0
dsc64am2

Golf 3 ne koci

Recommended Posts

Zar ne bi termostat trebao biti u onom panju ispod alternatora ?

Ako sumnjaš u njega ne moraš ga razbit,svrdlo 4mm i probušiš rupu/dvije na okruglom rubu termostata...

Može i ventilator bit neispravan,komad izolirane bakrene žice oguliš na krajevima i krajeve iskuješ čekićem i saviješ tu žicu u slovo U a spljoštene plohe moraju biti paralelne,skineš džek sa termoprekidača na hladnjaku i ubadaš ako je ventilator jednobrzinac mora palit iz prve,a ako je dvobrzinac napipat ćeš već,isprobaš kombinacije... Ako pali onda može bit i termoprekidač,staviš drugi po mogućnosti iste toplinske vrijednosti...

Znači riješio si problem nepadanja okretaja,ajd barem nešto pozitivno u cirkusu :palacg

da problem sa ne spustanjem turaze je resen hvala.

sto se tice kocnica ako se vozi na ler onda je papuca tvrda a ako je do kocenja bio pod gasom onda je meka skoro kako treba, e sad mislim da gubi vakum, a sumnjam na jedno parce creveta od nepovratnog ventila do vakum pumpe cinimi se da je ispucalo pa mozda malo tu gubi vakum, vise neznam sta bi bilo

a sto se tice ventilatora, na temperaturu se ne ukljucuje, skidao sam onaj prikljucak na hladnjaku i spajao zice (u njemu ima 3 buksne) i ne upali ventilator, tek upali kada ga vezem direktno na akumulator i zavrtim rukom, ali i tada se sporo okrece, ali dobro i to je nesto sa tako vezanim ventilatorom i njegovim sporim okretanjem sam presao 40 km i nije digo temperaturu preko 80. e sad sta je tu crklo onaj termo prekidac na hladnjaku ili ventilator ili sta, i sto se ventilator sporo okrece?

da problem sa ne spustanjem turaze je resen hvala.

sto se tice kocnica ako se vozi na ler onda je papuca tvrda a ako je do kocenja bio pod gasom onda je meka skoro kako treba, e sad mislim da gubi vakum, a sumnjam na jedno parce creveta od nepovratnog ventila do vakum pumpe cinimi se da je ispucalo pa mozda malo tu gubi vakum, vise neznam sta bi bilo

a sto se tice ventilatora, na temperaturu se ne ukljucuje, skidao sam onaj prikljucak na hladnjaku i spajao zice (u njemu ima 3 buksne) i ne upali ventilator, tek upali kada ga vezem direktno na akumulator i zavrtim rukom, ali i tada se sporo okrece, ali dobro i to je nesto sa tako vezanim ventilatorom i njegovim sporim okretanjem sam presao 40 km i nije digo temperaturu preko 80. e sad sta je tu crklo onaj termo prekidac na hladnjaku ili ventilator ili sta, i sto se ventilator sporo okrece?

za kočnicu mi nekako po pričama izgleda kao da nepovratni ventil na vakum crijevu nije dobar ili naopako okrenut..

a ventilator ti je pregorio(nagorio), pa ti je na relej sklopu ispod posude vode izgorio osigurač.

e dobro me podseti za taj relej hteo sam da napisem al sam zaboravio, nije izgoreo osigurac (osigurac je bakarna zica vezana za dva srafa) a kada spajam zice na termo prekidacu iz tog releja se samo cuje kucanje,

i sta sad crko je relej ili ventilator ili termo prekidac? koje od ta tri?

Ventil nije naopako sigurno jer je auto pre normalno kocio moguce da on zeza ali probao sam da produvam vazduh kroz njega kontra i nisam uspeo. i sta sad da menjam crevo ili nepovratni ventil.

Edited by dsc64am2

e dobro me podseti za taj relej hteo sam da napisem al sam zaboravio, nije izgoreo osigurac (osigurac je bakarna zica vezana za dva srafa) a kada spajam zice na termo prekidacu iz tog releja se samo cuje kucanje,

i sta sad crko je relej ili ventilator ili termo prekidac? koje od ta tri?

Ventil nije naopako sigurno jer je auto pre normalno kocio moguce da on zeza ali probao sam da produvam vazduh kroz njega kontra i nisam uspeo. i sta sad da menjam crevo ili nepovratni ventil.

moguće da tije relej otišao jer bakrena žica nije osigurač. a kad povuče struju moguće da je relej izgorio..

a za ventil od vakuma, on mora propuštati samo u smjeru prema motoru, a u drugom ne... n samom nepovratnom ventilu je strelica i mora biti okrenuta prema motoru

ok da kazemo da je crko relej pa zato na pali ventilator kada digne temperaturu, a sto kada vezem ventilator na direktno na akumulator moram da ga zavrtim da bi on nastavio da se vrti ali znatno sporije nego pre, i pre sam par puta palio ventilator na akumulator vrteo se kako treba a sad sporije.

ventil nepovratni je okrenut kako treba strelica ka motoru i ne propusta vazduh u suprotnom pravcu probao sam. e sad jel on zeza ili negde crevo malo propusta vakum pa je tvrdja kocnica kada ide na ler nego ako je vozen do kocenja pod gasom.

Za prvu pomoć, probaj omotati dio crijeva vakuma na kojeg sumnjaš sa duct tape-om, pa vidi jel ima razlike ;)

najvjerojatnije je i ventilator odvrtio svoje...

evo mene opet, ima li neko ideju kako da skinem ventilator i eventualno hladnjak a da ne skidam masku branik gredu farove i jos sta mi se nadje na putu?

