0
rale

Otvaranje motora

Recommended Posts

Na motoru su mi otisle vodilice ventila i masina trosi ulje i pusi, i treba zamjeniti semering na radilici jer je otisao i masti mi lamelu.

Mogu li se zamijeniti vodilice ventila kad se samo otvori poklopac motora, jedan majstor mi je rekao da moze???

Mislio sam jedan dan sam to odraditi kolegom pa zato da pitam koliko je to zeznuto za uraditi???

motor je 1.6, 55 kw, 98 godina, elektronske dizne.

gumice ventila se mogu mijenjat dok je glava na bloku (mada je tesko), ali vodilice se moraju ispresat van i upresat nove i za to se glava mora skidat

Edit:

Fog je brzzz :lol2

Edited by mrki OS

a kad se uprešaju nove onda ima jos posla jer trebas ih obradit te nove ventile i obradu sjedista ventila tako da ti to nije bas tako jednostavno ki sta si mislio...

a to za semering radilice trebas skinit getribu a vec kad skidas i glavu onda je najbolje skinit cjeli motor van :)

Edited by AUTOFREAK

Ok hvala

gumice ventila se mogu mijenjat dok je glava na bloku (mada je tesko), ali vodilice se moraju ispresat van i upresat nove i za to se glava mora skidat

ja mislim da je to nemoguce izvasti..., ako tko uspije kapa do poda :respekt, pricam o izmjeni gumica dok je glava na bloku

ja mislim da je to nemoguce izvasti..., ako tko uspije kapa do poda :respekt, pricam o izmjeni gumica dok je glava na bloku

Kompresor i mašta rade svašta ;)

Edited by g.power

Mijenjao gumice dok je glava bila na bloku na svojem 1.6 75 ks. 3 sata posla. Kako kaze g.power kompresor cuda radi.

kompresor da al opet mislite li da ce se stanje popravit ako izmjnite gumice i to je to....

u dost slučajeva su u banani i vodilice ventila..sjedišta itd pa s izmjenom gumica smo samo privremeno rjesili stvar...

0