maleni_vr6 0 Posted August 15, 2011 Imam 2 pitanja: 1. Koja je temperatura samog ispušnog sustava od ispušne grane do zadnjeg lonca, u kojim se okvirima temperatura kreće, koji je maximum koji može dosegnit? 2. Da li netko zna gdje ima za nabavit presane staklene vune obložene aluminijskom folijom i da je sve samoljepljivo, našao sam u americi ali me zanima da li to ima kod nas za nabavit ili u njemačkoj, to služi za temperaturnu izolaciju. Evo i slike uzorka o čemu se radi to dođe u tunelu, na one aluminijske limove di prolazi auspuh. Hvala Share this post Link to post Share on other sites
stressman 0 Posted August 15, 2011 Mislim da je kod benzinca turbaka cifra od 800-900 stupnjeva pri punom opterećenju. Iznad toga je frkovito za samu turbinu. Share this post Link to post Share on other sites
maleni_vr6 0 Posted August 15, 2011 E da radi se o vr6 motoru bez puhala ikakvih na sebi...znači zanima me temperatura iza ispušne grane, svi djelovi auspuha koji su ispod auta. Hvala na odgovoru Gordane, evo vidit ćemo da li još ko ima koju informaciju... Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted August 15, 2011 mislim da je oko 600°C normalno za NA motore, ali to je u samoj komori ili vrlo blizu nje, dalje u ispusnom sustavu temp. drasticno pada Share this post Link to post Share on other sites
maleni_vr6 0 Posted August 15, 2011 E to me zanima, uglavnom sve to pitam jer za daljnu restauraciju mi treba ona gore folija sa staklenom vunom šta je na slikama u prvom postu, to je u originalu dolazilo na onim limovima i to je uhvatio zub vremena i to bih zelia nabavit, našao sam neke alternativne termo izolacije ali njihov kapacitet je max 150 stupnjeva ali me strah da je to malo zato me zanima temperatura lonaca i ispušnih cijevi između lonaca. Tu nema direktnog dodira ispuh je udaljen od tih limova cca 5cm tako da je i to dodatna smanjena temperatura, u tom slučaju bih mogao preformulirat pitanje kolika je temperatura isijavanja ispušnog sistema? Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted August 15, 2011 a nema za kupit onih original alu limova? Share this post Link to post Share on other sites
maleni_vr6 0 Posted August 15, 2011 otpali bez zamjene... Share this post Link to post Share on other sites
ivo gti 16v 0 Posted August 15, 2011 najtocnije ces znat ako das da napravim kvalitetan dir. viruj mi da ce mu to bit maksimum stupnjeva koji moze vr dosegnit. Share this post Link to post Share on other sites
Denis_TDI 0 Posted August 15, 2011 Pogledaj na ovoj stranici slike mozda ce ti biti sto jasnije, tempereature su inace u fahrenheitima tako da moras pretvoriti: http://www.ratwell.com/technical/Temps.html Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted August 15, 2011 Pogledaj na ovoj stranici slike mozda ce ti biti sto jasnije, tempereature su inace u fahrenheitima tako da moras pretvoriti: http://www.ratwell.com/technical/Temps.html mozda bas i nije potpuno mjerodavno jer je sa zracno hladjenog boxer motora Share this post Link to post Share on other sites
Denis_TDI 0 Posted August 15, 2011 mozda bas i nije potpuno mjerodavno jer je sa zracno hladjenog boxer motora Da ali sam samo to nasao, bar kao orijentir da se vidi koliko temp. pada, a za novije motore ni nema nest takvo Share this post Link to post Share on other sites
maleni_vr6 0 Posted September 7, 2011 Evo da preformuliran pitanje na ovoj slici zadnjoj se vidi ovaj gore na početku topica materijal(slika 1) on je polipljen na aluminijske profile, e sad on je daleko od ispuha sigurno par cm i još je ovaj materijal na koji se lijepi je između. Ja sam našao jedan materijal koji je samoljepljiv i samogasiv i max izdržljivost mu je 150 stupnjeva, da li će to izdržat s obzirom da je udaljenost ispuha, većina ljudi mi je rekla da će izdržat sigurno jer nema direktnog dodira i zbog udaljenosti ali me zanima šta više mišljenja jer ne volim popravljat stvari da kad zgotovim auto mi se sve stopi i "zasere" sve šta san napravija :-) Share this post Link to post Share on other sites
Divine 0 Posted September 8, 2011 Mogu ti samo reći u vezi temperatura jezgre katalizatora da kod novijih tipova radne temperature kreću od 250 pa sve do 800 stupnjeva Celzijusovih kod starijih modela. Share this post Link to post Share on other sites
brončani 0 Posted September 9, 2011 Zna li netko gdje ima kamene vune, treba mi komad površine A4 papira, debljina nebitna. Share this post Link to post Share on other sites
Mexx 1 Posted September 9, 2011 (edited) ako je otpalo bez zamjena za corrya neznaci da je za mk4 mk5 ako nisu 100 % isti poigrat ces se ... i daj majke ti nahrani me malo sa slikama kad vec nezelis projekt otvorit Edited September 9, 2011 by Mexx Share this post Link to post Share on other sites