0
dsc64am2

Golf 3 ne koci

Recommended Posts

auto je golf 3 92 bio vr6 sada 1.9d, posto je bio vr6 napred ima duple diskove 288mm a pozadi 232mm e sad tesko je palio duvao na sve stane i batalio sam da ga vozim, nije vozen oko mesec dana, juce rasklopljen motor danas ubacene nove karike i dihtung i ulje i sve spakovano auto upalio radi bolje nego sto je radio, nigde trunke dima ja zadovoljan, krenem da probam auto zgazim papucu kocnice a ona tvrda kao kamen isto kao da je auto ugasen, i naravno jedva ukoci, a kada ukoci cuje se iz zadnjeg levog tocka da blokira pa prokliza, ali to se desi kada je vec skoro stao. auto ima abs znaci nesme da blokira tockove, u sistemu ima ulja, nista nije cackano oko kocnica, otvorio sam onu vakum pumpu da vidim da li radi kada upalim auto i stavim prst na crevo vuce ekstra hoce i prst da mi uvuce u crevo :D pre mesec dana kada je auto poslednji pur vozen sve je bilo normalno, auto je kod mene 4 godine nikad nisam imao nikakvih problema sa kocnocama.

Na svim tockovima su diskovi u dosta dobro stanju, a plocice skoro nove,ispod auta nevidim da negde curi ulje od kocnica.

Imate li neku ideju, sta da radim,

auto je golf 3 92 bio vr6 sada 1.9d, posto je bio vr6 napred ima duple diskove 288mm a pozadi 232mm e sad tesko je palio duvao na sve stane i batalio sam da ga vozim, nije vozen oko mesec dana, juce rasklopljen motor danas ubacene nove karike i dihtung i ulje i sve spakovano auto upalio radi bolje nego sto je radio, nigde trunke dima ja zadovoljan, krenem da probam auto zgazim papucu kocnice a ona tvrda kao kamen isto kao da je auto ugasen, i naravno jedva ukoci, a kada ukoci cuje se iz zadnjeg levog tocka da blokira pa prokliza, ali to se desi kada je vec skoro stao. auto ima abs znaci nesme da blokira tockove, u sistemu ima ulja, nista nije cackano oko kocnica, otvorio sam onu vakum pumpu da vidim da li radi kada upalim auto i stavim prst na crevo vuce ekstra hoce i prst da mi uvuce u crevo :D pre mesec dana kada je auto poslednji pur vozen sve je bilo normalno, auto je kod mene 4 godine nikad nisam imao nikakvih problema sa kocnocama.

Na svim tockovima su diskovi u dosta dobro stanju, a plocice skoro nove,ispod auta nevidim da negde curi ulje od kocnica.

Imate li neku ideju, sta da radim,

vakum pumpa ili servo bubanj ili negdje pusta vakum ili onaj nepovratni ventil ne drži

Ok. realno gledano i nema sta peto da bude, nego mi reci kojim sistemom eliminacije da iskljucujem redom jedno po jedno. kako da znam sta od toga jeste a sta nije, pumpu sam probao kada upalim auto kroz crevo hoce i prst da mi uvuce, a taj nepovratni ventil ako mislimo na isto, (on bi trebao da bude na poklopcu pumpe) kada stavim crevo od kompresora na nastavak iznad napovratnog ventila gde se kaci crevo od servo bubnja u pravcu ka vakum pumpi ide vazduh, a kada probam u suprotnom pravcu ne ide vazduh. mislim da je taj ventil uredu onda.

Sta vi mislite.

Ako pumpa vuce a kroz nepovratni ventil kompresor nemoze da protera vazduh jel to znaci da je onda servo bubanj, kako mogu da proverim da je sigurno on a da ne uzimam drugi pa da se ispostavi da nije on u pitanju i da li se on servisira, nemam pojma ni sta ima u njemu ili mora da se nabavi drugi?

Zvao sam otpade samo za servo bubanj ako je auto bez abs-a traze 15 evra a ako je sa abs-om onda i abs ide u kompletu sa servo bubnjom i onda je 70evra a sto moram i abs da kupujem sa servo bubnjom pojma nemam, i postoji li neka caka da skinem abs sa auta pa da uzmem samo servo bubanj taj za 15evra da ne dajem 70, a uzgred moj abs radi. znam da bez abs-a auto drugacije koci imam i auto koji nema abs.

