0
ivan0703

zvucnici

Recommended Posts

Bez pojačala nemogu svirat nikako,jedino ih možeš spojiti preko autoradia ili nekog dodatnog pojačala

Ja imam Edition 693 od Magnata,mislim da su serija iza tvojih,uglavnom sad su u prodaju,oni sviraju odlicno,s obzirom da su na auto cd playeru spojeni,ili ti je problem u autoradiu ili cd playeru..Ili su ti nesta ubijeni ti zvucnici..

Pogledaj da nije opcija MUTE ukljucena na radiu..

Sami znamo da svaki radio ima ono 4x20,30,40,50w..

To kad pretvoris po kanalima i u sinusnu snagu ispada da je to 10 wata rms,ako i toliko..

I ako jos malo smanjis one visoke tonove u opcijama,lupis basa,necuju se nikako..

Pogledaj na koje si ih kanale spojio,da nisi ono zamjenio - i +, onda imas dosta slab zvuk,

Pogledaj u opcijama radija kako si rasporedio zvuk po kanalima,ono lijeva i desna strana ili napred i nazad..

Znaci sve fino podesiti i moraju rokat..

Inace kod mene u projektu ih imas,u tabli su magnati model carfit,a odozada su 693 i odlicno se cuju,s obzirom da imam sony 4x45..

A kad to sve spojis na pojacalu onda je druga prica..I recimo neki wufer u gepek.. :grrr

Edited by dpeic2

spoija san ih...ali se slabo cuju,pa zato pitan :lol:

Uvijek ista pitanja... :zivio

Bez ljutnje , ali ne znam zašto je toliko teško shvatiti da je pojačalo "motor" svake glazbe.

Ako nemaš basa , nedostaje ti definicije , nema preciznosti , nema glasnoće - stvar je vrlo jednostavna - nemaš dovoljno snage.

Prije bilo kakve kupovine , odredi si novac koji želiš potrošiti na glazbu pa onda vidi što možeš kupiti i najbolje iskoristiti iznos koji imaš.

spoija san ih...ali se slabo cuju,pa zato pitan :lol:

Na sta si ih spojio?

Garantiram da na auto cdplayeru 4x50, kad ih uredno spojis kako treba i imas urednu masu za taj radio,kada pojacas na solidnih 60-70 % snage cdplayera moraju fino rokat,tj.biti glasni.. E sad kakva je to kvaliteta zvuka,o tome nebi..

Prije bilo kakve kupovine , odredi si novac koji želiš potrošiti na glazbu pa onda vidi što možeš kupiti i najbolje iskoristiti iznos koji imaš.

prika neljutim se...sve 5 :palci .....pise da sam zvucnike dobija,znaci da netribam odredivat iznos koji namjeravam potrosit

posto se bas i nekuzim u auto akustiku...zvucnike pojacala i ostale uređaje koji su potrebni da bi to dobro sviralo,pitam ljude koji znaju bolje od mene...

spoija san ih na sony 4x50

kada san kupija auto u gepeku su bili neki zvucnici neznam im ni marku...uglavnom bilo je lose spojeno

jedan kabel je bija provucen paralelno (prispojene zice na one sta idu na zvucnike u vrata) a na drugoj strani je bilo prispojeno serijski...pa mi je jedan momak i ovu stranu spoija serijski (reka mi je da je veca vjerojatnost da ce izgorit kanal ako je paralelno spojeno)...sada su ovi 693 u gepeku

da napomenem...serijski su spojeni sa zvucnicima u vratima koji su takoder magnat,model tocno neznam ali su 220w

jeli moze to tako serijski funkcionirat ili da pocupan to dok nisu izgorili kanali :rotfl

Edited by ivan0703

Ako su zvučnici spojeni u seriju,otpor zvučnika raste i pojačalo je puno manje opterećeno nego kad su zvučnici u paraleli.Jest da pojačalo na veći omaži daje manje snage,ali nemože izgoriti

Edited by Galaxy

Ako su zvučnici spojeni u seriju,otpor zvučnika raste i pojačalo je puno manje opterećeno nego kad su zvučnici u paraleli.Jest da pojačalo na veći omaži daje manje snage,ali nemože izgoriti

u tome i je stvar.....ja pojacalo neman i naznam kako cdplayer reagira na to sta su u serijalu spojeni magnatovi od 220w i ovi magnat 693 koji su vjerojatno snazniji

Pa nema ti headunit 4 kanala (izlaza)?

Ako imaš 4 zvučnika,2 naprijed,2 iza,spoji ih svaki na svoj kanal i to je to

Pa nema ti headunit 4 kanala (izlaza)?

