1 1
sven

Evo male nedoumice vezano za kupnju nove krame ..

MK4 vs E46  

127 members have voted

1. 1. Koji od ova dva ?

• MK4
      31
    • E46
      54

Recommended Posts

Smoki - :zaboli za susjedovu kramu od bmw-a i tog tvog kojeg si vozio! Sad ocito po njima treba sudit za sve bmw-e!

moje mišljenje je da ovaj BMW nije po ničem poseban i kao takvog nadješ ga i u HR,nečemo o kilometrima sad...nadje se i dobar sa 150-200tkm

Ovaj Golf je ono nešto što če te veselit kad ga kupiš jer znaš da ih nema,a pogotovo ovog u HR,GTI TDI,i još ako preseliš volan....mmm

Ali u usporedbi je BMW sigurno bolji,udobniji,opremljeniji...

Odluči srcem ili razumom,ali ja mislim da češ srcem jer nebi utukao tolko love u tricu samo tako ;)

Edited by tihca

Mnogi pričaju da je održavanje BMW-a skupo. Djed ima E46 320d i servisi i održavnje su mu bili jeftniji nego meni za A4 B5 1.8T.

moje mišljenje je da ovaj BMW nije po ničem poseban i kao takvog nadješ ga i u HR,nečemo o kilometrima sad...nadje se i dobar sa 150-200tkm

nema ih ispod 13000€... to je 330 Diesel!!... Idee a ne troši... k tome Coupe... onako mladenjački autić....Mpaket... samo prosi dobre 19tke i gotovo...

a u UK vrijedi valjda nekih 7000€ to je razlike dobrih 5000€... hm... promisli malo...;)

po meni bmw definitivno.

ja čak mislim da to nije ni približno ista klasa autiju, tj bmw je bar za klasu iznad golfa.

svaka čast vw-u i golfu i forumu i sve to, ali e46 coupe je daleko kompletniji auto od golfa.

kad sam uzimao auto upravo 330d coupe mi je bio prvi izbor, ali kako i sam kažeš, u hr se dobar za normalne novce nemože pronać.

bio sam gledat jednog i probat, i koliko god je bio razjeban ipak je za vožnju bio klasu iznad golfa petice koju sam uzeo na kraju

jedini dobar koji sam našao je bio 04god sa individual opremom(sve moguće) ali je cijena bila 19000€, što je bilo way out of budget

kako su već svi napisali, tvoji novci i tvoj izbor, ali dobro razmisli jer jednog golfa već imaš za dušu, a ovaj bmw odaberi razumom ;)

Ovaj Golf je ono nešto što če te veselit kad ga kupiš jer znaš da ih nema,a pogotovo ovog u HR,GTI TDI,i još ako preseliš volan....mmm

Vidis, s tim problemom cu se upravo sada susretati kad cu prodavati svoj auto a to je " Pa to je i dalje samo Golf 3 " . Toliko o tim posebnim autima..lijepo je to i sve ali samo onda kad imas dovoljno novca da te boli kita za koliko ga prodas jer je poanta da se rjesis auta a ne da izvuces najvise sto mozes.

nema ih ispod 13000€... to je 330 Diesel!!... Idee a ne troši... k tome Coupe... onako mladenjački autić....Mpaket... samo prosi dobre 19tke i gotovo...

a u UK vrijedi valjda nekih 7000€ to je razlike dobrih 5000€... hm... promisli malo...;)

You get the point !

S tim da ti za 13 kod nas imaju klupice unutra, i bez ikakve opreme. 200+ tisuca ??!!

