, 2012 ljudi da pitam koja ulja namjeravate koristiti?? Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted October 22, 2012 Miki koji mi je slagao mašinu reče: Silkolene PRO S 10W50 Share this post Link to post Share on other sites
Marinko 0 Posted November 7, 2012 (edited) ok hvala! Edited November 7, 2012 by Marinko Share this post Link to post Share on other sites
LamaMk1 0 Posted November 7, 2012 Shell 5w40 izmjena svakih 5000 Share this post Link to post Share on other sites
g.power 1 Posted November 7, 2012 (edited) Shell 5w40 izmjena svakih 5000 To je pre rijetko ulje za tako star motor. Edited November 7, 2012 by g.power Share this post Link to post Share on other sites
LamaMk1 0 Posted November 8, 2012 ja sam ga imao u oba motora do sada, meni je bilo odlično! i u PL-u i u 9A motoru... ako je ovo ulje rijetko kaj je silkolene od mote? Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted January 20, 2013 Aj da probam sreću ovdje. J3beno. Molio bih stručna mišljenja zašto dosta ljudi koji slažu 16VT ostaju na razvodniku paljenja, a neidu na coil pack-ove ili npr. od 1.8T? Samo zbog love, ili razvodnik ima neku drugu prednost? Share this post Link to post Share on other sites
IVAN_VXR 0 Posted January 20, 2013 Aj da probam sreću ovdje. Pritisak i turbina rade čuda,zato je se nepotrebo igrati sa time.Bombina od Tipa 16v daje struje kao elektrana Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted January 20, 2013 Ove sa slika u threadu sa 16VT slikama su onda od Tipa? Meni se ne čine. Share this post Link to post Share on other sites
IVAN_VXR 0 Posted January 20, 2013 Ove sa slika u threadu sa 16VT slikama su onda od Tipa? Meni se ne čine. Nisu,nego kazem info. Ne zamaraj se previse tim glupostima,upali auto i budi miran,Vems nek bude upgrade 2 ..to je lako kasnije slozit kad je sve na okupu Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted January 20, 2013 Sam informativno pitam, u čemu je fora. VEMS je otišao kod Đoke. Ja čekam bolje dane. Share this post Link to post Share on other sites
tonac 0 Posted January 21, 2013 Sam informativno pitam, u čemu je fora. jednostavno se treba zapitati zašto je VW (ili netko treći) na novije generacije stavljao 4 bobine a ne jednu... fora je, da je u novijim verzijama toga motora na serijskim modelima dolazila po jedna bobina na svijećicu i samim time se maknula uporaba razvodnika i onog "čipa" koji raspoređuje paljenje...i jednostavno su se te bobine stavile na same "kablove" svijećica... sve radi čistije, bolje i sasvim dovoljne iskre da zadovolji taj način rada motora a opet i ekonomičnije proizvodnje (misleći na sami automobil)... jer danas se sve svodi na jedan kompjuter koji regulira kompletnim radom motora... da bi se smanjila potrošnja goriva, i da ne govorimo dalje o ostalim "glupostima" koje nam donose novije generacije automobila.... i jednostavno možeš iz ovoga izvuć da ako želiš snagu trebaš veće dizne... veći turbo... više oktana... bolju STRUJU... pa tako i stotine stvari na kojih treba gledati... i sve to ako dobro poznaješ mehaniku...jer badava ti skripte i faking forumi (gdje neki trže toplu vodu) gdje se priče razvlače ovako i onako kad je u praksi drugačije (ne u doslovnom smislu)... p.s. - namjerno je baš ovako sročen ovaj komentar... Share this post Link to post Share on other sites
Marinko 0 Posted January 21, 2013 Sam informativno pitam, u čemu je fora. VEMS je otišao kod Đoke. Ja čekam bolje dane. mota ja sam ih uzel jer mi se čini bolja kombinacija jest da je skuplja! na frtaljer bi bilo jednostavnije sigurno! meni nije jasno zakaj neki miču frtaljer tj second sensor ono kaj smo mi radili od frtaljera! Share this post Link to post Share on other sites