1 1
sven

Evo male nedoumice vezano za kupnju nove krame ..

MK4 vs E46  

127 members have voted

1. 1. Koji od ova dva ?

• MK4
      31
    • E46
      54

Recommended Posts

Zadnje 2 godine sam imao sličnu dvojbu (trojbu :) ) kao i ti sad samo su kod mene bili benzinci, Audi S3 8L, VW GolF V GTI i BMW e46 330ci.... iako mi je VW oduvijek bio drag, a samim time i Audi kao "kvalitetniji" VW, ipak sam prije 7 dana kupio E46 330ci. Razlog- brdo opreme koju nisam uspio naći kod polovnih GTI petica i S3-a, a da je uz to auto očuvano i uredno. Također tu je i zadnji pogon kod BMW koji mi je trenutno zanimljiv. Nakon 1500 km prezadovljan izborom......

nisam sve komentare detaljno pročitao ali vidim da je većina za e46.

Što se tiče 330 d /cd, kao što su ti i drugi savjetovali uzmi redizajn što zbog jačeg motora i manjeg broja prijeđenih km.

savjet: pogledati stanje prednjih lafeta i kugla, jer se kugle mijenjaju skupa sa ALU lafetama i dosta su skupe. pogledati i kedere oko vrata/stakla jer novi su skupi.

M-oprema je zakon (sicevi su za 4+, m-ovjes za 5, a i sve skupa lijepo izgleda ).

Edit: slika na kojoj je unutrašnjost BMW -a, je unutrašnjost M3-a ne M-paketa..... i ovi sicevi sa slike sigurno mogu "parirati" Recaru iz GTI TDI-a :)

Edited by MRX

poznanik kupio clk 2008 i zažalio sta je uzeo šrot od kurcevog mercedesa.. čak je i diesel pa je mislio da je merc tu ipak vrh klase al eto zajebe se i čovjek s 60god sto je cjeli zivot imao bolja auta pa i nekoliko merc-ova...

zelim rec da nijedno auto nije sveta krava nažalost...

a glasam za bmw samo da te više nemoram čitat ovdje :)

Edit: slika na kojoj je unutrašnjost BMW -a, je unutrašnjost M3-a ne M-paketa..... i ovi sicevi sa slike sigurno mogu "parirati" Recaru iz GTI TDI-a :)

Znam, sjedala su mrvicu drukcija dizajnom ( gornjeg dijela ) ali skoro pa ista . Cisto da se dobije dojam..

poznanik kupio clk 2008 i zažalio sta je uzeo šrot od kurcevog mercedesa.. čak je i diesel pa je mislio da je merc tu ipak vrh klase al eto zajebe se i čovjek s 60god sto je cjeli zivot imao bolja auta pa i nekoliko merc-ova...

zelim rec da nijedno auto nije sveta krava nažalost...

a glasam za bmw samo da te više nemoram čitat ovdje :)

Dosta ljudi koja ima Mercedes kaze da svaki treci valja i da nije ono sto je bio prije 15 godina. Slazem se definitivno s tom izjavom ali ocito je moj stari pogodio tog jednog koji je dobar sto da ti kazem, svjetlosnim godinama od VW-a.

Bas ti se nesvidjam jel ?! A dobro ...

to ti i govorim.. nekad masno platiš a dobiješ kvarljivo gomno ki sta je predhodni passat 2.0 tdi :)

zajebavam te sine.... samo ti zelim rec da nemas sto mnogo mislit.. ides svojom glavom i uzmes sta ti se sviđa.. a sad vezivat se za jednu marku cijeli život... neznam zašto... žišku :)

Srce kaže VW, ali mozak kaže BMW!

Edited by ***SHILTAC***

E sad najsmjijesnije ce biti ukoliko ne dobijem ovaj posao koji me ceka za 3 mjeseca pomocu kojeg sam planirao zaraditi za auto...to ce znaciti da je Jubi back in the game

A jbg išao sam prvo gledati rezultate i više ne mogu glasati...uglavnom moj glas ide za Golfa svakako. Golf je Golf i ovakav se ne viđa svaki dan, iako je Bmw bolji i jači, meni bi već Golf bio pred kućom da sam na tvom mjestu...

Ipak je ovaj Golf poseban model, a onakvih Bmw-a ima svugdje.

Uostalom jebeš zadnji pogon, dobar je za zajebanciju, ali za neku ozbiljniju ganjažu baš i nije.

Uostalom jebeš zadnji pogon, dobar je za zajebanciju, ali za neku ozbiljniju ganjažu baš i nije.

očito onda nisi nikada vozio takvog Bmw-a kad pričaš gluposti... :palacg

A jbg išao sam prvo gledati rezultate i više ne mogu glasati...uglavnom moj glas ide za Golfa svakako. Golf je Golf i ovakav se ne viđa svaki dan, iako je Bmw bolji i jači, meni bi već Golf bio pred kućom da sam na tvom mjestu...

Ipak je ovaj Golf poseban model, a onakvih Bmw-a ima svugdje.

Golf ce pasti ukoliko financije nece dopustiti BMW. To je moja odluka.

