Zvonae 0 Posted August 26, 2011 Eto ljudi pomgajte, propišao mi peti kočioni. Jel ima neki set gumica za kupit pa da to repariram ili neki polovni, od čega bi pasalo(ubilo mi Etku pred par dana pa sam slijep). Nekak mi se ne daje 500-600 kn za novi. E da još jedna sitnica, to već sigurno i vrapci znaju samo očito ja ne. Jel zadni lonac isti na dieselu i 1.6 benzincu?! Thanks! Share this post Link to post Share on other sites
mb73 0 Posted August 27, 2011 (edited) Eto ljudi pomgajte, propišao mi peti kočioni. Jel ima neki set gumica za kupit pa da to repariram ili neki polovni, izbaci ga skroz,koji ce ti,samo prespoji cijevi kocnica to sam bezbroj puta. Edited August 27, 2011 by mb73 Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted August 27, 2011 savjet ti je odličan! zajebi izbacivanje tog regulatora osim ako ti život nije drag.... Share this post Link to post Share on other sites
Sale-vž 0 Posted August 27, 2011 Eto ljudi pomgajte, propišao mi peti kočioni. Jel ima neki set gumica za kupit pa da to repariram ili neki polovni, od čega bi pasalo(ubilo mi Etku pred par dana pa sam slijep). Nekak mi se ne daje 500-600 kn za novi. E da još jedna sitnica, to već sigurno i vrapci znaju samo očito ja ne. Jel zadni lonac isti na dieselu i 1.6 benzincu?! Thanks! nemoj ga ni slucajno izbaciti Etka kaze da pase od:Corrado 89'-95' Golf,Jetta/syncro Passat/4motion/Santana 88'-97' Passat syncro 90'-97' Polo/Derbi 82'-94' Share this post Link to post Share on other sites
master 2 Posted August 27, 2011 Eto ljudi pomgajte, propišao mi peti kočioni. Jel ima neki set gumica za kupit pa da to repariram ili neki polovni, izbaci ga skroz,koji ce ti,samo prespoji cijevi kocnica to sam bezbroj puta. bravo ti, ljepo ga izbaci i onda se muški doveze pred zavoj, lupi kočnicu i zadnji kraj ga pretekne u zavoju i posao je napravljen Share this post Link to post Share on other sites
mb73 0 Posted August 27, 2011 (edited) bravo ti, ljepo ga izbaci i onda se muški doveze pred zavoj, lupi kočnicu i zadnji kraj ga pretekne u zavoju i posao je napravljen varas se prijatelju kakav zadnji kraj,5 ventil ti smanjuje silu kocenja zadnjeg kraja 30 % i ti tu razliku sa umjerenom voznjom neces osjetiti i ja sam licno sebi izbacio na audi 80 i nisam imaoproblema i isao sam i na more sa njim pa znas kakav sam put prelazio bez problema,znaci naucno dokazano a to vase rekla kazala ne znam sta bih rekao,nemam rijeci jer ja savjetujem iz iskustva licnog. izbacio sam ih bez broj i niko se nije zalio. razlog izbacivanja je bio jer propusti a popravka ili zamjena polovnog se ne isplati jer i on moze biti neispravan a novi se ne moze nabaviti itd. i pazi jos nesto povezan je sa zadnjim trapom pomocu opruge tako da kad ga opteretis automatski dobiva protok ulja ka zadnjim kocionom sistemu 100% i ako tipu tehnicki ne zahtjeva 5-ti ventil izbaci govna. na autu imas xy dijelova koji su postavljeni eto tek tako da se ubaci neka inovacija i da se naplati,kao inzinjeri nesto delaju. Edited August 27, 2011 by mb73 Share this post Link to post Share on other sites
Gogi 0 Posted August 27, 2011 (edited) varas se prijatelju kakav zadnji kraj,5 ventil ti smanjuje silu kocenja zadnjeg kraja 30 % i ti tu razliku sa umjerenom voznjom neces osjetiti i ja sam licno sebi izbacio na audi 80 i nisam imaoproblema i isao sam i na more sa njim pa znas kakav sam put prelazio bez problema,znaci naucno dokazano a to vase rekla kazala ne znam sta bih rekao,nemam rijeci jer ja savjetujem iz iskustva licnog. izbacio sam ih bez broj i niko se nije zalio. razlog izbacivanja je bio jer propusti a popravka ili zamjena polovnog se ne isplati jer i on moze biti neispravan a novi se ne moze nabaviti itd. i pazi jos nesto povezan je sa zadnjim trapom pomocu opruge tako da kad ga opteretis automatski dobiva protok ulja ka zadnjim kocionom sistemu 100% i ako tipu tehnicki ne zahtjeva 5-ti ventil izbaci govna. na autu imas xy dijelova koji su postavljeni eto tek tako da se ubaci neka inovacija i da se naplati,kao inzinjeri nesto delaju. zasto onda ti taj visak dijelova koji su nepotrebni ne pocnes skidat sa svoje sestice? samo ti otezavaju auto i on vise trosi... covjek je trazio pomoc, vjerovatno zna i sam da se to moze skinut i da ce auto vozit i bez toga... Edited August 27, 2011 by Gogi Share this post Link to post Share on other sites
