TROJKA 2 Posted January 7, 2013 Osvježiti auto možeš sa: http://www.partes.hr/index.php?page=artikl...;id=050.515.001 Ali naglasak na samo osvježiti, nemoj planirati da će ti neke ogrebotine skinut, pogotovo ručnim poliranjem... I nakon toga nanesi neki carnauba vosak tipa: http://www.partes.hr/index.php?page=artikl...;id=050.510.014 Ali ovo je više manje sve samo za osvježiti, ne radi ti baš neku korekciju na laku... Ako želiš raditi pravi posao onda obavezno M101 i M205 i sa pravilinim spužvama od megsa i naravno strojno... Ja si ovaj drugi proizvod planiram kupiti,jer mi je auto politan prije 2god pa bi ga samo presao sa tim da ga zastitim i malo osvjezim,mislim da je dobar proizvod Share this post Link to post Share on other sites
Gogi 0 Posted January 7, 2013 ma meni treba nesto sto mogu rukom nanosit, posljedica losih sofera i uskih parkinga gradskih... ako ima sta, da je netko isprobao ili zna da je dobro, uvelike ce mi pomoci Share this post Link to post Share on other sites
Biker boy 0 Posted January 7, 2013 auto finesse all in one taj nije los, samo kaj se prica po detailing worldu i ostalim detailing forumima da on vise zamaskira nego sto ustvari napravo korekciju, jer ima gro fillera u sebi koji se nakon par pranja skine... kazem, tesko da se rucno moze nesto napraviti, nitko ne kaze da se nemre, ali nece biti takav rezultat kao sto se ocekuje. nabaci par slikica ostecenja i auta... trojka, bez obzira kaj ti je auto poliran prije dve god. vjerujem da ima koju crticu, a i swirlove od neadekvatnog pranja i brisanja vode... tak da, sa gold classom bus dobil neki sjaj, ali nebi bilo na odmet ga proc prije toga sa m101 ili m205 ako ti financije dopustaju ili ga dat nekom na poliranje... tipa partes za 300kn odradi jednoslojno poliranje, vrhunsko obavljen posao... i rjesi vas svih muka sa rucnim poliranjem. Share this post Link to post Share on other sites
TROJKA 2 Posted January 7, 2013 Ok vidim da se kuzis,a preporuka za nesto drugo? Nisu mi blizu partes da vozim auto na poliranje,daj neki savjet Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted January 7, 2013 ja sam sebi uzeo swirl x i vosak tvrdi i napravio sam gepek i ispalo je dobro samo je tesko za radit sa swirlom rucno a da se izvuce swirlove Share this post Link to post Share on other sites
Biker boy 0 Posted January 7, 2013 trojka, nazalost ne mogu ti nista preporuciti ovak dok se ne vidi u kakvom je stanju lak. ali mislim da za pocetak bi ti dobro doslo jedno dobro pranje, glina i na kraju vosak (megs 21 ili gold class). to mozes sam napraviti, bez nekih problema. e sad, poliranje rucno moj prijedlog i ne bas, previse muke za i ne bas neki rezultat. ako imas nekog u blizini tko se profi bavi poliranjem, radje njemu dati da to obavi i platiti, a na tebi je kasnije samo da ga pravilno odrzavas. inace svi vi koji zelite glancat svoje autice, malo se vise raspitivat o takvim stvarima, ima forum cro detailing, vec ima par vw clanova tamo, imate gro tutoriala, kako i sta i fkt se moze puno puno toga nauciti. Share this post Link to post Share on other sites
Polo 1.4 Zg 0 Posted January 7, 2013 Ovo sto sam ja preporucio tako je.To je vise kao filer ali drugo rucno ce tesko ista izvuc.Moze ga on odvest na poliranje i mislim daje 750 kn u partesu poliranje ali ako ga on nepravilno pere on ce kroz 2-3 pranja opet ga uswirlat cjelog i onda tim poliranjem nije nista postigao. Malo proucite crodetailing forum ako vam se da pa naucite kako cuvati svog limenog ljubimca Share this post Link to post Share on other sites