Mislim da ste mi pomogli da odlucim, realno cisto onako neki savjeti od strane drugih ljudi. Vidjet cemo kako ce ici ( ili nece ) prodaja mog Golfa a nakon toga sve ovisi o tome kako ce mi biti s poslom. Ukoliko se poklope stvari odlazim u propelere, ukoliko me financije iznevjere vjerovatno se vracam Golfu. Zivi bili pa vidjeli :palci

Hvala vam svima na savjetima i do slusanja :zivio

Mislim da ste mi pomogli da odlucim, realno cisto onako neki savjeti od strane drugih ljudi. Vidjet cemo kako ce ici ( ili nece ) prodaja mog Golfa a nakon toga sve ovisi o tome kako ce mi biti s poslom. Ukoliko se poklope stvari odlazim u propelere, ukoliko me financije iznevjere vjerovatno se vracam Golfu. Zivi bili pa vidjeli :palci

Hvala vam svima na savjetima i do slusanja :zivio

fak yea!!!! :wub: :wub: :rolleyes::respekt :respekt

Kažeš da je novaca nebi vozio vw, pa za cijenu tog pola možeš vozit i mecu i bmw-a, šta ne? Tak da to nije izlika..

A kod bmw-a E46 (u mom slučaju karavan) je najlijepši osjećaj onak kad sa 80 zaletiš u blagi zavoj a sve plastike u autu drobe i cvrče kao dječja igračka..a auto ima originalnih 160tkm, nikad razbijan..sicevi kao da sjediš na panju, i u motor ide 24l ulja, wtf.. :mellow:

Jako volim bmw, ali zadnji pravi bmw je e30..sve ovo ostalo je qrac..

Susjed mi je nedavno kupio e46 03.god, 320d, pola prekidača ne radi, prekidači na središnjem grebenu (sva 4 žmigavca i još 1) propali i nemaju funkciju, na radiu radi isključivo kotačić za glasnoću, niti jedna druga tipka ne radi i ne prima cd, kontrolira se isključivo preko volana..i naravno isto malo brže uletiš u zavoj a ono drobi oko tebe, najgluplji zvuk ikad.. :palacd

Ne kažem da vw nema mana al nemojte dizat taj bmw u nebesa jer je krama isto ko i svaki toliko star vw..

Za cijenu Pola nemogu nikako vozit BMW tj. mogu ali razmišljam razumom pa neću doma neku staru kramu pa da bankrotiram. . . ne sviđa mi se ni Polo a ni taj bmw koji bi mogao kupit za njegovu cijenu tako da je ovo pametnije...

a što se tiće VW još nisam radio ništa što nisam mogao sam napravit/popravit dok kod bmw-a nebi bilo tako

Nisam neki BMW fan nego samo vidim dalje od VW-a

To što je od tvojeg susjeda takav bmw nisu svi ostali takvi a i to mi se čini djelo jednog balkanca koji ga je volio i mazio prije njega

@ sven, što se tiće tvog golfa i prodaje...nemora bit ali po meni ti to budeš teško prodao za neke novce, jer iskreno to je golf III pa da je neznam kak dobar i utegnut, pr. da te vidim na Jakši (nemaš tamo kaj dolazit uopće) rekao bi kak dobar golf III pogledao ga i crta dalje...ovi šta kupuju golf III nedaju 6-7 keu za golfa III jedino ovi što sline tu po forumu za njim a pitanje isto tko je od njih spremam platiti ga a svaka roba ima kupca

Ok, susjedov nek bude djelo balkanca..(iako je svaki jer nitko ga ne čuva), a šta je sa frendovim karavanom? Drugi vlasnik, nikad razbijan? Zašto cvrče i drobe plastike po njemu? Vidim i ja dalje od vw ali daj nemojte štovat neki auto samo jer je best buy

Ok, susjedov nek bude djelo balkanca..(iako je svaki jer nitko ga ne čuva), a šta je sa frendovim karavanom? Drugi vlasnik, nikad razbijan? Zašto cvrče i drobe plastike po njemu? Vidim i ja dalje od vw ali daj nemojte štovat neki auto samo jer je best buy

ma ok, sve stoji, tvoja iskustva su takva

ne dižem bmw u nebesa i da se razumijemo ne paniram kupit e46 pa da ga hvalim i sl.

