1 1
ivan0703

polo 1.9 sdi

Recommended Posts

zetov polo 6n2 2001 g. motor je 1.9 SDI..prisa je nekih 220 000

grijaci mu stalno blinkaju na instrument tabli.....a auto jedva pali i kad je vruc i kad je ladan isto je....vergla jako dugo i onda sastavi...nakad sastavi nakon 2 sek, a nekad nakon 20

auto je bilo na dijagnostici..ali ona ne pokazuje ama bas nista

jeli ima ko slican problem i u cemu bi moga bit taj problem

Edited by ivan0703

akumulator,grijaci....

ja sam to dvoje promjenio,kad je poceo teze palit,i kad sam vidio da se pali lampica za grijace,sad tog nema vec duze.....

akumulator,grijaci....

ja sam to dvoje promjenio,kad je poceo teze palit,i kad sam vidio da se pali lampica za grijace,sad tog nema vec duze.....

grijaci prominjeni...akomulator je dobar.....mene cudi jedino sta dijagnostika ne pokazuje nista

Relej grijača možda. Imo sam slučaj na 1.9 D, rele uredno "škljocne", al ne daje napon na grijače. Trebalo bi izmjerit jel ima napona na strujnoj letvici kad se da kontakt.

Relej grijača možda. Imo sam slučaj na 1.9 D, rele uredno "škljocne", al ne daje napon na grijače. Trebalo bi izmjerit jel ima napona na strujnoj letvici kad se da kontakt.

di se taj relej nalazi u motornom prostoru ili u kabini

jeli se moze cut bez problema ako se digne hauba i pazljivo slusa

i kako se to mjeri??....skuzaj sta te gnjavin :rolleyes:

Relej je u kabini iznad osigurača, tam u onom pretincu. Oznaku ti neznam. Al lakše ti je provjerit jel ima napona na grijačima. Uzmeš unimer ili ako ga nemaš običnu neku lampicu. Jedan kraj spojiš na masu a drugi na tu bakrenu letvicu grijača. Vidjet ćeš da su svi grijači povezani tom bakrenom letvicom. Nek neko da kontakt i ak svijetli stuje ima, ak ne onda je relej dao svoje.

a gledaj...da je relej neispravan nebi struje bilo nikako (moje misljenje),a ne nekad ima nekad nema tj. nekad vergla kratko nekad dugo

al hvala ti...pogledat cu to sta si reka :palacg

e pa baš u tome je stvar,nekad relej uključi,a nekad ne,pregledaj jel ima napona na letvici kak su ti rekli al to par puta za redom,okreni ključ provjeri i tak par puta,jel možda baš taj put kad budeš ti mjerio uključi i izgledalo ti bude da sve radi :)

zetov polo 6n2 2001 g. motor je 1.9 sdi..prisa je nekih 220 000

grijaci mu stalno blinkaju na instrument tabli.....a auto jedva pali i kad je vruc i kad je ladan isto je....vergla jako dugo i onda sastavi...nakad sastavi nakon 2 sek, a nekad nakon 20

auto je bilo na dijagnostici..ali ona ne pokazuje ama bas nista

jeli ima ko slican problem i u cemu bi moga bit taj problem

Koliko ja znam 1.9 SDI ne pali grijače dok se temperatura ne spusti negdi na -5 stupnjeva. On pali na kompresiju isto kao kad frezu upališ kad potegneš špag-konop. Zato, pogledaj akumulator i alnaser. To je početak, a dalje može bit još toga, npr> filter nafte zašporkan kut paljenja itd

slažem se Sdi ne koristi grijace uopce dok temp ne padne oko 0 stupnjeva.

Meni bila 2 krepala grijaca i nisam ni znao dok nije bila ciča zima onda duze verglao.

Akomulator mi isto krepao jedva okretao ali je palio bez beda.

Odi drugom majstoru mozda ovaj bas i nema dobru dijagnostika jer ako grijač blinka mora to ostati u kompu.

Inace evo moj polic ima 330ts km isto sdi 6n2

da da...ta dijagnostika me i muci malo...jer znan da skoro svaku sitnicu pokaze...ovo i nije bas sitnica,a nepokazuje nista

danas uopce nije tija upalit,nego na guranje

može ti biti i automat anlasera

nije..da je automat...nebi vergla..nego bi se cuja onaj tupi zvuk...neki je problem s elektronikon garant

Koliko ja znam 1.9 SDI ne pali grijače dok se temperatura ne spusti negdi na -5 stupnjeva. On pali na kompresiju isto kao kad frezu upališ kad potegneš špag-konop. Zato, pogledaj akumulator i alnaser. To je početak, a dalje može bit još toga, npr> filter nafte zašporkan kut paljenja itd

Ispravak mog netočnog navoda! Nije -5 već kao što je kolega rekao oko 0 do 5 stupnjeva.