Sto se tice kocnica puklo je crevo od vakuma neki strucnjak je na fabricko plasticno ispod nepovratnog ventila stavio ovo gumeno od goriva i ono je puklo na pola dobro je sto je i kocio uopste. sada je odprilike kao sto je bilo pre. samo jos da vidim sta cu sa hladnjakom i ventilatorom. . .

uspeo sam da skinem hladnjak i ventilator ali ispostavilo se samo da ventilator gubi kontakt, tako da ga precrtavam sa spiska potrebnih stvari za nabavku.

znam da sam dosadan ali da ne otvaram novu temu za svaku glupost koja me snadje mislim da je bolje ovako.

danas mi se upalila lampica od vode (da je nema dovoljno) stanem ne gasim auto otvorim posudu sa vodom, tek sam napravio 2km tako da se nije ugrejala voda inace bih se osurio, pogledam ima dovoljno vode, dospem jos malo zatvorim posudu pogledam onaj senzor na boci stoji kako treba onaj na crevu kod bloka motora stoji i on, a lampica i dalje trepuce, i treputala je dok god nisam ugasio auto, po ponovnom paljenju ista stvar se ponavlja posle 2km, ok znam da mi malo ali sasvim malo kaplje voda na hladnjak ali to je ako auto stoji nedelju dana iskaplje 100ml to je nista, zakjucak je u posui ima vode a lampica trepuce kad joj se cefne. gledao sam i posudu za brisace i u njoj ima vode nije puna ali ima oko polovine. sta je vrisnulo senzor na bozi za vodu ili nesto drugo,

moj auto samo neke gluposti pravi.

opet ja. malo pre sam sa golfom voko stricevu mecku w124. i culo je se nesto da je puklo i onda mi je nabio svu vodu pod suvozaceve noge i na sofersajdnu i naravno sve zamaglilo. dosao sam kuci e sad sta da rasturam i sta je puklo, koliko vidim sve je mokro pa neznam odakle da krenem da rasturam, da li on ima mali hladjnak za grejanje ili ima nesto modernije, ima neku "saksiju" izad suvozacevih nogu a skroz do vrata na tome pise AEG (kao ves masina, frizider ili tako nesto) i to je mokro.

Svaka ideja ili savet kako se skida armatura su dobro dosli.

Pa dal prođe jedan dan a da ti se nešto ne pokvari?? :angry:

Za armaturu ima toga dosta...

Km/h izvadi, da bi njega izvadio moraš one neke plastike od ventilacije počupat

Radio isto izvadi

Onaj dio gdje reguliraš toplo/hladno i brzinu ventilatora isto izvadi,al ne skroz, samo otšarafi onih 6 vijaka

Plastike ispod vozačevig nogu i onda kad njih izvadiš imaš nekoliko šarafa na 8 ključ

Kod suvozača isto plastike dolje, i policu, kakva god da je, i tu češ imat par šarafa na 8 ključ

Središnjicu,tj. plastiku oko mjenača isto izvadi,a prije nje onu oko ručne..

Moraš izvadit i brisače i plastiku ispod njih. gdje imaš mislim dva šarafa na 10 ključ

Kad izvadiš armaturu onda vadiš onaj metalni nosač,tj. ne moraš ga skroz izvadit

Njega ti drži s svake strane po dva torx šarafa, 40 ili 45 ne znam napamet više, i još par šarafa kod stupa volana

Za kučište ventilacije imaš mislim tri šarafa u motornom prostoru i naravno crijeva vode od malog hladnjaka.

Vjerojatno ima još ponešto i da ti pišem baš za svaki šaraf stvarno bi dugo trajalo..ak zapne pitaj..

joj druze, znam da sam dosadan,al sta da radim kad svaki dan nesto novo iskrsne. skinuo sam hladnjak potrajalo je duze ali uspeo sam, skidao sam samo policu kod suvozasa onu ispred menjaca, onu plastiku od rucene. 2 srafa pod haubom (treci nije bio zavijen), creva, i onaj tunel od hladnjaka do ventilatora kod desnih vrata. to sam spakovao (kupio novi mali hladnjak, jer je na starom pukla plastika sa strane) kupio sam i veliki hladnjak od 1.9d jer onaj od GTD nemoze da stane za 2 cm. lupan je auto pa nije bas najbolje istegnuta greda.

i imam jos jedan problem, sinoc kada je puko hladnjak i zalio svu unutrasnjost od tada mi na levom displeju umesto total 28* ***km (neznam tacno) pokazuje trip 835km. kako da vratim da mi pokazuje opet ukupnu kilometrazu. znam da ima neka fora da pokazuje i druge podatke osim ukupne predjene kilometraze na levom displeju ali neznam kako.

i jos jedna glupost kupio sam nov visko ventilator (za nevetovatnih 30e, za polovan su mi trazili 20) ali mi je instalacija za ventilator sa 1 brzinom a ovaj ima dve, e sad trenutno sam stavio da ga termo prekidac (ili ko ga vec pali) pali drugu brzinu a za prvu sam sproveo prekidac u kabinu da mogu kada ja hocu da ga upalim. e sad kako da namestim da moze sam da pali prvu ili drugu zavisno koja mu treba kad mi je instalacija za ventilator sa 1 brzinom.

Edited by dsc64am2

0