2 2
huskybucka

Pada temperatura u voznji

Recommended Posts

Eto me s novim problemom.

Prije mjesec i pol sam stavio novo kuciste i termostat.

I sve je bilo ok do jucer.

Jucer kada sam se vozio auto mi je postigao normalnu temperaturu-90C, ali nakon toga temperatura pada na 80C, pa i 70C...

Mislio sam da je do termostata koji sam stavio prije mjesec i pol, pa sam danas otisao u ovlasteni i stavio novi termostat.

Medutim desava mi se isto temperatura u voznji oscilira, sad je isla do 70C, i s dodavanjem gasa je jos pala.

Ventilator se pali koliko sam skuzio.

Dal netko zna do cega bi bilo?

Ps: radi se o Golfu 3, 1.4benzinac, 97.g

mozda te onaj geber s zutim prstenom ili zelenim zeza......indikator vode

meni se to isto dogada na golfu 3 tdi

naprimjer kad vozim temp. bude 90 i onda na nekom pravcu namjerno vozim lagano,i temp mi padne

ja san mislija da je to normalno :bag:

a da se nadovezem na ovo, koja je normalna radna temperatura za trojku 1.9 d meni je po gradu izmedju 70-80 a u brdu ume da predje i 90 (92-93)

a da se nadovezem na ovo, koja je normalna radna temperatura za trojku 1.9 d meni je po gradu izmedju 70-80 a u brdu ume da predje i 90 (92-93)

tako i meni na tdi-u

volija bi da neko malo bolje pojasni,pa da svi skupa uspijemo to rjesit ukoliko je neki kvar,ka sta je napisa kolega husky :zivio

tako i meni na tdi-u

volija bi da neko malo bolje pojasni,pa da svi skupa uspijemo to rjesit ukoliko je neki kvar,ka sta je napisa kolega husky :zivio

Meni na benzincu je radna normalna 90 i ne prelazi ju, jer tada se upali ventilator, ohladi ga i to je normalno(osim u slucaju kad ode termostat ili termoprekidac)

A sad me zeza ovo padanje, jer je inace kad se zgrije stalno na 90.

Nikad nisam imao dizela tako da nisam siguran kako to kod njih funkcionira.

Prvom prilikom mjenjam jos taj indikator temperature pa javim dal me to zezalo

pa i nama ne dizelima se pali ventilator tu negde oko 90 (neki stepen tamo vamo) ali meni je uvek po ravnom u normalnoj voznji i po gradu ako nije bas neki zastoj pa da se stoji u koloni izmedju 70-80 koliko god da je toplo napolju.

meni na golfu 3 1.8 brzo postigne svoju radnu temperaturu i ne prelazi je nikako, a na audiju 1.9tdi je temperatura isto tak od 70-80, i da se vozis neznam kolko stalno ce bit tak temperatura, osim ak ides u brdo il vuces neki teret onda se popne na svoju radnu temperaturu...

a na audiju 1.9tdi je temperatura isto tak od 70-80, i da se vozis neznam kolko stalno ce bit tak temperatura, osim ak ides u brdo il vuces neki teret onda se popne na svoju radnu temperaturu...

i meni isto tako

u brdu dode do 90 i kad izadem na ravno lagano pada do 80

a valjda je to normalno,jer nema nikakvi problema sa motoron

da se nadovežem, prijatelj ima g3 tdi-a, i ne kaže mu temp., promjenil je prvo termostat (ispostavilo se da je i stari bil dobar, i dalje ne kaže), onda je promjenil već spomanuti senzor( indikator temp. vode) i kazalo mu je temp normalno oko 45 km, i opet riknulo...znači da pojasnim, kad se da kontakt auta kazaljka za temp se pomakne samo 1mm, i tako ostane i da napomenem auto se ne pregrijava ni niš, sve funkcionira osim toga kaj mu unutra na instr. tabli ne kaže temp... dal se ko susrel s čim takvim ??

da se nadovežem, prijatelj ima g3 tdi-a, i ne kaže mu temp., promjenil je prvo termostat (ispostavilo se da je i stari bil dobar, i dalje ne kaže), onda je promjenil već spomanuti senzor( indikator temp. vode) i kazalo mu je temp normalno oko 45 km, i opet riknulo...znači da pojasnim, kad se da kontakt auta kazaljka za temp se pomakne samo 1mm, i tako ostane i da napomenem auto se ne pregrijava ni niš, sve funkcionira osim toga kaj mu unutra na instr. tabli ne kaže temp... dal se ko susrel s čim takvim ??