Ako imaš 4 zvučnika,2 naprijed,2 iza,spoji ih svaki na svoj kanal i to je to

2 su u armaturi...vjerojatno svaki na svom kanalu....2 u vratima i na izlaze od tih sta su u vratima su serijski prispojeni ovi sta su u gepeku

Postoje i druga rješenja kako spojiti prednja 4 zvučnika na 2 kanala (odvojiti ih skretnicama,tj kondenzatorima da ne pada omaža),ali da ne kompliciramo sada tu previše,možeš i tako ostaviti,neće se ništa dogoditi

Meni to sve nekako smrdi na krivo spajanje,neki su ti paralelno neki serijski,potom opet svi serijski..Hmm ako su jos i stari kablovi,izlemljeni i stukljani..

I garantiram da ste zamjenili + i - polove pri tom spajanju,malo ovako,malo onako.. I tu gubis fino jacinu,tako smo se zeznuli kod mene pri montazi..Zamjenili + i - ..

De ti koristi skretnice za te prednje pa na jedan izlaz na radiju..

A ove sa table na drugi i to je to..

Ili imas 4 zvucnika,ove u tabli i vratima ( 2 zvucnika koji su najslabiji eliminiras ) i opet svak na svoj izlaz..

Prednji lijevi i desni

Zadnji lijevi i desni..

I moraju rokat..

Daj to nekom da ti pregleda ko se stvarno kuzi..

Sta ce ti 6 zvucnika bez nekog pojacala ?!?!

Stavi si 4 i to je to,najjednostavnije i najjeftinije..

Edited by dpeic2

I garantiram da ste zamjenili + i - polove pri tom spajanju,malo ovako,malo onako.. I tu gubis fino jacinu,tako smo se zeznuli kod mene pri montazi..Zamjenili + i - ..

Zamjenom + i - nema veze sa snagom , samo si okrenuo fazu.

Zamjenom + i - nema veze sa snagom , samo si okrenuo fazu.

Imam neki osjecaj,da se svejedno zvuk slabije cuo na tom di smo okrenuli fazu,kako bi rekao,jednostavno ko da je tisi bio..kad smo ju vratili,kako treba bit ,sve ok..

Edited by dpeic2

Daj to nekom da ti pregleda ko se stvarno kuzi..

ja se u to bas i nekuzim i to san vec napisa u prijasnjim postovima...ocito je da cu morati ic kod nekoga da to pogleda

ovo sta ti govoris da stavim skretnice,ja neman pojma kako to ide.....i neznam kako se dode do kabela sta idu iz cdplayera do tih zvucnika u armaturi...pretpostavljam da bi tribalo armaturu skidat

meni i nije toliko bitno da bas rokaju,ali zelin da se pristojno cuju,bez da mi izgori neki kanal zbog ocito loseg prispajanja

Da bi se došlo do zvučnika u armaturi,ne treba je sigurno skidat ,skidaju se samo mrežice.Ali vjerovatno će najbolje biti kako kažeš,odvezi to nekome ko se razumije u to

Da bi se došlo do zvučnika u armaturi,ne treba je sigurno skidat ,skidaju se samo mrežice.Ali vjerovatno će najbolje biti kako kažeš,odvezi to nekome ko se razumije u to

ne do zvucnika...vec do kabela od njih da bi se stavila skretnica i spojilo na jedan izlaz...ili se to radi drugacije :huh:

Najjednostavnije rješenje kako je i napisao dpeic2,da izabereš koja 2 zvučnika su ti najmanje potrebna,i izbaciš ih van iz auta (ili samo otpojiš),a ova ostala 4 spoji na svaki svoj kanal(pritom pazeći na ispravan polaritet (+,-),jer ako na jednom zvučniku okreneš fazu,gubiš na basu i stereo slici.Rađe pusti skretnice i kondenzatore ako se baš ne razumiješ u tu problematiku.

Kolega da rezimiramo..

Ostavi 4 najbolja zvucnika, najbolje 2 na zadnjoj tabli i 2 u vratima..

Spoji dva prednja u vratima na auto radio,na izlaz za dva prednja..

Spoji dva zadnja na tabli na auto radio,na izlaz za dva zadnja..

U opcijama postelaj jacinu i glasnocu i bas za prednje u vratima i zadnje..

Znaci ono napred,nazad,lijevi i desni..

Pazi na + i -

I to je to,najjednostavnije,a opeta najisplativije dok nenabavis neko pojacalo i sub za u gepek,al otom potom..To je vec druga prica,drugi zvuk,a to i kosta..

Edited by dpeic2

Kolega da rezimiramo..

Ostavi 4 najbolja zvucnika, najbolje 2 na zadnjoj tabli i 2 u vratima..

Spoji dva prednja u vratima na auto radio,na izlaz za dva prednja..

Spoji dva zadnja na tabli na auto radio,na izlaz za dva zadnja..

U opcijama postelaj jacinu i glasnocu i bas za prednje u vratima i zadnje..

Znaci ono napred,nazad,lijevi i desni..

Pazi na + i -

I to je to,najjednostavnije,a opeta najisplativije dok nenabavis neko pojacalo i sub za u gepek,al otom potom..To je vec druga prica,drugi zvuk,a to i kosta..

:care:care zahvaljujem :zivio

0