MarkoGTi 0 Posted January 8, 2013 (edited) ja sam sebi uzeo swirl x i vosak tvrdi i napravio sam gepek i ispalo je dobro samo je tesko za radit sa swirlom rucno a da se izvuce swirlove jeli može swirlx rješit one sitne crtice šta se vide samo na jakom suncu kad se auto opere? ima i onaj stratch x samo neznam koji je agresivniji,odnosno učinkovitiji!? all in one,polir pasta s voskom...Kako polir pasta može biti i vosak,odnosno polirati i u isto vrijeme i zaštititi lak.Otprilike kao brusni papir koji u jednom potezu brusi i lakira podlogu...? Edited January 8, 2013 by MarkoGTi Share this post Link to post Share on other sites
Biker boy 0 Posted January 8, 2013 SCRATCH X je agresivniji. Ja sam ga osobno koristio par puta i odlično mi se pokazao za ona mjesta izgrebana od noktiju ispod kvaka. Evo i jedan video Neki su ljudi znali cijeli auto proč sa njime, ali strojno. I dobro se pokazao, imaju slike baš na detailing worldu, al neda mi se sad tražit. Ovo all in one polir pasta s voskom, to nema nikakvu ulogu, osim da ti malo probudi boju tj. ajmo reč očisti, ali ne radi nikakvu korekciju laka (ne miče ogrebotine ni lakše ni teže)... Kao što se priča, postoji od auto finesse all in one, poprilično dobar proizvod, čak i ne skup previše. Evo i jedna slikica sa crodetailing foruma, gdje je napravljen test s njom. Ovo je ručno napravljeno, ne strojno. Vidi se očigledna razlika, ali taj all in one ima u sebi i filera tak da, on nešto i napravi, nešto zamaskira, ali vidi se da nije sve riješio do kraja, još je ostalo onih dubokih swirlova. Ima tu dosta članova koji bi mogli dosta reč u ovoj temi, tipa mislavto, rango, oni su iskusniji, pa će dati kakav savjet kad vide ovu temu. Mnogo toga možeš nač na detailing forumima ako želiš nešto sam rješiti, ali ta igra dosta košta. Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted January 8, 2013 jeli može swirlx rješit one sitne crtice šta se vide samo na jakom suncu kad se auto opere? ima i onaj stratch x samo neznam koji je agresivniji,odnosno učinkovitiji!? pa on bas i je za te crtice da pa rijesava ih, samo treba dobro uradit i prec dvaputa i onda tvrdi vosak gore i to izgleda dobro Share this post Link to post Share on other sites
Gogi 0 Posted January 8, 2013 ova "all in one" na ovoj slici je napravila super posao, buduci da se radi o rucnom poliranju.... ako bude sebi netko to narucivao, neka doda jos jednu i za mene... Share this post Link to post Share on other sites
Biker boy 0 Posted January 8, 2013 www.spoliraj.si 16 eura/250ml + poštarina cca 7-8 eura... Ak si za, javi se, pa bi ja možda nekaj uzel... Share this post Link to post Share on other sites
Keza 0 Posted January 8, 2013 kao sto je vec spomenuto bez strojnog poliranja nema trajnog rjesenja uklanjanja ogrebotina auto finesse se usitinu pokazao jako dobar na testiranjima vani (nazalost jos ga nemam) ali morate znati da je to kratkotrajno rjesenje i kad se sve to odradi treba ici u pravilnom smjeru (pravilno pranje,...) da se to sto duze odrzi... Share this post Link to post Share on other sites
Polo 1.4 Zg 0 Posted January 8, 2013 Bikerboy i Gogi aj javite mi se na PM il mogu i ovdje postat ak smijem naso sam na egayu za 170 kn sa postarinom 250ml + ručnik + pad. A u spoliraj.si je skuplje pa ako bi netko uzimao da se uzme odma 2-3 pa da ispadne jeftinije Share this post Link to post Share on other sites
Biker boy 0 Posted January 9, 2013 ja bi si nešto drugo naručivao sa spoliraj, tak da ja otpadam, jer sam si sad uzeo m101 i m205, tak da sam sa pastama miran Share this post Link to post Share on other sites
kiky17 0 Posted January 23, 2013 ako se mogu nadovezati na temu, imam jedno pitanje. lak na mom autu nema nekih vidljivh ostecenja, ali mislim da bi bilo potrebno jedno rucno poliranje, boja je lagano izgubila sjaj.. sad postoji jedan problem, naime cuo sam da ako se nakon poliranja pojave neki nedostaci na laku, da ga onda moram lakirati, da se nemoze opet polirati povrsina koja je vec jednom prosla poliranje. posto nisam upucen u takve stvari, zanima me dali ta prica drzi vodu, ili su to price za malu djecu? hvala svima Share this post Link to post Share on other sites