EDIT 1:

Probao sam kocnice ponovo, jeste papuca tvrda i dalje ali bolje koci nego juce, da li je moguce da je nesto zaribalo od stajanja (nije vozen mesec dana) jos nije kako je bilo ali je bolje, sada vec moze da se vozi i primetio sam da ne ukljucuje abs ali i ne sija lampica od abs-a da ne radi, osigurac za abs je ispravan...

EDIT 2:

Imam jos jedan problem, juce su na autu promenjene karike i dihtung, pre toga nije imalo sanse da upali na kljuc hladan a kada je bas bas vruc onda hoce, a duvao je na sve strane na merac ulja, crevo od iberlauha auspuh, nije moglo da se zivi od dima, ko ide iza mene ne vidi nista koliko dima ima, uvek je bio masan zadnji kraj auta ispod auta uvek ogromna bara ulja, sta da vam pricam kad je trosio 10% ulja u odnosu na naftu. sada pali da ne preteram ali skoro kao benzinac, cak i sa akumulatorom od benzinca 55ah, na merac od ulja ne izlazi vazduh, na auspuh ima malo dima ali sasvim malo da se jedva primeti da je dim, na iber lauh izlazi vazduh ali providan (ne dim, i bez kapljica ulja kao pre) intenziteta da moze da se zacepi rukom a pre nije moglo da se zacepi rukom i gusio se, ali imam problem dok radi na leru radi kako treba, ali cim se da gsa i odpusti on ostane na nekoj vecoj vrednosti "lera" nego sto je normalno (kazem nekoj vecoj vrednosti neradi mi obrtaljka) e sa sta je sad tu problem, pumpu nisam dirao kada sam menjao karike, da li je moguce da je zbog iber lauha ili sta, pre mi se desavalo da ako ima malo vise ulja nego sto je minimum (taman toliko da ugasi lampicu) na leru je zaletao sam, sam dodavao i oduzimao gas, ulja juce sipano 3 litra. samo se nadam da nije pumpa vrisnula.

Ima li neko neku ideju?

Edited by dsc64am2

niko nema neku ideju?

nis ti onda nije ostalo ako pumpa radi ako je nepovratni u redu onda ce biti do serva barem tako mislim vise ideja nemam

ok, a moze li da se servisira taj servo bubanj nemam ideju bas ni sta ima u njemu, ili moze li da se namesti taj od auta koji nema abs ne daje mi se bas 70e auto verovatno nece biti jos dugo kod mene, on koci ali nije to to kao sto je kocio pre mesec dana (tih mesec dana je stajao, sta je moglo da se pokvari od stajanja) papuca jeste tvrda i dalje i seta samo nekih 2 cm nemoze da se zgazi do patosa kao pre ali koci solidno dobro, skoro kao auto bez abs-a

ovo za gas, ak imaš amortizer na bosch pumpi, skini ga pa probaj.... :D

toga se nisam setio. probacu. a sta bi sa servo bubnjom sa i bez abs-a moze li da se spakuje ili ne?

da ne otvaram novu temu kada se vec radi o istom autu. ovo sa lerom koji zaglavi na nekoj vecoj vrednosti ne desava se cesto desi se ponekad, ali ima jos jedna stvar kada idem u nazad i drzim nogu na kvacilu da bi naravno isao malo sporije desava se da auto sam dodaje i oduzima gas, ako idem u nazad bez noge na kvacilu to se ne desava, sta je sad tu problem, i jos jedna sitnica svetla su jako losa, mislio sam da je do sijalica pa sam ih promenio i stavio osram night breaker, ali nista nisam postigao. farovi su sa dva sociva sociva nisu u nekom extra stanju ali nisu ni losa, ponegde su malo ogrebana i to je sve ali su svetla uzasno slaba da kada se vozi gde nema ulicnog svetla jedva da se ista vidi, (maltene vozim napamet) auto je bio kod elektricara koji je rekao da lepo puni, akumulator je nov, sta sad nevalja ili moram da menjam farove, i odprilike kako se krecu cene farova sa dva sociva?

i jos jedna sitnica juce je sve normalno radilo a odjutros ne radi centralna (ne cuje sem vakum da skljoca) i ne radi podozac stakala, proverio sam osigurace svi su uredu? neka ideja?

