daltonix 0 Posted February 27, 2007 (edited) e ovako...zadnje kaj sam radio je to da sam mijenjao filter zraka..stavio BMC-ov F1 panel..prije toga sam pokusao oprat stari filter..oprao ga..malo naspricao wd-om..stavio natrag..i u voznji mi zadimio ko dizel..bit ce da sam previse naspricao..otvorih kutiju i vidio da mi bacio ulje na filter..to sam sve ocistio koliko sam mogao..oprao filter i stavio ponovo..i sve bilo ok...kak sam otvarao kutiju tako sam izvukao jedno crijevo vakuuma i ler mi radio na 2000...skuzio sam u cemu je problem i natrag stavio crijevo i sve bilo ok..samo u medjuvremenu sam drkao po onom seraficu di se ler gas namjesta..kod ulaza iz filtra u usisnu...malo jedan serafic..malo drugi..uglavnom uspio sam ga dobit da mi ler radi na oko 900 u minuti... eh al pojavile se nuspojave...auto vise ne trosi 10l na 100 kak je trosio...nego mi za oko 260 km potrosio nebi vjerovali 38 litara eurosupera 95...wtf...kaj se desilo? nikad toliko nije gutao...koji mu k..jel moguce da sam ja nes razje..da ne velim kaj ..mislim nebi se cudio tome ako ima tko kakve ideje..posebice vi koji vozite gti-e...please help 2 Markic...stari jes ti imo ovak nekaj slicno?..pomagaj...ak nis drugo spoji me sa onim tvojim mehanicarem kaj je slago golfa da mi ga stricek postima ...heeeeeeelp... nije ga meni problem tocit ..al postat ce nakon duzeg vremena Edited February 27, 2007 by daltonix Share this post Link to post Share on other sites
Bagi 0 Posted February 27, 2007 napravio si ono ??to nikako nisi smio stari, moli Boga da netko zna kakvog pouzdanog me??tra, jo?? ako si klapnu zmrdao... Koji si k...c to i??ao ??arafiti? Kao bu?? ga ti na vuho po??telal. Share this post Link to post Share on other sites
daltonix 0 Posted February 27, 2007 a hebiga...to sam serafil prije negoli sam skuzio da mi crijevo ispalo kaj sam tocno napravil..kaj ta klapnica radi..tj kakva je njena funkcija? Share this post Link to post Share on other sites
daltonix 0 Posted February 27, 2007 uglavnom..nisam prckal po einspritzu da nebi neko pomislio..samo po ler gasu tam di je zakvacena gas sajla Share this post Link to post Share on other sites
Guest gti-ck. Posted February 27, 2007 samo u medjuvremenu sam drkao po onom seraficu di se ler gas namjesta..kod ulaza iz filtra u usisnu...malo jedan serafic..malo drugi..uglavnom uspio sam ga dobit da mi ler radi na oko 900 u minuti... Na gti-ju 8v digifant taj ??eraf slu??i za ??telanje CO odnosno smjese, a nikako ler gasa. Za ler gas je postojao drugi ??eraf na samoj injection glavi. Najpametnije bi ti bilo da se zaleti?? u neki bosch servis da ga spoje na komp i podese parametre jer ovako na uho mo??e?? do preksutra ??telati i neće?? ni??ta napraviti. Share this post Link to post Share on other sites
daltonix 0 Posted February 27, 2007 ae..samo kae ovo 16v...ma nije bitno kak on meni radi na leru..mirno nemoze radit jer tak i onak ima schricka unutra ...nego necu da mi trosi ko lamborghini ...coece.. Share this post Link to post Share on other sites
Polo-vac 0 Posted February 27, 2007 Kao sto su ti vec rekli, najbolje ti je auto odvesti u bosh servis ili kod nekog malo boljeg mehanicara koji ima eko-tester jer ti se i tako moze postelati, a kosta ti to stelanje cca 100-150 kn. Share this post Link to post Share on other sites
daltonix 0 Posted February 27, 2007 jos sam se neceg sjetio...nekih nus pojava...znalo mi se desit da mi je usisna grana skoro pa vruca a isto kao i "power rohre" ...stavis ruku na njih...opeces se... malo sam prckao po auticu..i skuzio neku stvarcicu...bit ce da sam kod ciscenja ostataka ulja sa einspritza i kutije za filter..posebice kod onog tanjurica di ulazi zrak pritisnuo kao neki kontaktni limic ..malo gledah i skuzio da se klapna koja podize taj tanjuric naslanja na taj lim sa nekim nastavkom..nes ko kontakt..e ja taj limic digo malo...upalio auto i odmah primjetio promjene...auto mirnije radi..puuuuuuuno mirnije..iso se propeljat kojih 40-ak km...al posto me vurica zeka..neznam koliko sam tocno litara potrosio..to cu vidjet sutra ...al imam neki feeling da sam rijesio time svoj problemcek osim toga...kad mi se ovo desilo osjetio sam u ventilaciji..posebice kad se stavi na grijanje kao pare od benzina u kabini..pa peckalo za oci..i kad se nagnes k motoru takodjer osjetis isto...poslije ovog mog zahvata toga vise nema ..pa cemo vidjet..ak to nije to..ide auto kak vi velite nekom bosch majstoru .. Share this post Link to post Share on other sites
