speedburn 0 Posted August 18, 2011 Evo to mi se desava vec par dana, znaci kad ga palim ujutro malo dulje vergla a do sad je palio odmah i preko zime nikad nisam imao problema s njim... i kad npr. u leru na mjestu mu dam gas i obrtaji predju preko 4000 onda mi pocne radit na 3 klipa.... ugasim ga upalim i radi ponovno dobro!!! jel kvar u dizni il nesto drugo? prijatelj koji je mehanicar kaze da je dizna!!! Share this post Link to post Share on other sites
daniels 1 Posted August 18, 2011 a jesi pogledal da ti je filter goriva možda zaštopan,vuče negdje zrak i sl. jesi ga spojil na tester,i pratil u radu. Share this post Link to post Share on other sites
master 2 Posted August 18, 2011 baci ga u đulu, al prije provjeri filter jer ako si točio kod nas na ini ništa čudno, ne bi bio prvi Share this post Link to post Share on other sites
speedburn 0 Posted August 18, 2011 (edited) a jesi pogledal da ti je filter goriva možda zaštopan,vuče negdje zrak i sl. jesi ga spojil na tester,i pratil u radu. u to nije pacano uopce tako da sumnjam da je do tog... al provjerit cu !!! tocio sam na ini al prije dva tjedna... i to nesto sitno, kasnije opet na petrolu..... al muci to sta samo kad ga palim trese i dok je hladan jako tesko upali topao kresne odmah...... ostavim ga pol ure opet nece Edited August 18, 2011 by speedburn Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted August 18, 2011 nebi se čudio da je do pumpe.... Mozes ici prostom shemom... kad neradi cilindar trazis koji neradi tako da odvijes lajtung (dovoljno je da nafta pocme strcat na njega) i ako motor mjenja zvuk tj osjetis da taj cil neradi onda zavidas i prelazis na slj diznu... Ako otkrijes da uvjek ista neradi onda mozes zamjenit mjesta npr ak neradi prva zamjenis ju s 4vrtim... Dakle to je sema kako vidit bez diagnostike ovako brzinski... To sto tesko pali opet moze bit do pumpe a ne do dizne jer palio bi on i na 3cilindra... Filter nafte/cjevovod su ti vech rekli Share this post Link to post Share on other sites
speedburn 0 Posted August 18, 2011 Filter nafte/cjevovod su ti vech rekli evo jos jedan podatak " CJEVOVOD " posto sam prije par dana radio pod. tj. izbacivao cepove one plasticne, majstor je tokom varenja progorio crijevo od nafte..... prerezao ga i spojio pomocu drugog crijeva tako da je jednu i drugu stranu nabio u taj komadic crijeva duljine 7-8 cm i pricvrstio selnama !!! jel bi moglo bit do toga? Share this post Link to post Share on other sites
GOLF_III_TDI 0 Posted August 18, 2011 evo jos jedan podatak " CJEVOVOD " posto sam prije par dana radio pod. tj. izbacivao cepove one plasticne, majstor je tokom varenja progorio crijevo od nafte..... prerezao ga i spojio pomocu drugog crijeva tako da je jednu i drugu stranu nabio u taj komadic crijeva duljine 7-8 cm i pricvrstio selnama !!! jel bi moglo bit do toga? 1.pogle na prozirnom crijevu da li se nafta vraća nazad jer je moguće da je krepo onaj ventil na filteru nafte. 2.ovo u leru što radi na tri cilindra to ti se samo čini.svaki tdi nakon 4000 o/min se prelije naftom i zvuči kao da radi na tri cilindra i da se oče ugasiti.onda drži gas na 2000 O/min da malo dođe k sebi.i to nemoj raditi jer ćeš nekaj gadno zajebati. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted August 18, 2011 uh jebote sad tek skontah da je rjec o 4000 o/min pa eto jel ti se to događa otkad je majstor to radio il? Ako je cjev i zacepljena radio bi ti bolje na manjim okretajima neg na vecim... a uostalo mozes uzet 2l nafte u bocu i spojit direkt na f nafte (naravno i povrat metnit da ide natrag u bocu) i tako rjesis enigmu jel do cjevovoda il ne... Share this post Link to post Share on other sites
speedburn 0 Posted August 19, 2011 evo ovako sad sam pregledao cjevovode sve je u redu i nafta prolazi kroz ono prozirno crijevo sta ide sa filtera na pupmu!!! Share this post Link to post Share on other sites
GOLF_III_TDI 0 Posted August 19, 2011 ma nije stvar dal prolazi nego kada ugasiš auto dal se nakon nekog vremena nafta vrati u filter ili ne.i teže pali jer mu treba da nadruka naftu Share this post Link to post Share on other sites
speedburn 0 Posted August 20, 2011 (edited) ma nije stvar dal prolazi nego kada ugasiš auto dal se nakon nekog vremena nafta vrati u filter ili ne.i teže pali jer mu treba da nadruka naftu vrati se da.... sad sam bas iso gledat, vrati se na pol crijeva, i kad verglam polako se dize, i kad dodje do bosch pumpe onda upali, al u tom crijevu i dalje ima zraka !!!! znaci moguce da vuce zrak tamo dolje na tom crijevu sta je prerezano pa spajano fuserski.... probacu to ja bolje malo spojit pa cemo vidit oce bit bolje !!! Edited August 20, 2011 by speedburn Share this post Link to post Share on other sites
speedburn 0 Posted August 20, 2011 evo na ovo moze LOCK !!! nakon ponovnog detaljnog pregleda skuzio sam da mi vuce zrak na filteru nafte na onaj mali plasticni cep ispod.... cep je bio puknut... stavio drugi i sad je OK!! hvala na pomoci!!! ) Share this post Link to post Share on other sites