Leo-st 5 Posted August 27, 2011 (edited) Ja sam stavio diskove straga i super koci ali pri malo jacem kocenju u krivini zadnji kraj izbaciva,probao sam na maloj brzini,nedaj boze pri vecoj naglo stisnut kocnicu,tako da cu ga sigurno montirat,nije on bezveze stavljen,mora imat svoju funkciju kao i svaki drugi dio na autu Edited August 27, 2011 by Leo55 Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted August 27, 2011 Al ce neko vamo nahebat samo tako, nedaj boze, okanite se corava posla dok nebude kasno.. Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted August 28, 2011 Namjerno nisam u startu htio napisat da bilo kakvo izbacivanje tog regulatora NE dolazi u obzir jer je to najlakše za napravit, samo onda.... razbio sam se triput do sad i hvala lijepo više nebi, za poštenje dosta. Imao sam službenog Pegueota na kojem su zadnji kotači dosta jače kočili nego što bi trebali. Sve je bilo ok kad normalno kočiš, po suhom ili kad je Partner bio natovaren. Ali stari moj kad ti u ZG rosne kiša, ili popraši snijeg onda svako ozbiljnije kočenje nalikuje na vožnju Loeba i ekipe. Kad sam na štel šarafu malo popustio auto je i na snijegu kod najjačeg kočenja zadržavao pravac, tako da su sve daljnje rasprave oko izbacivanja regulator lock na temu. Mene zanimaju isključivo gumice jer ni kučište ni klipići nisu poderani, a glupo mi bacat pare za novi do kojeg mogu sutra ako hoću. Hvala svima na (ne)suvislim savjetima! Btw stari je to bacio sa Caddya, ali je nakon tjedan dana puknuo 800 kn za novi uz komentar: j...š ti to, ovo nije za vozit kak zanaša. Prosvjetlite me u vezi zadnjeg lonca, samo nemojte reći da i bez toga može jer znam da može. Samo je "malkice" glasniji Pozz ekipi! Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted August 28, 2011 nemoj ga ni slucajno izbaciti Etka kaze da pase od:Corrado 89'-95' Golf,Jetta/syncro Passat/4motion/Santana 88'-97' Passat syncro 90'-97' Polo/Derbi 82'-94' Hvala! Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted August 29, 2011 paše ti s dizela.. zasto ne... Kod nas kad metnes lonac od dizela (orginal) traje više neg sama šacije jer dizel dobro začađi unutar lonca i nema sanse da ga kondezacija nagrize Meni je na kecu 5godina i jos je ki kad sam ga nabavio.... sto se tiče izbacivanja 5og... vec sam komentirao.... Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted August 29, 2011 paše ti s dizela.. zasto ne... Kod nas kad metnes lonac od dizela (orginal) traje više neg sama šacije jer dizel dobro začađi unutar lonca i nema sanse da ga kondezacija nagrize Meni je na kecu 5godina i jos je ki kad sam ga nabavio.... sto se tiče izbacivanja 5og... vec sam komentirao.... To care. Onako mi logički bilo kad sam staroj prao auto(diesel) voda bi se samo okliznula sa cijevi. I sad si mislim bilo bi dobro kakav stari, dobro začađeni lonac sa dizla stavit sebi na benzinca. Sigurno ce duže trajat nego kakav novi, koji je tanak ko da je od flis papira. A peti neću ni komentirat. Našao sam firmu u ZG koja reparira cilindre pa će valjda moć odradit i moj regulator. Moram sutra nazvat pa cu javit dojmove Inače novi na e-bayu(ATE) košta od 90-120$ Share this post Link to post Share on other sites