Joc16v 0 Posted February 28, 2007 Kolko sam uspio sku??it iz ove priće. Vjerojatno ti je bio kontakt za full gas cijelo vrijeme stisnut, imas ta 2 konektora jedan je za ler gas, a drugi da mu obogati smjesu pod full gasom. Tebi je valjda cijelo vrijeme obogaćivo smjesu Ak nisi ??erafio onaj imbus trojku u einspricu(mala rupica tam od kud ide zrak u power rohr) onda nisi mogo nis sjebat, na njemu se ??tela smjesa na k-jetronicu. Share this post Link to post Share on other sites
daltonix 0 Posted February 28, 2007 ma nisam nis na einspritzu serafio..samo ona 2 kod ulaza u usisnu..e sad..di je taj kontakt to ti ja neznam..bus mi moral nacrtat Share this post Link to post Share on other sites
Joc16v 0 Posted February 28, 2007 Nemam ti na cemu nacrtat Valjda si rijesio problem, ak ne, fakat bi bilo najbolje da ga odfuras u bosch da ga postela. Svi koji su isli tam vracali su se zadovoljni. Aut im je bolje iso i normalno trosio. Share this post Link to post Share on other sites
daltonix 0 Posted February 28, 2007 (edited) problem izgleda da je rijesen ..evo prevalih 80 km uz potrosenih 7 litara btw...hvala Bagi-u na ideji..iako ni on sam valjda ne kuzi na cemu mu zahvaljujem .. moze topic lock Edited February 28, 2007 by daltonix Share this post Link to post Share on other sites
LAZO 0 Posted February 28, 2007 OT-jesi ti mozda zatamnio sajbe na duji..!? Share this post Link to post Share on other sites
daltonix 0 Posted February 28, 2007 (edited) nisam.. nis se ne brini nebi ja na njega stavljao crne sajbe..eventualno zelenkasto metalizirane..onako blago.. Edited February 28, 2007 by daltonix Share this post Link to post Share on other sites
LAZO 0 Posted February 28, 2007 nisam.. nis se ne brini nebi ja na njega stavljao crne sajbe..eventualno zelenkasto metalizirane..onako blago.. Ajd dobro,malo sam se zacimo,cak sam "ti" trubno... Uglavnom imas dvojnika,sam kaj su mu zatamnjene sajbe,al lagano "ogledalo" zatamnjene.. Share this post Link to post Share on other sites
daltonix 0 Posted February 28, 2007 a da...zanimljivo ...nisam ga vidio jos Share this post Link to post Share on other sites
Bagi 0 Posted February 28, 2007 kako ne ku??im? Pa reko sam ti da si mo??da zmrdao onu klapnu... Nek si ti rje??io problem. Share this post Link to post Share on other sites
daltonix 0 Posted February 28, 2007 jel vidis..jos malo pa cu svoju radionu otvorit ..hehehehhe....sam svoj majstor Share this post Link to post Share on other sites
Joc16v 0 Posted February 28, 2007 Ma to su tak dobri auti da se sami popravljaju Share this post Link to post Share on other sites
Guest Markic Posted February 28, 2007 Ajd dobro,malo sam se zacimo,cak sam "ti" trubno... Uglavnom imas dvojnika,sam kaj su mu zatamnjene sajbe,al lagano "ogledalo" zatamnjene.. to je Emil, vidio je moju duju i slagao ju ko ja... Isti je auto samo ima borbet bs. Share this post Link to post Share on other sites
olib 0 Posted December 25, 2010 Kolko sam uspio sku??it iz ove priće. Vjerojatno ti je bio kontakt za full gas cijelo vrijeme stisnut, imas ta 2 konektora jedan je za ler gas, a drugi da mu obogati smjesu pod full gasom. Tebi je valjda cijelo vrijeme obogaćivo smjesu Ak nisi ??erafio onaj imbus trojku u einspricu(mala rupica tam od kud ide zrak u power rohr) onda nisi mogo nis sjebat, na njemu se ??tela smjesa na k-jetronicu. da li ima ko u splitu ko mi moze odvojit uru vrimena i da mi to naštela kako treba jer iman osjecaj da je meni to malo sjebano?? Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted December 26, 2010 da li ima ko u splitu ko mi moze odvojit uru vrimena i da mi to naštela kako treba jer iman osjecaj da je meni to malo sjebano?? Ipak ljudi koriste search Share this post Link to post Share on other sites