prki89 0 Posted July 7, 2011 bok.. evo ovako stavio sam xenone 6000k i spojio i radi sve normalno jedino sto kada ih upalim na prekidac resetira mi se na kmh satu digitalni sat za vrijeme.. i stavi ga na 1 iza ponoci i tako svaki puta kada upalim i ugasim i opoet.. nerazumijem u cemu je problem i zasto je bas izabrao taj 1h?????? dali je netko imao takav glupi slucaj???????????..hvala Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted July 7, 2011 bok.. evo ovako stavio sam xenone 6000k i spojio i radi sve normalno jedino sto kada ih upalim na prekidac resetira mi se na kmh satu digitalni sat za vrijeme.. i stavi ga na 1 iza ponoci i tako svaki puta kada upalim i ugasim i opoet.. nerazumijem u cemu je problem i zasto je bas izabrao taj 1h?????? dali je netko imao takav glupi slucaj???????????..hvala Na kojem autu? Na jetti ili neki noviji auto. Share this post Link to post Share on other sites
stressman 0 Posted July 7, 2011 Da li su xenoni spojeni direktno na instalaciju, ili pomoću relej-instalacije koja ih napaja direktno sa akumulatora ? Share this post Link to post Share on other sites
prki89 0 Posted July 7, 2011 seat toledo 93.god spojio direktno na instalaciju Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted July 7, 2011 seat toledo 93.god spojio direktno na instalaciju Kupi si relejnu instalaciju za ksenoine ili si sam složi preko releja. očito balasti pošalju neki udar u iunstalaciju pa ti resetira sve. Share this post Link to post Share on other sites
stressman 0 Posted July 7, 2011 hm. Ne znam da li strujni krug za tu Jettu ima relej ili ne, no u svakom sluaju bih preporuio stavljanje relejne instalacije. Ima je u chipoteeci za kupiti, kota 30-40 kn, pristojno izgleda, u buirima je i sve je plug&play sa konektorima za balaste. Zdravije je i za xenone da se napajaju direkt s akumulatora, pogotovo ako originalna instalacija nema relej ili je ve nagorjelih kontakata. Jo ako je neto kemijano oko table, eto ti problema koliko hoe Share this post Link to post Share on other sites
prki89 0 Posted July 7, 2011 a jel mogu spojiti oba balasta na jedan relej 30a? Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted July 7, 2011 a jel mogu spojiti oba balasta na jedan relej 30a? 30A bi trebalo biti dosta. Share this post Link to post Share on other sites
prki89 0 Posted July 7, 2011 ok..probati cu strviti pa vidjeti,.. a ako nije to sta bi moglo jos biti da i to pogledam? Share this post Link to post Share on other sites
prki89 0 Posted July 8, 2011 stavio sam relej opet ista stvar , sta moze jos biti? Share this post Link to post Share on other sites
stressman 0 Posted July 8, 2011 Izvuci instrument tablu van i pogledaj da li imaš možda kakav kupus s kablovima. Dotegni mase, možda imaš masu na šasiji i negdje iza instrument table, dotegni i to. Netko mi je jednom rekao da 90% kvarova sa strujom na autima dolazi od problema sa masom. Očito "potezanje" struje pri paljenju xenona uzrokuje nekakvu smetnju ili pad napona. Share this post Link to post Share on other sites
prki89 0 Posted July 8, 2011 sa masom sve ok.pa da zbilja cudno sto se to dogada Share this post Link to post Share on other sites