Gogi 0 Posted January 23, 2013 ja sam cuo da neki ljudi, nakon sto opituraju auto na novo, jos ga daju na poliranje... jel ga onda nakon tog poliranja opet pituraju? tko je sad tu lud? Share this post Link to post Share on other sites
kiky17 0 Posted January 23, 2013 to nisam cuo, meni je od pocetka ta teorija zvucala kao u zoni sumraka, al sam pitao za svaki slucaj, da nebi poslije bilo nismo znali.. Share this post Link to post Share on other sites
Biker boy 0 Posted January 23, 2013 Pa i novi auti se poliraju koji se farbaju u tvornici, uvijek bude nekakvih greškica, curaka, naranđine kore ili slično. I to se onda rješava poliranjem. Share this post Link to post Share on other sites
kiky17 0 Posted January 23, 2013 odlicno, znaci mogu ja bez problema polirati.. kazem, nisam bio siguran jel ta prica drzi vodu pa sam za svaki slucaj pitao.. hvala vam svima Share this post Link to post Share on other sites
fiki 2 Posted January 23, 2013 odlicno, znaci mogu ja bez problema polirati.. kazem, nisam bio siguran jel ta prica drzi vodu pa sam za svaki slucaj pitao.. hvala vam svima Čisto da znaš da s ručnim poliranjem ne budeš dobio neki veliki rezultat pogotovo ako auto duže vrijeme nije poliran, ako već želiš da bude kako treba bolje da daš nekome ko se tim bavi pa da ti strojno ipolira auto. Share this post Link to post Share on other sites
kiky17 0 Posted January 23, 2013 kolko znam, auto nije nikad poliran, ja sam drugi vlasnik, jedna baka od 50-etak godina ga je kupila novog, tako da cisto sumnjam da ga je ona vozila na poliranje. znaci preporucas strojno poliranje? i da koja mi je razlika izmedu jednoslojnog, dvoslojnog i vise slojnih poliranja? Share this post Link to post Share on other sites
fiki 2 Posted January 24, 2013 kolko znam, auto nije nikad poliran, ja sam drugi vlasnik, jedna baka od 50-etak godina ga je kupila novog, tako da cisto sumnjam da ga je ona vozila na poliranje. znaci preporucas strojno poliranje? i da koja mi je razlika izmedu jednoslojnog, dvoslojnog i vise slojnih poliranja? Ako nije nikad poliran onda svakako strojno poliranje a to oko jednoslojno,dvoslojno poliranje nemoj se zanemarivati ljudi koji se bave poliranjem kad vide u kakvom ti je stanju lak znat će skim i koliko će polirati. Share this post Link to post Share on other sites
kiky17 0 Posted January 26, 2013 hvala vam svima na savjetima, pricao sam s ljudima koji poliraju aute, rekli su mi da je pozeljno dvo slojno poliranje, i da bi me kostalo izmedu 800 i 1000 kn, nisu stigli detaljno pregledati auto da mi kazu tocnu cijenu.. Share this post Link to post Share on other sites
Keza 0 Posted January 28, 2013 heh od kud krenuti.... kako zelis da ti auto izgleda? da se malo sjaji ili da to izgleda kako spada? rucno odmah zaboravi. zgadit ce ti se nakon 1-2h a rezultat nece biti kako si zamisljao. kod baratanja izrazima viseslojno tu treba biti oprezan nije svaki lak isti i uvijek treba testirati dok se ne nade dobitna kombinacija smije se znati tko ti je rekao 800 i 1000kn? ponude tipa 300-500kn zaobidi jer bacas novce. ili ces poslije prve kise vidjeti o cemu pricam (ispere se) ili ce ti "majstor" ne daj boze previse zbrusit lak ili onak da ne bude dosadno i spalit ga iskreno? pranje + neki ok vosak/sealant je u tom cjenovnom rangu ostalo je po principu koliko para toliko muzike ako imas zelje i volje naucit nesto o tome regaj se na forum koji se spominje ovdje ili slobodno pitaj poliranje nije bauk ali postoje neka pravila da se to kvalitetno odradi na obostrano zadovoljstvo p.s. ja nisam pro, ovo mi je ovo samo hobi Share this post Link to post Share on other sites