vw fun01 0 Posted July 5, 2011 (edited) Zdravo društvo, evo nikako riješit ovaj problem (mali) jer ga ja jedino i primjetim. Dakle motor vibrira najviše na 1800 rpm! U vožnji osjetim pri ravnomjernoj vožnji da mi auto malo treska pri 1800 rpm u 4 brzini na 60 km/h, nekad i u trećoj, sa uključenom klimom malo više. Zatim kada radi u na mjestu dignem haubu i dodajem gas, primjetim da na nekim okretajima isto vibrira (trese se), tj. recimo 2800 rpm. Spajan na dijagnostiku, nema greške elektronike, paramteri izgaranja na leru idealni, sad ne znam kakvi su 1800, nisam se toga sitio, ništa ne lupa kad se gasi, niti kada pali, samo i u tim slučajevma vibracije su veće. Šta bi to moglo biti? Naravo radi se o Passatu, 150 tkm, i sve ostalo je normalno. Edited July 5, 2011 by vw fun01 Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted July 5, 2011 prvo, dizela se ne vozi 60 u 4toj. Tako da si si sam kriv da ti otišo zamajac. Share this post Link to post Share on other sites
vw fun01 0 Posted July 5, 2011 (edited) Ma nemoj, jel ti voziš po ravnici 60 u trećoj? Edited July 5, 2011 by vw fun01 Share this post Link to post Share on other sites
bmwh@rtge 0 Posted July 5, 2011 (edited) Ma nemoj, toga ti voziš po ravnici 60 u trećoj? E pa nije zamajac! Da nekuzim, ja svog isto saltam u 4 na 60 oko 2200 okr/min, meni se isto osjete vibracije pogotovo na maloj uzbrdici kada stanem pa kada krecem sada neznam dali je kvacilo ili nosac motora, ako ima tko koju pametnu, sorry sto upadam u temu ali slicno je. Edited July 5, 2011 by bmwh@rtge Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted July 6, 2011 kako znaš da nije zamajac, ako ti je on to TO, da kompenzira vibracije motora. Ne izlazi crvena trakica van na koji stoji BENG! da znaš da je otišo. Može i bit do kojeg nosača motora, što bi reko da je malo vjerovatno il loš meneđment motora, što bi pokazivao tester. Share this post Link to post Share on other sites
vw fun01 0 Posted July 6, 2011 kako znaš da nije zamajac, ako ti je on to TO, da kompenzira vibracije motora. Ne izlazi crvena trakica van na koji stoji BENG! da znaš da je otišo. Može i bit do kojeg nosača motora, što bi reko da je malo vjerovatno il loš meneđment motora, što bi pokazivao tester. Prilikom gašenja/odnosno paljenja motora ne lupa. Prije bi rekao da je do ubrizgavanja, al tražim iskustva članova foruma. Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted July 6, 2011 pa kako vozit onda tdi? koliko sam procitao prije davno ne smije se stiskati jako gas pri nizim okretajima da ne trese kad ubrzavas nego lagano i da se okretaj nizu nizi od 1400 u 4,5, u voznji Share this post Link to post Share on other sites
vw fun01 0 Posted July 6, 2011 pa kako vozit onda tdi? koliko sam procitao prije davno ne smije se stiskati jako gas pri nizim okretajima da ne trese kad ubrzavas nego lagano i da se okretaj nizu nizi od 1400 u 4,5, u voznji Naravno Share this post Link to post Share on other sites
Passat 0 Posted July 6, 2011 Pa 60 u 4-toj je premalo za auto tipa Passata. Moj se trese i cuka ak je u četvrtoj ispod 1900 - 2000 okretaja. Nisu isti Passati moj i tvoj, al opet premalo je to. Kad je motor zagrijan šalta se na 2500 - 3000 okretaja i drži se iznad 2000 okretaja. To je kao neka laganija vožnja. Ak se vozi na niskim okretajima u višoj brzini temperatura naglo raste, a poznato je da TDI začadi i turbinu pa počinje zezat. Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted July 6, 2011 Pa 60 u 4-toj je premalo za auto tipa Passata. Moj se trese i cuka ak je u četvrtoj ispod 1900 - 2000 okretaja. Nisu isti Passati moj i tvoj, al opet premalo je to. Kad je motor zagrijan šalta se na 2500 - 3000 okretaja i drži se iznad 2000 okretaja. To je kao neka laganija vožnja. Ak se vozi na niskim okretajima u višoj brzini temperatura naglo raste, a poznato je da TDI začadi i turbinu pa počinje zezat. nisam strucnjak ali mislim da je tebi motor gotov Share this post Link to post Share on other sites
Passat 0 Posted July 6, 2011 Da, zrel za generalku, al kad ga složim budem mu spustio ler gas tak da u petoj bude išo 30 na kojih 200 - 300 okretaja. Aj ne lupajte gluposti, nije to kamion da ide 60 u petoj. Ak u četvroj ide 60, zašt onda ima još petu, da u njoj ide do 80??? Aj malo razmislite o prenosnim omjerima getribe i raspodjeli momenta i snage po okretajima pa će sve bit jasnije. Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted July 6, 2011 ja vozim 60 u petoj, vrti se na 1400 okr. ibas fino klizi a po zvuku motora se isto ne cini nis lose Share this post Link to post Share on other sites
vw fun01 0 Posted July 6, 2011 Da, zrel za generalku, al kad ga složim budem mu spustio ler gas tak da u petoj bude išo 30 na kojih 200 - 300 okretaja. Aj ne lupajte gluposti, nije to kamion da ide 60 u petoj. Ak u četvroj ide 60, zašt onda ima još petu, da u njoj ide do 80??? Aj malo razmislite o prenosnim omjerima getribe i raspodjeli momenta i snage po okretajima pa će sve bit jasnije. Passat AVF razvija 310 Nm na 1900 rpm, šta ti to govori? BTW moj je sa 6 brzina! Druga stvar, vibrira na leru na 1800 rpm i nekim drugim al malo manje, a ovo u 4 na 60 je samo posljedica toga! AUTOFREAK??? Share this post Link to post Share on other sites
Passat TDI 0 Posted July 6, 2011 inace se, odnosno najpovoljnije mijenjanje brzina je na okretajima gdje motor ima najveci okretni moment Share this post Link to post Share on other sites