e90 možda jednog dana, makar me razočarao

samo u ovom slučaja u usporedbi s golfom IV definitivno e46 i to još 3 litre i coupe, tu golf nema što tražit

Ma kužim, svi imamo svoje dojmove..ja bi radije dao 13000€ za kocku m3 coupe nego za e46..realno :palacg

moja kockica je kupe i mijenjao sam 3 puta interijer svaku put rastavljan auto do temelja i ubivena je u pod i ne suska i klapa i ne cvrci

auto more biti sastavljen iz 3 komada i biti utegnutiji od onog koji nikad nije farban a svugdje ima cvokice i rasklapan i rauskan od nepazljive voznje

nema pravila!!!

moja kockica je kupe i mijenjao sam 3 puta interijer svaku put rastavljan auto do temelja i ubivena je u pod i ne suska i klapa i ne cvrci

auto more biti sastavljen iz 3 komada i biti utegnutiji od onog koji nikad nije farban a svugdje ima cvokice i rasklapan i rauskan od nepazljive voznje

nema pravila!!!

Potpis ko kuća... :palacg

A gle nemozes tako gledat,ovisi gdje su vozeni i kako,svaki auto cvrci ako da nabijas preko rinzola nepazis na rupe,bez uvrede karlovac i okolica imaju lose ceste pa nije ni cudo.Volim vw,al kad sjednem u cetvorku mi je uzas,plastika jeftinog izgleda nikakav sportski osjecaj u autu doslovno samo sjedis vrtis volan,mjenjac imas osjecaj da je plasticna palica,a vozio sam mk4 za kanadsko trziste sa malo km znaci nije razjeban,i onda pogledaj u istom cjenovnom rangu cetvorke dobijes e46 koji je miljama bez uvrede ikom bolji.

Vozim bmw kocku,i nakon bilo kojeg prosjecnog auta kad sjednes nazad u kocku ko da si u ferari sjeo sto se tice vozacke pozicije i voznje a auto je 20 godina star :rolleyes: Iduci auto ce mi definitivno bit neki vw bilo dizlo il neki gti,al da ga jebes bmw pravi bolje aute.Iako kad razmislim radije bi da auto cijeli cvrci nego da ima "plasticni" osjecaj saltunga i sjedenja na klupici :zivio

Uzmi golfa ako ti auto sluzi da se prebacis od tocke A do tocke B. Za sve ostalo tu je bmw.

Ali vwforum je najjaci forum sto je je.. :zivio

Za kocku se slažem s tobom, zato i kažem da taj auto jednostavno obožavam...uz njega mi onaj WOW osjećaj izaziva jedino još E9. :palacg

Ja sam glasao za Bmw jer to mi je ipak onako kao malo bolji auto, iako neznam sta bi na kraju napravio da sam na tvom mjestu jer i cetvorka je solidan pogotovo ovaj koji imas u ponudi auto pogotovo ak ces sarafati po njemu, onda mislim da je cetvorka bolja podloga za to bar po meni.....

Sven i ako kupis bmw-a nadam se da ces svoje radove na njemu prikazat ovdje negdje :eek :slikaB)

I ja sam glasao za bmw-a. Zasto? Ne zato sta mi je bmw nesto posebno niti mi je srcu drag. Nego sam samo nekako vise gledao ulozeno dobiveno. Bmw je odlican auto i sigurno je klasu iznad vw-a, i u klasi sa audijem. Sad posto je ovo vw forum ocekuje se da svi kazu da bi cetvorku ali nekad treba drugacije razmisljati. Uz to meni je cetvorka izuzevsi R32 meni jedan od losijih vw-a, nikad mi nije sjeo i unutrasnjost mi je katastrofa.