Kas 0 Posted August 29, 2011 Skini i odnesi na reparaturu. Ja tako napravio na AR 33 i radio je. GUMAMETAL Adresa: ŠULEKOVA 18 10000 Zagreb Tel/Fax: 01 / 2317691 Djelatnost: Guma i proizvodi od gume Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted August 30, 2011 Skini i odnesi na reparaturu. Ja tako napravio na AR 33 i radio je. GUMAMETAL Adresa: ŠULEKOVA 18 10000 Zagreb Tel/Fax: 01 / 2317691 Djelatnost: Guma i proizvodi od gume Tamo sam i mislio, ali se čeka odgovor kolege tu sa foruma. Ima polovni u jako dobrom stanju pa ću vagnut. Hvala na preporuci! Share this post Link to post Share on other sites
puks 0 Posted August 30, 2011 Eto ljudi pomgajte, propišao mi peti kočioni. Jel ima neki set gumica za kupit pa da to repariram ili neki polovni, izbaci ga skroz,koji ce ti,samo prespoji cijevi kocnica to sam bezbroj puta. ... i pogini bezbrižno!! ne savjetuj ako neznaš Share this post Link to post Share on other sites
Sale-vž 0 Posted August 30, 2011 Skini i odnesi na reparaturu. Ja tako napravio na AR 33 i radio je. GUMAMETAL Adresa: ŠULEKOVA 18 10000 Zagreb Tel/Fax: 01 / 2317691 Djelatnost: Guma i proizvodi od gume KOliko oni uzimaju po komadu da repariraju ? Share this post Link to post Share on other sites
puks 0 Posted August 30, 2011 KOliko oni uzimaju po komadu da repariraju ? cca 100kn Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted August 30, 2011 cca 100kn 80, zvao danas! Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted August 31, 2011 Nosi tam onda i miran si Pitanje je kad polovni može opet propišat. Share this post Link to post Share on other sites
brončani 0 Posted August 31, 2011 Treba imati regulator sile kočenja, ali nije isto ako imaš jako dobre i slabije kočnice na stražnjoj osovini. Na jednom autu zadnja osovina blokira prije prednje iako ima regulator kočenja (odlične kočnice pozadi), a na drugom svi koče jednako bez regulatora (slabije kočnice pozadi). Share this post Link to post Share on other sites
mb73 0 Posted August 31, 2011 Nosi tam onda i miran si Pitanje je kad polovni može opet propišat. propisat ce za mjesec mozda ali za neke koji nisu shvatili i ne citaju citav post rekao sam da sam ih izbacio bezbroj puta i cak i sebi na audiu i nikakvih problema nije bilo,doduse ja sam vozio 150 na otvorenom i kocio bez ikakvih problema i nemam razloga da lazem a sad ako neko mozda vozi brze sa losim gumama pa ako nema abs dolazi do proklizavanja itd. onda je to druga stvar il ko ima para na bacanje neka kupi novi ako ima gdje obicno ga je teko pribaviti,ovo je samo jedna od opcija i ja to sve tvrdim iz iskustva jer se bavim automehanikom a za clanove koji trvde suprotno valjda i nadam se da imaju razloga za to i necu praviti sprdnju sa njihovim postovima kao sto oni suprotno rade. Share this post Link to post Share on other sites
mb73 0 Posted August 31, 2011 ... i pogini bezbrižno!! ne savjetuj ako neznaš ne javljaj se ako ne znas i ne pisi glupe komentare. Share this post Link to post Share on other sites
brončani 0 Posted September 3, 2011 (edited) Sada mi je jasno zbog čega blokiraju zadnji kotači prije prvih na golfu 3, koji ima tvorničkii ugrađen 5 kočioni. Ovjes nije tvorničkii jer su stavljene kraće opruge, što znači da je auto niži, odnosno 5 kočioni povećava silu kočenja zadnjih kotača, jer se spušteni auto ponaša kao teretom opterećen. Dakle potrebno je pravilno podesiti 5 kočioni u ovom slučaju. Jesam li u pravu? Edited September 3, 2011 by brončani Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted September 3, 2011 Sada mi je jasno zbog čega blokiraju zadnji kotači prije prvih na golfu 3, koji ima tvorničkii ugrađen 5 kočioni. Ovjes nije tvorničkii jer su stavljene kraće opruge, što znači da je auto niži, odnosno 5 kočioni povećava silu kočenja zadnjih kotača, jer se spušteni auto ponaša kao teretom opterećen. Dakle potrebno je pravilno podesiti 5 kočioni u ovom slučaju. Jesam li u pravu? Naravno da jesi. Na Caddyu imam naljepljenu tablicu na zadnjim vratima koliko bara treba biti s obzirom na masu tereta u njemu. Share this post Link to post Share on other sites