Car GTI 0 Posted June 22, 2011 (edited) Znaci ovako Kada se ventilator upali,recimo kod parkiranja,jel mogu slobodno ugasit auto ili bi bilo bolje pricekat da se ventilator ugasi pa tek onda ugasit auto Mislim sta bi bilo zdravije za motor? Edited June 22, 2011 by Car GTI Share this post Link to post Share on other sites
dino_mk1_gti 0 Posted June 22, 2011 ne kužim zašto bi ga ostavio upaljenog???auto se stalno grije tak da ćeš ga kad tad morat ugasit a da je ventilator upaljen... Share this post Link to post Share on other sites
prky18 0 Posted June 22, 2011 ja mislim da je bolje ostavit upaljen auto Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted June 22, 2011 Vjerojatno misli jer ventilator guta struju, pa da ostavi upaljen motor dok vent. radi da uštedi akumulator? Mislim da možeš ugasit auto dok vent radi, on odradi ciklus i to je to. A to malo mislim da akumulatoru ne smeta, osim ak nije gotov. Share this post Link to post Share on other sites
dino_mk1_gti 0 Posted June 22, 2011 dok auto radi motor se naravno GRIJE tak da ti je isti vrag kad ga ugasiš,a ak te struja muči e to je onda druga stvar,ventilator troši mizerno malo struje da bi ti moralo stvarati problem osim ak ti je nešt od napajanja ošlo... Share this post Link to post Share on other sites
vbratkovic_GTI 0 Posted June 22, 2011 (edited) tak ti je svejedno ostavio ga upaljenoga ili ugašenoga,al onak po meni mislim da je bolje dok je upaljen jel onda vent puše po kileru i hladi vodu a ta ohlađena voda cirkulira po motoru,a dok je ugašen hladi samo kiler, Edited June 22, 2011 by vbratkovic_GTI Share this post Link to post Share on other sites
Car GTI 0 Posted June 22, 2011 al onak po meni mislim da je bolje dok je upaljen jel onda vent puše po kileru i hladi vodu a ta ohlađena voda cirkulira po motoru,a dok je ugašen hladi samo kiler, E tocno tako i ja razmisljam Ma ne muci me struja,znam da gotovo nista ne potrosi ako ostane jos tih pola minute na prazno radit Mene samo zanima kako bi bilo bolje za motor Share this post Link to post Share on other sites
oglascado 0 Posted June 22, 2011 Ako imaš vrimena sidit u autu i čekat dok se vent ne ugasi onda čekaj Share this post Link to post Share on other sites
Car GTI 0 Posted June 22, 2011 Ako imaš vrimena sidit u autu i čekat dok se vent ne ugasi onda čekaj Ma nije mi uopce problem sjedit i cekat ako treba. Al ako je isti vrag kad da gasim auto,onda cu ga ugasit da ne cekam bezveze. Share this post Link to post Share on other sites
Veki-os 3 Posted June 22, 2011 Totalno je svejedno... Share this post Link to post Share on other sites
tomy18 0 Posted June 22, 2011 Ja ga uvijek ostavim da odradi do kraja, cak i nakon sto se ugasi jos 10sec cca ostavim auto da odradi na leru. Manji je pritisak na crijevima kada se ohladi sistem... Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted June 23, 2011 Ionako se ventilator upali puno, puno prije nego što motoru dođe podne tak da ne igra nikakvu ulogu kad ga ugasio, mada iskreno pričekam tih 10-15 sekundi da isključi ventilator pa onda ugasim motor. Kad krvavo stekneš auto svaka ti je sitnica, makar i nevažna bitna. Share this post Link to post Share on other sites
Car GTI 0 Posted June 23, 2011 Kad krvavo stekneš auto svaka ti je sitnica, makar i nevažna bitna. Share this post Link to post Share on other sites
Ledeni VR6 0 Posted June 23, 2011 radje da ostane tih minutu radit i ohladit vodu. Share this post Link to post Share on other sites
Beli 7 Posted June 23, 2011 nakon žestoke vožnje, dobro je pustiti da auto radi na leru da se ulje ohladi. kod nekih motora je poželjno ne odmah zagasiti (npr turbo motora) VR6 se voli isto zagrijati, pa ima dodatnu eletrro pumpu vode koja ostane raditi kad se motor zagasi... (vr6 navodim kao primjer jer imaju i drugi motori.) Kako bi kolega rekao zdravije je za motor.. a to grijanje i hlađenje motor je jako diskutabilno, jer kad motor nakon vožnje radi na minimumu, onda se motor hladi.. Share this post Link to post Share on other sites
IVAN LPG 0 Posted June 24, 2011 Naravno da je pametnije pričekat tih 10-15sekundi da on odvrti svoje sa upaljenim motorom jel u tom slučaju vodena pumpa tjera vodu kroz motor i hladiš i njega a ne samo kiler kao u slučaju sa ugašenim autom. Ovo je izrazito bitno prakticirat nakon živahnije vožnje gdje se motor vrtio prema crvenom ili nakon vožnje autocestom pri konstantnih 4000-5000okr, pa majstor stane na odmorištu i odmah ugasi auto, a temp motora(ne samo vode) krene gore... Čuvaj ono šta imaš... Share this post Link to post Share on other sites