A da ne volim vw nebi sigurno imao 2 vw-a doma i jos jedan od staraca. Od kad sam se rodio do danas sam se uvijek vozio u vw-u tako da mi znaci nesto vise ali da je bmw dobar i da bi ga mozda jednom i kupio, da. Toliko od mene. :palacg

VW definitivno,oduvijek i zauvjek.

bmw je lijep,otmjen i tako to...ali zato jer je brend,jer je većini ljudi neostvaneni san pa pate na to. :palacg

Najbolje ti je da sam odlučiš,jer ni sa jednim ni drugim nećeš požaliti vjerovatno,ali da ja kupujem,nebi vjerovatno bmw dolazio u obzir. :palacg

@ sven, što se tiće tvog golfa i prodaje...nemora bit ali po meni ti to budeš teško prodao za neke novce, jer iskreno to je golf III pa da je neznam kak dobar i utegnut, pr. da te vidim na Jakši (nemaš tamo kaj dolazit uopće) rekao bi kak dobar golf III pogledao ga i crta dalje...ovi šta kupuju golf III nedaju 6-7 keu za golfa III jedino ovi što sline tu po forumu za njim a pitanje isto tko je od njih spremam platiti ga a svaka roba ima kupca

To je ono cega se i ja bojim ali gledam to sa strane da ako se modeli auta kao moj prodaju za 4000-4200 sa upitnom opremom i stanjem pa si mislim da moj vrijedi bar 1000E vise od tih krampova bar zbog toga sto ima vise opreme i par sitnica. Razumijem da je to i dalje Golf 3 ali vrijeme ce pokazati sto i kako.

Ma kužim, svi imamo svoje dojmove..ja bi radije dao 13000€ za kocku m3 coupe nego za e46..realno :palacg

Nebi jer ju nemas di kupit :D

Ja sam glasao za Bmw jer to mi je ipak onako kao malo bolji auto, iako neznam sta bi na kraju napravio da sam na tvom mjestu jer i cetvorka je solidan pogotovo ovaj koji imas u ponudi auto pogotovo ak ces sarafati po njemu, onda mislim da je cetvorka bolja podloga za to bar po meni.....

Sven i ako kupis bmw-a nadam se da ces svoje radove na njemu prikazat ovdje negdje :eek :slikaB)

Sarafit cu ja po bilo kojem kojeg kupim. Predstavljanje radova ? Pa mogu ali mislim da nema nekog smisla jer ipak je ovo VW forum. Lijepo je sdto neki u Off topicu pokazu svoj non VW al realno sta..nije da cu vam toliko falit :P

VW definitivno,oduvijek i zauvjek.

bmw je lijep,otmjen i tako to...ali zato jer je brend,jer je većini ljudi neostvaneni san pa pate na to. :palacg

Nazalost iza tog brenda stoji i neka kvaliteta koja je u ovom slucaju na strani bmw-a a ne na strani VW-a. Htio nehtio tako je.

Moj stari vozi VW-e od 1975. ali kad je prije godinu dana kupio novu C klasu skuzio je ( a i ja ) da ipak kad kupis taj kurcevi Mercedes ima nesto iza te cijene osim nisana na haubi. Kvaliteta je u bilokojem pogledu neusporediva doslovce. Mercedes sam uzeo kao primjer jej je za mene to jednako kvalitetan auto kao i BMW samo orjentiran za stariju publiku dok je Bmw vise za ovakve kao ja. Nista vise.

:palacg:lol2:zivio

(a kakav c320cdi 2005 napred 224ks,v6,7 brzina... :rolleyes: )

glasam za bmw...

aj sam reci kad tvoj jubalaumz ide u prodaju? ak ide uskoro salji mi pm ;)

razum govori BMW...

pogledas ovaj filmic

...pa reci dal je srce jace od razuma...

:palacg:lol2:zivio

(a kakav c320cdi 2005 napred 224ks,v6,7 brzina... :rolleyes: )

auto je 2009. godina za pocetak

glasam za bmw...

aj sam reci kad tvoj jubalaumz ide u prodaju? ak ide uskoro salji mi pm ;)

Ide ako treba sutra

1 1