Slazem se da se Golf kao takav ne vidja svaki dan ali za to me boli briga jer onog dana kad dodje do prodaje ta stavka mi uopce nece pomoci nego ce samo odmoci prilikom formiranja cijene koja bi po svemu sudeci trebala biti veca od obicnog modela Golfa ali to ce se tesko moci u praksi izvest jer nikog ne zanimaju felge i branici i pragovi.

A ovo vezano za voznju,moram reci da je to vecinom izjava neiskusnih ili bojazljivih vozaca koji ga kao takvog smatraju opasnim i losim.

očito onda nisi nikada vozio takvog Bmw-a kad pričaš gluposti... :palacg

A ovo vezano za voznju,moram reci da je to vecinom izjava neiskusnih ili bojazljivih vozaca koji ga kao takvog smatraju opasnim i losim.

O tome bi se dalo raspravljati, i prednji i zadnji imaju prednosti i mane, ali da ga jebeš prednji je lakše kontrolirati, pogotovo po mokrom ili po snijegu!

O tome bi se dalo raspravljati, i prednji i zadnji imaju prednosti i mane, ali da ga jebeš prednji je lakše kontrolirati, pogotovo po mokrom ili po snijegu!

Ako gledamo sportsku voznju i sve usmjereno na to prednji pogon definitivno nije onaj koji je za to. Vrlo jednostavno.

malo kasnim, ali Sven, koga ti zavaravaš, znaš i sam da nečeš uživati u tom bmw-u, neznam zašto uopće dvojiš, golf voliš, u njemu uživaš, kaj te briga kaj ti netko sastrane trubi da je to traktor, i ti i ja znamo da golf gti tdi nije traktor :palacg

ujo je imao takvog bmw-a, turbina mu je riknula na ravnih 100 tisuća km, izgubio je na njemu hlače i gače....zamjenio je bembaru sa mečkom c klasa i sad konačno ima auto, udobniji, kvalitetniji i 100 puta bolji auto, meni je čak i vw iznad bembare, nagledao sam se loših vw-a ali i loših bmw-a, probao i jedno i drugo i moram reći da me se bmw dojmio samo izgledom, ničim viče

toliko od mene

možete me slobodno popljuvati, i ja sam do prije 2-3 godine maštao o bmw-u, ali netreba mi više, curu imam tak da i vw je sad ok :lol2

malo kasnim, ali Sven, koga ti zavaravaš, znaš i sam da nečeš uživati u tom bmw-u, neznam zašto uopće dvojiš, golf voliš, u njemu uživaš, kaj te briga kaj ti netko sastrane trubi da je to traktor, i ti i ja znamo da golf gti tdi nije traktor :palacg

ujo je imao takvog bmw-a, turbina mu je riknula na ravnih 100 tisuća km, izgubio je na njemu hlače i gače....zamjenio je bembaru sa mečkom c klasa i sad konačno ima auto, udobniji, kvalitetniji i 100 puta bolji auto, meni je čak i vw iznad bembare, nagledao sam se loših vw-a ali i loših bmw-a, probao i jedno i drugo i moram reći da me se bmw dojmio samo izgledom, ničim viče

toliko od mene

možete me slobodno popljuvati, i ja sam do prije 2-3 godine maštao o bmw-u, ali netreba mi više, curu imam tak da i vw je sad ok :lol2

Ma kako nebi uzivao, BMW mi je uvijek bio ispred VW-a po sportskosti i vozljivosti. Samo financije nisu dopustale nazalost onakav kakav sam ja htio. Mogao sam kupiti BMW ali ne s kojim bi bio zadovoljan.

Imam doma i W204 C klasu i auto je do jaja...samo za kruzanje ali nikakvo divljanje nazalost.

Sto se tice VW-a ostao sam pri njemu za sada jer nisam uspio dobiti novi posao koji je trbeao biti bolje placen pa necu moci uzeti BMW-a nazalost nego nastaviti radove na svom trenutnom autu. Vise novosti bit ce kroz nadolazecih mjeseci :D

Prijatelju, jedina istina u vezi prednjeg i straznjeg pogona je ta sta je straznji pogon AMEN! Nije problem u straznjem pogonu ni po kisi, ni kod ganjacine u zavojima vec u vozacu! 95-97% ljudi to tvrde sta ti tvrdis jer, oprosti, neznas vozit straznji pogon.

Straznji pogon je taj koji omogucava 95-97% ljudi da zavrsi u kanalu ili oko stupa kad auto "pobigne", a i omogucava onim 3-5% ljudi da se izvuku iz neugodne situacije jer to jest odlika straznjeg pogona,to nemozes sa prednjim.

Buduci spadas u ovih 95% ljudi, cuvaj se kanala i vozi prednji pogon, a takve izjave i usporedbe prednjeg i straznjeg zadrzi zasebe.

Za prednji pogon nemoras znat vozit. Za zadnji moras neki drek i kuzit..to je razlika.

Zato ljudi izbjegavaju ovaj drugi ili za isti pricaju da je opasan jer nije za svakoga. ..

Za prednji pogon nemoras znat vozit. Za zadnji moras neki drek i kuzit..to je razlika.

Zato ljudi izbjegavaju ovaj drugi ili za isti pricaju da je opasan jer nije za svakoga. ..

A sve zavisi od vozaca do vozaca, kak ko zna voziti.

Pa i prvi pogon moze biti opasan:

1 1