Edited by dsc64am2

moze li mi neko objasniti (ili jos bolje postaviti slike servo bubnja za trojku koja ima i koja nema abs) u cemu je razlika u servo bubnju ako auto ima ili nema abs. ne daje mi se 70e za servo bubanj (kako kaze prodavac u kompletu sa abs-om) zato sto mi je papuca kocnice tvrda a auto koci ali proklizava a pre nego sto je odmarao mesec dana nije proklizavao i bila je bas meka papuca. postoji li sansa da sama od sebe ( da se razradi sta god da je) i da ponovo bude meka, nista nije moglo da se pokvari od stajanja a cini mi se da se polako vraca na normalu. . .

kocnice su sredenje (nista nisam radio malo je tvrdja papuca) ali koci kao sto je i kocio, ali ostao je problem sto gas kada se posti na leru ostane na vrednosti na kojoj je bio pre pustanja. i kada se to desi u prelivnom crevetu se vidi pena i mehurici, i tako drzi turazu dok ne zapne. porverio sam amortizer na pumpi vraca se kako treba, sta bi moglo da bude, auto vuce kao blesav da je pumpa losa ne bi vuko a on ide ko pomahnitao. da nije prezubio za neki zub pa ga pumpa poji vise nego sto treba, ponestaje mi ideja. . .

Svaka ideja je dobrodosla. . .

gle neda mi se pisat daj ti mene nazovi na 0977630249 pa cu ti objasnit kaj da napravis u vezi gasa

druze pokusao sam da te nazovem ali me svaki put izbaci. hvala ti sto si hteo da mi pomognes

elem da se vratimo na probelem, po savetu druga (mehanicar) i njegovoj konstataciji problema uzrok ostajanja turaze kada se pusti gas i ako je vratila poluga na pumpi (spolja) moze biti filter za vazduh, neki pipak u pumpi koji ako sam ga dobro shvatio se nastavlja na ovu polugu sto je spolja pumpe pa omakne jedno od drugog pa ne vrati gas dok ne zapne. ili dizne, filter sam skinuo i vozio 2 dana bez malo malje ostaje turaza i ponekad se sama vrati a nekad kad se ponovo naglo zgazi gas i pusti danas sam stavio novi filter (stari je odavno i bio za zamenu) ali opet zadrzava turazu ne svaki puta ali zadrzava. meni i ne smeta mnogo ali hteo sam sutra da teram auto na pijac da ga prodam tako da moram da resim taj problem do sutra kako znam i umem, a nadam se da ce te mi vi pomoci. dizne ne mogu da odvijem izgleda da nikad nisu ni skidane e sad sta je sa tom polugom u pumpi kako do nje doci i sta sa njom uraditi da me ne zeza vise.

drugi problem su kocnice koje i dalje koce kao da ne radi abs, koci ali prokliza, sta se desilo sa abs-om, lampica ne sija a pre je sijala po nekad a nekad nije ali je kocio bukvalno u mestu i nije proklizavao

i treca glupost, zna li neko koji je osigurac ili ako je relej u pitanju za prozore i centrlnu. radili su dok nisam skidao vrata da ih podignem malo (auto je imao manji udes) i kada sam vratio vrata ne radi podizac stakala i centralna, ukljucio sam onu stegdoznu za gomilom zica sto je na stubu od vrata.

Hitno mi je potreban savet predlog ideja, bilo sta kako da resim ovih par problema, prvenstveno prvi ovo ostalno nije bitno.

evo mene opet definitivno ce te me izbaciti sa foruma sto pisem jedno na drugo ali mislim da je bolje nego da otvaram nove teme za svaku glupost koje se setim.

elem da li neko zna da li ima razlike u velicini hladnjaka za golf 3 1.9d i 1.9tdi ili je to isti hladnjak, pitam jer sam na mesto mog postojeceg hladnjaka koji je nastradao stavio od 1,6 (golf 2) kao privremeno resenje ali sam shvatio da je premali i da se greje. pa bih stavio ako je veci od tdi (ako u opste ima razlike za d i td )

td kiler od golfa 2 i naravno 2brzinski termo/prekidač i nema pregrijavanja

prodaj to sta prije

cekaj sto hladnjak od dvojke td jel veci nego od trojke 1.9d (moj auto je trojka 1.9d) e a ventilator je visko i pali se tek kad pretera 85* mozda i jace, moze li on da se nabudzi da se pali ranije ili cu ga prevezati na kontakt pa nek se pali odmah sa paljenjem i auta.