Edited by frenki sdi

nije..da je automat...nebi vergla..nego bi se cuja onaj tupi zvuk...neki je problem s elektronikon garant

u mene je bio slučaj vergla ko blesav ali sastavi nakon 10 sec nekad malo više/manje

u mene je bio slučaj vergla ko blesav ali sastavi nakon 10 sec nekad malo više/manje

:o isti slucaj je i ode...kako ga provjerit?

evo mene ponovno po vase misljene

dakle...auto je bilo na pregledu kod mehanicara koji radi samo vag grupaciju auta i kazu da je odlicno radi...kad je pogleda auto (a pogleda je priko oka),zakljucija je da je problem u istrosenosti motora...(auto je prislo ~220.000 i nije gazeno) i pocme nabrajat: ''tebi sigurno trosi puno ulja,puno ti dimi..zadimi ti kad upali''....a auto niti dimi,niti trosi ulje niti zadimi....i on pocme govorit da ce generalka god njega bit gotova za 2-3 dana....to je potaklo moje sumnje da on zeli radit genaralku samo da zaradi,a ne zbog stvarne potribe....da nadodam..nije tija auto na dijagnostiku spojit ,reka je da je kvar mehanicki

nezelimo radit generalku jer auto odlicno ide,odlicno vuce,nedimi ni crno ni bilo,netrosi ulje i nepokazuje da bi tribalo radit generalku

e sad...trazija san ode po forumu i vidija da su ljudi imali slicnih problema (s istim motorom) i da su izvadili relej 109 i da su problemi nestari....zanima me me od cega je taj relej,ako neko zna,i bili bilo pametno da ga i ja izvadin pa vidin sta ce bit...oce li bit nekih nuspojava??

rele 109 nemreš izvadit i da auto radi,on kontrolira boš pumpu,

taj rele hebu hladni lemovi,ljudima su svašta naplačivali radi tog relea.

ak te on hebe odi kupi drugi jel košta oko 50kn zamjenski a orginal oko 140kn.

a lako otiđi kod drugog i traži da ti izmjeri kompresiju,a po ovom kaj navodiš treba bit dobra.

generalka ti netreba,pogotovo da je gotova za 3 dana,polugeneralka može bit u ta 2-3dana.

možda kakav servis boš pumpe i dizna i to je to.

Edited by daniels

rele 109 nemreš izvadit i da auto radi,on kontrolira boš pumpu,

taj rele hebu hladni lemovi,ljudima su svašta naplačivali radi tog relea.

ak te on hebe odi kupi drugi jel košta oko 50kn zamjenski a orginal oko 140kn.

a lako otiđi kod drugog i traži da ti izmjeri kompresiju,a po ovom kaj navodiš treba bit dobra.

generalka ti netreba,pogotovo da je gotova za 3 dana,polugeneralka može bit u ta 2-3dana.

možda kakav servis boš pumpe i dizna i to je to.

:care:care

sad citam ovo i prisecam se mojih problema od pre godinu dana, auto golf 3 bio VR6 pa ima struje i od bezninca i od dizela. masina 1.9d (AAZ) nekad palio na pola kljuca a nekad isprazni 2 akumulatora za kamion (97 ampera) i ne upali na gurku upali svaki put. isto su mi majstori pricali ma tebi trosi ulje (jeste i trosio bile pohabale se karike i progoreo dihtum glave pa izbacivao ulje napolje ali nista vise, auto ide kao metak) pricali mora generalna kosta bar 1200e i tako u krug, auto je imao fabricki alarm, mozda cu sada lupiti glupost ali pricam vam kako je bilo, negde ovde sam procitoa o tom famoznom 109 releju otisao do auto skinuo ga i od tada auto pali kako treba, od tada je auto presao 20 000 bez tog releja i nikakvih problema nije bilo, sve radi sto je i do tada radilo, auto je imao alarm kom je skinut samo modul jer se zakljucavao sam kad mu se cefne ali nije pocupana sva instalacija, kasnije mi je drug (elektricar) rekao da je taj relej od alarma a da blokira pumpu pa ona ne vuce gorivo i nemoze da upali a vergla . e sad da li je to bas tako ili nije neznam ali znam da se godinu dana vozim bez tog 109 i sve je ok.

sad citam ovo i prisecam se mojih problema od pre godinu dana, auto golf 3 bio VR6 pa ima struje i od bezninca i od dizela. masina 1.9d (AAZ) nekad palio na pola kljuca a nekad isprazni 2 akumulatora za kamion (97 ampera) i ne upali na gurku upali svaki put. isto su mi majstori pricali ma tebi trosi ulje (jeste i trosio bile pohabale se karike i progoreo dihtum glave pa izbacivao ulje napolje ali nista vise, auto ide kao metak) pricali mora generalna kosta bar 1200e i tako u krug, auto je imao fabricki alarm, mozda cu sada lupiti glupost ali pricam vam kako je bilo, negde ovde sam procitoa o tom famoznom 109 releju otisao do auto skinuo ga i od tada auto pali kako treba, od tada je auto presao 20 000 bez tog releja i nikakvih problema nije bilo, sve radi sto je i do tada radilo, auto je imao alarm kom je skinut samo modul jer se zakljucavao sam kad mu se cefne ali nije pocupana sva instalacija, kasnije mi je drug (elektricar) rekao da je taj relej od alarma a da blokira pumpu pa ona ne vuce gorivo i nemoze da upali a vergla . e sad da li je to bas tako ili nije neznam ali znam da se godinu dana vozim bez tog 109 i sve je ok.

kralju,ja san to i procita od tebe,pa san i napisa za taj relej 109 :palacg

koliko znam rele 109 uključuje i isključuje struju na boš pumpi, i na još nekim glupostima,kak ti misliš da može bez njega?

aj dobro sam vadi i baci u smeče

sad je ovo ona prica kazem skocite u bunar i vi skacete, meni je drug rekao da taj relej samo blokira (iskljucuje struju) pumpi i zato moj auto nije hteo da pali. ja sam relej izvadio, i stoji mi u fioci, godinu dana vozim bez tog releja, nisam stavio drugi a auto funkcionise najnormalnije, moguce da je posto je bio benzinac a sad dizel nesto negde prevezivano pa moze bez tog releja ali cinjenica je da radi, ko neveruje neka proseta do mene da se uveri.

1 1