1 1
rale

lakiranje bbs jubi

Recommended Posts

Ovih dana sam planirao rastaviti svoje bbs jubi feluge da ih lakiram, srediste crno a rub crveni.

Nisam ih nikad rastavljao. Nema li problema kod vracanja serafa nazad nakon lakiranja.

i zanima me kako lakirati serafe a da se ne oguli lak prilikom zavrtanja?

Lak se nece ogulit ako izlakiras kvalitetno sa pripremom i dobrom podlogom a ne samo bacit boju na postojecu boju.

Nema problema kod vracanja ....

btw dobro prouci kombinaciju boja je neke boje jednostavno ucine felgu vizualno jos manje nego sto je.

Feluge cu preci smirglom 800 sve i onda baciti filer, pa filer islajfati sa 1000 pa lak pa bezbojni, samo neznam kako serafe lakirat, a radit cu po ovoj slici

6tny9w.jpg

Evo ti fora za sarafe, ukradeno od IVAN_VXR-a ;)

dsc0132eu.jpg

Nadam se da je sve jasno ;)

Edited by RI VW

Ja bi na tvom mjestu sarafe ispolirao na masini cisto da bude detalj koji ce se malo vise isticati od crvene i crne .

tO JE SAmo moje misljenje ...

Da nije ni to lose al koliko ce vremena ostati tako polirani i sjajni?? teze ih je odrzavati.

definitivno zahtjevaju vise paznje naspram ofarbanih crnih

OFF

kolko para uopce uzima ekipa za lakiranje, ono, srce u boju a rub polirati (nista prezahtjevno)...mozda bi ja svoje refreshao

sven, kolko ti je Kruno uzeo?

OFF

kolko para uopce uzima ekipa za lakiranje, ono, srce u boju a rub polirati (nista prezahtjevno)...mozda bi ja svoje refreshao

sven, kolko ti je Kruno uzeo?

Ma jednom sam kod njega radio i uzo mi je 200eura i strgo 6 sarafa. Drugi put sam radio ja sam i nisam potrgao nista, a napravio sam bolji posao nego on.

Ma jednom sam kod njega radio i uzo mi je 200eura i strgo 6 sarafa. Drugi put sam radio ja sam i nisam potrgao nista, a napravio sam bolji posao nego on.

Kako mislis "strgao"

Kako mislis "strgao"

izglodao saraf ili mu je pukao. isti drek

a plastificiranje srca felge (pjeskarenje na fino pa plast. u boju), to ne drzi vodu, a!? (rub-poliran, sarafi novi)

Ekipa pozdrav!

Trenutno sam u fazi obnove svojeg seta jubi felgi, rastavljene su, srca su pjeskarena i rubove sam nekidan ispolirao do visokog sjaja pa me sada zanima kako kvalitetno ofarbati srca felgi i po kojem točno postupku? Nemam nikakvog iskustva u farbanju metala osim par informacija koje sam skupio čitajući po forumu pa ako mi možete napisati određeni redoslijed što i kako pomogli bi mi puno :palacg

Pošto su srca potpuno ispjeskarena pretpostavljam treba prvo gore ići nekakav primer za aluminij jel? Imate li kakvu preporuku kojeg proizvođača uzeti i u kojoj količini otprilike?

Dalje nakon primera bi trebao ići nekakav šprickit. Njega znam da treba brusiti i poravnati ali ne znam do koje gradacije točno? Trebam li nakon toga staviti filer ili je dovoljno samo dobro pobrusiti šprickit i krenuti farbati?

Koliko slojeva boje i laka bi trebalo špricati na to sve?

Pripremu bih uglavnom odradio sam u dvorištu...imam nekakav 50L kompresor i low budget pištolj, za primer i šprickit vjerujem sasvim doboljno, no pošto se ipak samo o felgama radi mogu li s tom opremom i na svježem zraku odraditi i nanos boje i laka a da rezultat ipak bude kako spada? :)

Ekipa pozdrav!

Trenutno sam u fazi obnove svojeg seta jubi felgi, rastavljene su, srca su pjeskarena i rubove sam nekidan ispolirao do visokog sjaja pa me sada zanima kako kvalitetno ofarbati srca felgi i po kojem točno postupku? Nemam nikakvog iskustva u farbanju metala osim par informacija koje sam skupio čitajući po forumu pa ako mi možete napisati određeni redoslijed što i kako pomogli bi mi puno :palacg

Pošto su srca potpuno ispjeskarena pretpostavljam treba prvo gore ići nekakav primer za aluminij jel? Imate li kakvu preporuku kojeg proizvođača uzeti i u kojoj količini otprilike?

Dalje nakon primera bi trebao ići nekakav šprickit. Njega znam da treba brusiti i poravnati ali ne znam do koje gradacije točno? Trebam li nakon toga staviti filer ili je dovoljno samo dobro pobrusiti šprickit i krenuti farbati?

Koliko slojeva boje i laka bi trebalo špricati na to sve?

Pripremu bih uglavnom odradio sam u dvorištu...imam nekakav 50L kompresor i low budget pištolj, za primer i šprickit vjerujem sasvim doboljno, no pošto se ipak samo o felgama radi mogu li s tom opremom i na svježem zraku odraditi i nanos boje i laka a da rezultat ipak bude kako spada? :)

Svaka čast na volji ali mislim da ako nisi nikad lakirao da to ipak prepustiš majstoru, ne kažem da bi ljudi sve trebali nosit majstorima ali bit će ti možda žao novaca kad vidiš da je loše ispalo... Iako uvijek možeš ispočetka :da

Mene je lakiranje, znači boja i usluga lakirera s potrošnim matrijalom izašla 800kn..s tim da sam ja ispjeskario srca na fino

Za rub je zaslužan frend Igor, tj. "divine" ovdje na forumu, a šarafe i ostale sitnice sam..

10ruxko.jpg

Edited by vr-turbo

Imas kupit filer koji je ujedno i prajmer za aluminij

tako da nemoras kupovat prajmer

zavisno s kojom bojom ces farbat filer treba zagladit od 600do 800 ako ces radit sa akrilnom mojom

a ako ces radit baza + lak onda moras zaglat filer od 800 do 1500

uglavnon nije neki beliki problem samo sto s tim mrezastim felgama moras imat dosta zivaca da to izgleda kak se spada

E to je to :palacg

Kažeš ima za kupiti filer koji je odmah i prajmer - znaš li možda točno koji je proizvođač toga da znam tražiti...

Znači ako sam skopčao, filer o kojemu pričaš je zapravo šprickit?

1 1