Dal je stavio indikator temperature original ili zamjenski?

Cuo sam da su zamjenski za .ku*** :palacd

Iz mojeg iskustva, da bi sve bilo ispravno i normalno radilo, sve komponente trebaju biti orginalne.

Npr. kod orginalnog termostata problem može biti zamjensko kučište termostata.

Iz mojeg iskustva, da bi sve bilo ispravno i normalno radilo, sve komponente trebaju biti orginalne.

Npr. kod orginalnog termostata problem može biti zamjensko kučište termostata.

Original ti radi VW jel?

Šta ti piše na originalnom termostatu?

Da nije Behr možda?

Da si ikada u životu ušao u neku tvornicu auto dijelova više nebi mlatio ovakve gluposti.

Behr Termotronic ti radi termostate za VW i ako ga kupiš kod trgovca proči češ upola jeftinije nego kod VW-a isto važi za termodavač kojeg za VW radi ELTH Luxemburg.

Ne mješati zamjenske dijelove od proizvođaća prve ugradnje s kinezima od par kuna iz Tokića, s tim možeš očekivati svakakva sr_ _ _!

mom rođaku na g4 tdi je bila ista stvar i nije mu bija dobar đek sta se kopca na onaj senzor..kad bi ga malo rukom pomica livo desno..proradilo bi..onda nakon nekoliko km opet padne

pokusajte malo taj đek rukom micat i vidit cete jeli u njemu problem :zivio

probali smo đek pomicati ali nažalost ništa, nema promjene...

termostat je u redu nek ga zeza indikator..stavil je zamjenski baš kod tokića kupljeni, i platio ga oko 180 kn (nemojte me držati za riječ dal je točno toliko, ali tu negdi je cijena bila), a kad je došao u prodavaonu da mu je otišel senzor, to bilo odmah 2. dan, naravno reklamaciju nikakvu nisu uvažili i ovaj mu rekel da mu to nekaj ne valja struja ili sat da ne valjda, i da zbog toga senzor odmah riknul... dal ima koji električar pa da mi veli dal je kaj takvog moguće, prije nek otiđe k nekom pa da ne plati a da mu niš ne napravi na kraju... :wacko:

tako i meni na tdi-u

kod mene na GTI je isto: čim dođem na ravnicu i vozim se recimo u petoj na 2000 o/min nakon nekog vrermena počne padati temp na cca 75-80 C. Baš sam si mislio da nešto ne valja s time. Po gradu je uvijek na 90C i nisam vidio da je ikada prešao tih 90C, ali kada se vozim po gradu i po usponima uredno se pali ventilator.

Temeperatura ulja mi se prosječno vrti oko 85-95C, a ako ga tjeram malo jace onda ide i do 105 C.

evo dana skupio novi davac temperature, u ovlastenom servisu 241 kn.

termostat sam prije stavio original i padala je temperatura ali nakon sto sam danas stavio novi davac sve je super.

temp. je na 90 i ne pada u voznji :bravo

evo dana skupio novi davac temperature, u ovlastenom servisu 241 kn.

termostat sam prije stavio original i padala je temperatura ali nakon sto sam danas stavio novi davac sve je super.

temp. je na 90 i ne pada u voznji :bravo

super!

Zna li tko ima li kakvih negativnih posljedica po motor ako se vozi s poluispravnim senzorom temperature - osim sto krivo pokazuje?

super!

Zna li tko ima li kakvih negativnih posljedica po motor ako se vozi s poluispravnim senzorom temperature - osim sto krivo pokazuje?

koliko ja znam da kod novijih auta on preko kompjutora upravlja kako ce motor raditi.

ako bubam nek me netko ispravi.

meni je stalno motor radio na 800-1000 okretaja a kad sam stavio novi davac temp. motora se zacas digne i okretaji

su ispod 800.

2 2