a sto se tice prodaje razmisljao sam o tome, ali sam u medju vremenu osvezio motor i danas se odusevio kako ide, ali me zeza taj hladnjak vise od litra vode manje staje nego u onaj od 1.9 tako da cu morati prvo da potrazim hladnjak pa da vidim da li ce i dalje kuvati, ne bi trebao.

eh da jos uvek je aktuelan problem sa turazom iz predhodnih postova ali ne desave se svaki put, u voznji ne smeta jedino kada se stane na semafor i tada nervira sto urla za sada kada stanem na semafor resavam turazu tako sto ubacim u prvu i zgazim kocnicu a polako odpustam kvacilo i on smanji na ler, da znam da tako palim lamelu. dok nisam promenio filter za vazduh ostajao je pod turazom uvek a sad se desi i da ne ostane po neki put. ideje su dobro dosle

Edited by dsc64am2

cekaj sto hladnjak od dvojke td jel veci nego od trojke 1.9d (moj auto je trojka 1.9d) e a ventilator je visko i pali se tek kad pretera 85* mozda i jace, moze li on da se nabudzi da se pali ranije ili cu ga prevezati na kontakt pa nek se pali odmah sa paljenjem i auta.

dvojka gtd ima 675mm hladnjak. Ti ako imas 1.9d onda stavi njegov hladnjak (630mm) jer kako si rekao imas od duje ali vjerojatno nekog benzinca pa normalno da se pregrijava. trojka d i tdi imaju iste hladnjake. i kakvo brikanje preko ključa šta ti je??

gore ti je lijepo čovjek rekao i to je to

Što se tiče problema sa ler gasom...

Kažeš da auto leti jel? Da nije možda odvrnuto gorivo na vijku količine,ako je dotjerana matica do plombe moglo bi mu to bit previše i onda pocne budalit... Sa starom kompresijom mu je to možda odgovaralo jer sigurno nije bajnu vuču imao... Ako je odvrnuto probaj ga smanjit za 1/4 kruga. ako neznas sam,daj nekome ko zna... Ako to ne rješi problem onda si ti izvana bespomoćan,nosi pumpu bošisti,unutra je svašta moglo zatajit od stajanja...

A kočnice i ABS

Kažeš da je auto stajao jedno vrijeme... Kakvo je ulje u kočnicama,kakav su pristup instalaciji od ABS-a imali miševi štakori ? A tvrda kočnica najprije servo bubanj po tome što govoriš,a ako nisi pregledao crijevo što spaja vakpumpu i bubanj pregledaj ga,zna se poglodat uzduzno od vibracije i vuć zrak a da i ne vidiš...

problem sa turazom jeste sto je odvrnuta matica do plombe, sada sam smanio za mozda malo manje od kruga i sad radi super ne ludira se, samo sto cu morati malkice da vratim (ili da zavijem onaj sraf za ler u koji udara poluga na pumpi koju vuce sajla za gas znate na sta mislim) da bi ipak bio ler malo veci jer se sad na leru trese ali ok to su sad finese bitno je da ne ostaje turaza kad pustim gas, a ler moram da stelujem po sluhu ne radi mi obrtaljka (tabla od benzinca a unutra dizel ko ce se snaci u gomili zica koja je za obrtaljku)

Hvala puno na pomoci

Sto se kocnoca tice auto je stajao mesec dana napolju pred ulaznom vratima misevi nisu krivi jer misa u okolini nisam video godinama a ima macaka i pasa koliko hoces, kocnica je tvrda ali tokom voznje malo odmekne e sad vise nisam pametan ulje nije menjano ko zna od kad, ima ga dosta mozda i nije losa ideja da ga promenim, auto koci ali kao auto bez abs-a ukoci svaki put ali je papuca tvrdja nego sto treba i kada koci on prokliza. to crevo od pumpe sam skidao izgleda mi (kao laiku) da je uredu. osigurac od abs-a je ispravan lampica od abs-a se pre ukljucivala kada naglo promenim pravac kretanja ili tako nesto a sada ne sija. odakle da pocnem da trazim uzrok. i neka mi neko postavi sliku ili objasni u cemu je razlika u servo bubnju za auto sa i bez abs-a velika je razlika u ceni.

sto se hladnjaka tice sada samga merio trenutni hladnjak je dugacak 60cm (dodajte neki milimetar tamo ovamo usled mog nepreciznog merenja) a onaj koji je bio je dugacak 70cm, e sad neka mi neko kaze od cega je da znam sta da trazim.

nadam se kada resim ovo sa hladnjakom i ovo sa kocnicama nece iskrsnut neki novi problem.

kak ga voziš da se pregrije?jel ti termostat otvara dobro?i dali ga imaš opče.

kiler bolje veči nego manji.

jel ti čeljusti rade dobro,lajtunzi kaj idu na čeljusti iso huče zahebavat,doslovno se raspadnu iznutra i blokiraju protok ulja.

pumpu treba srvisirat,ak ti ostaje pod turažom,možeš frkat do sutra stalno bude to radil,nekad više nekad rijeđe.

al bez servisa nebu išlo.

temperaturu dize samo kada se vozi uz brdo ipak je premali hladnjak, termostat neznam ni gde mu je. ventilator pali na 85+ nije se grejao dok je bio stari hladnjak a sad je uradjeno osvezavanje motora znaci nije zbog motora nego zbog hladnjaka jer je mali. bar ja tako mislim naravno svacije misljenje je dobro doslo nego od kog je motora hladnjak od 70cm (duzina merena sa sve onom plastikom na krajevima hladnjaka ne samo duzina saca)

Problem sa turazom je resen bar se nadam da jeste, malo pre sam ga vozio 10 km nije bilo problema.samo sam mu smanjio dovod goriva bio je odvrnut do kraja.

nisam bas shvatio ovaj deo

jel ti čeljusti rade dobro,lajtunzi kaj idu na čeljusti iso huče zahebavat,doslovno se raspadnu iznutra i blokiraju protok ulja.

celjusti su i napred i nazad rade, auto staje ali prokliza (ne radi abs a sto neznam) plocice su skoro nove, diskovi dosta dobrom stanju. sta su lajtunzi?

papuca kocnice je meksa malo kada se auto isturira to sam slucajno primetio ali neznam bas kakve veze ima sa kocenjem al ajd. nego ne rekoste mi koja je razlika u servo bubnju sa i bez abs-a

razliku u servo bubnju neznam,

abs ti ne radi,jel imaš priključak za dijagnostiku pa da pogledaš koliko sam shvatil ti si mjenjal motore,pa ga možda hebe ak kaj nije spojeno il je prebrikano.

gumena crijeva koja se ušarafe na čeljusti ulje ih pojede iznutra i zaštopaju se moraš ko manijak nagazit da koči,isto kad pustiš kočnicu imaš osječaj da ju ne pusti odmah do kraja.

jbg ne pada mi nešto ideja više kaj bi ga zahebavalo.

svrha serva je da ti pomogne u kočenju da ti nemoraš ko sivonja tiskat papučicu.

nisam ja menjao motore, ovaj dizel je ubacen pre nego sto sam ga kupio a kod mene je 4 godine, ja sam sad samo radio osvezavanje ali nisam vadio motor napolje.

pitam za razliku jer mi na odpadu traze za bubanj bez abs-a 15e a sa 70e. a kazu da ako auto ima abs mora da ide bubanj sa sve abs-om komplet. zato sam pitao. pogledacu ta creva. a prikljucak za diagnstiku treba da bude u onoj centralnoj konzol ispod radia ? al ga nesto bas i nisam nasao.

evo me opet sada sam presao 40ak km i primetio sam da se temeratura u brdu (prepunom krivina) penje i do 95 a ventilator nije ukljucio, mislim da to i nije bas normalno cinimi se da se pre palio ranije ventilator, ciljam da zeza termostat (osim toga sto je mali hladnjak, uzgred narucio sam hladnjak og gtd 41e nov) e sad pitanje gde mu je termostat, ogmah pored bloka gde se kace one zice za merenje temperature ili je zavucen negde drugde i sta da mu radim (dok sam vozio ladu nivu razbio sam joj termostat i nikad se vise nije grejala) da kupim drugi ili da ga razbijem. a kocnice kad ide neko vreme na ler kocnica je tvrdja a ako je bio pod turazom (u ubrzavanju) pa zgazim kocnicu ona je meka odprilike kako treba da bude, e sta sad, vuce negde pa gubi vakum na crevima kad je na leru ili sta ?

0